Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

26. XI - 03. XII 2012

Kao što je pomenuto prošle nedelje, g. Merimen upravo završava pisanje ovogodišnje knjige Prognoze za 2013, te ove nedelje neće biti uobičajenog berzanskog izveštaja.

Međutim, moramo reći, da je pisanje ovogodišnje knjige prognoza za njega mnogo veći užitak u odnosu na prethodne, verovatno zato što ima toliko mnogo uzbudljivih i pozitivnih mogućnosti za narednu godinu. Svi urednici uživaju u čitanju o tome, bar toliko koliko je g. Merimen uživao u pisanju. Jedan od naša tri urednika kaže da ne može da dočeka sledeće poglavlje, jer je svako poglavlje neizvesno i vodi do sledećeg događaja, i to se nastavlja i nastavlja. Drugi urednik je izjavio da je knjiga zaista intrigantna. I nama je, takođe, vrlo intrigantna!

U svakom slučaju, knjiga ide u štampu u ponedeljak i trebalo bi da bude spremna za isporuku za dve nedelje.

U međuvremenu, situacija na berzma je takođe bila veoma uzbudljiva prošle nedelje, sa akcijama, plemenitim metalima i valutama koje su krajem nedelje skočile, baš u vreme kada se sledeće nedelje očekuje veliki uticaj tranzitnog Marsa u konjunkciji sa Plutonom i u kvadratu sa Uranom, kao i pomračenje Meseca 28. novembra.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Prošle nedelje smo dali nekoliko dobrih saveta za trgovinu sa plemenitim metalima, valutama i sirovom naftom, ali ćemo ovaj deo berzanskog izveštaja nastaviti sledeće nedelje.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Ovaj put ćemo ponoviti komentare iz prošlonedeljnog berzanskog izveštaja, jer se oni takođe odnose na ovu nedelju.

“Mars 16. ili 17. novembra, u zavisnosti od toga u kom delu sveta se nalazite, ulazi u Jarca. Ovo je veoma važan događaj, i, kao što je ranije rečeno, ima istorijski uticaj na eskalaciju vojnih pretnji na Bliskom istoku, u koje je uključen Izrael. Ako ste gledali vesti, znate da je ovo već počelo. Kao što je u petak pisao Vol strit žurnal: "Izrael avionima i artiljerijom napada pojas Gaze, dva uzastopna dana i počela je mobilizacija desetine hiljada vojnika, dok palestinci, raketama velikog dometa gađaju srce Izraela". Kada Mars dođe do Plutona i formira kvadrat sa Uranom 22. - 27. novembra, ova opasna i eksplozivna situacija može eskalirati. I može, takođe, zahvatiti i druge oblasti na Bliskom istoku.”

“Ovaj nebeski obrazac može takođe uticati na eksplozivne oscilacije cena na finansijskim tržištima. Ukoliko Vlada SAD ne napravi nikakav napredak u rešavanju “fiskalne litice” (kombinacija masovnog povećanja poreza i smanjenja potrošnje), i ako tenzija između Izraela i Palestine eskalira, berze širom sveta mogle bi doživeti krah.”

I na kraju, dozvolite nam da vam kažemo nekoliko upečatljivih citata iz prošlogodišnje knjige Prognoze za 2012. Imajte na umu su ove prognoze napisane sredinom novembra 2011.

"Stoga, na osnovu geokosmičkih principa, očekivali bismo da soja dostigne novi maksimum svih vremena... Krajem ove 2011, čini se da je soja verovatno na dnu polovine ciklusa 6 - 7 godišnjeg podciklusa. Mereno u odnosu na minimum od marta 2008, ovaj minimum će se desiti u septembru 2011. +/- 7 meseci. "Normalan" korektivni pad za ovo dno 3,5-godišnjeg ciklusa bio bi 1120 +/- 80. Mi smo u tom opsegu, kako se bliži kraj 2011. Pod pretpostavkom da se ovaj opseg održi, i da je naša pretpostavka za tržište bika tačna, onda će oporavak do vrha ovog 3,5-godišnjeg podciklusa biti 1792 +/- 120."

"Ključ će biti ekonomske posledice koje će ostaviti kvadrat Urana i Plutona. Hoće li to biti inflacija robe poput sirove nafte, ili deflacija? Koliko će na njenu cenu uticati vrednost američkog dolara, valute u kojoj se njome trguje na svetskim tržištima? ...Ova konstelacija će ukazati na opasnost rukovodstvu mnogih zemalja proizvođača nafte, što zauzvrat može da poremeti distribuciju sirove nafte. To bi moglo da izazove privremene nestašice, što će rezultirati naglim i oštrim skokom cena. Ova mogućnost je naglašena od oktobra do decembra 2012. U vremenima poput ovih, bezbednost Izraela je često ugrožena... sirova nafta će dostići vrh 4-godišnjeg ciklusa negde pre jula 2012, negde oko 110 - 117, 125.90 +/- 11,05, odnosno 157.38 +/- 14.75. Cene bi onda mogle naglo da padnu ispod 80.00 dolara za barel krajem 2012. do početka 2013. Obratite pažnju na period oko 26. juna. +/- 2 nedelje."

Čitaoci se možda sećaju da je prošlog leta u SAD bila ozbiljna suša. Nakon pada na minimum  od 1094, 14. decembra 2011. (mesec dana pošto je knjiga napisana, a u rasponu cena koje su u njoj date), soja je 4. septembra 2012. skočila na rekordni maksimum od 1794-3/4, manje od 3 centa od ciljane cene koja je data u knjizi. Sirova nafta je, s druge strane, dostigla maksimum od 110.55 prošle godine 1. marta, a zatim je 28. juna, pala na godišnji minimum od 77.28 - pravo u metu ciljane cene ispod 80.00, a samo dva dana od 26. juna, koji je prošle godine bio naveden kao ciljani datum.

Kao što možda znate, g. Merimen ima konjunkciju Venere i Jupitera u Škorpiji u drugoj kući, što je dobro za sreću. A u ovo doba godine, treba biti i zahvalan. Svi naši čitaoci u SAD neka uživaju u Prazniku zahvalnosti ovog vikenda, a svim ostalim čitaocima širom sveta, neka predstojeći praznici donesu veliku radost i sreću.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD