Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u nedelju, 27. septrembra od 12h do 18h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u subotu 26. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U subotu, 26. septembra od 17h do 20h, dr Lea Imširagić će održati ONLINE WEBINAR iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 26. novembra do 03. decembra 2012

Sedmica pred nama je raskrsnica, sa velikim izazovima i mračnim putevima, ali i dobrim putokazima i mudrim i hrabrim vodičima. Put pred nama ne vodi “ka levo ni ka desno”, ne vodi ka spolja – već duboko unutra ka središtu svoga Bića.

Na samom početku sedmice Mesec je u zemaljskom i praktičnom znaku Bika u opoziciji sa Saturnom, a dispozitor Venera ga vodi u znak Škorpiona u konjunkciju sa Saturnom. Ovde vidimo da se poruke dobijaju preko tela u vidu telesnih simptoma (Bik, kao znak tela i čula) koji imaju svoje razrešenje u dubokom emotivnom delu (dispozitor Meseca u Škorpionu...), ukoliko se usudimo da u oči pogledamo tugu, strah i mračne delove svoje psihe ili – jednom rečju – ako svesno odlučimo da priglimo svoju senku (...u konjunkciji sa Saturnom).

S druge strane egzaktan trigon Sunca u Strelcu sa Uranom u Ovnu daje vatrenu podršku kroz snagu volje, samoinicijativu i hrabrost da se izrazi autentičnost i tako pronađe svoj put i svrha. Pozicija Sunca i Urana na 4º ukazuje na temu serije 4. (4. kuća, Mesec i znak Raka), te se ova hrabrost i autentičnost očituje kroz spremnost da iskreno pristupimo svojim najproblematičnijim emocijama i svesno sagledamo uzroke i korene njihovog potiskivanja. I baš u ovom zanimljivom trenutku se i Merkur okreće direktno, te nam omogućava da pronađemo pravi put (u sebi nosi Jupitera u Blizancima) silaskom u podzemni svet (Merkur je u Škorpionu...) i krećući se kroz polje senki (...i ide kroz svoju senku).

Teme Saturna sa Mesecom, Venerom pa i Merkurom će biti aktuelne cele sedmice, a samim tim i emocije straha, usamljenosti i depresivnog raspoloženja. Od nas zavisi da li ćemo samo nesvesno odgovoriti na datu atmosferu i videti je kao problematičnu ili ćemo prihvatiti poziv od Sunca u Strelcu da ovo vidimo kao priliku da odbačenog pretvorimo u prijatelja.

Vrhunac nedelje je u sredu kada se u 15:45 dešava pomračenje Meseca koje stavlja akcenat na naše emocije i unutrašnje stanje. Samo pomračenje će se odigrati na 6º Blizanaca na fiksnoj zvezdi Prima Hiadum iz roja Hijada poznatog i kao uplakane sestre. Hijade su ćerke Atlasa koje su ophrvane bolom zbog smrti svog brata Hilasa koji se utopio u bunaru, te se kaže da njihove suze padaju na nas kao kapi kiše. Uticaj Hijada je takav da donosi nesrećne misli ili, sa druge strane, jasnog mislioca i govornika. Izuzetna važnost i intenzitet ove eklipse naglašena je kroz formiranje konfiguracije Jod ili “Božiji prst” (poznata po tome što donosi snažnu krizu i potrebu za najdubljom unutrašnom transformacijom) sa konjunkcijom Venere i Saturna u sekstilu sa konjunkcijom Marsa i Plutona na Faciesu gde je Mesec fokusna tačka Joda. Egzaktna konjunkcija Marsa i Plutona unosi ogromu energiju u ovu konfiguraciju, a naglašenost fiksnih zvezda govori o duboko nesvesnim porivima i karmičkim sećanjima. Na sve to ova konjunkcija je na najagresivnijoj fiksnoj zvezdi Facies, te je stoga ovo potrebno živeti na višem ili, bolje rečeno, dubljem i tišem nivou kroz transformisanje energije i okretanje u drugom smeru, tako da umesto fokusiranjem svoje energije na ono što mrzimo ili odbacujemo generišemo bes i agresiju, mogli bi da se okrenemo konstruktivnim naporima da razrešimo prepreke iz prošlosti (u Jarcu).

Ipak ako bolje pogledamo uočićemo da mi zapravo ovde imamo povoljniju konfiguraciju, a to je Bumerang (konfiguracija gde je uključena još jedna planeta koja je u opoziciji sa fokusnom tačkom Joda). Tako Sunce na 6º Strelca predstavlja ovu dodatnu planetu koja daje novu perspektivu i pomaže u integraciji konfliktnih elemenata, daje više vođstvo, ali i putokaz za konkretnu akciju. Sunce se nalazi na fiksnoj zvezdi Marfik iz sazvežđa Zmijonoše i to u laktu Zmijonoše, te ukazuje na raskrsnicu i potrebu za promenom smera. Ako na to dodamo da je Sunce u pentadi anđela Daniela koji daruje rečitost, a Mesec u pentadi anđela Mebahela (o ovome više pročitati u knjizi “Astrologija Anđela”) koji pomaže u isceljenju unutrašnjeg stanja i spoljnog života kroz transcendiranje unutrašnjih, duboko ukorenjenih problema, kao i kroz veštinu baratanja s rečima, onda postaje jasna potreba ove eklipse da promenimo “stanje mozga” (popularan naziv za promenu načina gledanja na stvari, smatra se da je jedan od odlučujućih fakora za sreću ili nesreću pojedinca).

S druge strane bol, strah, depresija ili usamljenost mugu biti podsticaj da prihvatimo reformisanje onoga što treba da bude reformisano u našem životu. Ne treba zaboraviti da gotovo čitavu sedmicu imamo snažne aspekte između Venere i Saturna koji su u konjunkciji i u sekstilu sa konjunkcijom Marsa i Plutona, te je ovo i nedelja sudbinskih i karmičkih ljubavi i susreta, kao i njihovih razrešenja, sposobnosti da ih razumemo i integrišemo.

Ka čemu idemo?

Sa Mesecom u Lavu u trigonu sa Uranom videćemo kakve sve mogućnosti donosi nova prespektiva, bićemo aktivni, hrabri i okrenuti ka spoljnim akcijama.

Izazovi

Treba se setiti da Saturn, pored svih onih njemu pripisanih negativnih atributa, kao što su prepreka, zaleđenost, inhibicija i slično, nosi sobom i smisao i svrhu. Stoga je njegova uloga, baš kao uloga zida na našoj kući, u tome da nas zaštiti. I dok smo slabašni (Mesec) nama su potrebni zidovi da bi sprečili oluje da nas slome i povrede. Stoga kada se osećamo nesigurno i anksiozno jer gubimo objekt naše sigurnosti, mi dižemo zidove da bi smanjili bol i sprečili da nas patnja usled odbačenosti i gubitka svog objekta sigurnosti potpuno ne uništi. I dok direktni Merkur prolazi kroz svoju senku, uhvaćen između emocija, realnosti i potrage za smislom i svrhom, moguće je da će emocije umesto kroz suze doći kroz reči i omogućiti nam da iznesemo ono što je unutra bilo dugo držano. Možda će za ovo biti potrebne i neke ne tako prijatne reči i razgovori, ali će to doneti duboko olakšanje.

Kako najbolje iskoristiti potencijale ove nedelje?

Zakažite astrološku konsultaciju koja će biti okrenuta silasku u vaše emotivne podrume ili pak karmičku konsultaciju. Posetite svoje roditelje i/ili bivše ljubavi uživo ili pak kroz meditaciju ili unutrašnji dijalog i dozvolite im da budu ono što jesu, volite ih potpuno i prihvatite ne ono što bi morali biti, već ono što jesu. Ove je i sjajna sedmica za komunikaciju sa svojim simptomima i nalaženje rešenja za razne psihosomatske bolesti.

Glavni akteri

Glavni akteri će biti oni sa planetama na 6º promenljivih znakova (Blizanci, Device, Strelčevi i Ribe), kao i svi oni sa aspektima Saturna sa Mesecom, Venerom pa i Merkurom.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD