Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon project radionica „Uverenja o promeni“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o promeni“, koju će održati Lea i Aleksandar Imširagić 12. avgusta od 19 do 20.30h, u formi live webinara. Sa punim Mesecom u avgustu otvaramo se ka razvoju uverenja o promeni.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rođenje nije početak života

Mnogi posmatraju natalnu kartu kao zaključanu priču o karakteru neke osobe, sa mogućom nadgradnjom samo u smislu predikcija.

Ipak, horoskop govori puno više od toga. Ovisno o zahvatu koji upotrebimo, natalna karta otkriva mnogo više informacija korisnih i za klijenta, ali i za astrologa.

Sa druge strane, psihologija troši mnogo vremena za to da pronađe uzorke, korjene i odatle uzroke dešavanja. Naša povezanost sa koreninama u biti je puno veća nego smo spremni da to priznamo. Mi znamo koje smo osobine nasljedili, isto tako nam je poznato da brojne uzore dobivamo za vreme detinjstva, pa u dobu uzrasta i kasnije. Ali, mnogo važniji (a da za njih najčešće ni ne znamo!) su uzroci dobiveni za vreme trudnoće naše majke.

To možda zvuči iznenađujuće ili čak šokantno, ali horoskop veoma tačno pokazuje šta je majka osećala kada je saznala da smo na putu, zatim kako se otac ponašao, pa i to je li trudnoća proticala u miru i harmoniji. Isto tako, može se videti jasno kako smo došli na svet – da li je bilo sve mirno ili, pak, napeto – da li smo osećali oslobođenje ili je naše rođenje predstavljalo muku i slično. Postoji poseban astrološki metod koji ove događaje i osećanja može proceniti i posledično u vremenu života natusa.

Astrologija Životnog Doba

O tom aspektu horoskopa govori posebna teorija koju je pre oko trideset godina predstavio poznati američki i svetski astrolog, predavač i autor Tad Mann, kojeg je beogradska publika imala prilike da pozdravi pre dve godine na 10. Međunarodnoj Astrološkoj Konferenciji na Balkanu. On je taj svoj metod nazvao "Astrologija životnog doba" (u originalu "Life-Time Astrology"), zbog toga što omogućava celokupan pogled u životni ciklus, bez nekih dodatnih proračuna, pa bi se stoga mogao zvati i "astrologijom životnog ciklusa". Prema toj teoriji životni ciklus ne počinje rođenjem, nego začećem, a celi život podeljen je na tri glavna segmenta razvoja: na trudnoću, detinjstvo i odraslu dob.

Porođaj u taksiju

Samo rođenje predstavljeno je Ascendentom, dok nam znak u kome se on nalazi priča puno o tome kakav je bio taj naš dolazak. Tako Ascendent Bika pokazuje mirno i rutinsko rođenje, saznajemo da je majka bila spremna na porođaj te da su uz nju bile prisutne naklonjene osobe, većinom žene. Sasvim druga priča povezana je sa ascendentom Vodolije, koji pokazuje da se naše rođenje zbilo nekako "na brzinu", bez priprema, sa izvesnom dozom panike, neočekivano ili pre očekivanog roka, a među takve primere moženo slobodno da ubrojimo i sve porođaje koji su se dogodili na putu ka bolnici, u taksiju, liftu i slično.

Veoma su pričljivi i planeti koji se nalaze u prvoj astrološkoj kući te njihova aspektiranost. Tako će nam neugodni Saturn u prvoj kući govoriti o bolestima ili problemima deteta, o neprihvaćanju sa strane oca ili o bolesti majke, dok će Neptun pokazati neku vrstu razočarenja roditelja sa tim detetom – na primer da su priželjkivali ili očekivali suprotni pol deteta.

Slično vredi i za planete u ostalim kućama, od kojih svaki donosi neku bitnu informaciju o našem razvoju. "Astrologija životnog doba" donosi jasan i lagan sistem određivanja vremena na koji se određeni planet odnosi. Veoma lako možemo da lociramo vreme za koje je neki neugodan planet ostavio utisak, dovoljno značajan da bi bio zapisan u našu podsvest, a u datom vremenu se manifestirao kao događaj. Naravno, tu govorimo o informacijama koje su već "prošlost", ali te su informacije zakopane duboko, te osoba ne može doći do njih tek tako, već jedino uz pomoć psihoterapije ili "astrologije životnog doba", koja nam otkriva zapise iz razdoblja koje smo preživeli još u utrobi majke!

Pogledajmo primer: u 11. kući natala nalaze se Mars i Uran u tačnoj konjunkciji, bez ikakvih drugih aspekata u horoskopu. Mars može biti nešto naprasno, a Uran iznenadno. Bez aspekata moglo bi značiti "bez povezanosti", kao da su sami za sebe. Videvši u koje razdoblje trudnoće pada taj dvojac, pitanje koje je astrolog postavio klijentu je glasilo: "Šta se iznenadno i agresivno dogodilo vašoj majci u petom mesecu trudnoće, a da to nije imalo nikakvih posledica?" Odgovor je bio brz: "Ah, pa ja to znam. Pala je sa kuhinjskih merdevina direktno na trbuh. Odmah su je odveli u bolnicu na pretrage i brzo ustanovili da je sa detetom sve u redu."

Ovaj događaj iz prenatalnog perioda će se svakako odraziti na sve ono što je povezano sa 11. kućom (prijatelje, udruženja, planove, nade...), ali će pored toga izazvati i tačno određen događaj u simbolici ove dve planete u periodu vremena koji se na osnovu metode "Astrologije životnog doba" može odrediti.

Zašto toliko besno nastojimo biti uspešni ili vredni?

Je li naša majka bila presretna kad je saznala za svoju trudnoću? Je li otac kada je saznao da je dete na putu, isčezao i ostavio je na cjedilu? Kakav je bio utjecaj jednih i drugih roditelja? Da li je u toku trudnoće doživljela neku nesreću ili traumu? I na kraju, kako na celi život utiče spoznaja da već od samog početka nismo bili željeni ili da su roditelji tada možda čak razmišljali o prekidu trudnoće?

Prednost ovog pogleda na natalnu kartu je u tome da pomoću njega vidimo i one uzroke koji nam obično bivaju sakriveni i za koje možemo saznati samo od vlasnika horoskopa – uz uslov da ih on poznaje i da želi da razgovara o njima. Oni su u horoskopu nacrtani kao na dlanu i njihovim poznavanjem astrolog može klijentu otkriti štošta novo o njegovom životu. Neki od tih principa toliko su jaki da usmeravaju čoveka da nesvesno radi neke stvari, za koje bi se "mogao zakleti" da nikada neće ići u tom pravcu, s tim da to mogu biti i dobri i loši potencijali (na primer: vezanost za prijatelje, upotreba veza, sposobnost upravljanja samim sobom i sa masama ljudi, kao i različite kočnice i frustracije).

Praksa nam pokazuje da nam poznavanje takvih informacija otvara nova saznanja o sebi, pomoću kojih često dolazimo u poziciju da možemo da objasnimo zašto ponekad radimo nešto protiv čega se ne možemo izboriti. Razlozi za to leže duboko u našoj podsvesti. Sve je negde zapisano.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD