Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Venera u Vagi

Harmonizacija i prihvatanje drugog kao sebe samog je suštinska želja, potreba i cilj čovečanstva. Harmonizacija u vremenu ispred nas postaje model lečenja kako prošlosti, tako i budučnosti. Izbalansiran (kosmički normalan) čovek oseća bezuslovno zadovoljstvo upravo u odnosu sa drugim ljudima. Ipak, Venera već kroz svoj mit o nastajanju nosi bol i nepoštovanje u vertikalnoj hijerarhiji (otac – sin). Simbolika i značaj Venere nije vezana samo za ljubavne odnose. Venerinim uticajem na čoveka, mi učimo da nesebično dajemo drugim ljudima i da stupamo u odnose sa drugim ljudima ne samo radi interesa, praktičnih razloga ili nekakvog intelektualnog cilja, već radi osećaja osnovne potrebe – zadovoljstva. Takođe, kroz sve civilizacije postoje razni mitovi o raznim tipovima žena (Venera) – od sveštenica do ratnica.

Nalazimo se u eri promena. Promene su primarno značajne u našem načinu razmišljanja. Model današnjeg razmišljanja ruši čaroliju života kroz stalno afirmisanje dualnosti. Dualnost kao takva može se prevazići idejom da je nemoguće da nekog volite, a da taj neko istovremeno ne voli vas! Ako se shvati da je neuspeh u ljubavnom životu samo posledica nepravilno integrisane energije u samoj osobi, onda se nesporazum (problem) može lakše popravljati, a veoma uspešno lečiti metodama energetske astrologije.

U znaku Vage, Mars (buka, akcija) je u izgonu, Saturn je egzaltiran (mir, tišina, red), Sunce (ego) je u padu, dok je Venera (zadovoljstvo i lepota) u sedištu. Zato u Vagi (ravnoteži) sve mora biti tiho da bi bilo čarobno!

Vage u narednom periodu osećaju zadovoljstvo u smislu rasterećenja jer ih je napustio Saturn. Venera im je kao melem za umornu dušu. I dalje im je (biće još dugo) Uran u 7. polju i podseća ih na osnovnu premisu Vage – spajanje suprotnosti. Mnoge Vage će se dobro namučiti dok ne uhvate Uranovu poruku (jedinstvo) iz 7. polja, a mnogi će, nažalost, odustati jer nemaju dovoljno životne energije (Sunce u znaku Vage je u padu) da istraju. Već od prvog novembra nekima će se učiniti dosadno da istrajavaju, pa će napraviti odluku razlaza i razvoda. Ovakve odluke mogu doneti osećaj mržnje, nezadovoljstva, ogorčenosti pa i latentnog straha. Sve dok je Venera u Vagi ona će praviti napregnuti aspekt sa Plutonom, što naprosto tera na oslobađanje od posesivnosti i ljubomore. Lek od ovog aspekta će se pojaviti oko devetog novembra kada će se pojaviti mogućnost putovanja u inostranstvo, ili buđenje nade, vere, a sve to zbog pojave egzaktnog trogona Venere i Jupitera. Naravno, sve je sa smislom i svrhom i zato, Vage, ne trebate biti neodlučne!

Zanimljivo je da se u trenutku ulaska Venere u znak Vage, Sunce (arhetipski vladar Lava i 5. polja – Ljubavi) našlo u znaku Škorpiona. Ovo je unutrašnji pomagač za Škorpione da osveste svoje modele zadovoljstva, bez straha i odbacivanja unapred. Saturn će prilično dugo da selektuje u Škorpionu šta je potrebno, a šta ne. Od Škorpiona se u ovom periodu očekuje tiha akcija (Mars na 29º Škorpiona). Možda će Škorpioni dati i poslednje pare da otputuju negde daleko kako bi se sreli sa voljenom osobom. Bez obzira što je Venera u Vagi i deluje sve javno, ipak je ona u Škorpionskom 12. polju, pa će to biti “polujavno” viđena. Na javnom mestu, ali da niko ne zna!

Strelčevima je Venera u njihovom 11. polju pa daje fokus na prijateljske kombinacije. Vladar Strelca, Jupiter, je u Blizancima (u padu), a usput je i retrogradan, pa su se Strelčevi malo pogubili u svojim mnogostrukim odnosima. Već negde oko devetog novembra če Strelčevi imati podršku da se sretnu “na pola puta” sa svojim partnerima, pošto se i Merkur (vladar Strelčevog 7. polja) kreće retrogradno od sedmog novembra. Jupiter će praktično sve do kraja januara naredne godine biti retrogradan što je odlična prilika za Strelčeve da naprave uvide ka svojim unutrašnjim potrebama. U ovom vremenu mogu očekivati podršku od prijatelja.

Jarčevima je Venera u njihovom 10. polju pa će oni svakako očekivati i potajno se nadati nekakvom zadovoljstvu kroz posao ili preko posla. Pluton je u Jarcu (i biće još dugo) i susret Venere i Plutona će biti pod veoma oštrim uglom (kvadratom) već trećeg novembra kada može doneti i nekakvu emotivnu bol, koja bi mogla da stimuliše Jarčeve na neku vrstu transformacije. Upravo se sam vladar Jarca – Saturn – nalazi na 3º Škorpiona (egzaltacija Plutona) pa je ovo jedinstvena prilika da se otpusti nešto što ne ide. Ne treba pritiskati ništa. Venera u Jarcu poštuje tišinu i red ali viku i pritisak ne, nikako!

Vodolije ni jednim delom u ovom narednom, dužem, periodu neće podržavati Veneru, šta god ona značila u njihovim životima. Saturn (jedan od vladara znaka Vodolije) je znaku Škorpiona, a znamo da Škorpion daje Veneri strasti i bol, dok je drugi vladar Vodolije (Uran) u Ovnu, što sad donosi Veneri nagli početak i još brži završetak. Tako je i jedan od tih “naglih dana” već prvi novembar, pa će malo više strpljenja i sposobnosti prihvatanja dobro doći. Dodatno rasplamsavanje Vodolijanske svestranosti podstiče retrogradni Jupiter iz Blizanaca (Ljubav, 5. kuća Vodolijama), težeći za izgradnjom nekakvih površnih emotivnih odnose.

Ribe su u potpuno imaginarnom svetu. U ovom periodu dok su i Jupiter i Neptun (vladari Riba) retrogradni od ljubavne akcije nema ništa. Ovo je vreme namenjeno za ronjenje u dubine svoje duše i otkrivanje svog unutrašnjeg JA. Partnerski odnos za Ribe inače nije primarna stvar u životu. Naime, kod Riba se ljubav i zadovoljstvo podrazumevaju (Venera je egzaltirana u Ribama) ali njihovi partneri, što su Device u prirodnom zodijaku – traže opipljivu ljubav. Venera na samom ulasku u Vagu pravi inkonjunkciju (daleki aspekt) sa Neptunom, pa one naprosto nemogu da se vide, ali kada Merkur sedmog novembra krene retrogradno postojaće uslovi da se Ribama partneri bar za izvesno vreme (21 dan, vreme retrogradnosti Merkura) priklone i prihvate tu vrstu iluzije. Saturn iz njihovog 9. polja daje im potvrdu da su na pravom putu ispunjavanja svoje misije.

Ovnovi “bol boluju, nikom ne kazuju”. Uran ih dezintegriše dajući im slobodu koju teško može da razume njihov vladar, “nesvesni” Mars. Ipak, Venera im je u 7. polju. Ovnovi će doći u povoljniji kontakt sa svojim partnerima preko nekih komšija ili braće oko devetog novembra kada će postojati prilika da se pravaziđe početna opozicija Marsa i Jupitera, da se pretvori u trigon između Venere i Jupitera koji u sebi nosi Marsa. Ovo može dati mogućnost da se Ovnovi pokažu malo finiji, da prikriju svoju nagonsku (ruralnu) energiju koja ne zna šta znači “strpi se malo”.

Bikovima je Venera (vladarka) ušla u njihovo 6. polje. Ovo je vreme Bikovske transformacije. Bikovi koji imaju naglašen hedonizam, u ovom kratkom periodu želeće da se pokažu u svetlu svakodnevnice kao otmena gospoda, zainteresovani za kulturna dešavanja u gradu. To nije karta koju očekuju njihovi partneri. Partneri očekuju da Bik podeli svoju materiju pre svega sa njima, pa onda i sa ostatkom bliskih ljudi. Osnovna lekcija za Bikove u ovom periodu je osećati zadovoljstvo kako u primanju, još više u davanju. Nepovoljan period za Bikove je na dubljem nivou već oko trećeg novembra. “Zadovoljstvo” je model po kome su Bikovi kreirani, pa tako treba i da ostane.

Blizancima je Venera ušetala u njihovo 5. polje ljubavi i kreativnosti, ali su oni zaokupljeni dubokim uvidima (Merkur u Škorpionu), što dodatno podržava u Jupiter koji se već neko vreme nalazi u njihovom znaku.

Već poslednjeg dana oktobra Merkur menja znak i prelazi u Strelca gde se umoran iz Škorpiona prepušta svkodnevnim zadovoljstvima. Okrepljenje mu pruža Venera samo u najavi, jer on umoran usporava a ona žuri u susret sa Zevsom. Blizanci će osetiti neuobičajeno smirivanje i potrebu za mirom od petog novembra, da bi onda već sedmog novembra, kada Merkur zaokrene u svoju retrogradnost, potpuno utonuti u svoj unutrašnji svet (u onaj deo “besmrtnog Blizanca”). Ulazak u svoje unutrašnje besmrtno JA Blizancima je trajalo 4 dana a izlazak na videlo (okretanje Merkura u direktni hod) će trajati 7 dana, jer Merkur na 18º Škorpiona boravi od 24. novembra do 1. decembra, kada ponovo kreće direktno. Ovo je zanimljiv period kako za Blizance tako i za Device, samo po drugim oblastima života.

Rakovima je Venera pod veoma oštrim uglom ušla u njihovo 4. polje i insistira na zadovoljstvu u okviru primarne porodice, tražeći u njoj koren svoje sreće. U trenutku ulaska Venere u Vagu, Mesec je boravio na 21º Ovna u njihovom 10. polju. Ovaj stepen je prilično neudoban za Mesec jer se tu nalazi fiksna zvezda Baten Kaitos, zvezda u stomaku Morskog čudovišta. Simbolika i jesta ulazak u one manje udobne delove svoga JA, a šta je to drugo ako ne vraćanje dugovima predaka. Upravo Venera baca snopove svoje svetlosti kao pomagač Rakovima da shvate svrhu i smisao u svemu i da nekako pronađu zadovoljstvo u narednom periodu. Zbog brzine kretanja Meseca, Rakovi imaju promenjivu čud. U narednom periodu Rakovi će dobiti veoma ozbiljnu podršku od Saturna iz njihovog 5. polja. Samo je potrebno pustiti!

Lavovima će Venera u narednom periodu, dok boravi u znaku Vage, pomoći da pokažu da su promenili svoj način razmišljanja jer će Saturn sve to proveravati naredne 3 godine. Obzirom da je Sunce (vladar Lava) u trenutku ulaska Venere u znak Vage bilo takođe u Škorpionu, nesumnjivo je da su Lavovi, nekom privilegijom dobili na uvid duboka uputstva od Saturna. Zanimljiv je sam 13. novembar kada će se dogoditi pomračenje Sunca na 21º Škorpiona, jer tada se i Venera nalazi na stepenu pada Sunca (19º Vage). Ovo je za Lavove značajno otpuštanje ega, ili možda osećaja da je sramota ne uspeti u nečemu ili sramota je ne biti prvi ili sramota je nemati svoj jasan stav. Lavovi će ovu lekciju veoma lepo položiti, prepuštajući se onom ženskom intuitivnom delu sebe. Ova alhemija za Lavove može da bude podjednako važna i za muške i za ženske pripadnike ovog znaka. Muškarci Lavovi oslobodite se osećaja sramote, žene Lavice prihvatite vaše muškarce neovisno koliko su uspešni ili moćni – oni su vaši!

Devicama je Venera ušetala u njihovo drugo polje sa jednom jedinom namerom: da im pokaže zadovoljstvo posle dugogodišnjeg boravka Saturna u njihovom drugom polju. Ima neka tajna veza između Venere i Saturna, za šta je dokaz postojanje znaka Vage (u kome je Venera u sedištu, a Saturn egzaltiran). Koliko su Device umorne od prethodnog perioda govori baš pozicija Merkura na 29º Škorpiona. Potreba za dubinom i tišinom je na tom mestu zagarantovana. Međutim Device umeju da preteraju sa svojim odricanjima, pa je u ovom periodu neophodno da Device nađu zadovoljstvo u hrani pre svega, a potom i u drugim kruženjima materijalnim vrednostima.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD