Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

14.-21. I 2013

Ovonedeljni berzanski izveštaj će biti skraćen zbog predavanja Prognoze za 2013. i specijalne radionice o zlatu koje g. Merimen drži ovog vikenda u Cirihu. Kompletan izveštaj ćete čitati sledeće nedelje.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Glavne geokosmičke konstelacije koje se dešavaju ove nedelje su tranzit Venere na rastući kvadrat Urana i Plutona. Venera je 12. januara napravila kvadrat (poslednja kvartalna faza ciklusa Venere i Urana), a 16. januara Venera će napraviti konjunkciju sa Plutonom, što je početak ciklusa ovog planetarnog para. Sunce je pravilo isti ovakav tranzit od 25. – 30. decembra. Pad Dow Jones Industrial Average od 482 poena počeo je 18. decembra i završio se neposredno posle 31. decembra, kada je konačno završena i diskusija o fiskalnoj litici. Berza je do tada bila u porastu.

Ovaj obrazac neverovatno podseća na period s kraja 1999. i početka 2000, kada je svet trebalo da reši fenomen 2000. godine (milenijumska greška). Tada je berza takođe značajno pala (preko 500 poena) od 30. decembra 1999. do 5. januara 2000. Ali zatim se 14. januara oporavila na novi maksimum svih vremena, da bi ponovo pala 37% tokom naredne dve godine (NASDAQ 80%, ali ovaj pad nije počeo pre marta). Drugim rečima, ogroman pad koji su svi predvideli krajem 1999. nije počeo sve do sredine januara meseca. Može li se to ponovo dogoditi? Naravno da može. Pod uticajem Urana, sve je moguće, a u većini slučajeva, berze će se oporaviti ili će pasti mnogo preko nivoa koji se predviđa. Upravo sada, velika većina analitičara predviđa bikovski talas i jaku berzu. Uran ima način da nas nauči poniznosti. Lekcija je: ne prati masu, ne veruj u ono što čuješ, ukoliko se to ne slaže sa tvojim zdravim razumom - pa čak i onda se zapitaj da li je zaista tako.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

"Fiskalna litica se možda može izbeći, ali čak i veća ulaganja su u zastoju - ovaj put preko granice kreditnog limita – koji je upravo iza ugla... Ne postoje velike mogućnosti. Većina ideja koje su iznete do sada bi ozbiljno poremetile javni državni dug ili bi se oslonile na ustavne optužbe izvršne vlasti da ćemo vrlo verovatno naredne dve godine provesti zaglavljeni u borbi sa optužbama", Kovanje planova za beg iz dužničke krize, Edvard D. Kleinbard, International Herald Tribune (Međunarodni Herald Tribjun), 11. januar 2013.

Kvadrat Urana i Plutona još jednom stupa na scenu. Veliki krst Uran-Pluton-Jupiter-Mars, dešava se 21. aprila 2014. na 13 stepeni kardinalnih znakova, i aktiviraće kvadrat Sunca i Saturna u horoskopu SAD, na 13 - 14 stepeni kardinalnih znakova. Uticaj ove konstelacije počinje da se oseća već u 2013, i trajaće cele 2014. Ovaj uticaj može započeti već u februaru 2013, a berze će dostići vrh nekoliko meseci pre i posle aprila 2014. Obzirom da će u središnjem vremenskom okviru kvadrata Urana i Plutona berze dostići vrh, (24. jun 2013. – 17. mart 2015.), posle toga će naredno pomeranje cena svetskog kapitala verovatno biti prilično strmo.

Veliki vodeni trigon Jupitera, Saturna i Neptuna koji će se odvijati 17. jula 2013, donosi nadu da se postigne konsenzus, velika pogodba i spremnost da se zajedno radi na mnogim pitanjima. Ali ako se ne uspeju obezbediti dugoročni ugovori i poverenje u zajednički rad u to vreme, to će biti godina izazova. Veliki trigon traje samo nekoliko nedelja, dok kvadrat Urana i Plutona traje skoro 3 godine. Više o ovome ćemo govoriti kako se stvari budu dešavale. U međuvremenu, našim liderima neće biti loše ako izaberu da veruju u čuda umesto u nepravdu. Biće loše ako lideri odustanu od ljubaznosti i saosećajnosti. Astrološki, to je izbor između velikog trigona Jupiter-Neptun-Saturn i T- kvadrata Uran-Jupiter-Pluton, sa kojim Mars pravi Veliki krst. Prvo je saosećanje i zajednički rad, a drugo je rat i neprijateljstvo. Lideri moraju da naprave izbor. Ako uspeju, započeće postavljanje temelja društvenog i ekonomskog ozdravljenja i oporavka. Ako ne uspeju, ljudi će početi da traže svoja prava i da prave izbor svojih lidera.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD