Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Kad vrele noći postanu hladna jutra

U trenutku kada sam videla Maju, zastala sam i brzo se ponašala kao da je ispred mene jedna obična prosečna devojka. Ne možete ostati ravnodušni kada vidite devojku čiji je Ascendent na 2º i 23' Škorpiona! Energija kojom zrači je u isto vreme snažna i teška. Ona ima Plutona na Ascendentu na 29º Vage u egzaktnoj inkonjunkciji sa Suncem na 29º Bika (Plejade). Njoj je data energija koja joj omogučava da se bori i sa sopstvenom prirodom.

Maja je svoj jedanaesti rođendan dočekala sa dve male sestrice i majkom kod rođaka na periferiji Beograda. Pod naletom rata u ex Jugoslaviji izgubile su dom (vladar 4. kuće Saturn na 11º Škorpiona, egzaltaciji Urana). Otac se skrivao od rata i tako su izgubile trag o njemu (Sunce na 29º) sve do 1996. godine. Javio se odnekud iz inostranstva, moleći majku da krenu kod njega. Majka nije htela ni da čuje da se pokrene put inostranstva. Bila je puna straha i od ovog ovde "inostranstva" (Mesec kvadrat Saturn). Otac joj je zatim došao u oktobru iste godine. Bio je mršav, crn, nervozan i nije mogao da spava.

U međuvremenu, situacija i u Srbiji je postala teška. Rođaci su im našli, u jednom selu blizu Beograda, staru baku da je čuvaju, a da im zauzvrat ostane kuća. Pristali su jer nisu imali izbora. Tri devojčice, jedna drugoj do uha, dobre i vredne, no bez ičega do sećanja na njihovu veliku i lepu kuću u Benkovcu.

Kada je bila drugi razred ekonomske škole u Beogradu, otac je dobio posao na gradilištu u Kataru. Majka je ostala sa tri odrasle devojčice i starom nepokretnom bakom, koja je vrlo brzo umrla.

Susret sa svojim Jupiterom

"U petak, 28.9.2001. godine, spremala sam se za školu u poslepodnevnoj smeni kada se zaustavio automobil ispred naše stare kućice (činilo mi se da je automobil bio veći od naše kuće). Došao je tatin šef, vratio se iz Katara, donio nam novac od tate. Mama je bila zbunjena, stidila se naše sirotinje. Ja sam samo gledala u sjaj tog crnog automobila i kao magnet me privukao glas tog čoveka."

U efemeridama za taj dan videćete da je tranzitni Pluton bio egzaktno na njenom Uranu (vl. 4. polja – otac) u 2. polju (novac). Tranzitni Mars (ona, vladar Ascendenta) je bio egzaktno na sekundarnom Jupiteru (šef). Sekundarni Mars (ona) je bio u egzaktnom sekstilu sa retrogradnim Jupiterom na 12º Jarca. Otkrila sam! Ovaj čovek je u njenom horoskopu predstavljen Jupiterom u 3. polju u Jarcu! Sada mogu priču kompletno da pratim, jer sada znam ko je ko u njenom horoskopu.

Kada neko u natalnoj karti od deset planeta ima šest retrogradnih, astrolog se mora mnogo vraćati unazad, otkriti šta je svrha toga. Ova devojka ima Mesec u Vodoliji u T kvadratu sa Marsom, Saturnom i Merkurom. Dakle, fiksni T kvadrat, sa Pluton na Ascendentu i Marsom i Saturnom u 1. polju. Ovo nije laka priča. Maja ima potrebu da bude bliska sa svima (Mesec u vezi sa svim ovim planetama), ali kada dođe do bliskosti nastaje problem (Mesec u Vodoliji u širem kvadratu sa Venerom koja u sebi nosi i Sunce, Merkur i Pluton).

"Nisam osećala nikakvu zahvalnost prema ovom čoveku, nije me bilo sramota, čak naprotiv nekako sam se "uzjogunila". Kada su nam se pogledi sreli, noge su mi klecnule (Saturn konjunkcija Mars opozicija Merkur). Brzo je dao mami novac, nekakvo pismo, broj telefona da ga pozove ako nešto treba i ponudio da me poveze u Beograd. Pristala sam... baš sam htela." – seća se Maja.

Majin Mesec ide od "tog" Jupitera (vladar 5. polja – ljubavi) prema Merkuru (vladar 8. polja - strasti, seksa, tuđeg novca) u 7. kući na 4º Bika. Maja nije svoju karmičku lekciju dobro završila, ostavila je iza sebe retrogradnog, debilitiranog Jupitera...

Period burnog života

Maja je veoma tvrdoglava devojka (Merkur u Biku). Ja sam je upoznala krajem augusta 2007. kada je Jupiter bio u Strelcu na njenom Uranu. Takođe i progresivni Mesec se kretao preko natalnog Urana. Očajna je bila. Bila je besna, tužna, htela je da se osveti. Obuzela je mržnja čak i prema roditeljima jer su joj "svi život upropastili"...

Taj dan kada je upoznala "tatinog šefa" – Marka – za nju se život naglavačke preokrenuo. Ona ni sada ne zna šta ju je privuklo tada da se tom čoveku poda. Danas samo želi da mu se osveti. Njemu i svima. Marko je bio očev vršnjak, dvadeset i pet godina stariji od nje. On se istinski starao za nju. Kada je završila ekonomsku školu upisao ju je na fakultet. Ona je bila uporna, tvrdoglava i mnoge stvari je iz inata radila. Marko ju je vodio svuda po svetu. Bila je na mestima "za koje nije znala ni da postoje". Otac se vratio iz Katara, a Marko im je pomogao da sagrade novu kuću. Provodio je dane u njenoj porodici. Nikad i ničim nije pokazao njihov odnos. Majka i otac su se pravili da ništa ne vide i ne znaju. Tata je dobio i novi posao, mamu je zaposlio u školi, sestre su išle u srednju školu.

Kada je Marko kupio mali stan Maji da ne mora da putuje i da bi imala više vremena za studije, niko se nije začudio. Možda nisu smeli? On je imao svoju porodicu, ali nedostupnu njenoj porodici.

Dok je ovo govorila, Maja je padala u očaj, pa onda se čudila: "Kakvi su to moji ćaća i mater, prodali su me?" Pokušavala sam je smiriti, da joj objasnim da nije sve tako strašno i da osveta ne nosi rešenje... ali bilo je teško. Maji se svest sužavala do te mere da je podrhtavala celim telom. Taj dan, u vreme konsultacije, Saturn je bio na 29º Lava. Njena svest (Sunce) je već aflikovana Plutonom (ona sama), a sada su je ovi tranziti ubijali. Taman sam pomislila da se smirila, a onda je iz nje pokuljala Plutonovska energija. "Rekao mi je, Majo moraš imat dečka, moraš počet izlazit sa vršnjacima." Bila sam pri kraju studija kada mi je kupio automobil, valjda da me umiri (a ni otac, ni mati – ni reč).

"I htela sam... htela sam se družiti sa vršnjacima. Prihvatila sam poziv kolege, da idemo na žurku kod njegovog prijatelja. Namontirala sam se, baš sam se sredila i otišla po kolegu. On nije imao automobil. Došli smo kod njegovog prijatelja i bila je super atmosfera. Igrali smo i nekako mi se probudila želja za kolegoma. Bilo mi je nekako lepo. Sve je bilo super, nisam ni pomišljala na Marka.

Onda je iz nekog ugla prišao jedan mladić, domaćinov prijatelj i onako mangupski pitao kolegu "jel mala sa tobom?" Bilo mi je najedanput muka, nisam znala šta hoće ovaj mladić, činilo mi se da nije pijan, već da samo glumi pijanstvo. Moj kolega je stavio ruku meni oko struka i rekao "da, sa mnom je, šta nije u redu, ovo je moja devojka?" Onda je ovaj "pijanac" počeo da "bljuje vatru iz sebe". Pričao je da svi čuju. U jednom trenutku muzika je stala, a onda je on okuražen nastavio sa svojom kanonadom uvreda unoseći se i meni i mom kolegi u lice; "a gde je tatica, pa jesi li me zaboravila, koliko puta smo se sreli u avionu? Ti si jedna obična sponzoruša, kučka... nije prestajao. Zašto? Ko je ovaj lik? Ne znam i ne sećam se kako sam se našla na polju, kako sam drhteći tražila ključ od kola, samo da uđem u auto i da pobegnem. Ne sećam se kako sam stigla do stana. Bila sam očajna, htela sam najrađe da umrem... Tu noć sam popila mnogo alkohola i uzela sam neke tablete za spavanje. Neznam koliko dugo sam tako ležala, polumrtva. Bog je hteo da živim. Jedva sam došla sebi. Opet sam plakala. Pogledala sam u mobilni telefon, imala sam bezbroj poziva, poruka. Tražila sam samo da vidim da li me moj kolega tražio, zvao, pisao... Ne, nije. Ni tada, niti ikada više. Kakav poraz...

Diplomirala sam. Marko mi je našao dobar posao. Nisam želela da ga vidim. On je hteo da razgovaramo. Objasnio mi je da je to bilo to, da sada treba da živim svoj život. Pitala sam ga "zar ovako obogaljena, obeležena? Kako ja mogu dalje?" Sve mi se zgadilo. Ispričala sam mu moju tragediju u pokušaju normalnog života. Stvarno sam obeležena. Od toliko ljudi, ovaj kreten da mene sretne. Ja se stvarno nisam mogla setiti tog lika."

Traženje krivca

Nisam uspela mnogo da je urazumim. Želela je da ode u Ameriku. Ponovo smo se videle. Činilo mi se da je malo zrelija, mirnija, razumnija. U jednom trenutku se setila svog očaja, svoje porodice i počela sve do detalja da mi priča. Pričala mi je u čudu, kako to njena mama kaže kada je ona išla u Nemačku: "Kupi mi Majo čizmice do članka! Hej ljudi, od kojih para? Ni tada, ni sada, oni me nisu pitali. Ma znam, znali su sve. Prodali su me. "

Kada sam pomislila da je Maja već odavno u Americi, pozvala me telefonom nedavno. Baš sam se iznenadila. Ponovo je došla kod mene i rekla mi da neće nikud da ide i da hoće da radi u Beogradu. Ja nisam ništa pitala. Samo je u jednom trenutku veoma pogrdnim imenom nazvala Marka i rekla "zapamtiće on mene". Marko je došao i tražio da se iseli iz stana "jer mu sada treba"...

To je najveća istina ove priče. Oni su se jako zapamtili! Može li neko tako mlad u prvom Saturnovom krugu (28- 30 godina) da izađe iz inercije? Teško, ili skoro nemoguće. Ono što boli ovu mladu ženu je Mars (ona) u svom sedištu u svom polju u opoziciji sa Venerom (partner i svi drugi ljudi) u sedištu u svom polju. Svako vuče na svoju stranu i misli da je u pravu. Drago mi je što je ostala i što nije pobegla (od sebe). Možda će uspeti da preuzme odgovornost za svoj život sada u drugom Saturnovom krugu. Nadam se i verujem da će Maja uspeti da pomiri gnev svojih predaka u sebi. Karta Saturnovog povratka mi je to obećala.

Za lečenje ovakve karme je neophodna svest i ljubav. Ona treba da postane svesna da niko nije kriv i da zavoli, pre svega, sebe.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD