Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 05. - 12. XI 2012

Hoćete da vidite kako izgleda kvadrat Urana i Plutona? Njegovo ime prošle nedelje bilo je Sendi. Uragan je uzrokovao razornu prirodnu katastrofu, ekonomsku štetu i bio je pretnja ljudskim životima što podseća na zemljotres i cunami u Japanu u martu 2011. Po prvi put od 11. septembra 2001. teroristički napad na kule bliznakinje u Njujorku, Njujorška berza je bila zatvorena nekolko dana. U mundanoj astrologiji, Uran vlada jakim vetrovima, nestankom struje i zemljotresima. Pluton vlada pretnjom po život, usevima i ekonomskim gubicima. Kvadrat je aspekt koji se odnosi na velike izazove i teškoće u simbolici planeta koje ga prave.

Izgleda da su svetske berze takođe u velikoj meri bile pod uticajem simbolike kvadrata Urana i Plutona - naročito akcije, plemeniti metali i valute. Sve se lepo oporavilo odmah pošto je u sredu, 31. oktobra otvorena NYSE. Ali već sledećeg dana - 1. novembra – započeo je tranzit Venere na kvadrat Urana i Plutona. U stvari, toga dana Venera je formirala T-kvadrat sa Uranom i Plutonom, koji je trajao 3 dana. Iz prethodnih berzanskih izveštaja znate da Uran vlada iznenađenjima i naglim preokretima i/ili probijanjem važnih nivoa potpore-otpora. U četvrtak i petak, bili smo svedoci i jednog i drugog. Američka berza (koju predstavlja Dow Jones Industrial Average), na primer, u četvrtak se oporavila. DJIA je porastla za 126 bodova. Oporavak se nastavio nakon veoma povoljnog platnog izveštaja koji je izdat u petak ujutro, za još preko 60 poena. Zatim, u tipičnom maniru Urana, berza se naglo preokrenula i svi dobici su toku nedelje bili su zbrisani, berza se zatvorila padom od skoro 140 poena.

Ali to nije bilo ništa u poređenju sa padom plemenitih metala. Pošto je početkom nedelje testiralo 1700, zlato se 31. oktobra oporavilo na maksimum od 1726.60. Nakon povoljnih poslovnih izveštaja u petak ujutro, zlato se rasprodavalo. Na zatvaranju testiralo je 1675, što je najniži nivo od 31. avgusta. Srebro je palo na 3081, što je najniži nivo takođe od kraja avgusta. To je sve u vezi sa tranzitom Venere kroz znak Vage kojim ona vlada, kao što je to za ovaj period rečeno u knjizi Prognoze za 2012.

Venera je u svom znaku kojim vlada, i ovog vikenda pravi T-kvadrat sa Uranom (1. - 3. novembar). I Venera, i Uran i Pluton su sada veoma jaki. U finansijskoj astrologiji, Venera i Pluton su suvladari valuta. Stoga ne čudi da su mnoge valute naglo pale u petak u odnosu na američki dolar. Evro valuta je, na primer, u petak, pala za više od celog poena u odnosu na američki dolar. Šta je uzrok tome? Pa, povoljni poslovni izveštaj sugeriše ekonomski rast. Zato je uverenje da neće biti potrebno da Odbor Federalnih rezervi i dalje podupire privredu daljim ublažavanjem monetarne politike. Njihova politika je očigledno šutiranje u zadnjicu što više ljudi da bi se vratili nazad na posao. Ali sačekajte malo: nismo li jednom rekli da u izbornoj nedelji Merkur i Neptun menjaju pravac? I zar nismo rekli da kada su Merkur i Neptun naglašeni označavaju period u kojem bi preciznost brojeva mogla biti ozbiljno osporena ili čak dovedena u pitanje? Koliko ovih novih radnika zaista rade u stalnom radnom odnosu za plate koje su ranije imali? Možda ćemo to saznati posle ovonedeljnih izbora. Međutim, možda će biti potrebno više od nedelju dana da bi dobili tačan broj, svuda gde su brojevi zaista važni u ovom trenutku.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Nedeljni berzanski izveštaj za kratkoročne državne obveznice rečeno je: "Pozicionirani brokeri su u dugoročnom sa gubitkom razlike do131/02. Izvucite sada 1/3, a ostatak na 133 ili više i zatim ostanite po strani. Brzi brokeri su takođe u dugoročnom sa gubitkom razlike do 131/22. Hajde da pratimo istu putanju kao i pozicionirani brokeri i zatim ostanite po strani sve do izbora". Nedeljni maksimum bio je 133/02, tako da smo ostvarili odličan profit u proteklih par nedelja.

Suviše je rano reći da li će ovo biti dobar potez, ali je u nedeljnom berzanskom izveštaju za srebro rečeno: "Brzi (i pozicionirani) brokeri su izašli i sada mogu kupovati po 3090"… Nedeljni mimimum bio je 3081.50 u petak.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Upravo sada, tranzitna Venera je na istim stepenima kao Uran i Pluton, praveći konfiguraciju koju astrolozi nazivaju T-kvadrat. To je dodatni udarac prirodi većih planeta kao što su Uran i Pluton. Evo kako je ovaj period opisan u knjizi Prognoze za 2012: "Od 25. oktobra – 3. novembra – moguće su zapanjujuće vejavice, snažni vetrovi, restrikcije struje i zemljotresi." Do kraja godine nas očekuju još tri takva perioda, kako smo prognozirali u istoj knjizi: 22. – 27. novembra, 13. – 16. i 25. – 31. decembra.

Ali, ovo je više nego samo uticaj Venere koja se igra haosa u svetu. Ove nedelje varalica Merkur kreće retrogradno (6. – 27. novembra). To je vreme kada sve komunikacije treba ponoviti i potvrditi tačnost. Kada kažete brokeru da proda, proverite da li ste rekli "prodaj", a ne "kupi". Kada dobijete poruku od prijateljice u kojoj kaže da se nalazi u Madridu i da je izgubila novčanik, pre nego što otvorite prilog, proverite da li je poruka zaista stigla sa njene e-mail adrese, da joj slučajno nije hakovan inboks. Kada vaš omiljeni spiker najavi da je Mit Romni ili Barak Obama pobedio na izborima, proverite to na drugim kanalima. Kada vam bilo ko bilo šta kaže ove nedelje, proverite pre nego što povučete bilo kakav potez zbog tih informacija. I nije samo Merkur taj koji menja pravac, već i Neptun, koji je najveći nosilac i planetarni gospodar dezinformacija. On može biti inspirativan u duhovnom ili umetničkom ili muzičkom smislu. Može vas odneti na druge nivoe svesti. Ali on nije vičan načinima praktičnog razmišljanja ili detaljima tačnog računovodstva. Svi vole Neptun, ali ne možete verovati neptunovskoj poruci kada su u pitanju činjenice.

Ovo obećava da će nedelja, koja vodi pravo pomračenju Sunca u Škorpiji (znak poreza i dugova) 13. novembra, biti posebna. I ne zaboravite da je Mars i dalje u znaku Strelca sve do 17. novembra, kada na berzama može doći do veće oscilacije cena nego obično. Ukoliko berze skoče, zaradićemo iracionalno bogatstvo, ako padnu, flertovaćemo sa panikom i histerijom. Mars u Strelcu može biti veoma glasan i nemiran. Ove nedelje možete očekivati da vidi nešto od ovoga što smo naveli.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

"Onaj ko glasa nema moć. Onaj ko broji glasove ima moć "- Jozef Staljin.

Ovo je izborna nedelja u SAD. U poglavlju Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta detaljnije ćemo pisati kada saznamo ko će biti sledeći predsednik Amerike. Naravno, sa retrogradnim Merkurom i Neptunom koji kreće direktno ove nedelje, ne možemo tako brzo znati ishod. Ništa nas neće iznenaditi, a ipak znamo da će se verovatno desiti nešto neočekivano i iznenađujuće, u skladu sa planetarnim obrascima koji sada deluju.

Ipak, kosmos čudno izgleda ove nedelje, mundani astrolozi su zaintrigirani neobičnim obrascima koji su povezani sa sledećim letom 2013. G. Merimen se ovog meseca nalazi na Floridi, i piše knjigu Prognoze za 2013, i lično tvrdi da nikada nije video ništa slično konfiguracijama velikog trigona, zmaja i T-kvadrata koje će se odvijati u leto 2013, a koje uključuju svih pet najudaljenijih spoljašnjih planeta našeg solarnog sistema (Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton). Izgleda će opozicija Jupitera i Plutona u to vreme biti glavna stvar, jer se nalazi u dva od tri modela. Pluton je, sam po sebi, jedina planeta uključena u sva tri modela. To je zaista velika stvar za astrologe da vide ovako složenu i retku kombinaciju obrazaca koji se dešavaju u jednoj sezoni. Ne znamo da li se ovo desilo ikada ranije. Pored ideje da će vrlo verovatno fascinantne duše biti otelovljene tokom ovog perioda, takođe će vrlo konstruktivna rešenja za svetske ekonomske krize biti predložena i usvojena, utirući put za obnovu globalnog finansijskog sistema. Ne tvrdimo da će se nekim čudom preko noći sve promeniti. Ali smatramo da mogu biti sklopljeni sporazumi između suprotstavljenih ideologija, što će dovesti do nove politike koja bi zauzvrat mogla da počne proces ka održivom oporavku koji će se evidentno desiti do kraja ove decenije - ako se budemo držali plana koji će se tada usvojiti. Znamo da ovo zvuči kao dug vremenski period, ali svet je u dubokom ambisu i biće potrebno vreme da se izvuče odatle. I moramo da počnemo negde i u nekom trenutku sa sporazumima i politikom koja će početi ovaj proces obnove. Smatramo da imamo šansu da to uradimo 2013, na osnovu potencijala koji će ispoljiti ove planetarne konfiguracije. To bi mogao da bude novi dan, novo jutro za ceo svet.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD