Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Idealan partner

Nedelja jutro... „Prelistavam“ Face kao nekada dnevnu štampu, „lajkujem“ dopadljive mi zanimljivosti, uglavnom drevne mudrosti... Pažnju mi privlači naziv pesme koju je postavila moja draga prijateljica neptunovskog imena, Marina – Je t’aime Lare Fabian. Mora da je dobra čim je Neptun odabrao, a on je glavni predstavnik čarolije i muzike... a moj je sa Venerom u konjunkciji, pa eto ljubavne priče i izjave ljubavi... Razmišljam kako će mi se sigurno dopasti, ali ne znam francuski. No, tad primetih da je postavila verziju sa prevodom. Ma, super je taj moj Neptun sa Venerom u 3 – vodi računa i o jeziku... pametniji nego što je za očekivati od jednog Neptuna sa Venerom...

Klik na Play... Sjajna je... Stiže refren... Čitam... i ostajem po ko zna koji put očarana savršenstvom Univerzuma...

Volim te!

Volim te!

Volim te kao ludaka, kao vojnika, kao filmsku zvezdu...

kao vuka, kao kralja...

Pa ovo je preslikana Marinina Venera sa svim svojim aspektima – pozicija u Ovnu kvadrat Mars, trigon Neptun, trigon Saturn u Lavu...  i eto vojnika, vuka, ludaka, filmske zvezde, kralja...

Sve što jesmo, što radimo, što stvaramo, što volimo, uključujući muziku, filmove, knjige, sport... živi u našem horoskopu. U njenom jasno živi ova pesma koja još jasnije oslikava njene emotivne potrebe. A njene emotivne potrebe su vrlo kompleksne što i predstavlja problem kada su odnosi u pitanju, ne samo u njenom slučaju, već i kod većine. Zašto?

Volimo onako kakva nam je Venera

Emotivne odnose posmatramo iz više različitih uglova u horoskopu, ali je primarni svakako Venera kao faktor koji govori o ljubavi, odnosima, braku, o tome koliko smo u stanju da volimo i na koji način. Njena postavka u znaku, kući, aspektima, kao i dispozitor, oslikava sve naše odnose, brak, ljubavi, pa u meri u kojoj je ona srećno postavljena to smo i u odnosima zadovoljniji, sposobniji za radosti, uživanja, sreću. U meri u kojoj je aflikovana smo uskraćeni za zadovoljstvo, a privlačimo problem, ili, bolje rečeno, zadovoljstvo je upravo u problematičnim odnosima ma kako da to zvučalo. Na primer, Venera u Biku u trigonu sa Saturnom u Jarcu će svakako težiti (i dobiti) trajnoj, stabilnoj vezi, bez mnogo trzavica, i stoga će i tražiti stabilne muškarce, moguće starije, situirane, da bi zadovoljila svoju potrebu. Nasuprot njoj, Venera u Vodoliji u kvadratu sa Uranom zapravo nikako ni ne teži bikovski stabilnoj priči, već slobodnim, neobaveznim, potpuno otkačenim vezama, pa stoga i nailazi na neobične partnere sa kojima nema stabilnosti, braka, ali ima uzbuđenja o kakvom Venera u Biku u trigonu sa Saturnom ni ne sanja...

I sve bi bilo sjajno kada bismo svi bili svesni svojih potreba i prihvatili ih, kao i partnere koji su tu da ih zadovolje, i kada ne bi postojale bajke sa srećnim završetkom u koje mnogi i dalje veruju, kao i opšte norme i kodeksi koji nalažu stabilnu bračnu zajednicu. Ti faktori čine da svi tome težimo, a nismo svi u mogućnosti da ostvarimo, i stoga postajemo nesrećni i nezadovljni i imamo problem u odnosima – a rešenje je samo u osvešćivanju potreba i prihvatanju partnera kao sopstvenog ogledala.

S druge strane, još veći problem (osim Venere u Vodoliji u kvadratu sa Uranom koja izvesno teško da će težiti stabilnom odnosu) predstavlja određena kontradiktornost u horoskopu. Na primer, ako uz takvu Veneru u Vodoliji natus ima i trigon od Saturna problem je daleko veći nego što izgleda. Rekli bismo, pa postoji rešenje – Saturn je podržava. Da, teoretski – u vremenu eto braka i stabilnosti. No, problem nije u tome, već u mogućnosti da osoba pronađe partnera koji će ispuniti obe potrebe – i kvadrat sa Uranom i trigon sa Saturnom, jer najveći problemi dolaze upravo stoga što najčešće jedan partner nije u stanju da zadovolji sve potrebe naše Venere. Što su te potrebe kompleksnije, međusobno različite, to je i šansa da jedan odnos, brak opstane, jer će ta Venera tražiti sve što je u njenoj prirodi. Ako ima trigon sa Marsom – strast, kvadrat sa Jupiterom – afere i trošenje novca, trigon sa Saturnom – stabilnost i trajnost, kvadrat od Urana – prekide i vrlo neobična dešavanja, kvadrat sa Neptunom – romantiku, čaroliju, prevaru, sekstil sa Mesecom – bliskost, konjunkciju sa Merkurom – razgovore, putovanja, konjunkciju sa Suncem – uspešnog i slavnog muškarca... a sa Plutonom – predaju do smrti... A tu su nam i kuće i znaci, pa dispozitor... Pa da bismo bili zadovoljni i ispunjeni u odnosu, braku, neko treba da zadovolji sve te naše potrebe izražene kroz Veneru: da bude i strastven i odmeren istovremen, i obrazovan i šarmantan, uspešan i sposoban da ostvari bliskost! Previše... Pa stoga i menjamo partnere jer uvek nešto ne dobijemo, a u potrazi smo stalnoj za nekim ko će ispuniti sve – za srodnom dušom. A što nam je Venera manje naglašena u horoskopu (sa manje aspekata) to su šanse veće.

Idealna kombinacija

Kakve su šanse da naša Marina nađe idealnog - srodnu dušu? Nekoga ko će biti i vojnik i fimska zvezda, i ludak i vuk i kralj?

Ona traži hrabrog (Ovan na vrhu 7), zgodnog šarmera (Venera u 7), elokventnog (Merkur u 7), obrazovanog (sekstil Jupiter u 9), strastvenog (opozicija Pluton), na neki način ekscentričnog i ispred svog vremena (kvinkunks Uran), kao i stabilnog, uticajnog, i po nečemu prepoznatljivog (trigon Saturn u Lavu). I sve je to dobila – svaki partner je imao poneku od tih osobina, ali ne sve zajedno.

Onaj koga je najviše volela ima sve, a to znači i da nema dovoljno hrabrosti, jer njen Ovan na vrhu 7 samo deluje hrabro, ali je slabić jer je Mars u Raku: ima porodicu, emotivno je rastrzan, i nije u stanju da se bori za nju, a to je ono što ona, Venera u Ovnu u kvadratu sa Marsom, želi – borbu... koja može voditi do povređivanja... I onda nestaje čarolija – nestaje trigon od Neptuna... A moglo je sve biti idealno samo da je on hrabriji... I jeste idealno, samo ona to ne shvata – idealno uklopljeno u njen horoskop, u njene potrebe...  

Međusobno prepoznavanje

Kvalitet odnosa zavisi i od uporedne kompatibilnosti, koja se bazira na uporednim aspektima svetala, Venere i Marsa, svetala sa Jupiterom i Saturnom, ali umnogome zavisi i od srodnosti, sličnosti osoba, odnosno srodnosti njihovih emotivnih potreba, jer su partneri, poput svih ljudi (kao i okolnosti i događaji), naše ogledalo, ali najdirektnije, budući da su predstavljeni sedmom kućom koja je naspram prve. I svaki odnos (Vaga, 7. kuća, Venera) nas direktno oslikava, odnosno naše emotivno stanje i potrebe. I stoga je svaki partner „onaj pravi“ u datom momentu jer je ogledalo naših trenutnih potreba. U stanju lakoće i radosti privući ćemo veselu i poletnu osobu, dok ćemo u stanju teskobe, depresije i nezadovoljstva privući onu koja je ogledalo takvog našeg stanja. A privlačimo potencijalom iz serije 7 (7. kuća, Venera, Vaga), i svaki naš partner mora se uklopiti na neki način u taj naš potencijal, tj. mora imati određene srodnosti da bi uopšte „ušao“ u naš horoskop, odnosno naš život. Što su faktori srodniji to se više prepoznajemo, i na taj način osećamo bliskost, pa su i šanse da odnos bude važan veće.

Možemo se prepoznati kako u pozitivnim, tako i u negativnim faktorima iz serije 7, od čega zavisi priroda odnosa, kao i njegova trajnost. Prepoznavanje po povoljnim faktorima daje pozitivne karmičke sprege, dok prepoznavanje po teškim daje negativne karmičke odnose, odnosno negativno dovršene, tj. nedovršene u nekoj prethodnoj inkarnaciji. Često, naravno, može biti i kombinacija pozitivnih i negativnih faktora, što daje sjajan početak, ali i neslavan kraj.  

Venera je ključni faktor kada su u pitanju emotivni partneri i naši odnosi. Ona je ta koja svojom pozicijom u znaku, kući i aspektima određuje koga ćemo uvući u svoj život, a „uvlačimo“ one partnere koji imaju srodnu Veneru. I oni uvek samo igraju ulogu koju im naša Venera nameće. Što je Venera srodnija to je odnos bitniji, a sama trajnost i kvalitet zavise od prirode Venere.

Osobe sa kombinacijom Venere i Saturna će tragati za srodnom dušom da bi ispunile tu svoju, možemo reći, pomalo tužnu potrebu. One sa Venera/Plutonom će tragati za Venerom u Škorpionu, one sa Venerom u trigonu sa Jupiterom sigurno neće naći sreću sa osobom koja nema ni na koji način povezane ove dve planete ili Veneru u Strelcu, a može ih zamoriti Venera u lošem odnosu sa Saturnom. To ne znači da neće ući u vezu sa takvom osobom – mogu se „zakačiti“ na uporedni trigon Venere i Marsa, na primer, ali je sigurno da njihova osnovna potreba neće biti ispunjena i vreme tu vezu neće podržati.

Od natalnog potencijala u kojem se prepoznaju zavisi i priroda i trajnost veze, odnosno koliko će se u toj vezi „prepoznati“ i koliko će se osetiti svoj na svome, čak i kada su u pitanju teški aspekti, jer i teški aspekti su naša potreba.

Ovaj par bio je u braku desetak godina. Prvih par godina bilo je idilično, a onda je čarolija prestala, a svakodnevica se pretvorila u najstrašniju „noćnu moru“. I nakon razvoda još uvek vode rat...

Oboje imaju Veneru u Škorpionu u egzaktnoj konjunkciji i zajedno sa Neptunom i sigurno je da je strast bila vrlo naglašena, kao i čarolija koja ih je vodila. I sigurno je da su na seksualno-emotivnom nivou sjajno funkcionisali. No, njena Venera ima snažan kvadrat sa Marsom iz 7 iz Vodolije, dok njegova ima slab separacioni sekstil sa daleko mirnijim i dobroćudnijim Marsom iz Device. Njegova ima i sekstil sa Jupiterom i Plutonom, dok njena nema, pa je  izvesno da obećana sreća iz njegovog ugla nije toliko velika, a da će njena potreba za agresijom, ljubomorom stvarati i takve okolnosti i probuditi ono najgore u Veneri u Škorpionu. No, ni obećanje iz njenog Sunca u trigonu sa Jupiterom on ne može ispuniti, jer njegovo Sunce nema podršku Jupitera. Ono što je od presudne važnosti u ovom prepoznavanju na negativnoj osnovi što je i dovelo do teškog odnosa u vremenu je loš odnos Sunca, Merkura i Saturna koji oboje imaju u natalu i ta srodnost je odredila prirodu njihovog odnosa u kojem pokušavaju jedno drugo da ponize, uvrede, pobede. A kada su u pitanju Sunce i Saturn pobednika nema – jer sa Suncem uvek ide i senka...

Saturn pada u znaku Sunčeve egzaltacije, Sunce u znaku Saturnove – Sunce je šansa, Saturn presuda. Sa lošim aspektima njih dvoje su na rođenju izabrali presudu u vidu bračnog partnera. No, i rodili su se da to poprave...

*

Svaki odnos i svaki partner je samo odraz naših emotivnih potreba. I stoga svaki partner i jeste onaj pravi u datom momentu jer je naše ogledalo. Potrebno je negovati svaki odnos, voleti i poštovati svakog partnera, ma kakva iskustva da imamo, jer predstavlja neki deo nas. Svaki od njih nam pruža šansu da upoznamo i „popravimo“ svoje planete i načinimo svoj život kvalitetnijim na čemu treba biti zahvalan.

 

* Objavljeno u časopisu Astrologos br. 105, oktobar 2011.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD