Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Laku noć tugo

Već izvesno vreme sam učenik i praktikant energetske astrologije. Od nedavno radim Saturnove vežbe i pijem «Saturnove kapi». U mojoj natalnoj karti Saturn je u devetom polju – i gle i ja sam u devetki, u inostranstvu. Prilično sam osamljena, vežbam, meditiram, šetam, razgledam Cirih. Ko zna koliko sam već puta bila u Cirihu. Sinhronicitet me nosi kao talas. Moj progresivni Mesec je ušao u znak Jarca i nalazi se u konjunkciji sa natalnim Saturnom koji je retrogradan u devetki. Ponavljam svoje karmičke lekcije. Budim se i postajem svesna. Saturn je poslednja planeta od koje ide Mesec, a prva planeta na koju Mesec nailazi je Merkur – koji je stacionaran ka direktnom hodu (dva sata posle mog rođenja Merkur se okrenuo u direktivni hod). Merkur je moja ovoživotna lekcija. Nalazi se u petom polju u znaku Lava. Moj stariji sin živi u Cirihu, i ja sam pozvana da mu pomognem u novonastaloj životnoj situaciji. Tu sam.

Pratim Merkura na nebu. Spor je. Upravo se okrenuo iz retrogradnog hoda u direktni. Moju tišinu baš u trenutku Merkurove stacionarnosti prekinu zvono sa mobilnog telefona. Javim se i čujem veoma lep, otmen ženski glas koji kaže: "Dobar dan Emira, ja sam Bjanka. Čula sam od prijateljice da ste u Cirihu." Čujem je i mislim, "...Merkur progovorio iz tunela sa 18º Škorpiona! " Na nebu su Venera i Saturn u konjunkciji. Kliknem u toku razgovora na tranzitnu kartu na nebu i, gle – ascendent na mom Mesecu. Pokušam da je navedem da se vidimo sledeće nedelje, ali njoj baš odgovara dan Lunarne eklipse. Naravno, ona to ne zna. Ja sam tu. Budim se, došla sam kod Saturna i prihvatam naš susret dva sata posle lunarne eklipse.

Odlazim taksijem na drugi kraj Ciriha. Vrata mi otvara Bjanka. Sunce u Vagi, ascendent Lav i Mesec na ascendentu. Bjanka je lepa, otmena, lagana na izgled (ima šest planeta u elementu vazduha). Ulazim u njenu kuću kao da sam tu već sto puta bila (ko zna – možda i jesam ali se ne sećam). Uzima me za ruku i naprosto me vodi u sobu, u kojoj mirišu indijski štapići. Ja sam rekla kako joj je kuća veoma lepa (Mesec u Lavu i tu je moje Sunce). Ona kaže: "Da i meni se sviđa kako je Franko sve to uredio." Franko je čovek sa kojim ona živi u vanbračnoj zajednici već 10 godina (sedmo polje u Vodoliji, Saturn u egzaktnoj opoziciji sa Jupiterom). On je Italijan, stariji je od nje 10 godina i ima četiri planete u Jarcu, maltene na mom Mesecu.

Bjanka je vrlo spontana i samouverena. Lagano govori (Merkur u Vagi u trećem polju u sekstilu sa Mesecom). Kaže: "Ja sam jevrejka, Franko je budist, a šta ste vi Emira? " Između nas je prošla večnost u par sekundi i neki glas iz mene je rekao: "Ja sam astrolog. "

"Da, sasvim ste u pravu Emira", rekla je Bjanka. "Čovek mora da mnogo voli i da veruje u to što vi radite." Ja sam ćutala sa nekakvom lakoćom. Bjanka je na mene prenela svoju lakoću. Kao da nisam imala telo, kao da smo ja i Bjanka komunicirale nekim nemuštim jezikom. Ona nije želela da snimamo razgovor tako da ja ne mogu da tvrdim da sam njenu svaku reč čula ušima, ili da sam ja njoj odgovorila ustima, ali mi smo komunicirale.

Bjanka je počela svoju priču i govorila je u nekom italijanskom slengu. Ja sam se osmehnula kada sam za deset minuta deset puta čula nešto i pitala je šta to znači. Ona se smejala i rekla da to znači "laku noć tugo". Bilo mi je zanimljivo da nađem u njenom horoskopu tu rečenicu koju je posle malo ređe ponavljala.

Tuga, Saturn u Blizancima, u njenom horoskopu je na najvišoj tački u 10. polju i ima egzaktnu opoziciju sa Jupiterom u Strelcu. Jupiter je vladar petog polja i pretstavlja ono što je čini srećnom. Ova eklipsa na nebu je baš preko te opozicije pala. Ulazak eklipse u njen horpskop je preko Merkura na 23º Vage koji je u sekstilu sa Mesecom. Ništa nije tako kako izgleda. Bjanka ne zna šta je eklipsa ali ona je to doživela kao rađanje nje nove koja ne zna šta je tuga. Istovremeno sa neba Bjanka ima pomagača, onog što ispunjava želje. Uran joj pravi trigon-sekstil sa ovom opozicijom. Isti ovaj aspekt (malo širi orbis) Bjanka ima već u horoskopu.

Bjanka je sa mamom i dva brata došla iz Sarajeva krajem 1976. godine u Švajcarsku gde je otac već živeo. Osnovni moto njene porodice je: Učiti i samo učiti. Bjanka je upisala fakultet za dramske umetnosti. Želela je biti glumica, ali to nije bilo u redu za njenu porodicu pa je upisala neki drugi smer. Nisam baš najbolje razumela taj njezin fakultet, ali mi je objasnila da ona radi scensku šminku u pozorištu. Franko je stomatolog i ima sopstveni biznis.

Na moje pitanje šta ju je navelo da želi da razgovara sa mnom, Bjankino lice je dobilo senku. Imala je kao neku potrebu da se pravda pa je verovatno mislila da ja mogu to da prihvatim. To je tačno. Ja sam tu. Ja sam provodnik. Bjanka je posle porodičnog neslaganja vrlo svesno ušla u zajednički život sa Frankom. Njegov život je na materijalnom planu bio već tada prilično uređen. On je posvečenik svoje profesije i svoje tišine. Mnogo vremena provodi u ordinaciji, a dobar deo svog vremena provodi i sa svojim istomišljenicima. Zaljubljenik je yoge, meditacije, tišine. Bjanka to poštuje, ali ima potrebu za "realnim životom". Kaže mi : "Ja sam od krvi i mesa, želim strasti, adrenalin... (Venera u Škorpionu, a Mars u Vodoliji). Želela je da sa njim dete. Ni to joj nije pošlo za rukom. Onda je svu svoju energiju fokusirala na rad u pozorištu (Sunce na stepenu egzaltacije Saturna u sekstilu sa Marsom iz 6. polja).

Bjanka nije imala svest da sama ima potrebu baš za Saturnovim tipom muškarca jer njeno Sunce (muž) je na stepenu egzaltacije Saturna. Bjanka ima snažnu mušku energiju i "nosi očevu genetiku". Imati Mesec na ascendentu, čoveka otvara za sve vibracije i često ga čini ranjivog, slabog, nesigurnog. Bjanka je to pokrivala. Da je naučila bar jednu Frankovu veštinu bila bi centar svog života, a ovako je postala meta sudbine. Ja sam joj to lagano pričala. Njeno lice je gubilo sjaj i osmeh. Ipak je ona bila rođena glumica.

Sudbina ju je gađala baš letos kada se dešavala na nebu konjunkcija Venere i Sunca i pravila trigon sa njenim Uranom (njezin vladar 7.polja), a tranzitni Saturn je stao na njenog natalnog Merkura u Vagi. Tranzitni Neptun je pravio trigon ka njenoj Veneri. Bjankino pozorište je pravilo humanitarne predstave za decu u ex-Jugoslovenskim zemljama. Progresivni Mesec joj je bio na 5º Vodolije u 6. polju i pravio egzaktan sekstil sa Jupiterom, vladarem 5. polja na 5º.

Bjanka se zaljubila u koreografa u Sarajevu, koji je deset godina mlađi od nje. Ona je stvarno izgledala mnogo mlađe. Ima sitno telo, mršava je, ima lepu kosu. Diskretno se šminka. Ljubav je bila uzajamna. Strasti su planule. Bjanka je, kako kaže, "izgubila tlo pod nogama". Rekla mi je: "sve me boli, telo mi se kida, ne mogu bez njega. Vreme ne postoji, samo čekam njega."

Sada sam videla treću osobu. Mesec na ascendentu donosi tu promenjivost lica i izraza tela. Pitala sam se da li Bjanka sada pravi predstavu za mene. Ona je svoj život pretvorila u pozorišnu scenu. Njezino progresivno Sunce je promenilo znak i prešlo je u Strelca. Ulazak u tajnu vezu koja je nasuprot njenom braku se vidi iz njenog natala kroz Jupitera (vladar 5. polja – ljubavi) koji je u 4. poju (mesto gde je rođena...) u konjunkciji sa Neptunom (tajno...) i oštroj opoziciji sa Saturnom, vladarem 7. polja (sve to tokom braka). Bjanka traži smisao u životu, ali ga traži kroz druge ljude. Čekala sam priliku da joj dam znak da je sve u njoj. Ne sećam se da sam izgovorila svoju misao, a Bjanka je okrenula opet novi list. "Da, Emira, svesna sam ja da je sve do mene i u meni. Imam osećaj da sam sve ove godine živela napamet. Zato baš sada hoću da se promenim, hoću da sam srećna, hoću da volim i da sam voljena! Moja mama je umrla od tuge bez ljubavi" (kada joj je Saturn prelazio preko Meseca). "Bavila se decom, muža je čekala, a kada on dođe ona ga nije primećivala."

Pokušala sam da joj objasnim ulogu Saturna u našim životima, ulogu Saturna u njenom horoskopu koji je na najvišoj tački horoskopa u 10. polju. Boravak Saturna u znaku Škorpiona doneće Bjanki (a i svima nama) korenite promene. Promene koje su još ostale zapisane u našem genetskom kodu. Nije više pitanje "hoćemo li?" – samo je pitanje "Kako ćemo?" Bjanka će imati veoma oštar susret Saturnom sa Jupiterom za nekoliko godina, jer je njihovo natalno sećanje "opozicija". Univerzum joj je poslao glasnika, sigurno je to zaslužila. Verujem da će pokušati da postane ono što jeste.

Pri kraju našeg razgovora pitala sam Bjanku kako ste ono rekli "Laku noć tugo"? Bjanka je tada ispoljila dijametralnu razliku izraza lica od onog koje sam videla kada sam došla. Bila je tužna. Skotrljala joj se suza preko lica i usne. Ona je nije brisala. Ja sam je gledala. U jednom trenutku sam pomislila koliko li je uloga odigrala za svoj dosadašnji život, koliko puta je promenila svoje raspoloženje u samo jednom danu. Ko je mogao pratiti Bjanku? Da li je Bjanki osmeh na licu izraz sreće ili navika ili profesija?

Ja sam svoju misiju ispunila. Probudila sam Bjanku, nežno, saosećajući sa njenom tugom. Shvatila sam da je i zaljubljenost u Aldina iz Sarajeva njena potreba da joj se nešto desi u životu. Sama je otkrila u toku našeg razgovora zašto je sa Frankom. Shvatila je zašto je srela Aldina u Sarajevu i vodila ljubav sa njim kao da joj je prvi put, stidljivo, nežno i tiho. Ona se uplašila sebe. Život joj donosi ljude i okolnosti koji odavno žive u njoj i vreme je da se probudi. Potrebno je nešto zagrliti sa obe ruke i voleti kao sebe, a nešto pustiti da ide svojim tokom bez nje.

Susret sa Bjankom za mene je bio neobičan. Nisam sigurna koliko smo stvarno razgovarale, koliko smo razmenjivale misli, govor tela, osećaj. Dogovorile smo se da se čujemo za šest nedelja. Bjanka je odlučila da novogodišnje praznike provede sa Aldinom u Sarajevu. Šta je sa Frankom, šta će biti sa njima? Bjanku to nije interesovalo, ali čula me je sigurno šta sam joj pričala o Saturnu. Bjankina Venera u Škorpionu je dotaknuta Saturnom i traži svoje. Ona nosi u sebi sećanje mamine mladosti.

Šta mislite – da li će Bjanka ponoviti maminu priču ili će se razvesti i krenuti novim putem?

"Vreme je besplatno ali neprocenjivo. Ne možeš ga posedovati, ali ga možeš iskoristiti. Ne možeš ga zaustaviti, ali ga možeš potrošiti. I jednom kad ga izgubiš, ne možeš ga vratiti."

Harvey Mackay

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD