Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

07.-14. I 2013

Dogovor je postignut u poslednjem trenutku, iako je predsednik Obama izrazio želju da bude rešen do Božića. U stvari, nije ni rešen pre 1. januara, što je bio projektovani datum kada bi privreda SAD pala sa fiskalne litice. Međutim, dogovor je postignut u kasnim večernjim satima 1. januara, i berze širom sveta su proslavile ogromnim porastom 2. januara, prvog berzanskog dana u Novoj godini. Dow Jones Industrial Average, na primer, porasla je za robusnih 308 bodova. To nije bio novi godišnji maksimum, ali je bio vrlo blizu. Većina evropskih berzanskih indeksa je dostigla nove višegodišnje maksimume. U Aziji i Pojasu Pacifika, mnogi indeksi (kao Hang Seng, Nikkei i australijski All Ordinaries) porasli su na nove godišnje maksimume. Sada je pitanje vremena da li će i američki indeksi učiniti isto.

Kao što smo naglasili pretplatnicima naših dnevnih i nedeljnih berzanskih izveštaja prethodne nedelje, mislili smo da će postojati mogućnost da se postigne sporazum između 31. decembra i 4. januara, kada Sunce aktivira kvadrat Urana i Plutona (25. – 30. decembra), a Mars pravi povoljan trigon 4. januara. Ali nakon toga, situacija se ponovo menja (vidi Kratkoročna geokosmička kretanja). I zaista, svetski indeksi su dostigli maksimum u petak, 4. januara, pod uticajem trigona Marsa i Jupitera.

Zlato i srebro nisu bili te sreće. U početku kada je postignut sporazum, oni su se oporavili, u sredu, 2. januara, zlato je skočilo na 1695, a srebro na 3150. Ali do petka, 4. januara, zlato je palo na 1626, a srebro na 2924. Do zatvaranja berzanske nedelje malo su se povratili, ali morate se zapitati zašto su uopšte pali, s obzirom da je postizanje "dogovora" još daleko od rešenja eksplozije dužničke krize koja se nastavlja. Studija ciklusa to vrlo dobro objašnjava. U ovom vremenskom periodu nekoliko dugoročnih ciklusa plemenitih metala je sada na minimumu. U međuvremenu, ova vrsta nestabilnosti i oštrih preokreta cena koja je zabeležena kod plemenitih metala, valuta i na tržištu žitarica, takođe je pokazatelj činjenice da je heliocentrični Merkur bio, i još uvek je, u Strelcu, od 28. decembra – 8. januara. Ovo je jedan od najboljih pokazatelja koje imamo za prepoznavanje velikih oscilacija cena na finansijskim tržištima, i ponovo se pokazalo da ima uticaj. Još nije završeno.

Kratkoročna geokosmička kretanja

U našem poslednjem berzanskom izveštaju od pre dve nedelje govorili smo o tranzitu Sunca na kvadrat Urana i Plutona, 25. – 30. decembra. Mi smo ga opisali na sledeći način: "Ovaj značajan aspekat našeg vremena će se intenzivirati sa Punim Mesecom 28. decembra, koji će formirati snažan T-kvadrat sa Uranom i Plutonom. Ovo nisu signifikatori sporazuma ili kompromisa. Umesto toga, na veliko razočarenje svih, dve strane su više sklone da se udaljavaju sve dalje i dalje jedna od druge, i da igraju igru izbegavanja krivice." I zaista u to vreme svi su hteli da odustanu. Ali onda je senator Mič Mekonel (republikanski lider Senata) zatražio pomoć od potpredsednika Džozefa Bajdena, kada je demokratski lider Senata Hari Rid odustao. Predsednik Obama odobrio je zahtev, i u naredna dva dana, Bajden i Mekonel su se dogovorili – kada je Sunce tranzitiralo preko kvadrata Urana i Plutona 30. decembra.

Zašto je ovo važno napomenuti finansijskom ili mundanom astrologu? Zbog toga što, prateći ovu intenzivnu planetarnu kombinaciju 25. – 30. decembra, kosmička napetost je takođe rasla, a energija je preusmerena na više optimizma i ekspanzivnu konstelaciju Marsa u trigonu sa Jupiterom, 4. januara. Ovo je bila otvorena mogućnost da se nešto uradi, i oni su to uradili.

Ove nedelje se ta energija ponovo preusmerava, počeće sa Marsom u izazovnijem aspektu - kvadratu sa Saturnom u ponedeljak, 7. januara. I ne samo to, nego je i Uran u rastućem kvadratu sa Plutonom, 12. – 16. januara, kada Venera prvo pravi trigon sa Uranom, a zatim konjunkciju sa Plutonom, baš kao što je pravilo i Sunce 25. – 30. decembra. Kao što smo govorili u našim berzanskim izveštajima za pretplatnike, sporazum može biti postignut od 30. decembra – 4. januara, ali nikome se zaista neće dopasti kada sazna detalje. Već vidimo olujne oblake koji se nadvijaju nad narednu rundu pregovora u vezi sa podizanjem kreditnog rejtinga sledećeg meseca. I republikanci i demokrate smatraju da su dali previše u sporazumu za izbegavanje fiskalne litice. Ovo je zbunjujuće, jer sporazum nije smanjio deficit ni za jedan cent. Naprotiv, projekcija je sada da je deficit porastao za 4 milijarde dolara tokom proteklih nekoliko godina.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Naši brokeri koji trguju dragocenim metalima i dalje prodaju, kao što su i poslednjih 16 meseci. MMA dnevni i nedeljni berzanski servisi već nekoliko nedelja preporučuju da budete u kratkoročnom, a u dnevnom berzanskom izveštaju za sredu, 2. januar u GLD (ETF za zlato) savetovali smo: "Sada gledajte da ponovo prodate kratkoročno u ovoj zoni gde se ukršta tržište medveda od 163.84 - 164.20." Dnevni i prošlonedeljni maksimum bio je 164,14. Berza je zatvorena na 160,44, nakon pada na minimum od 158,89 u petak.

Za više informacija o dnevnim ili nedeljnim berzanskim izveštajima, molimo posetite sajt http://www.mmacycles.com/services, ili pozovite našu kancelariju na 1-248-626-3034 .

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

"Ne prepuštaj se svojim strahovima", rekao je alhemičar, neobično nežnim glasom. "Ako to uradiš, nećeš moći da čuješ svoje srce... Postoji samo jedna stvar koja čini nemogućim ostvarenje sna: Strah od neuspeha."

"To je ono što mi zovemo ljubav", rekao je dečak, videvši da vetar donosi ono što je tražio. "Kada ste voljeni, možete da uradite bilo šta. Kada ste voljeni, uopšte nema potrebe da shvatite šta se dešava, jer se sve dešava u vama..." - Paulo Koeljo "Alhemičar", 1988.

Rečeno je da berzama vladaju strah i pohlepa. U finansijskoj astrologiji, strah je u domenu Saturna, a pohlepa u domenu Jupitera. Znaci kojima oni vladaju se takođe odnose na te emotivne principe, posebno zato što njima vladaju pet spoljašnjih planeta našeg solarnog sistema. Tako se Jarac (čiji je vladar Saturn), kao i Strelac i Ribe (čiji je vladar i suvladar Jupiter), takođe odnose na emocije straha i pohlepe.

Danas u svetu ima mnogo straha. Postoji strah od rata, terorizma, individualnog ludila i ludila koje dovodi do masovnih ubistava, kao i od finansijskih nezgoda. Mundana astrologija to pripisuje mnogim astrološkim faktorima, pre svega Uranu u Ovnu, koji pravi izazovan rastući kvadrat (prva kvartalna faza) sa Plutonom u Jarcu.

U poslednjih mesec dana bili smo svedoci tragedije zbog masovnog ubistva dece u osnovnoj školi u Americi u Sandi Huku, u Konektikatu, i spektakla agonije političkih lidera SAD koji su očajnički pokušavali da izbegnu strašnu finansijsku liticu, koja je strašna na globalnom nivou jer bi bila povod za globalnu recesiju, da, kojim slučajem, sporazum nije postignut. Kao što je navedeno u našem poslednjem nedeljnom berzanskom izveštaju za pretplatnike od 28. decembra, bila je dobra prilika da se Sporazum postigne - do 4. januara, a ne pre 30. decembra - ali da će to biti sporazum koji će veoma malo učiniti da reši situaciju eksplozije duga. U stvari, sporazum je postignut kasno uveče 1. januara. Ali umesto smanjenja državnog duga SAD, dug je ove decenije povećan na 4 milijarde dolara. Niko nije zadovoljan. Više je poenta da je učininjeno veoma malo da se ublaži nesigurnost i strah od finansijskih izazova koji još uvek postoje. A zašto? To nije tajna za finansijske astrologe. Uran je još uvek, do marta 2015, u kvadratu sa Plutonom.

Strah i uznemirenost u vezi sa finansijskom budućnošću Amerike, pa čak i sveta će se opet pojačati - vrlo uskoro. Kreditni rejting SAD će biti određen krajem februara. Smanjenje potrošnje koje se odnosi na fiskalnu liticu je ponovo produženo za još dva meseca, a obećanje da će biti još jedan spektakl u Vašingtonu zabrinjava investitore i oni počinju da sumnjaju u sposobnost predsednika i Kongresa da postignu još jedan sporazum pre nego što ponovo dođu u situaciju da bude kasno. Ova nova runda fiskalne tuge je odmah iza ugla. Investitori ne prestaju da doživljavaju stres preskačići stalno jedan po jedan zid briga, prosto je neverovatno da se još uvek nisu umorili. Ali onda opet, novac se mora negde uložiti. A kako centralne banke štampaju novac brzinom koja još nije viđena, mnogo novca treba negde da se uloži. Akcije su najbolji izbor, ili bar tako danas razmišljamo.

Predsednik Obama je već izjavio da neće učestvovati u razgovorima o povećanju kreditnog rejtinga, ako republikanci budu insistirali da diskutuju o smanjenju potrošnje. On zahteva da se kreditni rejting podigne na dve godine, bez smanjenja potrošnje u vezi sa ovim zahtevom. Stvarno? Narode, to se neće desiti i vi to znate - ne dok su Uran i Pluton u kvadratu. Pluton u Jarcu može da bude pokazatelj nekog "grabljenja moći", kao što mnogi svetski lideri centralizuju vlast. Ili to može značiti povećanje frustracije populacije širom sveta zbog toga što njihovi politički lideri nisu u stanju da postignu sporazume ili kompromise i postignu napredak svoje vlade. Dakle, šta se dešava kada ljudi postanu previše frustrirani tokom dužeg vremenskog perioda? Oni se na kraju pobune.

Dakle, šta će gospodin Obama uraditi? Pogled na tranzite u njegovoj natalnoj karti to otkriva, kao što smo pisali u ovogodišnjoj knjizi Prognoze za 2013. Njegovi "povoljni" aspekti se završavaju krajem januara na duže vreme. Tranzitni Neptun sada počinje da pravi T-kvadrat sa njegovim natalnim Mesecom (u Blizancima) u kvadratu sa natalnim Plutonom (u Devici). Mislim da on ozbiljno misli da neće učestvovati u bilo kojoj diskusiji koja ga čini nervoznim i ne daje mu ono što on želi. Neptun se predaje. Neptun se povlači, posebno kada je u aspektu sa osetljivim natalnim Mesecom.

Uskoro ćemo saznati koliko je ozbiljan Obama kada preti da neće voditi, pa čak ni učestvovati u diskusijama o dužničkom limitu. To bi moglo imati veliki uticaj na kreditni rejting SAD. Šta će to značiti za vladu SAD - i za finansijsku stabilnost u svetu - dok se u isto vreme dešava da sekretar za finansije SAD podnese ostavku? To bi moglo da bude... zbunjujuće. Dobrodošli u Neptun u Ribama - zemlju velike magle. Ali ovo je takođe vreme da se setimo svojih snova i kako ih možemo ostvariti. Prvi korak je da imate san, a ne samo da se žalite. A san mora biti povezan sa vašim srcem. Tek onda možete - što uključuje i svetske političke lidere - izbeći strah od magle i neizvesnost koju ona sobom donosi. Duboko u sebi morate da znate da "...kada ste voljeni, i kada volite, možete da uradite bilo šta". U suštini, to je ono što je suština lečenja - a svetu sada treba isceljenje, koje dolazi od davanja i primanja ljubavi. Ovo je takođe u domenu Neptuna u Ribama.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD