Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

10.-17.XII 2012

Većim delom prošle nedelje svetske berze su bile bikovske. Neke berze su dostigle nove višemesečne, a neke i višegodišnje maksimume, a mnoge nisu uspele da prevaziđu nedavne maksimume od septembra - oktobra. Pre nego što je počeo da se oporavlja do zatvaranja berzanske nedelje, kineski Shanghai indeks je 4. decembra pao na najniži nivo u skoro 4 godine. Suvišno je reći da će se ovi primeri međutržišnog odstupanja medveda širom sveta nastaviti sve dok SAD budu nastavljale svoj put ka opasnoj "fiskalnoj litici" 1. januara 2013, bez pravih znakova kompromisa ili napretka koji se još ne naziru, i političkog okrivljivanja koje počinje da eskalira (vidi dugoročne misli).

Zlato i srebro su uglavnom pali i XAU rudarski indeks za zlato i srebro završio je nedelju na najnižem nivou od 20. avgusta. Sada okrećemo glavu u pravcu stacionarnog Urana 13. decembra, u pratnji potencijalno moćnog mladog Meseca u Strelcu.    

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

U MMA dnevnom izveštaju za zlato u četvrtak, 6. decembra, savetovali smo: "Brzi brokeri su u kratkoročnom. Možete prodati sve kratoročno i onda ući u dugoročno negde između 1686 - 1692 sa gubitkom do zatvaranja berze ispod 1684". Pretplatnici na naš dnevni izveštaj bili su ove nedelje u kratkoročnom oko 1745. Minimum toga dana bio je 1687,10, a berze su zatvorene na 1701,50. Sutradan, 7. decembra, savetovali smo: "Hajde da sada uzmete profit od svega ako cene pređu 1704.80, i idete u kratkoročno..." sledećeg dana (u petak) maksimum je bio 1706.90.

U MMA nedeljnom izveštaju za valute, za evro, rekli smo: "Brzi brokeri su izašli i mogu gledati da prodaju kratkoročno za 1.3150 +/- 0.0025, sa gubitkom na kraju iznad 1.3250". maksimum je bio 1.3126, a berza je zatvorena na ispod 1,2950, ​​tako da je ovo takođe bio bingo. Brzi brokeri koji su pretplatnici naših nedeljnih izveštaja takođe su otišli u kratkoročno - švajcarski franak, kratkoročne državne obveznice, srebro i SLV – blizu nedeljnog maksimuma.

Kratkoročna geokosmička kretanja i neka razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Kritična zona preokreta 27. novembra nije se poklopila sa preokretom berzanskih indeksa. Međutim, uticaj mnogih pojedinačnih konstelacija unutar te zone i dalje traje. Na primer, kako je navedeno prošle nedelje: “U nedelju, 2. decembra, odvija se veoma važna geokosmička konstelacija - opozicija Sunca i Jupitera. Od svih trgovinskih konstelacija koje se koriste u finansijskoj astrologiji za tajming preokreta na berzi, ovo je jedna od najznačajnijih. U okviru orbisa od 10 berzanskih dana, ova konstelacija ima impresivnih 50% uticaja na 50-nedeljne preokrete većih dugoročnih ciklusa! Ona ima 75% istorijski uticaj na osnovne cikluse u okviru 10 berzanskih dana. To je ogroman uticaj (ali onda, takav uticaj ima i Jupiter)…” To znači da i dalje, sve do 17. decembra, postoji mogućnost preokreta. Obzirom na ono što nas očekuje ove nedelje, ipak može označiti period važnog vrha.

Ove nedelje počinje još jedan važan vremenski period sa mnoštvom moćnih geokosmičkih konstelacija. Prva je Uran koji okreće direktno 13. decembra, istog dana kada je mlad Mesec u Strelcu. Uran je divlji. Strelac je divlji. Dakle, 13. decembar, +/- 3 berzanska dana mogu biti divlja, sa velikim preokretima i/ili vrlo oštrim kretanjima cena. Ova geokosmička kombinacija može da dovede do stampeda na berzama. Ali, da li je to stampedo izlaska iz akcija ili ulaska u akcije? To zavisi od toga koliko investitori "fiskalnu liticu" smatraju realnom. Za sada, oni je ne shvataju previše realno, jer akcije nastavljaju da se oporavljaju. Ovo "divljaštvo" verovatno neće biti ograničeno samo na akcije. Očekuje se još veći procenat oscilacija zlata i srebra.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

"Bela kuća je učvrstila svoj stav da Kongres treba da podigne limit zaduživanja SAD, bez preduslova, dodajući bez presedana novi element u visoke uloge budžetskih pregovora... Samo mesec dana nakon novembarskih izbora, dvostranački duh iz Bele kuće i Republikanci su isparili..." - Vol strit žurnal, "Bela kuća nepopustljiva o dužničkom limitu", 6. decembar 2012.

Ponovo se javlja isti problem - G2K (milenijumska buba). Verovatno se sećate kada je većina svetskih računara bila setovana na datumsku granicu i nije uzeto u obzir da će doći 2000. godina. Trebali su da prestanu da rade kada kalendar pokaže 1. januar 2000, uzrokujući tako nezamisliv haos širom sveta. Jedan od nekoliko mogućih uzroka zašto je berza i onda trebalo da padne sa litice, ili možda da padne za 30%.

Evo nas opet tu. Približava se još jedan 1. januar, kada će niz novih poreza i smanjenje potrošnje u SAD stupiti na snagu, i navodno srozati cene akcija za oko 30% i dovesti SAD (i veći deo sveta) u košmarnu recesiju.

U periodu 1999. - 2000, svet je bio u sred kvadrata Saturna i Urana. Danas je svet u sred kvadrata Urana i Plutona. Čini se da je danas jedina nada, ako američki zakonodavci i predsednik uspeju da postignu neku vrstu kompromisa da bi se izbeglo donošenje užasnih akata koji će stupiti na snagu 1. januara. Međutim, poslanici i Bela kuća nisu postigli napredak u vezi sa "fiskalnom liticom", što je tipično uvek kad Uran pravi loš aspekat sa nekom drugom sporom planetom, uprkos predsednikovom izricanju želja i donošenju dekreta. On možda želi da se dogovor postigne do Božića, ali njegova želja za njih nije naređenje. On može doneti dekret da "Sledeće godine nećemo igrati ovu igru", što podrazumeva i obaranje dužničkog limita, ali republikanci mu neće odobriti bilo šta što je u vezi tog dekreta, sve dok se ne uvere da će predsednik prvi pokazati znak fiskalne odgovornosti u pogledu smanjenja duga SAD.

Njegov dekret nije garancija da će mu Kongres odobriti ovlašćenja koja traži, samo zato što je pobedio na izborima i što ih zahteva. U stvari, njegova uredba ima samo suprotan efekat. Po rečima vodeće manjine Miča Mekonela u Senatu, "Ovo, takođe, predstavlja opasan pokušaj predsednika da zgrabi veću moć nad potrošnjom, što Kongres ne sme i neće ustupiti". Ovo zvuči sablasno slično onome što se danas događa u Egiptu sa njihovim novim predsednikom Mohamedom Morsijem, koji takođe želi više ovlašćenja za sebe koja trenutno pripadaju drugim granama vlasti. Rezultat toga danas vidite na ulicama Kaira. Uran i Pluton će do 2014, praviti važne aspekte sa natalnim planetama u horoskopu SAD (Sunce kvadrat Saturn), što nam govori da su moguće iste takve reakcije.

Ipak, uprkos političkoj svađi i zastoju, koji se ponovo dešavaju, čak i realnosti da je 1. januar veoma blizu, berza sve više i više raste. U stvarnosti, predsednik želi da usaglasi dogovor do Božića, što znači da ga Kongres mora usvojiti 21. decembra, što znači da sporazum mora da bude predstavljen Kongresu 18. decembra, u skladu sa zakonom. Naravno, Kongres i Bela kuća mogu da odustanu od zakona 18. decembra i da daju još nekoliko dana za razmatranje, bez zakonska 3 dana da se predlog razmotri, i da se to uradi tako da svako može da ide kući za praznike. Ipak, po našem mišljenju, ni to neće uspeti. Dakle, kao što stalno navodimo u ovom izveštaju, zbog kvadrata Urana i Plutona - šanse su veoma velike - da će 1. januara 2013, SAD tehnički pasti sa "fiskalne litice".

Da li to znači da će berza pasti za 30%? Da li će naglo padati kako se približavamo 18, 21. ili čak 31. decembru? Možda. A onda opet, možda i neće. Nije se desilo odjednom, i naglo, u decembru 1999, da je svet ubrzano ušao u milenijumsku grešku. Evo šta se onda desilo. Dow Jones Industrial Average nastavila je da raste do 30. decembra 1999, dostigavši novi maksimum svih vremena od 11,568. Do 5. januara, ona je pala preko 600 poena - na 10,958. Onda se 14. januara 2000, opet oporavila na novi maksimum svih vremena - na 11,750. A onda je počela da pada. I nastavila da pada ... u naredna 33 meseca, do 10. oktobra 2002, pala je na 7197, što je bio gubitak od 37,5%. NASDAQ je pretrpela još veću štetu. Sa maksimuma svih vremena, koji je dostigla početkom marta 2000, skočila je na nešto preko 5000, i zatim pala na skoro 1000 - gubitak od 80% za 31 mesec.

Međutim, ovog puta postoji razlika. Ako ne bude ukinuta zaplena koja stupa na snagu 1. januara 2013, onda će sve dividende i kapitalna dobit početi odmah da se oporezuju. Investitorima koji imaju akcije sa dividendom i kamatom biće naplaćeni penali ukoliko budu čekali i budu hteli da prodaju akcije posle 1. januara 2013. Oni moraju da izađu do petka, 28. decembar, ili do ponedeljka, 31. decembra, ili će biti pogođeni ovim visokim porezima. Dakle, izgleda da će prodaja ozbiljno početi pre 1. januara, a ne posle. U stvari, čini se da će to početi otprilike kada Uran krene direktno 13. decembra, kada će takođe biti mlad Mesec u Strelcu. Berze će podivljati. Savetujemo vam da se zaštite od berzanskog stampeda ukoliko Bela kuća i Kongres zapravo pokažu neku spremnost da popuste sa svojih pozicija, a ne samo da očekuju da druga strana popusti, jer im oni tako kažu. To nije baš efikasan, iskren ili savestan pregovarački stil.

Po rečima Alberta Ajnštajna: "Razlika između gluposti i genijalnosti je što genije ima svoje granice". Zahvaljujući berzanskom analitičaru Garetu Džonsu za ovo.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD