Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

SVETSKE PROMENE

Velike društvene promene se ne dešavaju preko noći. Njihovi uzroci su posejani kroz brojne male događaje koji se odigravaju mnogo ranije i rastu kroz vreme hranjeni okolnostima. Ključno je kakav pristup mi imamo ka promenama, jer otpor ka promenama može jačati neko vreme, ali ovo će na kraju samo intenzivirati pritisak da se one dese. Kada je sve spremno, naizgled mali događaj će postati okidač za velika dešavanja koja će izazvati preokrete i izvrnuti mnoga očekivanja naglavačke.

Mundani ciklusi

Astrološki ciklusi u mundanoj astrologiji su idealno oruđe pomoću kojih možemo da pratimo i razumemo sve faze procesa. Dugi planetarni ciklusi spoljašnjih planeta po znacima i u aspekatima opisuju potporne neizbežne promene u pozadini trenda, dok retrogradni obrasci objašnjavaju kako procesi promena izgledaju privremeno kao oseka i opadanje toka. Za okidače treba, pre svega, posmatrati aspekte na ključnim stepenovima, eklipsama i povratcima. Korišćenje ovih elemenata mundane astrologije predstavlja ključ za istinsko razumevanje onoga šta se desilo i šta će se dešavati, ne samo u društvu, već kako će se ova turbulentna vremena odraziti i u našim sopstvenim životima.

Prošlih 100 godina sadrže neke značajne primere velikih svetskih promena. Neptun u Raku je zapalio konfuzna patriotska osećanja koja su podstakla Prvi svetski rat. Saturn u konjunkciji sa Plutonom, ulazeći u znak Raka 1914, aktivirao je inteziviranje brutalnosti u konfliktima. Ovo je kasnije dovelo do post-ratnih posledica koje su ruinirale društveni autoritet. Pored ovoga u 1920-tim, Neptun se pomerio u hedonistički (i spreman za rizik!) znak Lava, dok je istovremeno Uran tranzitirao prekomerno tolerantnim Ribama, opisujući okolnosti koje su dovele do finansijskog kraha na Volstritu. Neptun se ponovo pomerio, ovaj put u znak Device, pomažući da razumemo prirodu očajničke panike i krivice koja je ovde usađena. Neptun je bio u znaku Device u svom izgonu što objašnjava opasno pojednostavljenje ideala pročišćenja u tim 1930-tim i od strane ekstremno levih i desnih struja u politici. Konjunkcija Jupitera, Saturna i Urana u Biku, u kvadratu sa Plutonom koji je ušao u znak Lava, opisuje intenziviranje neprijateljstava u drugom svetskom ratu.

U periodu 1965-66. godine Uran je bio u konjunkciji sa Plutonom u Devici; što predstavlja njihov prvi glavni izazovni aspekt još od otkrića Plutona u 1930-tim. Početak izgradnje i razvoj ovog aspekta možemo pratiti čak unazad do sredine 1950-ih kada su spoljne planete menjale znakove. Njegove posledice su bile toliko moćne da su tokom vremena narasle do sadašnjeg kvadrata Urana i Plutona koji će se odigrati u skorom vremenu ispred nas.

Dok su Saturn, Uran i Neptun obrazovali konjunkciju u drugoj polovini 1980-tih Sovjetski sistem se suočio sa izazovima koje nije mogao da izdrži. Ova trostruka konjunkcija aktivirana sa Marsom koji im se pridružio i Jupiterom u opoziciji od 1989. – dovela do pada vlade i podele SSSR.

Veliki stelijum na početku Novom Milenijuma

Sedam planeta u Biku u kvadratu sa Uranom u Vodoliji u maju 2000. godine je označilo vreme kada je “dot com” balon sleteo na zemlju. Pluton u Strelcu i Uran/Neptun u uzajamnoj recepciji u znacima Vodolija/Ribe je omogućio tržištu da uspostavi metode da se održi optimizam do 2008. godine. A onda je Saturn ušao u opoziciju sa Uranom, a Pluton je u znak Jarca!

Koristite svoje znanje iz istorije i/ili ličnog iskustva u ovo vreme da razumete dešavanja pre nego što se zaista odigraju. Hrabri patrioti, pokrenuti arhetipom Plutona u Raku 1914. godine, su na obe strane sanjarili o drugačijim bitkama od onih u kojima su se zapravo našli. Sa pomeranjem Plutona u znak Lava – Lavovski entuzijasti su pozajmljivali očekujući da će se obogatiti, nisu imali ideju da će oskudica koju su stvarili za milione u 1930-tim kreirati zastrašujući rat koji je usledio. Pluton u Devici je iznedrio revolucionare u 1960-tim koji su videli šta je pogrešno, ali im je nedostajalo iskustvo i promišljene ideje da očiste društvo. Ljudi sa rakovskim idealima, koji su proslavljali kraj SSSR-a, nisu bili pripremljeni za opozitni preduzetnički znak Jarca, koji sada kontroliše ono što je nekada bila državna svojina. Strelčevski optimizam i Vodolijanska arogancija bankara i ekonomista 21. veka, kao i političari koji su pozdravljali i nagrađivali njihova “dostignuća”, zaista su verovali da su dostigli kraj svih budućih padova.

Danas mi znamo da je sve to bilo pogrešno. Esencijalna greška tokom takvih istorijskih događaja koji menjaju svet je pretpostavljanje da će svet kakav znamo trajati zauvek, pa tako nastojeći da pronađemo rešenja za nove probleme – primenjujemo metode na koje smo se oslanjali u prošlosti. Gledajući iz 21. veka, pretpostavke Evropskog imperijalističkog patriotizma sa početka 20. veka izgledaju patetično naivno. Ipak, da li su naše pretpostavke o onome sa čime se mi suočavamo danas mnogo mudrije?

Naši savremeni pokušaji za rešavanje problema današnjice ne idu dovoljno daleko. Arapsko proleće 2011.-te, revolucije i suverene dužničke krize u Evropi, Americi, pa čak i Japanu su nagoveštaji o tome šta bi mogle nastati senzacionalne promene. Možemo očekivati da će krajem 2011. godine promene postati zategnutije i već formirati određeni “oblik”. Posebno izazovna će biti stupanja na dužnost novih arapskih vlada i finansije nacija koje mogu ponovo da naiđu na pritisak kako tržišta budu činila realne procene profita koji se vrši iz sredstava podrške od strane centralnih banaka. Ipak, sve ovo još nije početak stvarnih promena koje možemo očekivati od prvog egzaktnog kvadrata Urana i Plutona 24.06.2012.

I dok se Neptun, Kiron i Uran, i konačno Jupiter krajem decembra 2011, pridružuju Saturnu i Plutonu u direktnom kretanju mi ćemo osetiti nestanak boje u mnogim oblastima našeg života. Jedina izvesnost u više godina koje su pred nama jeste puno nejasnoće i velike promene. Za one koji se oslanjaju na “izvesnost prošlosti”, budućnost će izgledati loša. SS druge strne, svako ko je spreman za promenu i otvoren za izazov ponovne izgradnje mogao bi biti vrlo sretan sa budućim rezultatima.

Ova radikalna promena sa kojom se suočavamo ne mora biti stvarno neprijatna. Horoskop za zimski solsticij 2011. godine ima skoro egzaktan jako pozitivan kao i negativan aspekt. Ovo ukazuje da 2012. nije kraj vremena, kao što neki sugerišu, već bi pre mogla biti godina početka napretka prema nečemu mnogo boljem – nečemu što tada čini jedan veliki novi rad u progresu. Pogledajte ka unutrašnjoj svetlosti, usred tame u vreme zimskog solsticija 2011, vizualizirajte i poželite dobrodošlicu ovoj velikoj transformaciji za najveće dobro. Samo ako razmišljamo i delujemo na taj način odabiramo da je stvaranje pozitivnog moguće.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD