Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Webinar: Tehnologija Svesti Merkura Merkurova ili peta čakra, jeste čakra čoveka. Ona predstavlja primarno težište rada na sebi. Sve što radimo kroz svaki energetski centar, manifestovaće se kroz kvalitet čoveka, kroz evoluciju koju čovek živi u petoj čakri. Webinar će održati Aleksandar Imširagić u nedelju, 19. januara, od 9h do 12h.
» prikaži celu vest
Webinar: Pronađi svoj glas Da li želite da naučite kako da otvorite svoj kreativni kanal putem kojeg ćete biti u mogućnosti da izrazite sebe na pravi način? Jedinstveni webinar „Pronađi svoj glas“ je namenjen svima koji žele da, putem praktičnog iskustva i znanja, nauče kako da otvore svoj kreativni kanal za originalne ideje i invetivnost, kao i svima koji žele da osveste, prihvate i izraze svoju autentičnu prirodu. Webinar će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 19. januara, od 20:30h do 23:30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

24. - 31. XII 2012

Prošla sedmica je počela odlično za tržišta kapitala. “Dov Jones Industrial Average”, na primer, postigao je trostruke cifre u ponedeljak i utorak. Onda je pao na 99 poena u sredu, a zatim i na 60 u četvrtak. A onda su u četvrtak uveče Uran i Pluton napravili još jedan napad. Predlog Republičkog Doma koji bi doveo do kompromisa po pitanju poreza na prihod upao je u ćorsokak i nije uspeo da prikupi dovoljno podrške. Predsednik Obama zapretio je da će staviti veto na ovaj predlog, a predsedavajući Senata – Heri Rid, izjavio je da on čak ne bi dozvolio da predlog vidi svetlost dana za glasanje u svom veću, čak i ako bi sam predlog prošao. Odjednom su svi u svetu shvatili šta je to značilo još od samog početka: idemo preko “finansijske litice”. Čak i ako se na kraju bude postigao kompromis u poslednjim danima ove godine, niko neće misliti da se to ozbiljno odnosi na rešenje problema ili da će rešiti krizu. Zapravo, ne radi se o problemu poreza. Sa tom spoznajom tržišta kapitala je teško pogođeno. Oni se jesu nešto malo oporavili, ali je ipak DJIA završio padom od 120 poena u petak.

Tokom najmanje tri dana protekle sedmice, mnogi indeksi dostigli su svoj najviši nivo tokom nekoliko nedelja, ako ne i u godini, naročito u Evropi. Zlato i srebro, sa druge strane, pali su na svoj najniži nivo od avgusta, što je kratak period pada u odnosu na njihov dugoročni ciklus.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Najvažniji geokosmički potpis koji se pojavljuje ove nedelje je prelaz Sunca preko Uran-Pluton kvadrata, od 25.  do 30. decembra. Sunce će napraviti kvadrat sa Uranom na Božić, 25. decembra i konjunkciju sa Plutonom 30. decembra. Ovaj veliki aspekt našeg vremena će biti intenziviran punim mesecom koji će se odigrati 28. decembra, formirajući snažan T-kvadrat sa Uranom i Plutonom. Ovo nisu pokazatelji sporazuma ili kompromisa. Umesto toga, dve strane će biti sklonije da se udaljavaju sve više i više jedna od druge, uz eskalaciju “igre krivice”, na veliko razočarenje svih. Ovog puta na videlo će izaći ista vrsta energije koju smo svedočili prethodne sedmice kada je Uran krenuo direktno. Nalazimo se u sezoni praznika, ali takvoj u kojoj se svi podstiču da budu oprezni od spoljnih opasnosti. Vi ne možete kontrolisati tragediju koja napada od spolja. Oni su izvan vas. S druge strane, međutim, možete da kreirate radost iznutra. To je u vašoj moći.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

"Reci svome srcu da je strah od patnje gori od patnje same. I da ni jedno srce nije nikada patilo kad je išlo tragom svojih snova, zato što je svaka sekunda tog puta  sekunda susreta sa Bogom i sa večnošću"

Paulo Coehlo", Alhemičar ", 1988

Upravo je prošao 21. decembar, zimski solsticij, najmračniji dan u godini na severnoj hemisferi. Takođe je i kraj jedne ere u okviru Majanskog kalendara, koji su neki protumačili kao kraj sveta. Za neke, to uistinu može izgledati kao kraj sveta. Za svakoga, ipak, solsticij je vreme za razmišljanje, jer u najmračnije doba godine, postoji prozor kroz koji možete da pristupite izvoru svega – Sopstvu, trenutku jedinstva, bez komplikacija sa drugima – osim sa sobom. To je vreme kada se može razmišljati o realnosti izvan ega. Ali da bi se to uradilo, to znači da je potrebno ući unutra, a za mnoge je to zastrašujući predlog. Kolektivni nagon jeste nagon ka slobodi. Ali šta je to sloboda koju tražimo? U suštini, to je bekstvo od samoće. I tako u današnjem svetu, mi tražimo ovaj “beg” povezujući se jedni sa drugima. Naš kolektivni nagon je izražen u povezivanju sa drugima i bežanju od usamljenosti.

U današnjem svetu, taj put ka slobodi uzima oblik informacija. Mi tražimo informacije da bismo ih podelili sa drugima. To je informacija koja nas povezuje i danas. To je "svitanje doba Vodolije", koja je informacija i povezivanje kroz tehnologiju.

Ipak, ovo predstavlja preokret od tradicije, što i jeste priroda Vodolije i njenog vladara, Urana, u svakom slučaju. To je odstupanje od istine i stvarnosti drevnih učitelja. Danas je prihvaćeno da je "Istina tamo negde", kao u “X-Files”. Ipak, neke stvari se nikad zaista ne menjaju, a u ovom trenutku zimskog solsticija, stare istine ostaju: "Istina je ovde", a ne “tamo negde”. I nije bitno da li ste na Severnoj ili Južnoj hemisferi ili da li je zimski ili letnji solsticij, jer simbolika i jednog i drugog je slična: da li je najveća svetlost ili je tama najveća, u vremenima solsticija otvara se prozor kroz koji možemo doživeti stvarnost iz perspektive "ne sebe” ili "samo sebe." Ne postoji dvojnost u simbolu totalnog svetla ili totalne tame. Postoji samo Jedno, Nijedno ili Sve.

Ova kolumna je obično posvećena informacijama, ili preciznije rečeno – mojoj interpretaciji nebeskih kretanja i njihovoj povezanosti sa ljudskom aktivnošću, posebno onom koja se odnosi na svet finansija, ekonomije, političkih i mundanih dešavanja. Ali s vremena na vreme korisno je napraviti pauzu od tog ugla gledanja i napraviti jedan filozofski pogled u unutrašnje aspekte stvarnosti. Možda ipak konačno dajem i informacije koje će poboljšati vašu sposobnost da zaradite novac!

Tokom ove sezone zimskog solsticija 2012, kao doba kraja Majanskog kalendara i perioda u kome se istovremeno odvija Uran-Plutonov 147-godišnji ciklus opadajućeg kvadrata, mi smo dovedeni u direktnu konfrontaciju sa našim najvećim strahovima. To su strahovi nesigurnosti, opasnosti za naše fizičko postojanje (i još više, onih koje volimo) kroz dela ludila i nasilja pojedinaca, kao i potencijalnog finansijskog gubitka kroz zastoj naših političkih lidera koji ne mogu da nađu put kompromisa kako bi se izbegao pad sa "fiskalne litice." Uprkos svim ovim spoljnim nemirima, korisno je razmišljati o tome ko smo i zašto smo ovde.

Neka svako od vas ima svetle praznike i neka Vas Nova godina približi realizaciji vaših snova. Nikada ne odustajte od njih, čak ni u trenucima tragedije. Oni su vaš put ka iskustvu Jedinstva sa Beskonačnim. Oni – i samo oni – će doneti slobodu koju svi tražimo, kada trenutak može da postane svest o večnosti, a njegova realizacija može da stvori bujicu saosećanja za sve.

Ja ću se odmarati za praznike. Stoga neće biti ove kolumne sledeće sedmice. Naša sledeća kolumna pojaviće se 7. januara.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD