Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
MT seminar: Oslobađanjem do savršenih odnosa Da biste kreirali savršene odnose, potrebno je da otpustite sve ono što vas sputava na vašem putu do istih. Budući da je svaka osoba naše ogledalo, oslobađajući se svega što nam više ne služi, mi smo korak bliže do kreiranja savršenih odnosa. Webinar će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 17. januara i trajaće od 14h do 17h.
» prikaži celu vest
Full Moon paket za 90 dana PRISUTNOST Aktiviraj sopstvene vrline prolazeći kroz svetlosne kapije FULL MOON radionica i osvesti kvalitete VIŠEG JA u svakodnevnom životu! Pozivamo te na nove tri Full Moon radionice u narednih 90 dana za razvoj PRISUTNOSTI kao posebnog kvaliteta prihvatanja sebe, a potom, na toj osnovi možeš graditi kvalitetniji i srećniji život!
» prikaži celu vest
Full Moon Project radionica "Mir" Pridruži nam se na prvoj Full Moon radionici u 2021. godini „MIR“ koju će održati Lea i Aleksandar Imširagić 28. januara od 19h do 20.30h, u formi live webinara.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Online seminar: Vertikale Svesti U ponedeljak, 18. januara, Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Vertikale Svesti od 18.30h do 20h. Na ovom predavanju biće reči o tome kako se uspostavlja veza sa Vertikalom Vremena, kao i kako da naučite da odredite svoju ličnu, jedinstvenu Vertikalu Vremena. U pitanju je vrlo praktičan način rada i ukoliko ga praktikujemo u u jednom ciklusu od godinu dana, dobijamo mogućnost da živimo u skladu sa svojom kosmičkom prirodom, izraženom kroz Vertikale Vremena.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

14.-21. I 2013

Ovonedeljni berzanski izveštaj će biti skraćen zbog predavanja Prognoze za 2013. i specijalne radionice o zlatu koje g. Merimen drži ovog vikenda u Cirihu. Kompletan izveštaj ćete čitati sledeće nedelje.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Glavne geokosmičke konstelacije koje se dešavaju ove nedelje su tranzit Venere na rastući kvadrat Urana i Plutona. Venera je 12. januara napravila kvadrat (poslednja kvartalna faza ciklusa Venere i Urana), a 16. januara Venera će napraviti konjunkciju sa Plutonom, što je početak ciklusa ovog planetarnog para. Sunce je pravilo isti ovakav tranzit od 25. – 30. decembra. Pad Dow Jones Industrial Average od 482 poena počeo je 18. decembra i završio se neposredno posle 31. decembra, kada je konačno završena i diskusija o fiskalnoj litici. Berza je do tada bila u porastu.

Ovaj obrazac neverovatno podseća na period s kraja 1999. i početka 2000, kada je svet trebalo da reši fenomen 2000. godine (milenijumska greška). Tada je berza takođe značajno pala (preko 500 poena) od 30. decembra 1999. do 5. januara 2000. Ali zatim se 14. januara oporavila na novi maksimum svih vremena, da bi ponovo pala 37% tokom naredne dve godine (NASDAQ 80%, ali ovaj pad nije počeo pre marta). Drugim rečima, ogroman pad koji su svi predvideli krajem 1999. nije počeo sve do sredine januara meseca. Može li se to ponovo dogoditi? Naravno da može. Pod uticajem Urana, sve je moguće, a u većini slučajeva, berze će se oporaviti ili će pasti mnogo preko nivoa koji se predviđa. Upravo sada, velika većina analitičara predviđa bikovski talas i jaku berzu. Uran ima način da nas nauči poniznosti. Lekcija je: ne prati masu, ne veruj u ono što čuješ, ukoliko se to ne slaže sa tvojim zdravim razumom - pa čak i onda se zapitaj da li je zaista tako.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

"Fiskalna litica se možda može izbeći, ali čak i veća ulaganja su u zastoju - ovaj put preko granice kreditnog limita – koji je upravo iza ugla... Ne postoje velike mogućnosti. Većina ideja koje su iznete do sada bi ozbiljno poremetile javni državni dug ili bi se oslonile na ustavne optužbe izvršne vlasti da ćemo vrlo verovatno naredne dve godine provesti zaglavljeni u borbi sa optužbama", Kovanje planova za beg iz dužničke krize, Edvard D. Kleinbard, International Herald Tribune (Međunarodni Herald Tribjun), 11. januar 2013.

Kvadrat Urana i Plutona još jednom stupa na scenu. Veliki krst Uran-Pluton-Jupiter-Mars, dešava se 21. aprila 2014. na 13 stepeni kardinalnih znakova, i aktiviraće kvadrat Sunca i Saturna u horoskopu SAD, na 13 - 14 stepeni kardinalnih znakova. Uticaj ove konstelacije počinje da se oseća već u 2013, i trajaće cele 2014. Ovaj uticaj može započeti već u februaru 2013, a berze će dostići vrh nekoliko meseci pre i posle aprila 2014. Obzirom da će u središnjem vremenskom okviru kvadrata Urana i Plutona berze dostići vrh, (24. jun 2013. – 17. mart 2015.), posle toga će naredno pomeranje cena svetskog kapitala verovatno biti prilično strmo.

Veliki vodeni trigon Jupitera, Saturna i Neptuna koji će se odvijati 17. jula 2013, donosi nadu da se postigne konsenzus, velika pogodba i spremnost da se zajedno radi na mnogim pitanjima. Ali ako se ne uspeju obezbediti dugoročni ugovori i poverenje u zajednički rad u to vreme, to će biti godina izazova. Veliki trigon traje samo nekoliko nedelja, dok kvadrat Urana i Plutona traje skoro 3 godine. Više o ovome ćemo govoriti kako se stvari budu dešavale. U međuvremenu, našim liderima neće biti loše ako izaberu da veruju u čuda umesto u nepravdu. Biće loše ako lideri odustanu od ljubaznosti i saosećajnosti. Astrološki, to je izbor između velikog trigona Jupiter-Neptun-Saturn i T- kvadrata Uran-Jupiter-Pluton, sa kojim Mars pravi Veliki krst. Prvo je saosećanje i zajednički rad, a drugo je rat i neprijateljstvo. Lideri moraju da naprave izbor. Ako uspeju, započeće postavljanje temelja društvenog i ekonomskog ozdravljenja i oporavka. Ako ne uspeju, ljudi će početi da traže svoja prava i da prave izbor svojih lidera.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD