Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Mundana astrologija

SVETSKE PROMENE

Velike društvene promene se ne dešavaju preko noći. Njihovi uzroci su posejani kroz brojne male događaje koji se odigravaju mnogo ranije i rastu kroz vreme hranjeni okolnostima. Ključno je kakav pristup mi imamo ka promenama, jer otpor ka promenama može jačati neko vreme, ali ovo će na kraju samo intenzivirati pritisak da se one dese. Kada je sve spremno, naizgled mali događaj će postati okidač za velika dešavanja koja će izazvati preokrete i izvrnuti mnoga očekivanja naglavačke.

Mundani ciklusi

Astrološki ciklusi u mundanoj astrologiji su idealno oruđe pomoću kojih možemo da pratimo i razumemo sve faze procesa. Dugi planetarni ciklusi spoljašnjih planeta po znacima i u aspekatima opisuju potporne neizbežne promene u pozadini trenda, dok retrogradni obrasci objašnjavaju kako procesi promena izgledaju privremeno kao oseka i opadanje toka. Za okidače treba, pre svega, posmatrati aspekte na ključnim stepenovima, eklipsama i povratcima. Korišćenje ovih elemenata mundane astrologije predstavlja ključ za istinsko razumevanje onoga šta se desilo i šta će se dešavati, ne samo u društvu, već kako će se ova turbulentna vremena odraziti i u našim sopstvenim životima.

Prošlih 100 godina sadrže neke značajne primere velikih svetskih promena. Neptun u Raku je zapalio konfuzna patriotska osećanja koja su podstakla Prvi svetski rat. Saturn u konjunkciji sa Plutonom, ulazeći u znak Raka 1914, aktivirao je inteziviranje brutalnosti u konfliktima. Ovo je kasnije dovelo do post-ratnih posledica koje su ruinirale društveni autoritet. Pored ovoga u 1920-tim, Neptun se pomerio u hedonistički (i spreman za rizik!) znak Lava, dok je istovremeno Uran tranzitirao prekomerno tolerantnim Ribama, opisujući okolnosti koje su dovele do finansijskog kraha na Volstritu. Neptun se ponovo pomerio, ovaj put u znak Device, pomažući da razumemo prirodu očajničke panike i krivice koja je ovde usađena. Neptun je bio u znaku Device u svom izgonu što objašnjava opasno pojednostavljenje ideala pročišćenja u tim 1930-tim i od strane ekstremno levih i desnih struja u politici. Konjunkcija Jupitera, Saturna i Urana u Biku, u kvadratu sa Plutonom koji je ušao u znak Lava, opisuje intenziviranje neprijateljstava u drugom svetskom ratu.

U periodu 1965-66. godine Uran je bio u konjunkciji sa Plutonom u Devici; što predstavlja njihov prvi glavni izazovni aspekt još od otkrića Plutona u 1930-tim. Početak izgradnje i razvoj ovog aspekta možemo pratiti čak unazad do sredine 1950-ih kada su spoljne planete menjale znakove. Njegove posledice su bile toliko moćne da su tokom vremena narasle do sadašnjeg kvadrata Urana i Plutona koji će se odigrati u skorom vremenu ispred nas.

Dok su Saturn, Uran i Neptun obrazovali konjunkciju u drugoj polovini 1980-tih Sovjetski sistem se suočio sa izazovima koje nije mogao da izdrži. Ova trostruka konjunkcija aktivirana sa Marsom koji im se pridružio i Jupiterom u opoziciji od 1989. – dovela do pada vlade i podele SSSR.

Veliki stelijum na početku Novom Milenijuma

Sedam planeta u Biku u kvadratu sa Uranom u Vodoliji u maju 2000. godine je označilo vreme kada je “dot com” balon sleteo na zemlju. Pluton u Strelcu i Uran/Neptun u uzajamnoj recepciji u znacima Vodolija/Ribe je omogućio tržištu da uspostavi metode da se održi optimizam do 2008. godine. A onda je Saturn ušao u opoziciju sa Uranom, a Pluton je u znak Jarca!

Koristite svoje znanje iz istorije i/ili ličnog iskustva u ovo vreme da razumete dešavanja pre nego što se zaista odigraju. Hrabri patrioti, pokrenuti arhetipom Plutona u Raku 1914. godine, su na obe strane sanjarili o drugačijim bitkama od onih u kojima su se zapravo našli. Sa pomeranjem Plutona u znak Lava – Lavovski entuzijasti su pozajmljivali očekujući da će se obogatiti, nisu imali ideju da će oskudica koju su stvarili za milione u 1930-tim kreirati zastrašujući rat koji je usledio. Pluton u Devici je iznedrio revolucionare u 1960-tim koji su videli šta je pogrešno, ali im je nedostajalo iskustvo i promišljene ideje da očiste društvo. Ljudi sa rakovskim idealima, koji su proslavljali kraj SSSR-a, nisu bili pripremljeni za opozitni preduzetnički znak Jarca, koji sada kontroliše ono što je nekada bila državna svojina. Strelčevski optimizam i Vodolijanska arogancija bankara i ekonomista 21. veka, kao i političari koji su pozdravljali i nagrađivali njihova “dostignuća”, zaista su verovali da su dostigli kraj svih budućih padova.

Danas mi znamo da je sve to bilo pogrešno. Esencijalna greška tokom takvih istorijskih događaja koji menjaju svet je pretpostavljanje da će svet kakav znamo trajati zauvek, pa tako nastojeći da pronađemo rešenja za nove probleme – primenjujemo metode na koje smo se oslanjali u prošlosti. Gledajući iz 21. veka, pretpostavke Evropskog imperijalističkog patriotizma sa početka 20. veka izgledaju patetično naivno. Ipak, da li su naše pretpostavke o onome sa čime se mi suočavamo danas mnogo mudrije?

Naši savremeni pokušaji za rešavanje problema današnjice ne idu dovoljno daleko. Arapsko proleće 2011.-te, revolucije i suverene dužničke krize u Evropi, Americi, pa čak i Japanu su nagoveštaji o tome šta bi mogle nastati senzacionalne promene. Možemo očekivati da će krajem 2011. godine promene postati zategnutije i već formirati određeni “oblik”. Posebno izazovna će biti stupanja na dužnost novih arapskih vlada i finansije nacija koje mogu ponovo da naiđu na pritisak kako tržišta budu činila realne procene profita koji se vrši iz sredstava podrške od strane centralnih banaka. Ipak, sve ovo još nije početak stvarnih promena koje možemo očekivati od prvog egzaktnog kvadrata Urana i Plutona 24.06.2012.

I dok se Neptun, Kiron i Uran, i konačno Jupiter krajem decembra 2011, pridružuju Saturnu i Plutonu u direktnom kretanju mi ćemo osetiti nestanak boje u mnogim oblastima našeg života. Jedina izvesnost u više godina koje su pred nama jeste puno nejasnoće i velike promene. Za one koji se oslanjaju na “izvesnost prošlosti”, budućnost će izgledati loša. SS druge strne, svako ko je spreman za promenu i otvoren za izazov ponovne izgradnje mogao bi biti vrlo sretan sa budućim rezultatima.

Ova radikalna promena sa kojom se suočavamo ne mora biti stvarno neprijatna. Horoskop za zimski solsticij 2011. godine ima skoro egzaktan jako pozitivan kao i negativan aspekt. Ovo ukazuje da 2012. nije kraj vremena, kao što neki sugerišu, već bi pre mogla biti godina početka napretka prema nečemu mnogo boljem – nečemu što tada čini jedan veliki novi rad u progresu. Pogledajte ka unutrašnjoj svetlosti, usred tame u vreme zimskog solsticija 2011, vizualizirajte i poželite dobrodošlicu ovoj velikoj transformaciji za najveće dobro. Samo ako razmišljamo i delujemo na taj način odabiramo da je stvaranje pozitivnog moguće.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD