Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Maje, 21. decembar i 29º Škorpiona

Kao i svaka godina, tako će i 2013. godina započeti sa zimskim solsticijem (21.12.2012.) kada Sunce bude došlo na 0º Jarca 00’00’’! Ako pogledamo kartu ovog događaja, rađenu za vreme na Griniču (primarna slika za čitav svet), jer tu možemo videti primarnu boju perioda u koji ćemo zaokračati, onda uočavamo upravo vrh 9. polja (polje Boga, svrhe, našeg Višeg Ja...) na veoma egzotičnom stepenu. Radi se o 29º, stepenu koji u sebi sadrži sintezu svih prethodnih stepenova, i stoga ga uzimamo za nešto veoma specijalno, a kako je u pitanju znak Škorpiona u kojem su smeštena najdublja znanja, sve ono što je duboko ispod Zemlje, onda nas ovo može asocirati na značaj istih u vremenu ispred nas.

Po svemu sudeći, došao je trenutak na koji se dugo čekalo (29º), došao je trenutak za „tajnu“ (29º) koja će dovesti do velike transformacije (Škorpion)! Kako je u blizini i Severni čvor (budućnost), ovo je samo još jedna potvrda o značaju ovog momenta po čitav svet, po kolektiv, po potomstvo...

Saturn u Škorpionu i Mars na 29º Škorpiona

Da bi ovaj stepen zaista mogao biti bitan, govori i karta za ulazak Saturna u znak Škorpiona (05.10.2012., 21:34:07, Greenwich, England). Naime, ako se sećate, upravo je u toj karti - Mars (kao dispozitor Saturna, ali i Merkura – koji je vladar Asc samog horoskopa za ulazak Saturna u Škorpiona, i koji predstavlja samo „telo“ tog trenutka) bio na 29º Škorpiona, pa je i ovo bio nagoveštaj otkrivanja neke duboke (Škorpion) tajne (29º) u vezi nekog kalendara (Saturn), tj. dobijanja informacije (Merkur) na koju se dugo (29º) čekalo (29º), i to baš o nekom starom (Saturn) kalendaru (Saturn) – u periodu boravka Saturna u Škorpionu (od oktobra 2012. do septembra 2015.).

Sekundarni Mesec na 29º Škorpiona

Nadalje, da bi se zaista moglo raditi o kalendaru civilizacije Maja, govori i pozicija sekundarnog Meseca (narod) karte Meksika (Maje su narod iz južnog Meksika i severne Centralne Amerike – današnji Gvatemala, Beliz, zapadni Honduras i Salvador) na dan – 21.12.2012.! Upravo toga dana, koji su i same Maje odredile kao ključni dan u svom kalendaru dugog brojanja – sekundarni Mesec Meksika biće na 29º Škorpiona! Dakle, kako je 21.12.2012. u kalendaru Maja označen kao završna ali ujedno i početna tačka novog ciklusa, novog doba, nove ere – onda možemo zaključiti da je 29º Škorpiona, kao stepen sa kojeg ispraćamo jedno doba, ali i kao stepen sa kojeg ulazimo u novo doba – nešto na šta treba da obratimo pažnju. Ovaj stepen jeste „seme“ jednog novog ciklusa, nove ere koja će po Majama biti era ljubavi, harmonizacije, mudrosti i vraćanja u red i balans sa planetom...

Maje nas uče zajedništvu sa svim ljudima i rasama, nezavisno od njihovih religioznih i drugih opredeljenja. Po Majama, ljudima je data slobodna volja da sami odlučuju da li će biti deo kosmičke federacije čije je ime – Ljubav!

Ako sada obratimo pažnju na ovaj prelaz sekundarnog Meseca iz znaka Škorpiona u znak Strelca, primetićemo da sa i u jednom i u drugom slučaju (i preko Marsa i preko Jupitera) on dispozitira u planete koje se u ovom sekundaru nalaze u znaku Bika, što je znak njegove egzaltacije. Ipak, sa prelaskom u znak Strelca (koji će se desitiu prvoj polovini januara 2013.) Mesec će preko svog dispozitora (Jupitera) biti na 17º Bika u konjunkciji sa Suncem na 16º Bika – što uistinu predstavlja početak novog ciklusa.

Lunarna eklipsa na 6º Blizanaca 47’

Ne mogu a da ne primetim i poziciju samog Meseca (narod) u karti Meksika u 8 (promene, transformacija) na 7º Blizanaca 13’! Zašto? Zato jer se nedavno (28. novembra, 2012.) u blizini ovog stepena dogodila i lunarna eklipsa (pomračenje Meseca), čime je takođe priča o narodu ove zemlje nekako „probuđena“. Da je zaista reč o nekom narodu koji živi u unutrašnjosti zemlje, o narodu koji ima svoju dugu tradiciju, o narodu koji u sebi ima jaku priču o Ljubavi – govori i dispozicija ove eklipse. Kao što vidimo, u pitanju je jaka konjunkcija Merkura (kao dispozitora Meseca koji je bio dodirnut nedavnom eklipsom) i Venere (ljubav) u 4. polju (tradicija zemlje, unutrašnjost zemlje) znaka Jarca (dugo). Kako je u sve ovo uključen i Severni čvor (budućnost, potomstvo) iz karte Meksika – da se zaključiti da je nedavna eklipsa bila samo uvertira pred 21.12.2012.! Venera (ljubav) iz 4 (bliskost, emocije), sa svog prirodnog stepena (19º je stepen Vage, pa samim tim označava ljubav, harmoniju...) je nedavnom eklipsom – „probuđena“. Zanimljivo, ako 2013. godinu analiziramo u numerološkom smislu, onda vidimo da je upravo 2013. godina u znaku broja 6 (2+0+1+3=6), što jeste Venera (ljubav). Takođe i drugi po redu kvadrat (od ukupno 7 do 2015. godine) Urana i Plutona koji se odigrao u septembru 2012., probudio je upravo drugu čakru, koju vezujemo baš za Veneru, tako da u 2013. ulazimo sa akcentom na svemu što Venera predstavlja – ljubav, harmonija, odnosi...

Drevne Maje

Poznato je da su se Maje bavile naukom, a posebno su izučavale matematiku, fiziku i astronomiju, imale su svoj kalendar, a dane se razlikovale po energiji, kvalitetu i informacijama koje nam donose... Majanski veliki kalendar je počeo 11. avgusta 3114. godine pre nove ere i označavao je vreme u ciklusima od po 394 godine. Te 394 godine označavaju trajanje jednog majanskog baktuna. Poslednji baktun u ovom vremenskom ciklusu počeo je 1618. godine. Sveti broj za Maje je bio – 13, a postoje zapisi da se upravo 13. baktun završava 21.12.2012.! Prema majanskom kalendaru, na dan zimskog solisticija (21.12.2012.) završavaju se dva ciklusa: proces materijalizacije i ciklus od 13 baktuna, kojima je dominirao muški princip. U isto vreme počinje period spiritualizacije i ciklus kojim će dominirati – ženski princip! Stoga ovde nikako nema mesta priči o kraju sveta, nego o kraju jednog ciklusa, i početku novog... Takođe, počinje i novo šesto (šest – Venera) doba, koje će trajati 5200 godina unutar velikog ciklusa od 26000 godina. Došlo je vreme da između čoveka i prirode nastane sklad. Misli, odluke, izbori, način života..., sve će to uticati na kvalitet našeg života. Unutrašnja transformacija pojedinca, po Majama, uskladiće čoveka sa planetom...

29º Škorpiona – Venerin dekanat

Ako se sada pozovemo i na priču o 36 dekanata (dekanat = 10º) unutar Zodijaka od 360º, onda nalazimo da postoje tri serije od po 12 dekanata. Prva počinje od 0º Ovna i prostire se do 0º Lava opisujući našu sadašnju inkarnaciju. Druga počinje od 0º Lava i upravo se zavšrava na 29º Škorpiona, na stepenu sa kog ćemo po Majama „ući“ u novo doba, i koji predstavlja bitan „presek vremena“. Ova druga serija od 12 dekanata (od 0º Lava do 0º Strelca) opisuje naš prethodni život, a sam dekanat u kojem se nalazi 29º Škorpiona je upravo pod vladavinom Venere (ljubav), dok je reč o Saturn pentadi (poslednjih 5º unutar ovog 24. dekanata u Zodijaku, tj. 12. dekanata u drugoj seriji od po 12 dekanata).

Horoskop Meksika, budući da je narod Maja najviše nastanjen u ovoj zemlji, jeste slika za čitav svet, budući na značaj njihovog znanja, kalendara po čitavu civilizaciju... S’ druge strane 24. dekanat nas jako povezuje ne samo sa krajem jednog ciklusa, već i sa narednim znakom (Strelcem) i Jupiterijanskom pričom kojim počinje treći ciklus dekanata, on nas povezuje i sa onim što je važno za našu narednu inkarnaciju jer to je Jupiterijanski dekanat i u njemu je samim tim sadržan jedan zadatak – svrha! Setimo se sad i samog početka ovog članka – vrh 9 (svrha, naše Više Ja, polje Boga) je za trenutak zimskog solsticija (21.12.2012.), ujedno i dana koji su Maje odredile kao poslednji dan u svom kalendaru dugogo brojanja – upravo na 29º Škorpiona!

29º i Novo Doba

I na kraju, kako a da se ne osvrnemo i na 21.10.2010., na dan kada je čuvenom „milenijumskom lunarnom eklipsom“ na 29º Blizanaca zakoračilo se u 2011. godinu, godinu koja nam je donela čak 7 (najveći mogući broj eklipsi u godini) eklipsi, što je označilo na kolektivnom nivou i „buđenje“ kroz 7 energetskih nivoa koje zovemo čakrama. Sve je ovo bila priprema za 21.12.2011., jer tog dana je kraljevska zvezda Regulus nakon 2160 godina boravka u znaku Lava kojim dominira muški princip – ušla u ljudski znak Device i najavila ženski princip (o kojem govore i Maje) u narednih 2160 godina. Sunce je tada bilo na 29º Strelca! Zanimljivo je da kada progresiramo kartu za ulazak Regulusa u Devicu, za dan 01.01.2378., kao datum dobijamo upravo 21.12.2012., dan koji su i Maje odredile kao ključan u svom kalendaru, a sama progresivna karta je po poziciji planeta veoma slična karti za 21.12.2012.!

Da se sa ovom pričom o Majama zaokružuje čitava priča u vezi sa Novim Dobom govori upravo i to što 29º Škorpiona (stepen gde će se naći sekundarni Mesec Meksika 21.12.2012., kao i stepen vrha 9. polja u karti za ulazak Sunca u znak Jarca 21.12.2012.) pravi trigon/sekstil na osu 4/10 iz karte za ulazak Regulusa u Devicu, koja ide preko 29º Raka/Jarca, što je zaista slika mogućnosti da se preko 29º Škorpiona uskladi sve ono što je dole (4. polje je polje ispod horizonta) sa onim što je gore (10. polje je polje iznad horizonta, i predstavlja Nebo), što je i osnovni postulat u hermetizmu...

Bilo kako bilo, ali 21.12.2012. potrebno je da budemo „emotivno laki“ jer će upravo od toga zavisiti šta ćemo na polju odnosa dobiti kao presudu u vidu svakog ko se nađe preko puta nas..., jer, vreme ispred nas je zaista posebno (29º)...

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD