Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 22. - 29. X 2012

"Nove ankete pokazuju da je gospodin Obama sakupio najviše glasova na samom početku kampanje pre izbora u Americi. Približno jedna trećina birača u Ajovi rekla je da su verovatno već odlučili za koga će da glasaju. Obama je dobio duplo više podrške od tih birača od njegovog republikanskog rivala, što je odnos 68% naspram 32%". Vol strit žurnal (Wall Street Journal) "Obama vodi u Viskonsinu, Ajova", Patrik O'Konor i Nil King, 19. oktobar 2012.

Pošto je ovo poglavlje "Pregled berzanske nedelje", počećemo sa pregledom prethodnih berzanskih izveštaja u vezi sa predsedničkim izborima u SAD, koji će se održati za samo dve nedelje. Ranije smo istakli nekoliko važnih pitanja zbog kojih je prognoza ovih izbora vrlo teška i nesigurna. Jedno je bilo da je predsednik Obama predstavio igru promene izborne strategije koja ga je dovela do pobede 2008. - naime, njegove organizacione sposobnosti, na dan pre izbora, omogućile su da se sprovede rekordna izlaznost od oko 58%. Očigledno je da istu strategiju ponovo uspešno sprovodi 2012. Pretpostavljamo da će biti optužbi za nepravilnosti i prevare tokom glasanja, što označavaju stacionarni Merkur i Neptun, tokom predizborne sedmice, što zauzvrat može da odloži saopštavanje zvaničnih izbornih rezultata. Na dan izbora, Merkur kreće retrogradno, i tog vikenda Neptun kreće direktno. Među mnogim principima, Merkur vlada brojanjem i efikasnošću, dok Neptun vlada distorzijom, zajedno sa glasinama, kao i optužbama za prevaru.

U prethodnim berzanskim izveštajima smo se takođe osvrnuli i na period od 19. septembra – 8. oktobra, kao na vreme kada bi se dinamika izbora mogla promeniti. Izgleda da se to desilo na debati 3. oktobra, kao što neke ankete sada pokazuju da je guverner Romni dostigao značajan nivo od 50% među mogućim biračima. Pre toga, bio je daleko iza. Anketa sada pokazuje da Romni ima iznenađujućih 52% prednosti nad Obamom među mogućim biračima, po Vol strit žurnalu (Wall Street Journal) od 19. oktobra 2012. To je dramatična promena za samo dve nedelje.

Može li Romni da pobedi? I da li mundana astrologija pokazuje tu mogućnost? Da, naravno da je moguće, naročito s obzirom na geokosmičku sliku. Konačno, Uran je duboko u rastućem kvadratu sa Plutonom (24. juna 2012. do 17. marta 2015.), a uvek kada je Uran u aspektu sa Saturnom, Neptunom ili Plutonom, svašta može da se desi, uključujući i velike promene u rukovodstvu širom sveta. Na dan izbora 2008, na primer, Saturn je bio u opoziciji sa Uranom, a Obama je šokirao svet postavši prvi afro-američki predsednik SAD. Sada takođe može da se desi neka druga velika promena u rukovodstvu, iako naša pristrasnost i dalje blago ide u korist Obame. Sa Uranom, nikad ne možete biti sigurni u ishod.

Postoje i drugi važni geokosmički pokazatelji koje treba uzeti u obzir i koji mogu efikasno da se iskoriste za prognozu ishoda ovih izbora i ono što nas očekuje posle. Na primer, Saturn je 5. oktobra ušao u Škorpiju, samo dva dana nakon prve predsedničke debate. To je bio jedan od faktora koji nas je doveo do prognoze da bi se velika promena u dinamici ovih izbora mogla dogoditi 19. septembra (kada je Uran napravio svoj drugi kvadrat sa Plutonom) i 8. oktobra. Saturn će ostati u Škorpiji tri godine, sa izuzetkom kratkog ulaska u Strelca od 23. decembra 2014. do 15. juna 2015. Dok je u Škorpiji, Saturn će biti u međusobnoj recepciji sa Plutonom u Jarcu. Saturn vlada Jarcem, a Pluton vlada Škorpijom, pa je tako jedan u znaku kojim vlada onaj drugi (uzajamna recepcija). Kada su planete u uzajamnoj recepciji, njihova psihološka dinamika je intenzivirana. To je kao da su u konjunkciji. U ovom slučaju, Saturn može vladati oblastima života koje uključuju vladu, kao i psihološkom dinamikom nagona da se sve smanjuje. Saturnova priroda je da ugovara i da stvari čini efikasnijim i prihvatljivijim. Dinamika Plutona je da reformiše, a među oblastima života on vlada porezima i dugom. Zajednički uticaj se može posmatrati kao trogodišnji period u kome vlada započinje akciju da smanji dugove i reformiše poreske stope. Ovo bi izgledalo više kao platforma kampanje guvernera Romnija i kongresmena Pola Rajana nego predsednika Obame i potpredsednika Džoa Bajdena. Ako je tako, možemo da zamislimo promenu politike vladinih ekonomskih reformi koja počinje da “čisti” širom sveta, jer ovi aspekti nipošto nisu ograničeni na SAD. Tranzit Plutona kroz Jarca od 8 - 15 stepeni u 2013. -2014. (dok je u kvadratu sa Uranom i međusobnoj recepciji sa Saturnom) će pogoditi horoskope Kine, Japana i evro unije (1. jul 1967.). To bi moglo označiti početak snažnih ograničenja veličine i uloge svetskih vlada. Oni koji su zainteresovani za dublju analizu ove perspektive, mogu posetiti vebsajt dobro poznatog astrologa dr Glena Perija www.aaperry.com. On je napisao dva veoma zanimljiva članka o izborima u SAD 2012.

Prošle sedmice, na Mlad Mesec, u ponedeljak 15. oktobra, američke i japanske berze su pale na više-nedeljne najniže vrednosti. Većina evropskih berzi dotakla je dno krajem prethodne nedelje. Većina se u četvrtak oporavila, pre početka oštrog povlačenja u petak. Zlato i srebro, kao i valute u odnosu na američki dolar, sledili su sličan kurs. Ali tek sada počinje prava akcija.    

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

U dnevnom berzanskom izveštaju za SLV (Silver’s ETF) od utorka, 16. oktobra, rečeno je: "Brokeri su ostali bez zarade od kamata i mogu gledati da prodaju kratkoročne deonice (ili da kupe ZSL) ako se cene vrate na novu zonu raskršća na tržištu medveda (iznad 31.97) sa gubitkom iznad 33.05". Maksimum je tog dana bio 32.02.

U dnevnom berzanskom izveštaju za kratkoročne obveznice od četvrtka, 18. oktobra, rečeno je: "Brzi brokeri su u kratkoročnom (od 133/25 28. septembra) sa gubitkom na zatvaranju berze iznad 133/23. Gledajte da danas pokrivate ispod 132/02, a zatim preokrenite i idite u dugoročno sa gubitkom ispod 131/02". Minimum toga dana je bio 131/29, a kratkoročne obveznice su oštro skočile u petak.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Ranije smo govorili o značaju perioda od 19. septembra do 8. oktobra, kao o periodu potencijalnih promena u kolektivnoj psihološkoj svesti koja bi mogla da ukaže na promenu u trci za Belu kuću. To se i dogodilo. I sada se upuštamo u još jedan - i konačan - preokret psihološke svesti koja bi mogla ponovo da se podudara sa promenom pravca u kome se kreću predsednički izbori u SAD, kao i mnoge berze. Ova promena će se dogoditi u ponedeljak, 22. oktobra, kada Sunce ulazi u znak Škorpije gde je naglašen dug, i trajaće do 10. novembra, kada Neptun kreće direktno. U međuvremenu, Sunce će biti u konjunkciji sa Saturnom (25. oktobar), Mars u opoziciji sa Jupiterom (26. oktobar), Venera ulazi u T-kvadrat sa rastućim kvadratom Urana i Plutona (1. – 3. novembra) i Merkur kreće retrogradno (6. novembra). Opozicija Marsa i Jupitera i tranzit Venere na kvadrat Urana i Plutona (26. oktobra – 3. novembra) može biti najvažniji deo koji će uticati na promenu. On takođe može da utiče na velike oscilacije cena na svetskom tržištu kapitala, jer se u isto vreme, Mars takođe nalazi u znaku Strelca. Kao što je rečeno u prošlonedeljnom berzanskom izveštaju: “Glavna kratkoročna geokosmička konstelacija koja se upravo dešava je Mars u Strelcu (6. oktobar – 16. novembar). Ovo je konstelacija koja sugeriše da će berze biti izuzetno divlje. Mars predstavlja impuls i agresiju, nagon za pobedom po svaku cenu. Mars voli da bude "prvi", i on često deluje pre nego što razmisli o posledicama. On može biti borben i ratoboran, ponekad verujući da svi treba da idu njegovim/njenim putem zbog toga što je najglasnija osoba u prostoriji. Znak Strelca se odnosi na principe preterivanja i predimenzioniranja, jer Strelac ne voli ništa "malo". Dakle, kada se glasno kombinuje sa velikim i preteranim, sve može postati divlje i ratoborno. To je kombinacija koja se dovodi do preuzimanja rizika za akciju jer je često samopouzdanje veliko, ali ponekad suviše veliko. I tu dolazi do problema. Ako stvari ne idu onako kako neko misli da treba, to poverenje se može brzo preokrenuti u histeriju i paniku. Tako da, sa Marsom u Strelcu, berze mogu da prikazuju moćne oporavke ili strme padove…”

Spremite se, samo što nismo ušli u ovaj vremenski period gde stvari mogu biti prilično divlje, pogotovo krajem ove sedmice i naredne nedelje. Ovo je vreme kada se mogu ostvariti veliki profiti, ali i veliki gubici, ako ne budete oprezni. A strašna "fiskalna litica" se još uvek približava 2. januara. Ova situacija na berzi nas izuzetno podseća na ono od pre 25 godina - petak pre 19. oktobra 1987.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

G. Merimen: “Prošle nedelje mi je jedan vrlo perspektivan učenik koji je podneo zahtev za upis na MMA Akademiju (MMTA) na kurs za određivanje najpovoljnijeg vremena za trgovinu na berzi, postavio pitanje: "Zašto organizujete ovaj dvogodišnji kurs pod ovim lošim aspektima?" On je mislio na 126 - 147 godišnji ciklus rastućeg kvadrata Urana i Plutona. Loši aspekti između Urana i Plutona imaju istorijski uticaj i dovode do izuzetno teških ekonomskih vremena, kao što je objašnjeno u prošlogodišnjoj knjizi Prognoze za 2012. Dakle, dozvolite mi da odgovorim na ovo pitanje u okviru ovog bezranskog izveštaja, jer odgovor može da se uzme i kao lekcija mundane astrologije, a ima veze i sa ličnim tranzitima u mojoj natalnoj karti, što može biti poučno za studente astrologije.

Pre svega, mundani razlog. Loš aspekt Urana i Plutona je upravo razlog zašto sam želeo da sada organizujem ovaj 2-godišnji kurs, a ne kasnije. Ovo su teška vremena za sve. Niko ne zna sigurno šta će biti u budućnosti. To je priroda Urana. Lična finansijska situacija je važna tema jer su svi zbunjeni u vezi sa tim. Koliko često čujete: "Gde je najbezbednije staviti novac? Gde mogu da zaradim od kamate?"Ako ste čitali ovaj bezranski izveštaj od 2008, sigurno znate da smatramo da period od 2008. – 2015. Kardinalnog klimaksa nije vreme sigurnih finansijskih ulaganja. To je vreme kada se favorizuju spekulacije i trgovina – a ne investiranje. Tako da, povezujući ljude koje strastveno interesuje trgovina na berzama, određivanje najpovoljnijeg vremena za trgovinu na berzi i geopolitička situacija u svetu u kojoj trenutno živimo, prilika je da se za svakog od nas da inspirišemo jedni druge finansijskim i idejama za trgovinu koje su zasnovane na ovim principima. Drugim rečima, svi prisutni mogu imati koristi od sinergije koju će ova akademija stvoriti.

Drugo, Jupiter (planeta nastave i obrazovanja) će prolaziti kroz moju devetu kuću obrazovanja i učenja i biće u konjunkciji sa mojim natalnim Uranom i Severnim mesečevim čvorom (u Blizancima u 9. kući), koji kulminira u mom horoskopu i formira prst konfiiguracije poznate pod nazivom "Jod" (ponekad se naziva "Božiji prst" – ne brinite: Ja nisam jedina osoba sa takvom konfiguracijom). U ovom obrascu, Uran pravi kvinkunks sa mojom natalnom Venerom i Jupiterom u drugoj kući u Škorpiji (finansije) na jednoj strani, i sa Mesecom u znaku Jarca u četvrtoj kući na drugoj strani. Natalni Mesec pravi sektil sa konjunkcijom Venere i Jupitera. Sekundarno progresivni Mesec je takođe u konjunkciji sa mojim natalnim Uranom u ovom periodu. Dakle, kada neka spora planeta napravi tranzit na "Jod" konfiguraciju u natalnoj karti ili sekundarno progresivna planeta kao ovde Mesec, životni pravac osobe se menja. To je vreme za promenu pravca u životu. Dakle, ovo je moje vreme da promenim život, i moje vreme da ove studije i metodologiju za trgovinu i investiranje koje sam stvorio, kao rezultat ovih studija, sprovedem u delo i predstavim ih u obrazovnom obliku. To je razlog zašto sada radim ovo i samo sada (od aprila 2013. do oktobra 2014.). Verujem da su sada potrebne ove informacije i ovi alati i imam želju i strast da to uradim u ovom trenutku. Želim da podelim svoje ideje o trgovini i investiranju na berzi grupi onih ljudi koji žele da uče i koji su spremni da podele svoje ideje sa ostalima u ovoj grupi. I želim da budem sa drugima koji su sazreli za učenje novih veština, jer to stvara osećaj velikog uzbuđenja za mene. Jedna osobina Urana je da on voli energiju uzbuđenja. A u Blizancima, u mom slučaju, to je uzbuđenje učenja nečeg novog i predavanja nečeg potpuno jedinstvenog i vrednog, što nećete naći nigde drugde.

Dobrodošlicu želimo našim 15 pripravnika koji su upisali MMTA, kao i nekoliko drugih koji su se već prijavili za on-line studenate. To će biti neverovatne dve godine, a počeće aprila 2013.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD