Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 01. do 08.X 2012

Većina svetskih berzi se prošle nedelje borila sa padom. Nakon dostizanja godišnjeg maksimuma 14. – 21. septembra, berze su počele naglo da padaju pošto su dostigle sekundarne maksimume, oko utorka, 25. septembra, kada je Mesec bio u Vodoliji, što se često podudara sa maksimima na berzama. Ali krivac je bio Mars, koji je u drugoj polovini nedelje tranzitirao preko vrlo osetljivog stepena u horoskopu NYSE. Do kraja nedelje, mnoge berze su naglo pale, a neke - poput amsterdamskog AEX-a – su pale na nove mesečne minimume. Ipak, neke su se do kraja nedelje veoma dobro izvukle, kao hongkongški Hang Seng, koja je nastavila da se oporavlja na nove 4-mesečne maksimume, i ciriška SMI, koja je porasla na novi godišnji maksimum.

Zlato i srebro su ogledalo američkih berzi. To znači da su oni prethodne sedmice u sredu 26. septembra naglo pali sa svojih višemesečnih maksimuma - na minimum, ali su se zatim oporavili i ojačali pred zatvaranje berzanske nedelje, pripremajući se za ludosti heliocentričnog Merkura u Strelcu, 1. – 12. oktobra. Sa Marsom koji je takođe spreman da okonča svoje putešestvije kroz Škorpiju, 7. oktobra, sledeće nedelje (a možda čak i početkom naredne nedelje) izgleda da je sve spremno za neke impresivne skokove cena.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Nedeljni berzanski izveštaj je pokrenuo brojne nove trgovine i izašao sa nekoliko pozicija za zgodan profit prošle nedelje za NASDAQ, soju, sirovu naftu i plemenite metale. Ali ovo može da bude najinteresantnije: u vezi sa novembarskim ugovorima za soju, u prošlonedeljnom berzanskom izveštaju je savetovano, "Pozicionirani brokeri su na nuli i mogu gledati da idu u dugoročno u okviru nedeljne potpore (1557 - 1571) sa gubitkom razlike ispod 1450. Kratkoročni brokeri su takođe na nuli i mogu kupiti bilo šta ispod 1575 sa gubitkom razlike ispod 1500 ili 1450, u zavisnosti koliko su spremni da rizikuju". Nedeljni minimum je bio upravo na 1557, a pred zatvaranje berze 1601.

U prošlonedeljnom berzanskom izveštaju za sirovu naftu savetovali smo: "Kratkoročni brokeri su takođe u kratkoročnom sa gubitkom razlike do 95.75 ili do nivoa nedeljnog otpora, u zavisnosti od rizika za koji su spremni. Međutim, gledajte da izađete na 89.50 - 90.70 ako vam se ponudi i da idete u dugoročno sa gubitkom razlike do zatvaranja berze do 88.00". Minimum je bio 88.95 i berzanska nedelja je zatvorena na 92.19.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Prošle nedelje smo govorili o značaju punog Meseca koji se dešava 30. septembra, i naveli smo da će formirati veliki krst sa rastućim kvadratom Urana i Plutona, u kardinalnim znacima (akcija). To je zapravo T-kvadrat, a ne veliki krst, ali je ipak moćna konstelacija koja ipak "...u toku jedne nedelje izaziva zemljotrese, vulkanske erupcije, nestanak električne energije, jake vetrove i velike talase plime. Ako ne na Pun Mesec, ova vrsta događaja se može odigrati na četvrtinu mesečeve faze, koja se dešava nedelju dana pre ili posle punog Meseca. Ove konstelacije uključuju Uran, tako da su one nagle, mogu da poremete, a njihov tačan oblik i lokacija su nepredvidivi. Možda to može biti teroristički akt. U većini slučajeva ove vrste konstelacija utiču na veoma oštar pad berzi, ali ne uvek".

Ali ovaj pun Mesec i T-kvadrat, sa Suncem u tranzitu na kvadrat Urana i Plutona, deo je većeg vremenskog okvira koji sadrži 11 važnih geokosmičkih konstelacija koje se odvijaju između 26. septembra i 16. oktobra. Najjača konstelacija u ovom planetarnom jatu odvija se upravo sada, a onda ponovo za vikend 5. – 8. oktobra. Tada može doći do oporavaka na različitim finansijskim tržištima u bilo kom trenutku tokom narednih 10 berzanskih sesija.

Sa stanovišta razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta, ova nedelja je važna zbog nekoliko planetarnih ulazaka. Planetarni ulazak označava vreme kada planeta iz jednog znaka ulazi u sledeći. Dana 3. oktobra, Venera će ući u Devicu, gde će ostati do 28. oktobra. Merkur i Saturn će zatim 5. oktobra ući u Škorpiju. Saturn će ostati u Škorpiji u naredne tri godine, dok će Merkur tu ostati do 29. oktobra. Konačno, Mars će 7. oktobra preći iz Škorpije u Strelca. To znači da će ove nedelje četiri planete promeniti znake, što podrazumeva veliku promenu kolektivne pažnje, a posebno pažnje investicione zajednice. Šta može da izazove takvu moćnu promenu? Nismo sigurni, ali kao rezultat toga, mnoge berze će sada biti podložne promeni svog dugoročnog trenda. Najvažnija promena, naravno, biće Saturn koji iz Vage ulazi u Škorpiju gde će ostati naredne tri godine. Kao što smo pisali u knjizi Prognoze za 2012, ovo je "vreme rekonekcije" koje se odnosi na sva pitanja duga. Konzerva koju smo šutirali niz put, sada je stigla na kraj tog puta. A na kraju ovog puta može biti strašna "fiskalna litica", do koje ćemo doći 1. januara 2013.

Imamo i važnu planetarnu stanicu koja se dešava 4. oktobra, kada Jupiter krene retrogradno. Još uvek je moguće da će berze još jednom dostići novi maksimum ciklusa u roku od nedelju dana od ove pojave. Ako je tako, možda ćete moći na kraju puta jasnije da vidite "fiskalnu liticu". Ako umesto toga dođe do minimuma ciklusa, onda će možda Mars u Strelcu (6. oktobar – 16. novembar) dati još jednu priliku za oporavak berzi na nove maksimume. Sa Marsom u Strelcu, sve postaje preterano. To često je period iracionalnog bogatstva ili histerije i panike u svetu, i može biti kao rat.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Prošle nedelje smo predstavili sledeću geokosmičku sliku: " Postoji nešto u vezi sa predsedničkim izborima u Americi što želimo da podelimo sa čitaocima - astrološka teorija zavere. Konačno, Uran je u kvadratu sa Plutonom, a to je prilično teška konstelacija koja simboliše mnoštvo teorija zavere. Tako i mi imamo jednu koja se zasniva na: 1) Merkuru koji kreće retrogradno na dan izbora, 2) Neptunu koji kreće direktno 4 dana kasnije, 3) Merkuru koji kreće direktno 26. novembra i 4) Marsu u konjunkciji sa Plutonom u Jarcu (i Venerom u konjunkciji sa Saturnom u Škorpiji) 27. novembra".

Novembra 23, Mars formira opadajući kvadrat sa Uranom, i ide u konjunkciju sa Plutonom u Jarcu 27. novembra. Pretnje eskaliraju, i nisu ograničene samo na Sjedinjene američke države, ratne pretnje se čuju na Bliskom istoku, a može se desiti da Iran (ili je to Izrael?) ispali raketu na obu drugu stranu. Uostalom, kada je Mars u znaku Strelca i Jarca, dostiže se istorijski vrhunac vojnih pretnji i sukoba između Izraela i njenih suseda. U istom vremenskom periodu (23. – 27. novembar), Merkur kreće direktno, a Venera će biti u konjunkciji sa Saturnom u Škorpiji, i berze će naglo pasti.

I na kraju pod 4). Pa, ne baš na kraju, sa naglašenim Uranom, ništa se neće desiti baš onako kako bilo ko predvidi. Uran vlada iznenađenjima. Stvari ne idu onako kako bi se očekivalo, pa čak ni prognoze koje daju finansijski astrolozi. Ali moramo biti otvoreni za mogućnost da se, uprkos svim ovim moćnim geokosmičkim konstelacijama neće desiti ništa dramatično. Možda retrogradan Merkur ukazuje na povratak Obame na još četiri godine. Nacija ponovo postavlja ista pitanja kao i poslednje 4 godine (Obamina zdravstvena zaštita i nacionalni dug), i ove naredne četiri godine ponovo ćemo se naći u zastoju, jer je Obama pobedio a republikanci drže kontrolu nad Belom kućom, a možda i nad Senatom. Možda stanica Neptuna označava prevaru bilo na izborima za Belu kuću i Senat, ali ne i u predsedničkoj trci. Možda tranzit Marsa sa Uranom i Plutonom ukazuje da postoje tenzije između Irana i Izraela, ali obe strane kontrolišu silu, a pretnje prolaze bez većih incidenata. Berza možda malo pauzirati jer smatra da je ispred "fiskalna litica", ali razgovori će početi u decembru i daće više vremena novom Kongresu da napravi kompromis za fiskalni plan. Možda će na kraju sve ispasti dobro, ali će nas u početku mnogo uplašiti. Zatim ponovo, Neptun kreće direktno u novembru, a Neptun vlada snovima i idealizmom. Ali to se neće završiti teorijom zavere, i nastaviće se do 2015. I kao i svi drugi, sa vama ćemo deliti naredne događaje, sve sa namerom da podstaknemo dublje razumevanje uticaja između ciklusa ljudskih aktivnosti i ciklusa u kosmosu.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD