Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Sunce se rađa u tvojoj duši

Sam akt rađanja je veoma bolan za osobu koja rađa. Fizička bol u trenutku rađanja ima jednu jedinu svrhu: zaustaviti misaoni proces i postati svestan trenutka! Misli, kao rojevi pčela okupiraju ljudsku iskonsku prirodu. Iskonska priroda čoveka je povezana sa njegovim fizičkim postojanjem – telom. Duša je potpuno rođena kada je, pre svega, dobro uzemljena u samom telu. To je jedinstvo o kome se vekovima priča. Čovek je u svom misaonom (mentalnom) razvoju jedinstvo povezivao sa ljudima naspram sebe i tako prolazio kroz tunele traženja sebe u drugim ljudima. Otuda su nastajala mnogobrojna razočarenja.

Prirodni proces rađanja je u nebeskoj raspodeli uloga dodeljen ženi – Mesecu. Rađanju prethodi oplodnja gde je neophodan i muški princip (Sunce). Spajanje Sunca i Meseca donosi utelovljenje nove duše. Na nebu imamo ciklus koji se zove lunacija. Svakih trideset dana sretnu se Mesec i Sunce (konjunkcija) i počinje prva faza Meseca ili mlad Mesec. Ova pojava se može tumačiti sa raznih nivoa, ali svaka faza Meseca ima svoju simboliku.

Lunacija – mlad Mesec (kroz moja istraživanja) pokazivaće upravo našu fiziološku reakciju, naših čula na spoljašnji nadražaj (znak u kome se dešava). Uloga "osećanja" u našim životima je kao navigacija, usmeravanje ili fokusiranje naše svesti. Zato je neophodno povezivanje sa samim sobom jer tada dobijamo one jasne signale iz našeg tela – da li je nešto dobro za nas, da li smo lagani ili obrnuto. Svest ne menja naša osećanja, ona ih samo obrađuje i najčešće daje opravdanja za neke naše reakcije. Na primer, osećaj tuge, besa i nezadovoljstva često osobu navodi na konzumiranje duvana, alkohola ili sličnog ali osoba to najšešće opravdava sa "to me smiruje."

U narednom periodu ja ću se baviti analizom lunacija na nivou emotivnih doživljaja natusa. U ovu analizu je veoma prirodno da uključimo i posmatranje Venere (sposobnost prihvatanja lepote, kao najveće istine), a zatim i petog polja date karte, kao i vladara petog polja. Peto polje u horoskopu daje sliku mogućnosti kreacije u ljubavi, igri i zadovoljstvu. Radićemo kartu lunacije gde postavljamo Sunce na ascendent. Izlazeći znak je potpuno nesvesna energija i predstavlja boju energije koju nosi ta lunacija. Ovakvom postavkom dobijamo to jedinstvo gde se spajaju duh (Sunce) duša (Mesec) i telo (ascendent – podznak).

Lunacija u znaku Strelca aktivira poruku vezanu za suštinu stvari i smislenost, jer Strelac živi od svrhe i smisla. Zodijački znaci se veoma razlikuju međusobno. Oni jedan iz drugog izviru kao svrha, smisao ili evolucija duše. Strleac je izronio iz Škorpiona, pa sa znanjem da sve treba pustiti da "teče". Lunacija se upravo dešava na antisciji Plutona. To mesto gde se spajaju Sunce i Mesec je veoma blisko Plutonu. Takođe, Venera je još uvek u Škorpionu. Nije li ovo znak Strelčevske opsednutosti (Venera u 12) ili tajnih strasti? Već izvesno vreme Strelčevi imaju neku vrstu narušenog partnerskog odnosa (od kada je Jupiter u znaku Blizanaca). Strelčevi osečaju tugu i izvesnu izneverenost. Vibracija na kojoj se nalazimo je put koji vodi u središte našeg sopstvenog bića, do "onoga" od koga smo nastali. Ova luncija rađa svetlost unutar duše. Duša ima jednu jedinu potrebu – da voli i da bude voljena. Smisao i lepota u ovom periodu za Strelčeve je kako prevazići sopstvenu tajnu ili oprostiti partneru otkrivenu tajnu. Strelčevski potencijal u ovom periodu da vole (5. polje u Ovnu) je egzaltiran (Mars u Jarcu) i očigledno je da su Strelčevi u fazi promene sistema vrednosti. Mars vladar Strelčevog 5. polja je u znaku Jarca koji sažima sva znanja o ljubavi u jedno i to u tišinu. Venera ulazi u znak Strelca 16.12. pa je radost na pomolu (Mesec je u egzaktnom sekstilu sa Uranom) jer iznenadna sreća za Strelčeve se pojavljuje već 19.12. Mesec će tada biti u fazi rasta (u prvoj četvrti), te se sada može već videti bljesak svetlosti duše. Mesec je u Ribama. Tišina je svetlo ljubavi koje se oseća. Merkur, vladar Strelčevog partnera je u Strelcu i opoziciji sa Jupiterom. Čuvajte se preterivanja i hvalisanja, uopšte.

Jarčevima se lunacija dešava u 12. polju i to govori o jednom kraćem periodu u kojem treba svoju ljubav i lepotu doživeti unutar sebe. Saturn, vladar Jarčeva je u njihovom 11. polju, a već duže vreme je Pluton u Jarcu i sada je tu i Mars u egzaltaciji, pa ovde imamo recepciju ali na nivou nekakvih udruženja i organizacija. Jarčevima nije strano raditi ali oni traže da sve ima svoju formu i strukutru. Šta se to u ljubavi ima raditi? Ono što je najteže Jarčevima je opustiti se. Ako neko Jarčevima šapne da jednako važno biti uspešan u ljubavi kao u biznisu dobićete najboljeg ljubavnika. Uspešnost je ključna reč za Jarčeve. Tako će se Jarčevima prvo probuditi podsvest, jer im se lunacija dešava u 12. polju a dispozitor Jupiter je u 6. Jarčevom polju. Svakodnevnica će dati plodove. Prst sudbine se nalazi na Jupiteru. Treba poverovati, pa iz uma to spustiti u telo. Sunce ulazi u znak Jarca 21. decembra i pravi egzaktan sekstil sa Neptunom, te eto mogućnosti da fokus i bude čarolija. Već 22. decembra Mesec ulazi u Bika, gde će biti u fazi rasta. Eto partnerskih radosti i uživanja. Samo danas ne brinem – očekujem najbolje!

Vodolijama se lunacija događa u 11. polju, što je njihova analogna kuća. Ono što Vodolije ushićuje u ovom periodu je nekakva kosmička ljubav u novoj formi. Ovaj period će im doneti materijalzaciju ili statusnu promenu. Ne mislim da će se Vodolije razvoditi, ali ne mislim ni da će se venčavati ali izvesna je nova ljubav, ili bar novo prijateljstvo. U suštini, ljubav je za Vodolije isto što i prijateljstvo, pa će to da se vidi već ulaskom Venere u Strelca od 16.12, kada i Mesec bude bio u Vodoliji. Drage Vodolije, bićete otvorene, a možda ćete napraviti neku dobru žurku da biste bili u društvu i sa ovom posebnom osobom.

Ribama se lunacija dešava u 10. polju, što je za Ribe u ovom periodu tako prirodno da otkrivaju nebo i smisao postojanja. Tamna strana Meseca koju nam pokazuje Mesec u lunaciji samo za Ribe nije tama, one žive sa osećajem i za osećaj. Obzirom da im partnesrski odnosi nešto ne idu, Ribe su se posvetile višim ciljevima. Ništa tu loše nije, jer Ribama je ljubav inspiracija, ali partneri to ne razumeju. Ulazak Venere u Strelca 16. decembra za Ribe će biti neka vrsta razočarenja, ili razotkrivanja nekakvih tajni emotivne prirode. Samo danas se ne ljutim – radujem se svemu!

Ovnovima se lunacija dešava u 9. polju, otkrivajući im smisao i svrhu snage koju poseduju. Od kada je Uran u Ovnu, Ovnovi imaju svakodnevne fleševe. Kada je Mars ušao u Jarca, snaga je na delu ali ne i razum. To može Ovnovima dodatno zakomplikovati već zamršenu situaciju. Ovnovima će partneri u narednom periodu biti od velike pomoći. Pružiće im utehu, nadu i razumevanje, a možda i seks!

Bikovima se lunacija dešava u 8. polju i oni vide svetlo na kraju tunela. Izlazak iz tunela je 16.12. kada Venera zakorači u Strelca. Videće Bikovi novu šansu i shvatiće da svog partnera ne mogu stići jer ide ispred njih malo brže. Svoje zadovoljstvo i inspiraciju će naći u nekom dobrom putovanju. Možda u poslednjem trenutku prijatelj odustane, ali Bik neće! Samo polako, sve će doći na svoje – reče Bik!

Blizancima se lunacija dešava u 7. polju i polako će, kako Mesec raste, Blizanci dobijati celu sliku šta se to dešavalo sa njima u proteklom periodu. Merkurovi znaci Blizanci i Devica su baš imali rolokoster od života od 7.11.- 26.11. dok je Merkur bio retrogradan. Sve to nije dovršeno, jer je to bilo u znaku Škorpiona, znaku bez svetla, bez vazduha i u mraku. Baš im je bilo teško i tu nije bio kraj. Blizanci će tek izlaskom Merkura iz senke, baš u vreme lunacije, osetiti rasterećenje. Već drugi dan posle lunacije Merkur će napraviti trigon sa Uranom, pa će se za tren oka Blizanci vratiti u formu sa milion ideja.

Rakovima se lunacija dešava u 6. polju i to ih navodi da otkriju tamnu stranu sebe u svakodnevnici. Neophodno je da se umire i prepuste partneru. Dozvolite, Rakovi, bar ovaj dan da neko drugi (partner) brine o vama, dozvolite sebi malo mira i zatvorene oči. Pa ne morate baš sve videti. Prijaće vam malo mira i tišine. Pun Mesec se dešava u Raku 28. decembra u aplikacionom trigonu sa Saturnom. Razumem Rakove jer oni imaju strah. Imaju taj osećaj da Saturnovo (partnerovo) okruženje, Škorpion, ne voli Meseca. Ovo je vreme emotivne kuliminacije. Samo danas sam dobronamerna i ljubazna prema svima!

Lavovima se lunacija dešava u 5. polju i to je trenutak kada Lav nema reakciju i kada je miran. U trenutku lunacije lavovska energija je svetlo kreacije. Vladar lavovskog petog polja (Jupiter) je debilitiran i retrogradan. To nije prirodna vibracija Lava. Lav, kao kralj, je uvek u paru, za njega je velika bol biti sam. Možda se u ovom vremenu mnogi Lavovi tako osećaju i ako imaju partnere. Ova lunacija će na kratko otvoriti polje ljubavi. U samoj novogodišnjoj noći Mesec će biti u fazi opadanja baš u znaku Lava. Posle ponoći Mesec još uvek gradi separacioni trigon sa Venerom. Obzirom da je Sunce u Jarcu, muški Lavovi će se pojaviti, "izdominirati" i otići. Da li će Lavice biti zadovoljne samo pogledom na svoje kraljeve? Sve mi se čini da neće.

Devicama se lunacija dešava u 4. polju i rađa svetlo u korenu njihovog postojanja. Kao što sam rekla, Merkurovim znacima nije bilo lako u ovom periodu. Device će dan pred lunaciju imati neku vrstu partnerskog razočarenja (Merkur kvadrat Neptun), ali sama lunacija će roditi u njihovoj porodici novu svetlost. Kada i Venera uđe u Strelca, Devicama će trebati malo vremena da slože sve novosti koje će uvideti posle dužeg vremena. Uvek kada se iz mraka izađe na svetlost dođe do zaslepljenja. Neophodno je da malo Device poveruju u mogućnost radosti, a za to će se još istog dana pobrinuti Uran. Daće im još jednu šansu za promenu. Samo danas radim pošteno i na sebi!

Vagama se lunacija dešava u 3. polju. Ona nudi Vagama rađanje svetla u oblasti njihovog razmišlanja i odnosa sa braćom i sestrama. Venera im je u drugom polju u društvu sa Saturnom, gde se ne oseća baš najbolje, pa će sistem vrednosti morati da se "resetuje". Emotivni život kod Vaga nije samo njihova stvar, jer uvek neko drugi mora da odluči (da preuzme odgovornost) i ako može sve da bude mirno, dostojanstveno i otmeno – onda je ok. Ako neko ima nešto loše da kaže Vagama neka to zadrži za sebe. Možda će Vage u ovom periodu otkriti svoju misiju partnerstva.

Škorpionima se lunacija dešava u 2. polju. Pošto im je Saturn već izvesno vreme u prvom polju, a biće još dugo, krenule su lekcije. Jedna u nizu za Škorpione je i lekcija o "vrednosti", koja je svakako povezana pre svega sa poštovanjem drugih ljudi, a pre svega partnera. Inana (Venera) je bila i provela svoj ciklus pod zemljom. Kada izađe u Strelca, Škorpioni treba da zadrže taj osečaj tišine i najmanje moguće empatije. Oba vladara Škorpiona su u Jarcu i u recepciji su sa Saturnom. Zaista je neophodno korigovati sistem i pre svega zaustaviti bujicu misli. Misli stvaraju navike, a navike postaju karakter, a tako rigidan karakter postaje sudbina! "Neminovnost" je za Škorpiona subina.

S vremena na vreme potrebno je zatvoriti oči i u potpunom mraku reći samome sebi: "Ja sam čarobnjak i kada otvorim oči preda mnom će se ukazati svet koji sam ja stvorio - ja, i niko drugi nego ja." Onda podižemo kapke sasvim lagano kao da se podiže zavesa u pozorištu. I pred očima će nam se ukazati naš svet, svet koji smo sami izgradili.

Richard Bach

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD