Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Zapisano je u vremenu

Najveći zapis i sećanje nalazi se u vodi, odnosno u našem eteričnom biću (Mesec). Da li vreme zaista postoji ili je to samo percepcija naših čula? Što god da je – Mesec to nosi u sebi kao memoriju, kao zapis i, u krajnjem, kao sećanje. Istina svakog sećanja glasi: Lepota je večna.

Pogledajmo sliku neba novog mladog Meseca kojim započinje novi ciklus od mesec dana, a koji će se desiti 11.01. ove godine.

"Kakav je to dodir, osmeh? To je onaj ledeni osmeh, sa hladnim prstima. S'obzirom na prisustvo Plutona u Jarcu to je onaj osećaj kada led peče. To je ona strast koja ne želi da poteče, želi da drži, da traje, pa nek boli.

Sada kada se lunacija dešava u znaku Jarca, pitamo se imali tu nešto novo? Novi smo mi. Pet planeta se nalazi u znaku Jarca. Ovih mesec dana Jarčevi imaju ispred sebe veoma zgusnutu energiju za promene, za nove početke. Inače, najteže se pokreću Jarčevi, jer oni igraju na kartu sigurnosti. Međutim, ulaskom Saturna u znak Škorpiona došli su Jarčevi na red. Ovo je topljenje santi leda, koje su godinama slagane, čuvane, sakrivane. Jarčevi, ako sebi dozvolite luksuz da pustite kamen iz ruku i da zaplivate rekom života, sve okolnosti će vas podržati. Već sada vam Neptun daje veru (sposobnost apstraktnog razmišljanja) a od 27. juna i Jupiter će se pridružiti kao velika podrška iz Raka (od partnera).

Vodolije su delimično ostvarile osećaj sigurnosti, ali onaj drugi deo njih je buntovnik bez razloga i bez povoda. Priroda Vodolije traži kretanje i promene. Na samom kraju prošle godine, Mars je ušao u znak Vodolije i boraviće tu do 3. februara. Ovo zaista može biti snaga bez kontrole, jer Jupiter u svojoj bahatosti, rigonom iz Blizanaca podržava Marsove "ludologije". Ovu energiju je moguće vrlo konstruktivno uposliti ka realizaciji sopstvene ideje. Posebno su dobre one ideje koje su vezane za biznis! Na emotivnom planu Vodolije su u ovom periodu u nekakvoj vrsti tajnog odnosa. Može biti da to i nije tajni odnos. Može biti da je druga osoba (partner) po nečemu veoma različita (godine, zanimanje, boja kože...). Ova vrsta različitosti je za Vodolije najjači afrodizijak. Međutim 27. januara je pun Mesec u znaku Lava (Vodolijansko 7. polje), a kako će istovremeno Sunce i Mesec će biti u kvadratu sa Saturnom – to Vodolijama može doneti prekid u formalnim partnerskim odnosima. Još prilično dugo će u Vodolijanskom 5. polju (fizičke ljubavi) boraviti Jupiter, pa može "iz najboljih namera" doći do nesporazuma. Voleti Vodolije je zaista umetnička disciplina. Zašto? Eto zato!

Ribe su u ovom periodu, kada im je lunacija (mlad Mesec) u 11. polju (prijatelja), osetljive. Obzirom da im je Neptun a i Kiron u prvom polju pre svega će razvijati empatički stav spram partnera. Naravno, Riblji partneri su zahtevni samo iz jednog prostog razloga što oni to znaju da im Ribe mogu pružiti sve! Od drugog februara u znak Riba ulazi Mars, što može dati Ribama priliv unutrašnje energije. Istovremeno će i Mesec biti u znaku Škorpiona u poslednjoj četvrti. To je, pak, vreme za kontemplaciju i smiraj. Kada se Mars sretne sa Neptunom to može biti vrlo kreativan potencijal za one Ribe koje su razvile svest o sopstvenim mogućnostima za kreaciju. U koliko nemate svest o kreaciji već se naprosto upuštate u najniži oblik funkcionisanja što je reakcija – ovo može biti dvostruko izazovan period.

Ovnovima se lunacija (mlad Mesec) dešava u 10. polju. Svima nama je 10. polje cilj ka kome se stremi u životu. U Jarcu je družina vrlo odabrana, jer svetla koja život znače su tu. Sunce je Ovnov vladar 5. polja (ljubav), dok je Venera znaku Ovna prirodna partnerka. Tu su još i Mesec i Merkur – a naročito je tu Pluton! Ova lunacija Ovnovima može doneti početak neke stare priče ili realizaciju neke davno započete priče, pa čak i prepoznavanje partnerstva sa nekog drugog nivoa. Celu ovu družinu u Jarcu blagonaklono podržava Saturn iz Škorpiona, dok je istovremeno "bezvremeni Uran" podbada. Ovnovi, imajte malo strpljenja jer ovaj let kroz Vodoliju mogao bi biti neprijatan baš pred samu lunaciju. Ovakva neudobnost, ali iz ugla partnera može se ponoviti i oko 11. februara. Skinite nogu sa gasa!

Bikovi su još od 5. oktobra, kada je ušao Saturn u Škorpiona, na ispitu "partnerstva" (i to će prilično potrajati). Možda vas je ova lunacija zatekla negde u inostranstvu u nekom moćnom zimskom centru. Naravno, vi znate da uživate, ali čuvajte se od svake vrste vezivanja. Osnovni moto ovog vremena je: "Pusti neka život teče". Ovu ideju Bikovi najteže mogu da razmeju, jer vezivanje za materiju (ponekad i za ljude) za Bikove je pitanje opstanka. Možda su Bikovi u ovom periodu dok je Mars u Vodoliji malo više nervozni, a to će se najviše odraziti na formalni partnerski odnos. Od svih znakova, Bikovi se najteže odlučuju na prekid partnerstva, samo zbog težine i straha od promena. Bojim se da je ovo vreme za kristalizaciju baš partnerskih odnosa. Sve što vam se dešava, ima jednu jedinu svrhu: da vam bude bolje. Vreme punog Meseca (27. januar) može biti za vas neudoban dan. Takođe, sve dok je Venera u znaku Jarca, ona preko dispozicije ide u znak Škorpiona, znak svog lošeg osećanja, te su moguća osećanja posesivnosti, opsednutosti, ljubomore i besa.

Blizanci su svoju veselu priču opet podelili (kao i obično). Onaj besmrtni Blizanac je bezbrižan i igra se sa Jupiterom i Marsom i nesebično deli i ono što nema. Onaj drugi, smrtni Blizanac skupio se u Jarcu u društvu velikih i odraslih i skuplja mudrost. Još izvesno vreme partnerski odnosi će biti pod opterećenjem paralelnih odnosa. U vremenu od 19. januara do 5. februara Merkur (vladar Blizanaca) će boraviti u znaku Vodolije i treba biti vrlo obazriv u donošenju nekakvih odluka upravo vezanih za partnerski odnos, jer učitelj (Saturn, dispozitor Merkura) vas samo gleda iz Škorpiona! Nemojte se posle praviti da niste znali, niste čuli ili slično!

Rakovi kroz svaku lunaciju (mlad Mesec) imaju novu priliku. Oni su kolevka za sve znake u zodijaku i to ih čini ispunjenim. Brinuti o drugima, negovati druge, reklo bi se da je njihova potreba. Sama ova lunacija u Jarcu nije udobna za Rakove. Kao da su i sami dovedeni u fazu da neko drugi o njima brine? Ko to može objasniti Rakovima? Pa, Saturn. On svima može svojim nemuštim jezikom i samom svojom pojavom dati na znanje šta je šta? Saturn je vladar Rakovskog sedmog polja i poruka ne samo ove lunacije već malo dužeg perioda je da partneri imaju da vam ponude najveću promenu koju ste mogli u ovom životu iskusiti. Ova promena nije laka i nije udobna. Rakovi, pružite šansu svojim partnerima. Znamo mi da je davanje vaš uzvišeni čin, ali možda je suptilno primanje još uzvišeniji čin.

Lavovi, kraljevi! Koliko sreće i zadovoljstva donesete u ovom činu rađanja novog ciklusa kji nastaje trenutkom svake lunacije! Duša se uvek iznova rađa pod vašim svetlom i vašom ljubavlju. To što vi mislite o sebi nije obavezno da i drugi misle o vama. Vaša veličina ima sada jedan veliki ispit. Gordost nije osobina velikih i moćnih, a Saturn (partner Lavovima) to sada od vas traži da savladate. Pun Mesec je u Lavu 27. januara, te je to kuliminacija vašeg ega. Samo polako i oprez. Još jednu proveru imate sve dok Mars boravi u kući vašeg partnera (od 26.12. do 2.2. 2013.) Ako vam se učini da je partner arogantan i bahat – dopustite mu! Neka i on malo sprovede svoj hir, pa vi to radite ceo život i nikom ništa!

Device moje drage, jeste li se vi to nekako zaljubile? Zaljubiti se nije uvek obavezno u nekog na spram sebe. Možete se vi slobodno zaljubiti i u sebe! Možda je vreme i za to. Lunacija vam se dešava u 5. polju. Osvetljava onu vašu stidljivu duboku unutrašnju potrebu da se rodi ljubav. Ljubav ne mora biti reakcija – naprotiv, poželjno je da bude kreacija. Ono što je vaša suštinska potreba je da dobro procesuirate svaki detalj. Pa, evo vam prilike. Svi faktori koji vas čine sretnom su tu! Sada ste u prilici da sagledate suštinu vašeg bića. Zašto je partner našao svoju sferu interesovanja u stvarima koje su za vas apstraktne? Krajnje je vreme da počnete govoriti istim jezikom – onim koji podrazumeva govor tela!

Vage su i dalje pod naletom egzotičnih potreba svojih partnera. Ovaj znak je u suštini vrlo konzervativan i tradicionalan (Saturn je egzaltiran u Vagi). Sistem vrednosti kod Vaga je počeo da doživljava transformaciju još od 5. oktobra prošle godine i to će potrajati. U Vaginom 5. polju se nalazi Mars, predstavnik Vaginih partnera. Mars u Vodoliji je onaj buntovnik bez povoda i bez prave osnove za to. Ovo je vreme zaista neobičnih ljubavi koje mogu u vremenu da se pretvore u stvarne i istinske (dispozitor Saturn, Marsa vodi u Škorpiona u sedište, a drugi dispozitor Uran vodi Marsa u Ovna, opet u sedište). Sada vašem partneru podršku daje Jupiter (prilično nesiguran iz Blizanaca). No, Venera ni u poziciji ni u dispoziciji nije naročito sretna, što će reći da Vagama ovo nije baš "cool period" – ali dajte šansu poverenju!

Škorpioni su na velikom zadatku. Saturn je tu. Treba biti korektan i izbalansiran. Ceo zodijak živi od škorpionskih energija: i rađa se i umire – i voli i pati – i stiče bogatstvo i bankrotira. Ceo sistem ovozemaljskih dualnosti nalazi svoje suprotnosti u Škorpionu. Ova lunacija se dešava u Škorpionskom 3. polju i zanimljivi su akteri ove lunacije. Naprosto, ovde se vrši "resetovanje", zamena ideja i misli. Koliko ćete biti uspešni u ovoj aktivnosti zavisi od vaše vere (Neptun u 5. polju Škorpiona) da svojom kreacijom stvorite svet ljubavi. Mnogo je teških reči napisano i izgovoreno na temu Škorpiona, kao i Saturna. Ja razumem autore tih reči. Strah je ono što karakteriše i Škorpiona i Saturna. Samo na jedan način možete pobediti strah. Ljubav. Ljubav je esencija koja "razvodnjava" svaku emociju (pa i strah) čineći je lakšom i pitkijom. U ovom periodu Škorpioni dobijaju dobru podršku ili, pak, oni sami daju podršku ovoj lunaciji. Male krize za Škorpione je period boravka Marsa u Vodoliji. To su oni delovi Škorpiona koji strah pokriju smehom i šalom rušeći sve pred sobom. Smiraj ili duboki zaron Škorpionima predstoji upravo ulaskom Marsa u znak Riba. Treba stići do sebe jer sva ljubav je tu!

Strelčevska energija je prilično dezintegrisana u ovom vremenu dok je Jupiter u Blizancima. Ova lunacija se dešava u Strelčevskom 2. polju. Lunacija u sebi nosu i Jupiterovog dispozitora Merkura. Vrlo je logično da je ovakvom rađanju i buđenju sećanja neophodno i Zevsovo prisustvo. Emotivni život Strelčevima je u ovom periodu usmeren na otkrivanje flozofije o zapisu u vremenu. Od 2. februara kada Venera uđe u znak Vodolije, stvoriće se lepi aspekti sa Jupiterom iz Blizanaca. Biće ovo vreme virtualne, daleke ljubavi. Vrlo će biti aktivne ljubavi preko društvenih mreža, bez neke ozbiljnije perspektive u budućnosti.

Kada se oslobodimo svih iluzija, najzad stupamo u dodir sa stvarnošču i nikada više nismo sami. Usamljenost se ne leči druženjem sa drugim ljudima, ona se leči kontaktom sa stvarnošću.

Antoni De Melo

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD