Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Banket večera - Obuci Svoj Horoskop U okviru 20. Međunarodne Astrološke Konferencije “The Age of Aquarius” održaće se banket večera “Obuci svoj horoskop”, na kojoj će biti svečana dodela sertifikata i diploma Kepler studenata, kao i posebne nagrade za najinspirativniju odeću u odnosu na sopstvenu natalnu kartu.
» prikaži celu vest
Saturnova Karma i Lanac Prethodnih Inkarnacija Aleksandar Imširagić će održati dvodnevni seminar “Saturnova Karma i Lanac Prethodnih Inkarnacija” u Ljubljani, Slovenija, 22. i 23. februara. U okviru ovog dvodnevnog seminara Aleksandar će objasniti sećanja prošlih života koja se otvaraju pomoću posebnih Persona Horoskopa, kao i kroz razumevanje Saturnove karme i specifične karme koju u sebi nose retrogradne planete.
» prikaži celu vest
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 26. novembra do 03. decembra 2012

Sedmica pred nama je raskrsnica, sa velikim izazovima i mračnim putevima, ali i dobrim putokazima i mudrim i hrabrim vodičima. Put pred nama ne vodi “ka levo ni ka desno”, ne vodi ka spolja – već duboko unutra ka središtu svoga Bića.

Na samom početku sedmice Mesec je u zemaljskom i praktičnom znaku Bika u opoziciji sa Saturnom, a dispozitor Venera ga vodi u znak Škorpiona u konjunkciju sa Saturnom. Ovde vidimo da se poruke dobijaju preko tela u vidu telesnih simptoma (Bik, kao znak tela i čula) koji imaju svoje razrešenje u dubokom emotivnom delu (dispozitor Meseca u Škorpionu...), ukoliko se usudimo da u oči pogledamo tugu, strah i mračne delove svoje psihe ili – jednom rečju – ako svesno odlučimo da priglimo svoju senku (...u konjunkciji sa Saturnom).

S druge strane egzaktan trigon Sunca u Strelcu sa Uranom u Ovnu daje vatrenu podršku kroz snagu volje, samoinicijativu i hrabrost da se izrazi autentičnost i tako pronađe svoj put i svrha. Pozicija Sunca i Urana na 4º ukazuje na temu serije 4. (4. kuća, Mesec i znak Raka), te se ova hrabrost i autentičnost očituje kroz spremnost da iskreno pristupimo svojim najproblematičnijim emocijama i svesno sagledamo uzroke i korene njihovog potiskivanja. I baš u ovom zanimljivom trenutku se i Merkur okreće direktno, te nam omogućava da pronađemo pravi put (u sebi nosi Jupitera u Blizancima) silaskom u podzemni svet (Merkur je u Škorpionu...) i krećući se kroz polje senki (...i ide kroz svoju senku).

Teme Saturna sa Mesecom, Venerom pa i Merkurom će biti aktuelne cele sedmice, a samim tim i emocije straha, usamljenosti i depresivnog raspoloženja. Od nas zavisi da li ćemo samo nesvesno odgovoriti na datu atmosferu i videti je kao problematičnu ili ćemo prihvatiti poziv od Sunca u Strelcu da ovo vidimo kao priliku da odbačenog pretvorimo u prijatelja.

Vrhunac nedelje je u sredu kada se u 15:45 dešava pomračenje Meseca koje stavlja akcenat na naše emocije i unutrašnje stanje. Samo pomračenje će se odigrati na 6º Blizanaca na fiksnoj zvezdi Prima Hiadum iz roja Hijada poznatog i kao uplakane sestre. Hijade su ćerke Atlasa koje su ophrvane bolom zbog smrti svog brata Hilasa koji se utopio u bunaru, te se kaže da njihove suze padaju na nas kao kapi kiše. Uticaj Hijada je takav da donosi nesrećne misli ili, sa druge strane, jasnog mislioca i govornika. Izuzetna važnost i intenzitet ove eklipse naglašena je kroz formiranje konfiguracije Jod ili “Božiji prst” (poznata po tome što donosi snažnu krizu i potrebu za najdubljom unutrašnom transformacijom) sa konjunkcijom Venere i Saturna u sekstilu sa konjunkcijom Marsa i Plutona na Faciesu gde je Mesec fokusna tačka Joda. Egzaktna konjunkcija Marsa i Plutona unosi ogromu energiju u ovu konfiguraciju, a naglašenost fiksnih zvezda govori o duboko nesvesnim porivima i karmičkim sećanjima. Na sve to ova konjunkcija je na najagresivnijoj fiksnoj zvezdi Facies, te je stoga ovo potrebno živeti na višem ili, bolje rečeno, dubljem i tišem nivou kroz transformisanje energije i okretanje u drugom smeru, tako da umesto fokusiranjem svoje energije na ono što mrzimo ili odbacujemo generišemo bes i agresiju, mogli bi da se okrenemo konstruktivnim naporima da razrešimo prepreke iz prošlosti (u Jarcu).

Ipak ako bolje pogledamo uočićemo da mi zapravo ovde imamo povoljniju konfiguraciju, a to je Bumerang (konfiguracija gde je uključena još jedna planeta koja je u opoziciji sa fokusnom tačkom Joda). Tako Sunce na 6º Strelca predstavlja ovu dodatnu planetu koja daje novu perspektivu i pomaže u integraciji konfliktnih elemenata, daje više vođstvo, ali i putokaz za konkretnu akciju. Sunce se nalazi na fiksnoj zvezdi Marfik iz sazvežđa Zmijonoše i to u laktu Zmijonoše, te ukazuje na raskrsnicu i potrebu za promenom smera. Ako na to dodamo da je Sunce u pentadi anđela Daniela koji daruje rečitost, a Mesec u pentadi anđela Mebahela (o ovome više pročitati u knjizi “Astrologija Anđela”) koji pomaže u isceljenju unutrašnjeg stanja i spoljnog života kroz transcendiranje unutrašnjih, duboko ukorenjenih problema, kao i kroz veštinu baratanja s rečima, onda postaje jasna potreba ove eklipse da promenimo “stanje mozga” (popularan naziv za promenu načina gledanja na stvari, smatra se da je jedan od odlučujućih fakora za sreću ili nesreću pojedinca).

S druge strane bol, strah, depresija ili usamljenost mugu biti podsticaj da prihvatimo reformisanje onoga što treba da bude reformisano u našem životu. Ne treba zaboraviti da gotovo čitavu sedmicu imamo snažne aspekte između Venere i Saturna koji su u konjunkciji i u sekstilu sa konjunkcijom Marsa i Plutona, te je ovo i nedelja sudbinskih i karmičkih ljubavi i susreta, kao i njihovih razrešenja, sposobnosti da ih razumemo i integrišemo.

Ka čemu idemo?

Sa Mesecom u Lavu u trigonu sa Uranom videćemo kakve sve mogućnosti donosi nova prespektiva, bićemo aktivni, hrabri i okrenuti ka spoljnim akcijama.

Izazovi

Treba se setiti da Saturn, pored svih onih njemu pripisanih negativnih atributa, kao što su prepreka, zaleđenost, inhibicija i slično, nosi sobom i smisao i svrhu. Stoga je njegova uloga, baš kao uloga zida na našoj kući, u tome da nas zaštiti. I dok smo slabašni (Mesec) nama su potrebni zidovi da bi sprečili oluje da nas slome i povrede. Stoga kada se osećamo nesigurno i anksiozno jer gubimo objekt naše sigurnosti, mi dižemo zidove da bi smanjili bol i sprečili da nas patnja usled odbačenosti i gubitka svog objekta sigurnosti potpuno ne uništi. I dok direktni Merkur prolazi kroz svoju senku, uhvaćen između emocija, realnosti i potrage za smislom i svrhom, moguće je da će emocije umesto kroz suze doći kroz reči i omogućiti nam da iznesemo ono što je unutra bilo dugo držano. Možda će za ovo biti potrebne i neke ne tako prijatne reči i razgovori, ali će to doneti duboko olakšanje.

Kako najbolje iskoristiti potencijale ove nedelje?

Zakažite astrološku konsultaciju koja će biti okrenuta silasku u vaše emotivne podrume ili pak karmičku konsultaciju. Posetite svoje roditelje i/ili bivše ljubavi uživo ili pak kroz meditaciju ili unutrašnji dijalog i dozvolite im da budu ono što jesu, volite ih potpuno i prihvatite ne ono što bi morali biti, već ono što jesu. Ove je i sjajna sedmica za komunikaciju sa svojim simptomima i nalaženje rešenja za razne psihosomatske bolesti.

Glavni akteri

Glavni akteri će biti oni sa planetama na 6º promenljivih znakova (Blizanci, Device, Strelčevi i Ribe), kao i svi oni sa aspektima Saturna sa Mesecom, Venerom pa i Merkurom.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD