Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 08. do 15. oktobra 2012.

Ovo je sedmica posvećena kretanju na put za pronalaženjem smisla, životnog pravca i usmerenja. Početna energija je predstavljena egzaktnim kvadratom Marsa na 0º Strelca i Neptuna na 0º Riba. Potrebno je suočiti se sa mogućim padom energije, osećajem obeshrabrenosti i mogućim odustajanjem koji se javljaju nakon prvobitnog oduševljenja. Energiju ćemo mnogo lakše pokrenuti zauzimanjem za druge, pre nego za sebe. Cele ove sedmice Mars prolazi kroz prvu pentadu znaka Strelca kojom upravlja Anđeo Vehuel, čija je svrha povezana sa podučavanjem velikodušnosti. Ovde se uzdizanje razvija kroz vrlinu služenja (Venera je u Devici čime su sad aktivirana ova tri spiritualna znaka).

Najizazovniji od svih dana sedmice će biti ponedeljak sa egzaktnim kvadratom Marsa i Neptuna preko spiritualnih znakova Strelca i Riba, dajući u najboljoj varijanti sliku spiritualnog ratnika. Ipak, Mesec je u Raku, pa je cela atmosfera primarno emotivna i za najveći broj ljudi, ovo je dan kada se ne savetuju bitne akcije, ni u emotivnom, kao ni u praktičnom smislu. Velika je mogućnost nesporazuma, nejasnoće i nepotrebnog gubitka energije.

U utorak se atmosfera menja prelaskom Meseca u znak Lava, pri čemu je njegov dispozitor Sunce u egzaktnom trigonu sa Jupiterom. Kako je istovremeno i Venera u egzaktnom trigonu sa Plutonom, evo dana ljubavi i snažnih strasti. Ovo je dan uspešnih muškaraca i fatalnih žena “Persefoninog tipa”. Veze započete ovog dana biće naročito duboke, uz tendenciju da se kasnije pretvore i u brak.

Sreda sa Mesecom u Lavu koji je praktično ceo dan u sekstilu sa Jupiterom i Suncem je jedan od najlepših dana za uživanje, zabavu svake vrste i izlaske u javnost. Ako želimo da postanemo poznati i da se pokažemo u najboljem svetlu – ovo je dan koji nosi pravi potencijal za to. Istovremeno, povoljan aspekt Merkura i Plutona ostvariće sve težnje Merkura – od dubokih uvida i otkrivanja informacija koje smo dugo čekali, do prodaje ili kupovine kakvog dobrog polovnog automobila. Odličan dan za igre na sreću, naročito za one koji igraju dugo, a u horoskopu poseduju i srećnu kombinaciju Sunca i Jupitera.

U četvrtak Mesec prelazi u znak Device, dok Saturn obrazuje egzaktan sekstil sa Neptunom, što je sad izuzetan dan za početak neke terapije ili isceljivanja. Ovo je i pravi trenutak za posetu zubaru, ali i otpočinjanja dijete jer je pored svega navedenog i Mesec u fazi opadanja.

Petak je dan za “pametovanje”, učenje, analiziranje, kao i pravljenje plana za zdravu ishranu. Ipak, konjunkcija Meseca i Venere, pa čak i kada je u Devici, daje divne trenutke neobaveznih razgovora uz kafu i prepričavanja iskustava sa prijateljicom sa posla.

U subotu je ceo dan Mesec u praznom hodu, sve dok u nedelju rano ujutro ne uđe u znak Vage. Prazan hod Meseca (period u kome Mesec ne pravi više ni jedan glavni, Ptolomejski aspekt pre izlaska iz znaka u kome se nalazi) predstavlja vreme kada Mesec putuje kroz neku vrstu “vakuuma”. Tokom tog perioda rezonovanje nije najbolje i odluke koje se tada donesu imaju tendeciju da budu pogrešne. U ovom periodu svakako treba izbegavati potpisivanje ugovora, pokretanje novih aktivnosti, kupovinu novih predmeta, kao i bilo kakvo zakazivanje sastanaka od kojih očekujemo ostvarenje nekog cilja. Dobrobiti ovog perioda možemo očekivati, pre svega, u duhovnosti. To je izuzetno vreme za meditacije, jer Mesec (duša) nije privučen silom niti jedne planete, pa je u stanju da se poveže sa dubljim nivoima svesti.

Ka čemu idemo?

U nedelju je Mesec u Vagi u poslednjom stadijumu opadanja pred mlad Mesec, stoga je ovo dobro vreme da se rešimo štetnih uverenja i samosabotaže (Mesec će biti u izazovnim aspketima sa Uranom i Plutonom). Kako idemo ka trigonu Meseca i Jupitera, vreme je da se otisnemo na duhovni put ili put u inostranstvo. Mlad Mesec će biti na 22º Vage na fiksnoj zvezdi Foramen iz sazvežđa Argo Navis (Lađa), koja je poznata pod nazivom ključaonica. Ova fiksna zvezda je povezana sa dalekim putevima ili inostranstvom.

Izazovi

Mars u izazovnom kontaktu sa Neptunom zavodi da se opuštanje i lek za besmisao potraži u alkoholu i narkoticima, pa je ovo lako vreme obmana. Sa druge strane, podršku pruža povoljan aspekt Sunca i Jupitera, koji budi snagu volje kroz svest o smislu, životnom pravcu i usmerenju. Stoga je ovo sjajno vreme da osvestimo svoje slabosti, uzroke bezvolje, lakog odustajanja i samosabotaže i da ih preokrenemo u pronalazak smisla, novo učenje, pronalazak učitelja, uspeh u inostranstvu, okretanje ka ostvarenju svojih vizija (i sve one sjajne stvari koje nudi Jupiter u povoljnom odnosu sa Suncem), ali pre svega kroz pronalaženje svrhe.

Kako najbolje iskoristiti potencijale ove nedelje?

Kroz negovanje i posvećenost drugima obogatićemo i njih i sebe. Pogledajte film Dena Milmana “Spokojni ratnik” (Dan Milman, Peacefull Warrior) i doživite energiju Neptuna u Ribama i Marsa u Strelcu na pravi način.

Glavni akteri

Posebno će biti aktivirani svi oni koji imaju izazovne aspekte između Marsa i Neptuna, kao i oni sa povoljnim aspektima Sunca i Jupitera.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD