Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project - Iskrenost Pozivamo vas na novu Full Moon project radionicu „Iskrenost“ koja će se održati 12.12.2019. s početkom od 18h. Ova radionica će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i možete je pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Predavanje: Astro Vodič kroz 2020. godinu U četvrtak, 12.12.2019. godine, nakon Full Moon radionice, Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje povodom novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu. Predavanje će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i trajaće od 20h do 21:30h. Ovo predavanje ima za cilj da vas informiše o prirodi i kvalitetu 2020. godine uz predstavljanje novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Webinar: Poverenje i ljubav Pozivamo vas na online webinar Poverenje i Ljubav, koji će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 08. decembra od 14h. Ovaj webinar će nas naučiti kako da na praktičan način materijalizujemo svoje vizije i ideje pomoću meridijanskih tehnika.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Sunca Da li želite da naučite kako da u svakom trenutku budete u skladu sa svim događajima koji se odigravaju oko vas? Seminar “Tehnologija svesti Sunca” je namenjen svima koji žele da: aktiviraju centar svoje unutrašnje moći; nauče kako da se jasno zauzmu za sebe i svoje potrebe; da osveste i probude svoje skrivene potencijale. Ovaj seminar će se održati 07. decembra na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 19. - 26. XI 2012

Zbog vremena koje je potrebno da g. Merimen završi knjigu Prognoze za 2013, nedeljni berzanski izveštaji će naredne dve nedelje, ove i sledeće sedmice, biti kraći nego obično. Knjiga treba da izađe u štampanom i elektronskom izdanju 15. decembra. Naš MMA berzanski katalog usluga i proizvoda takođe možete dobiti putem e-mejla ili poštom. Ako želite da dobijete primerak, molimo vas poručite kod Amber putem e-mejla na ordersmma@msn.com. Kompletne informacije u vezi sa MMTA (Merriman Market Timing Academy) takođe ćete moći da dobijete sledeće nedelje. Ukoliko ste zainteresovani da se prijavite za Akademiju koja počinje u aprilu 2013, možete da obavestite Morin na maureenmmta@gmail.com, i ona će vam e-mejlom proslediti kompletne informacije sa formularom. Kao što možete da vidite, veoma smo zauzeti ovih dana u MMA!

Stanica Merkura i Neptuna, 6. i 10. novembra stvarno je imala veliki uticaj prošle nedelje, jer je poštovani američki general Dejvid Petrius naglo dao ostavku, sa mesta direktora CIA, kada je otkriveno da je imao vanbračnu aferu. Vladala je zabrinutost da li su poverljive informacije i/ili državne tajne možda procurile (koliko je to neptunijanski?), tako da mu je savetovano da podnese ostavku – što je on i uradio. Hmmmm, čudno je da ta ista zabrinutost nije naterala bivšeg predsednika Bila Klintona da podnese ostavku kada je bio u sličnom sosu pre nekoliko godina. Kao što se može očekivati pod uticajem ovakvih geokosmičkih konstelacija, teorija zavere ima u izobilju, jer posle svega, ova afera je bila poznata i pre izbora, ali nije otkrivena javnosti sve do posle izbora. Zašto?

Uostalom, šta je predsednik Obama mislio kada je rekao prošle nedelje da su izbori sada završeni, možemo ozbiljno početi da se pitamo šta se stvarno desilo u Bengaziju, u Libiji 11. septembra, kada je američki ambasador ubijen u terorističkom napadu na američku ambasadu? Zašto smo morali da čekamo skoro dva meseca i da tek posle izbora ozbiljno pogledamo šta je zaista izazvalo ubistvo ambasadora? Sve miriše na Merkura koji se okreće retrogradno i Neptuna koji menja pravac - klasično kosmičko podešavanje za dezinformacije, glasine i moguće skandale. Za predsednika Obamu počinje dvogodišnji period kada tranzitni Neptun formira T-kvadrat sa njegovim natalnim kvadratom Meseca i Plutona, i mi ne smatramo da će ovo tek tako da prođe.

Ali, kao što su sve ove drame uzbudljive za lascivnu američku prirodu, ova može biti beznačajna u odnosu na važnost predstojeće "fiskalne litice", opasne oluje koja se pomalja pred nama, i na koju mi upozoravamo naše čitaoce u poslednjih nekoliko meseci. Mi smo sada, sve do 27. novembra pod uticajem retrogradnog Merkura. Vidimo političare kako jedni drugima govore lepe stvari, kao što su: "Imali smo veoma konstruktivan sastanak", "Mi smo prepoznali potrebu da napravimo kompromise", "Ja sam otvoren za sve nove ideje". Ipak, mi znamo da pod retrogradnim Merkurom, verovatnoća da se ova učtivost zapravo prenese na čvrst dogovor, nije velika. Uran se još uvek nalazi u egzaktnom kvadratu sa Plutonom, a do kraja meseca - i sa Marsom. Voleli bismo da nije tako, ali to je eksplozivna kombinacija i velika je verovatnoća da će sa ovom vrstom kosmičke postavke temperamenti buknuti i izmaći kontroli. Kada je Mars u konjunkciji sa Plutonom i u kvadratu sa Uranom, političari ne igraju pristojne igre i ni ne pokušavaju da se približe idejama koje ima druga strana. Ovo ne ukazuje na pobednički duh u pregovorima. Ovo je kombinacija koja češće kaže: "Pobedio sam, izgubio si. Sada budi poslušan ili idi kući". Pravi kompromisi ne znače da se menjaju stavovi da bi se uskladili sa mojima. To znači da smo oboje prilagodili svoje stavove i pronašli središnju tačku. Ali istinski kompromis pod uticajem konjunkcije Marsa i Plutona više liči na prinudu i maltretiranje. Čemu to služi? Istraživati, i ići do dna stvari koja je pokrivena ili skrivena. Ali to je druga priča. Ovo je ona o fiskalnoj litice u koju će američka državna privreda da padne.

Berze su to osetile, i u poslednjoj nedelji su značajno pale, kao i cene akcija. Mnogi berzanski indeksi su danas ispod važnih pokretnih proseka koji su podržavali tržište. A loši aspekti su još uvek ispred nas. Njihov uticaj će početi kada Mars uđe u Jarca.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Bilo je nekoliko dobrih saveta za trgovinu koje smo prošle nedelje izabrali kao primer u nedeljnim i u dnevnim berzanskim izveštajima. Ali, možda najbolji je bio savet koji smo dali u MMA nedeljnom berzanskom izveštaju za sirovu naftu: "Brzi brokeri mogu da gledaju da kupuju po 85.00 +/- 0.50, sa gubitkom do zatvaranja ispod nedeljne potpore". Nedeljni minimum bio je 84.57, a berza je zatvorena na 86,67. Ili, u MMA nedeljnom berzanskom izveštaju za zlato savetovali smo: "Pozicionirani brokeri mogu da gledaju da kupuju po 1706 +/- 8,00 ako je takva ponuda, sa gubitkom do zatvaranja ispod 1672.50, kao i brzi brokeri". Minimum je bio 1704.50. Za srebro, GLD i SLV smo takođe, prošle sedmice, savetovali kupovinu novih dugoročnih pozicija, i u dnevnom i u nedeljnom izveštaju.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Mars je 16. ili 17. novembra, u zavisnosti od toga u kom delu sveta se nalazite, ušao u Jarca. Ovo je veoma važan događaj i, kao što je ranije rečeno, ima istorijski uticaj na eskalaciju vojnih pretnji na Bliskom istoku, u koje je uključen Izrael. Ako ste gledali vesti, znate da je ovo već počelo. Kao što je u petak pisao Vol strit žurnal: "Izrael avionima i artiljerijom napada pojas Gaze, dva uzastopna dana i počela je mobilizacija desetine hiljada vojnika, dok palestinci, raketama velikog dometa gađaju srce Izraela". Kada Mars dođe do Plutona i formira kvadrat sa Uranom 22. - 27. novembra, ova opasna i eksplozivna situacija može eskalirati. I može, takođe, zahvatiti i druge oblasti na Bliskom istoku.

Ovaj nebeski obrazac može takođe uticati na eksplozivne oscilacije cena na finansijskim tržištima. Ukoliko Vlada SAD ne napravi nikakav napredak u rešavanju “fiskalne litice” (kombinacija masovnog povećanja poreza i smanjenja potrošnje), i ako tenzija između Izraela i Palestine eskalira, berze širom sveta mogle bi doživeti krah.

Međutim, investitori verovatno znaju da je tradicionalno ovaj period oko Praznika zahvalnosti u SAD, obično "bikovski" za akcije. Praznik zahvalnosti je u četvrtak 22. novembra i berze će u Americi biti zatvorene. Nadajmo se da ima nešto za šta treba da budemo zahvalni, ali da to sigurno nije izbijanje rata.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta ćemo ponovo objavljivati kada g. Merimen završi pisanje knjige Prognoze za 2013. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD