Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Asteroid Juno u znacima i kućama

Kako je Grčka boginja Hera, u Rimskoj mitologiji poznata kao Juno, jedna od najvažnijih zaštitnica braka, u nastavku članka o Heri (više o tome pogledati u članku "Velika boginja Hera" od istog autora) razmotrićemo karakteristike asteroida Juno u odnosu na njegove pozicije u znacima i kućama natalne karte. Na ovaj način moguće je steći uvide o potebama za pronalaženjem jednog stvarnog partnera u ovom životu - o čemu ovaj asteroid primarno govori. Prilikom tumačenja upliva asteroida Juno, potrebno je najpre razmotriti njegovu naglašenost, odnosno snagu u natalnoj karti (koja se izražava kroz uglovnost i egzaktne aspekte sa ličnim planetama ili onim koje predstavljaju partnerski odnos), jer je to najčešći pokazatelj da je baš ova priča u životu natusa značajna.

Juno u znaku Ovna i 1. kući

Juno u prvom zodijačkom znaku i kući ima snažnu potrebu za izražavanjem svoje ličnosti. Stoga će ova Juno imati važan zadatak u odnosima da se integriše sa svojim partnerom, koga često doživljava i kao onog koga treba podčiniti svojoj volji. Iako je prirodna potreba Here da održava jedinstvo u emotivnim vezama, pozicija Juno u ovom znaku samostalnosti će joj često onemogućavati da dostigne sklad u vezama, zbog snažne potrebe Marsovog znaka Ovna da sve radi sam i da nameće svoju volju drugima. Ovaj antagonizam u samoj Juno će je voditi ka čestim frustracijama i agresivnim stanjima, kao i jakim migrenama zbog nemogućnosti da uskladi svoje emotivne potrebe sa okolnostima koje sama stvara.

Juno u znaku Bika i 2. kući

Osobe sa Juno u Biku i u 2. kući teže za emotivnoj i materijalnoj stabilnosti u bračnim i emotivnim vezama. Njihov partner treba da im bude stabilan oslonac u životu koji ujedno doprinosi i ekonomskoj stabilnosti, pa je izražena potreba ovako postavljene Juno da poseduje materijalna dobra koja uslovljavaju njenu životnu sreću. Stoga je jedan od najznačajnijih domena ove veze i bračnog odnosa zajedničko sticanje imovine i materijalnih vrednosti, što često uslovljava i potrebu za životom na “visokoj nozi”.

Juno u znaku Blizanaca i 3. kući

Postavka Juno u znaku Blizanaca može dati sklonost ka paralelnim vezama i emotivnom nestalnošću i površnošću. Ovoj Heri je komunikacija u vezama od izuzetnog značaja, kao i potreba za zajedničkim aktivnostima, putovanjima i druženjem. Njima je intelektualna i verbalna komunikaciju koju ostvaruju sa partnerom od velikog značaja za stabilnost veze.

Juno u znaku Raka i 4. kući

Bitan naglasak ovako postavljene Juno je na porodičnom životu. Njen bračni ideal se ostvaruje putem odgajanja dece i stvaranja toplog i udobnog porodičnog okrilja. Zajednički obroci i uživanje u porodičnom okrilju čine ovu Heru zadovoljnom i ostvarenom. Ukoliko, pak, svoj bračni ideal ne dosegnu, ove žene i muškarci doživljavaju razočarenje i osećaj životnog promašaja koji se ogleda i kroz emotivnu preosetljivost. Sa druge strane, ove Here su veoma odane svojoj porodici i bračnom partneru, ali takođe mogu biti i veoma posesivne kada je u pitanju njihova porodica. Ova Juno najviše ulaže u kućni ambijent, porodičnu harmoniju i kvalitetnu ishranu svoje porodice. Prema svom suprugu ona ima sličan odnos kao prema svojoj deci, o kome se brine i kome je bezuslovno posvećena i predana.

Juno u znaku Lava i 5. kući

Junona u Lavu traži poznatog i važnog muškarca za supruga. Ovako postavljena Juno se nalazi i u natalnim kartama žena koje su se udavale za kraljeve i vladare, kao što su Eva Peron i Draga Mašin. Ovim ženama je potrebno da budu primećene, pa im je stoga veoma važno da nađu i partnere koji će na sebe i svoj brak privlačiti pažnju javnosti.

Ove Junone su večiti romantičari, pa se kod njih ljubav sama po sebi nikada ne podrazumeva, već od svog partnera očekuju da im se i nadalje udvara kao i pre sklapanja braka. Ispunjenost u braku ovim osobama doprinosi i iskazivanje njihovih talenata i životne kreativnosti, a veoma važnu ulugu u životu ove Here će imati i njena deca koja su izvor njene radosti i ponosa. Međutim i kada su njena deca, kao i suprug u pitanju, od njih će uvek očekivati da dosegnu visoke standarde življenja, kao i društvenih priznanja. Sve u njihovom bračnom životu mora biti u velikom stilu. Ime i društveni status njene porodice su ono ka čemu ova osoba stremi u životu. Najznačajniji fokus ove Here predstavljaju njene ljubavi, deca i kreativnost. Nedovoljno cenjena ili zanemarena, ova osoba će skretati pažnju na sebe ekscentričnim, neprimerenim i skandaloznim ponašanjem.

Draga Mašin je bila supruga kralja Aleksandra čiji brak nije bio podržan ni od strane crkve, ni od države i naroda, jer je Draga imala već jedan brak iza sebe, a i bila je deset godina starija od kralja Aleksandra. Ipak, njena Juno je bila u konjunkciji sa Aleksandrovim Suncem u znaku Lava, u čemu je ona videla priliku da u potpunosti ostvari prirodne potrebe svoje Juno, koja je nju kao kraljevu suprugu mogla učiti kraljicom Srbije.

Sa druge strane Aleksandrova Juno se nalazila na 14º znaka Vage, odakle je gradila snažnu konjunkciju sa Draginim dispozitorem Juno, odnosno Suncem u konjukciji sa Merkurom (vladarem Meseca kao i 9. kuće koja opisuje 2. brak). Dispozitor Aleksandrove Juno je Venera na stepenu egzaltacije Jupitera koja obrazuje gotovo egzaktnu konjukciju sa Mc-om Sunčeve karte kraljice Drage, na kome se međutim nalazi i konjunkcija Marsa i Urana, koja konačno puščanim mecima i presuđuje njihovoj bračnoj sreći. Takođe i njegova natalna konjunkcija vladara njegove 7. kuće Sunčeve karte – Urana sa Marsom, koji je predstavnik i Draginog vladara 7. kuće Sunčeve karte, na njegovom Suncu i u konjunkciji sa Draginom Juno, ukazuje na tragičan kraj i ubistvo iz vatrenog oružja, koje su nad njima izvršili pobunjenici kraljeve garde. Na ovo dodatno ukazuje činjenica da se ova vatrena konjunkcija nalazi u fiksnom T kvadratu sa vladarem 8. kuće u 4. kući kralja Aleksandra – Jupiterom, kao i Plutonom na Algolu.

Juno u znaku Device i 6. kući

Juno u Devici stremi savršenstvu u vezama i poput Venere u znaku njenog pada u ovom znaku, može biti sitničava i džangrizava ukoliko njen partner ne ispuni njene kriterijume o savršenstvu. Ipak, ovako postavljena Juno govori o služenju čime ukazuje na brigu o potrebama svoje porodice i supruga u svakodnevnom životu pri čemu će se truditi da u njenom braku i kući sve perfektno funkcioniše. Ipak, ova Hera neće tako ishitreno ući u bračne vode, već će svoga izabranika stavljati na mnogobrojne testove kako bi se uverila da je on taj kome može bezuslovno pokloniti svoje srce. Ukoliko ih uspešno položi, izabranik njenog srca će pored sebe imati izuzetno odanu i vernu suprugu koja će se truditi da i u najsitnijim pojedinostima organizuje život i podmetne svoja leđa gde god je to potrebno u njihovom braku.

Međutim, ukoliko njen partner prokocka njeno poverenje i potkrade mu se koja laž, ono može biti ozbiljno poljuljano, jer je istina za nju sinonim poverenja i međusobne odanosti. Tada će razum preuzeti kontrolu nad njenim srcem koje će i pored ljubavi koju i dalje može osećati za svoga supruga, pretvoriti u led.

Adolf Hitler je imao Juno u Devici iz čije pozicije se može naslutiti veliko nepoverenje koje je gajio prema ženama. Međutim, Eva Braun je uspela da stekne njegovo poverenje i svojom upornošću ga navede da joj pokloni svoje srce. Ipak, ne možemo tvrditi da je ona zaista bila srećna u ovoj vezi u kojoj je Hitler uvek gajio dozu rezerve i gotovo sve do samog kraja svog i Evinog života nikada joj se nije do kraja predao, zbog čega je Eva pokušala da oduzme sebi život. Međutim, kako je došlo do njihove ljubavi, govori nam bliska konjunkcija njegove Juno i njenog natalnog Meseca. Sa druge strane i njen natalni vladar 7. kuće – Venera na 8º Jarca, obrazovala je kako egzaktnu konjunkciju sa vladarem 5. kuće Adolfa Hitlera – Jupiterom, kao i snažnu konjukciju sa njegovim Mesecom, tako i egzaktan sekstil sa vrhom njegove 5. kuće, uz pomoć čega vidimo i istinsku ljubav koju su gajili jedno prema drugome. Ipak, ovo je bila prava karmička ljubav na koju ukazuje snažna konjunkcija njenog Južnog Čvora i njegovog Asc. Sa druge strane i njena Juno u konjunkciji sa njenim vladarem 5. kuće – Jupiterom, obrazovala je snažan trigon sa njegovim Saturnom u 10. kući, dispozitorom njegovog Meseca, Jupitera i Južnog čvora, pa je ova ljubav usledila kada je on postao firer nacističke Nemačke.

Dispozitor Hitlerove Juno je Merkur, koji je na samom vrhu njegove 7. kuće obrazovao i egzaktnu konjunkciju sa njenim Severnim čvorom, iz čega vidimo da će ona vremenom ipak postati njegova zvanična supruga. Dispozitor njene natalne Venere je Saturn, koji joj se nalazi u 7. kući braka u kojoj obrazuje snažnu konjunkciju sa njegovim i njenim vladarem Asc – Venerom i Marsom, udruženim u Hitlerovoj 7. kući. Ovde takođe vidimo i egzaktan kvadrat između njihova dva Saturna, koji ukazuju da će njihov brak zapravo trajati kratko i da im je vreme ograničeno. I konačno ono što je ovu Persefonu odredilo da sa svojim Hadom ode u njegovo podzemno carstvo je snažna konjukcija njenog vladara Asc – Marsa, sa Plutonom i Neptunom u njegovoj, ali i njenoj 8. kući smrti. Još jedan pokazatelj završetka njenog života sa njenim suprugom je i njeno natalno Sunce na samom vrhu njene 4. kuće, koje obrazuje i snažan kvadrat sa njegovim stelijumom u Biku u 7. kući, kao i sa njenim Saturnom u 7.

Juno u znaku Vage i 7. kući

Juno u znaku Vage i 7. kući je prirodno stanište ovog arhetipa i ukazuje na najznačajniji životni zadatak ove osobe da postigne harmoniju u svojim emotivnim odnosima ili braku. Ovim osobama je postizanje ravnopravnosti u odnosima i uzajamnog poverenja i sklada od prioritetnog značaja. Od svog partnera ove žene očekuju apsolutnu životnu podršku i oslonac, pa stoga mogu postati i veoma zavisne od njegovog mišljenja, karaktera ali i od njegove ljubavi. Stoga će ove osobe uvek graditi svoje mišljenje o sebi kroz mišljenje svog partnera o njima i od toga će zavisiti i njihovo samopouzdanje. Najvažnija životna uloga ovih žena je da budu supruge i da svoju sreću ostvare u braku. Međutim i drugi partnerski odnosi su u njihovim životima od velike važnosti, tako da će ove Here uvek težiti da razviju i neguju trajna partnerstva bilo kroz emotivne ili poslovne odnose. U ovu kategoriju Here u Vagi ili 7. kući mogu ući i poznate supruge ili žene koje su uz pomoć svojih brakova postale javne ličnosti. Kralj Aleksandar, kao i bivši američki predsednik Ronald Reagan, imao je Juno u znaku Vage.

Bivši američki predsednik Ronald Reagan je bio oličenje srećno oženjenog čoveka, čija je supruga Nancy bila životno posvećena njihovom braku i igrala ulogu najveće potpore Ronaldu i njegovoj političkoj karijeri.

Juno Ronalda Reagana se nalazila na samom vrhu njegove 10. kuće na fiksnoj zvezdi Spika, ističući značaj njegovog braka i za njegovu uspešnu političku karijeru, ali i za imidž srećno oženjenog čoveka koji je gradio u javnosti. Njegova Juno se nalazila u egzaktnoj konjunkciji sa Severnim čvorom njegove supruge Nansy, pa je ovo bio jedan od ključnih momenata koji ih je spojio u srećan brak.

Dispozitor njegove Juno – Venera se nalazila u znaku svoje egzaltacije, što je uticalo na to da Ronald Regan tokom čitavog svog života bude zaljubljen u svoju ženu Nancy. Osim što je njegovo natalno Sunce obrazovalo gotovo egzaktan trigon – sekstil sa njenom natalnom osom Asc – Desc i Venera u njegovoj karti je obrazovala egzaktan sekstil sa njegovim egzaltiranim Marsom – vladarem 4. kuće u 1., ali takođe i gotovo egzaktan sekstil sa Nancynom Juno iz čega uviđamo da je Ronaldov brak sa Nancy činio osnovni stub njegovog života.

Dispozitor njene Juno – Saturn se nalazio kako u konjunkciji sa njenim Jupiterom, koji je obrazovao egzaktan sekstil sa njenim natalnim Suncem (koje predstavlja njenog supruga) ali i egzaktan trigon sa njegovim Severnim Čvorom, tako i trigon sa Ronaldovim Merkurom – vladarem 7. kuće u njegovoj 1., čime ponovo uočavamo važnu ulogu koju je njegov brak sa Nancy igrao u njegovom životu. Interesantno je primetiti da se u Ronaldovoj natalnoj karti ne uočava da je on mogao postati predsednik SAD-a, ali je stoga to prikazano u natalnoj karti njegove supruge Nancy, čije se Sunce, koje opisuje njenog supruga nalazi u snažnoj konjunkciji sa Suncem natalne karte Sjedinjenih Američkih Država. Stoga se možemo zapitati da li bi Ronald Reagan postao predsednik Amerike da nije sreo Nancy Reagan, na šta ukazuje i pozicija njegove Juno na Mc-u? Vladar Ronaldovog Asc – Jupiter, obrazuje egzaktan trigon sa Suncem SAD-a, ali i veoma snažan trigon sa natalnim Suncem Nancy, koje pomaže da potvrdimo da je njen suprug mogao postati predsednik Amerike. Tako i dispozitor njegovog vladara Juno – dispozitor Venere – Jupiter, opisuje svu podršku njegove supruge, bez koje ovaj čovek najverovatnije ne bi dosegao mesto predsednika SAD-a.

Juno u znaku Škorpiona i 8. kući

Ovako postavljena Juno ukazuje na tamnu stranu njenog arhetipa, koji je bio opterećen Zevsovim neverstvom i Herinom snažnom ljubomorom i osvetoljubivim porivima. U ovoj slici ljubomora i sumnja su večne pratilje osvetoljubive Juno. Sa druge strane ove osobe imaju snažan poriv ka intenzivnim seksualnim i emotivnim vezama, u kojima imaju i snažnu potrebu da stalno kontrolišu bezuslovnu vernost svog partnera, što može postati i veliko opterećenje za njega. Često će ovako položena Juno konačno inicirati preljube partnera i aktivirati tamnu stranu Herinog mita zbog neverstva supruga, jer je to upravo potreba same Juno u znaku Škorpiona i 8. kući. I Hera i njen partner u ovom slučaju će biti izloženi intenzivnim transformacijama u vezi, pa će i najznačajniji fokus u ovim brakovima biti usmeren na finansije, imovinu, ali i pitanje poverenja, moći i seksualnosti.

Legendarna meksička slikarka Frida Khalo je u svom natalu imala Juno na 0º Škorpiona, pa je osim po izuzetnom slikarskom talentu i njenoj teškoj bolesti, bila poznata i po čestim ljubomornim scenama koje je priređivala svom suprugu Diegu Riveri.

Juno u znaku Strelca i 9. kući

Juno u ovom znaku i kući će privući visoko obrazovanog partnera pored koga će ona moći da saznaje, uči i širi svoje vidike. Stoga se neretko dešava da ove osobe sklope brak sa svojim učiteljem ili idejnim vođom. Putovanja i nova saznanja su ono što ovu Juno ispunjava pa će ona u svom braku težiti mnogobrojnim putovanjima. Predstavnica Juno u znaku Strelca ili 9. kući se može udati i za visoko svešteno lice, ali takođe svog supruga može pronaći i u dalekim krajevima sveta. Intelektualna interakcija sa partnerom je od velikog značaja za osećaj ispunjenosti u braku, a takođe je veoma važna i zajednička vizija o budućnosti i ispunjenju zajedničke svrhe života.

Juno u znaku Jarca i 10. kući

Juno u znaku Jarca je poklonik tradicionalnih bračnih vrednosti. Ove osobe nisu sklone vanbračnim zajednicama, niti dugotrajnim zabavljanjima, već je njihov cilj da sebe ostvare u zvaničnoj bračnoj zajednici koja neguje tradicionalne vrednosti. Ukoliko nešto ne štima u njihovom braku, ove osobe će biti veoma trpeljive i strpljive, jer one ni ne pomišljaju na razvod. Juno u Jarcu i u 10. kući će težiti za građenjem imena njene porodice i ostvarenjima trajnih vrednosti po kojima će njihova porodica ostati zapamćena za mnoga pokolenja koja dolaze posle njih i koja će naslediti strpljivošću i velikom upornošću stečene plodove njihovog rada i životnih ostvarenja.

Ovako postavljena Juno ukazuje na upornu, tvrdoglavu, principijelnu i nekada i netolerantnu osobu, koja utire put životnim ostvarenjima njenog supruga. Ova žena će za cilj imati prevashodno građenje karijere i ugleda svoga supruga koja će svojom strpljivošću i upornošću graditi temelje njegovog uspeha. Ipak, ovo mogu biti i osobe koje se “venčaju za svoju karijeru” ili pak za ugledne ličnosti, čime će brak predstavljati i sredstvo za sticanje duštvenog ugleda i statusa. Ovako postavljenu Juno je imala i Nancy Reagan, koja je činila potporni stub u životnom i političkom uspehu njenog supruga Ronalda Reagana – bivšeg predsednika SAD-a.

Juno u znaku Vodolije i 11. kući

Osobe sa pozicijom Juno u 11. kući su veoma samostalne i nemaju potrebu za konvencionalnim bračnim vezama. One će u najboljem slučaju težiti vanbračnoj zajednici, koja dopušta visok stepen slobode bračnim partnerima. Ove osobe ne povlače striktne granice u prijateljskim odnosima, pa su moguće i emotivne veze koje proističu iz prijateljstava. Potreba za seksualnom slobodom, kao i za pravom životnog izbora je ovde dominantno prisutna, pa će ova Juno u Vodoliji odlaziti od svakog vida ispoljavanja za jakim vezivanjem od strane svog partnera, jer njena priroda zahteva slobodu. Juno u ovom znaku je sklona i homoseksualnim i biseksualnim vezama ili partnerstvima, pa će u ove predstavnike Juno spadati i oni koji izlaze iz okvira krutih i tradicionalnih društvenih pravila, jer ove osobe menjaju ustaljene oblike veza i partnerskih odnosa.

Juno u Ribama i 12. kući

Juno u Ribama teži najvišim idealima braka. Ovo su osobe koje maštaju o venčanju iz bajke i po mogućstvu žele da dožive onaj deo bajke koji kaže: “I živeli su srećno do kraja života…” Ukoliko međutim, dispozicija ovako postavljene Juno u natalnoj karti nije u dobroj postavci sa vladarem 7. kuće, vladarem Asc, Venerom, Suncem ili Mesecom, ili pak, ukoliko je ugrožena od strane malefika, ali posebno i od Jupitera i Neptuna (kao prirodnih vladara Riba), ova Juno će doživeti velika razočarenja koja će usloviti i raspad njene iluzije i bajke u koju je verovala. Ukoliko se to desi, ove Juno se mogu povući u asketizam ili potpunu izolaciju i osamu, a neretko ispunjenje svojih najviših ljubavnih ideala mogu potražiti u veri i Bogu. Juno u 12. kući može označavati i ženu koja je dugo vremena odvojena od svog supruga, ali i onu koja će neretko u životu gajiti veliku, platonsku i neostvarivu ljubav prema onome koji ne može biti njen. Da li će do ispunjenja najviših bračnih ideala ili do velikog razočarenja doći, pokazaće kroz sinastriju Juno u kombinaciji sa planetama bračnog partnera.

Princeza Diana je bila jedna od najomiljenijih princeza svih vremena, koja je svoju Juno imala na 26º Riba, u veoma snažnoj konjunkciji sa stepenom egzaltacije Venere (27º Riba).

Upravo ova pozicija same Juno je doprinela da sretne svoga princa iz bajke, ali i da početak te bajke isprate milioni gledalaca širom sveta, koji su pratili putem malih ekrana najbajkovitije i najglamuroznije venčanje do tada. Iako su svi bili očarani princezom Dianom, iščekujući ostvarenje prave kraljevske bajke, njen život sa kraljevskom porodicom i princom Charlesom bio je sve, samo ne bajkovit. Međutim i pored ljubavi koju je princ Charles osećao prema sasvim drugoj ženi, po kraljičinoj želji morao je da se oženi princezom Dianom, pa ovaj sudbinski brak uočavamo i putem dispozitora Dianine Juno – Jupitera na samom vrhu 7. kuće natalne karte princa Charlesa.

Ipak, njen Jupiter na njegovom vrhu 7. kuće, gradio je egzaktnu inkonjukciju sa njegovim vladarem 7. kuće braka – Saturnom u znaku Device, koji je Jupitera u Vodoliji (koji je težio promenama i sticanjem većih sloboda u krutom životu kraljevske porodice) stavljao i samu Dianu i njen brak u veoma krute i protokolarne okvire, kojima je trebalo da se stalno prilagođava. Sa druge strane, dispozitor njene Juno – Jupiter je gradio Jod sa njenom konjukcijom u 8. kući – Plutonom i Marsom, koji su bili u konjunkciji sa Charlesovim vladarem 7. kuće – Saturnom, ali i sa Merkurom (vladarem njene 7. kuće) i Suncem u njenoj natalnoj 7. kući, pa i putem ove slike vidimo velike teškoće kroz koje je njen brak prolazio, a koje su konačno i uslovile njeno stradanje.

Takođe i njen natalni Mesec koji opisuje i nju kao suprugu i majku, obrazuje veoma snažnu opoziciju sa Uranom, svojim vladarem kao i vladarem dispozitora njene Juno, sa kojim i sama Juno obrazuje snažnu inkonjunkciju. Sa druge strane i Charlesov vladar Asc – Sunce se nalazi u opoziciji sa njenom Venerom i u kvadratu sa njenim Mesecom, čime je obrazovan i snažan fiksni T, koji ukazuje da se problemi među njima ne mogu prevazići. Kada usmerimo pažnju na asterod Juno u horoskopu princa Charlesa, primetićemo da se on nalazi u 9. kući, koja ukazuje na mogućnost da svoju bračnu sreću ostvari tek u svom drugom braku. Njegova Juno obrazuje egzaktnu inkonjunkciju sa vladarem 4. kuće natalne karte princeze Diane – sa njenim Marsom, dok i sam Mars u njegovoj karti sa svojim dispozitorem Jupiterom, kvadrira Juno princeze Diane.

Uloga ovog asteroida je svakako ključna u bračnim vezama, kao i u uporednim horoskopima bračnih partnera, pa u primerima svojih ozbiljnih veza svako može i proceniti upliv ovog asteroida.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD