Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 29. X - 05. XI 2012.

Neko je jednom rekao da je najteže trgovati na berzama kada su rat i sezona izbora. Ako ste trgovali akcijama tokom protekle sedmice, možda ćete shvatiti da u ovom jadikovanju ima elemenata istine. Prošlog petka, 19. oktobra, Dow Jones Industrial Average (DJIA) pao je za 205 poena. Izgledalo je kao da je u ponedeljak ujutru, hteo da se oporavi, a onda je u utorak, 23. oktobra, pao za još 245 bodova. Svaki dan nakon toga izlazio je sa oporavkom, ali onda je oštro padao pre zatvaranja berze. Izgleda kao da želi da ide gore, ali mu samo ponestane snage pre kraja.

Ali sada DJIA dolazi opasno blizu naviše primarne linije dugoročnog trenda koja povezuje minimum 15,5-mesečnog ciklusa koji se dogodio 4. oktobra 2011, sa minimumom polovine ciklusa od 4. juna ove godine. Ta linija trenda je upravo prešla 13.000. Kada (i ako) se probije linija trenda, to često znači da je sledeći najveći ciklus dostigao vrh, što u ovom slučaju može biti 4-godišnji ciklus. Postoje i drugi kriterijumi koji su potrebni da bi se potvrdilo da se ovo desilo, što smo razmatrali u našim berzanskim izveštajima za pretplatnike, ali svi čitaoci ovog berzanskog izveštaja treba da shvate da su cene na amričkoj berzi blizu veoma kritične tačke. Ono što ovu situaciju čini još kritičnijom su moćni aspekti sa Uranom koji se dešavaju ove nedelje i ponovo krajem novembra. Kada je Uran jak, a berze su blizu važne linije trenda i linije potpore ili otpora, one je često probijaju – a ako je ne probiju, one se potpuno preokreću. Uran nema poštovanja za granice. On voli da ih probija. A kada se to desi, može uslediti panika. Ulazimo u takav period sledeće nedelje i kasnije ponovo u novembru (22. novembar – 2. decembar).

Čitajući naše berzanske izveštaje, vi već znate, da je geokosmička slika do 2. decembra kritična. I naravno, znate da se dva veoma važna fundamentalna pitanja koja se sada nameću, odnose na ove geokosmičke konstelacije: predsednički izbori u SAD 6. novembra, i "fiskalna litica" ili "porez-armagedon" 2. januara, kada će mnoštvo novih poreza stupiti na snagu, što će primorati investitore da prodaju mnogo onoga što poseduju, dok će u isto vreme biti uvedene ekstremne mere štednje. Kombinacija ove dve stvari će vrlo verovatno poslati SAD i svetsku privredu u naglu recesiju tokom prve polovine 2013, ako se ova "zaplena" pre toga ne ukine. Kao što smo ovde ranije istakli, ako se ova ekonomska pretnja ne reši na vreme, berza može lako pasti najmanje 30% od svog prethodno dostignutog vrha (sada je taj vrh 13,661 od našeg 5. oktobra geokosmičkog datuma kritičnog preokreta). Sasvim je moguće da je takav pad već počeo, a ako se ne reši do 2. decembra (Sunce u opoziciji sa Jupiterom, čemu je prethodio Mars u T-kvadratu sa Uranom i Plutonom 23. – 27. novembra), buica prodaje mogla bi nastupiti vrlo brzo. Za one koji žive u SAD, to bi mogao da bude praznik zahvalnosti koji će pamtiti, ali ne po dobrom, osim ako Kongres i Bela kuća ne donesu nešto za šta treba biti zahvalan, kao što je nešto čime bi se sprečila ova ekonomska kriza, jer su oni u ime građana izabrani za to.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Bilo je nekoliko preporuka za trgovinu koje su date prošle sedmice u dnevnim i nedeljnim berzanskim izveštajima, ali je malo rano da kažemo koje su najbolje. Polovina pozicija na dugoročnoj strani je bila pokrivena pristojnim profitom u evru, švajcarskom franaku i evro-jen valutama. Kratkoročne pozicije u akcijama, ili dugoročne u zlatu i srebru, uzete su za dnevni izveštaj kasno u nedelju. Ali idemo sa ovim za sada. U nedeljnom berzanskom izveštaju za Dow Jones Industrial Average navedeno je, "Pozicionirani brokeri su još uvek u kratkoročnom... Pokrite 1/3 pozicija, ako cene padnu na 12,950 - 13,075, sa gubitkom do blizu 13.500. Brzi brokeri su takođe u kratkoročnom... Pokrite pola te pozicije ispod 13.075, sa gubitkom do blizu 13,350 na ostatak". U četvrtak, DJIA je pao na nedeljni minimumu od 13,039.

U dnevnom berzanskom izveštaju u sredu, 25. oktobra, za srebro, savetovali smo: " Brzi brokeri (mogu) da gledaju da ponovo kupuju na 3125 - 3155 sa gubitkom na kraju do2950 ili 3050, u zavisnosti od rizika koji hoćete da preuzmete". Minimumu tog dana - i te nedelje - bio je 3153,50.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Mi se ove nedelje nalazimo u sredini još jednog mnoštva moćnih geokosmičkih kritičnih konstelacija. Mars će biti u opoziciji sa Jupiterom u nedelju, 28. oktobra, posle čega Venera ulazi u T-kvadrat sa rastućim kvadratom Urana i Plutona (1. – 3. novembra), a Merkur kreće retrogradno (6. novembra). Kako smo naveli u prošlonedeljnom berzanskom izveštaju, i što se već dešava: "On takođe može da utiče na velike oscilacije cena na svetskom tržištu kapitala, jer se u isto vreme, Mars takođe nalazi u znaku Strelca (6. oktobar – 16. novembar)... Ovo je konstelacija koja sugeriše da će berze biti izuzetno divlje. Mars predstavlja impuls i agresiju, nagon za pobedom po svaku cenu... On može biti borben i ratoboran... (i) može doći do moćnih oporavaka ili strmih padova na berzama…”

Povrh svega ovoga, u ponedeljak, 29. oktobra je pun Mesec. Za dve nedelje, biće pomračenje Sunca na 22 stepenu Škorpije, 13. novembra. Zašto je ovo važno? Zato što se to dešava na natalnoj Veneri g. Merimena, pa će ceo svetski finansijski sistem verovatno propasti. Ozbiljno, znamo mnoge finansijske i mundane astrologe koji su zabrinuti zbog ovog pomračenja - kao i kod većine pomračenja. Ali, imajte na umu da je ovo pomračenje na Severnom čvoru, a ne na Južnom mesečevom čvoru. Obično, pomračenja koja se dešavaju na Severnom čvoru sadrže srebrni omotač nade. Pošto je pomračenje u znaku Škorpije, a Škorpija se odnosi na dug, i ovo pomračenje se odnosi na "promene pravca akcija iz prošlosti", i postoji razlog da se nadamo. Kao što smo detaljno opisali u knjizi Prognoze za 2013, postoji vrlo retka nebeska konfiguracija koja će se pojaviti naredne godine, a koja nagoveštava mogućnost konačnog eskaliranja ove svetske eksplozije duga. To je kao kada veliki deo svetske populacije razume posledice onoga što se desilo u protekloj deceniji, i prihvati lek koji je neophodan da se zaustavi ovo skliznuće u finansijski zaborav. Kao rezultat toga, možemo doći do dna i kroz ovaj prozor kolektivnog razumevanja i prihvatanja sredinom 2013, početi obnovu koja će nas povratiti. Naravno, to se neće desiti magijom preko noći. Ali, se mogu donositi odluke koje odražavaju neku vrstu univerzalnog zakona i razumevanja, i verovatno 2015, može proći ono najgore. Za čovečanstvo, ovaj planetarni obrazac, neobičan i moćan kao što jeste, može predstavljati početak čvršće i sigurnije finansijske osnove.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

“Najozbiljniji problem u predsedničkoj kampanji je pitanje poverenja. Ovo je stvar poverenja. Vi u Ajovi me znate. Vi znate da ja kažem ono što mislim, i da mislim ono što kažem”, Barak Obama, u sredu, 24. oktobra, u kampanji u Ajovi (Vol strit žurnal).

"Nije bilo iznenađenje što su ljudi počeli da pitaju: da li Bela kuća krije nešto o nekom događaju (teroristički napad u Bengaziju kada je ubijen ambasador SAD Kris Stivens i drugi) od ogromne važnosti da zaštiti kandidaturu predsednika? Za veći deo američkog biračkog tela, to bi bio početak pada ugleda predsedništva... Aktuelni predsednik ima jaz kredibiliteta". Danijel Hemninger, Vol strit žurnal, 25. oktobar 2012,"Iznenadni jaz kredibiliteta".

Pa, šta je to? Da li predsednik ima kredibilitet? Da li on "...kaže šta misli i misli ono što kaže", kako naglašava? To će sigurno imati veliki uticaj na mišljenje javnosti 6. novembra, kada izađu na glasanje - to jest, oni koji nisu glasali već u predizbornoj trci.

Smatrmao da naredne nedelje možemo videti kredibilitet svakog kandidata. Videćemo po taktici koju primenjuju u ovim poslednjim danima do 6. novembra kada su izbori, kada Merkur kreće retrogradno, a Neptun je stacionaran i samo što ne krene direktno. Ovo nije kombinacija koja podrazumeva poštenje i transparentnost, već ona koja može pribeći trikovima i iznenađujućim navodima kada "procuri" da ni jedan ne preuzima odgovornost. Drugim rečima, nemojte se iznenaditi ako dođe do još jednog preokreta u anketama naredne nedelje. Ne bismo, na primer, bili iznenađeni ako se iznenada, niotkuda, pojavi poreska evidencija guvernera Romnija koja pokazuje da je pre nekoliko godina imao offshore račune (nije bitno, to je bilo legalno pre nego što je sadašnja administracija preuzela dužnost, a sada nije bez odgovarajućeg izveštavanja), ili intervjui sa osobama sa Kolumbija Univerziteta, koji su išli u školu sa Barakom Obamom, koji sada otkrivaju da je pao iz ekonomije... zavrteće vam se u glavi. Ali ako se tako nešto dogodi, verovatno će biti kao bumerang protiv kandidata koji bi verovatno od toga imali koristi, jer... sve ovo je u vezi kredibiliteta. Ili ste transparentni i pouzdani, ili niste. To je stvar poverenja.

Kada su Merkur i Neptun naglašeni u isto vreme, pitanje poverenja je pravi izazov. Gledajte vesti u toku naredne nedelje i brojanje glasova u SAD u nedelji koja dolazi. To bi mogla biti važna lekcija mundane astrologije.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD