Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Full Moon Project - Usklađenost Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Usklađenost“ koja će se održati u utorak, 12. novembra s početkom od 19h, u hotelu Tulip Inn Putnik. Ovaj Pun Mesec radi na usklađenosti ta dva dela kod nas i u okviru njega, otkrivamo svoju viziju koja je dovoljno prihvaćena na polju naše energije da možemo da je ostvarimo.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 01. do 08. oktobra 2012.

Ovo je sedmica posvećena alhemijskoj inicijaciji u kojoj najdublji sadržaji našeg nesvesnog počinju da ulaze u svesni, racionalni um. U petak, 5. oktobra Merkur uvodi Saturna u znak Škorpiona gde će ostati naredne 3 godine. Ovo spajanje Merkura (Hermesa) i Saturna na početku najintenzivnijeg i najinstinktivnijeg znaka Zodijaka obećava uzbudljive uvide i potrese (Saturn sekstil Pluton, dok je Pluton kao Saturnov dispozotor u kvadratu sa Uranom). Na ovoj vožnji rolerkosterom uživaće najviše oni koji se odmah oproste od strahova i prepuste adrenalinskom uzbuđenju, dok će drugi deo ekspedicije koja se otisne na put u središte Zemlje (Saturn u Škorpionu sekstil Pluton) učiti pretvaranje tih najtežih strahova (olova) u povećanu svesnost (zlato).

Ovo će dovesti do toga da mnogi prolazeći kroz neosvetljene delove svoje psihe otkriju i najveću moć koja leži duboko u nama, u našem nesvesnom.

Na energetskom nivou Saturn je povezan sa sedmom čakrom duhovnosti koja se nalazi u predelu temena glave i otvara nas ka Nebu. Njena se blokada izražava u duhovnoj krizi, u osećaju da je život besmislen, a osnovna prepreka ka otvaranju ove čakre jeste strah od smrti.

Ponedeljak počinje aktivno sa Mesecom u Ovnu u opoziciji sa Merkurom, pa će vrlo lako nastati problemi u komunikaciji kao posledica nesporazuma, brzopletih saveta i konflikta između intuicije i racionalnog uma. Kako je Mesec u mladom znaku Ovna ponašanje ove sedmice može biti netaktično, pa možemo brzo zaključiti da nam se neko ili nešto nesviđa i to impulsivno i pokazati.

U utorak se atmosfera već postepeno menja prelaskom Meseca u znak Bika, pri čemu je Mesečev dispozitor (Venera) u sekstilu sa Saturnom, pa će se sve početi sagledavati mnogo realističnije. Ovo je i vreme stabilnih ljubavnih veza, kao i onih koje lako odvode u brak.

Sreda nastavlja ovaj “realističan” trend i potrebu za stabilnim odnosima, kako u ljubavi tako i u poslu. Venera prelazi u znak Device, pa će ova stabilnost i realističnost biti propraćena i potrebom da budemo korisni i uslužni.

Ipak, već u četvrtak će svi oni koji u svom horoskopu nemaju naglašen element Zemlje popustiti pod “čarima Venere u opoziciji sa Neptunom” i poverovati u ono što im se još dan pre činilo kao nerealno. Stoga je posebno ovih dana, a naročito u četvrtak, mudro držati se stabilnih principa i ne očekivati “nerealno”…

Petak je dan onog dugo očekivanog preokreta kada Saturn nepovratno prelazi u znak Škorpiona. ali tako da mu vrata otvara Merkur koji ulazi u ovaj znak tik pre njega. Kako je Merkur svesni i racionalni deo našeg uma, ovde Saturn predstavlja nesvesni deo koji ima potrebu da se spoji sa njim, da nesvesno pretvori u svesno, te većina ljudi neprimetno postaje snažnije vezana za uplive sadržaja iz svog nesvesnog. Ovo je dan kada treba obratiti pažnju na svoj unutrašnji dijalog i emocije koje on proizvodi.

Subota je sa egzaktnim trigonom Merkur-Neptuna sjajan dan za opuštanje, maštanje, pisanje pesama, čitanje poezije, slikanje i sve intuitivne uvide i radionice.

Ka čemu idemo?

U nedelju Mars prelazi u avanturistički i ideološki znak Strelca i ide u aplikacioni kvadrat sa Neptunom, pa je potrebno suočiti se sa padom energije, osećajem obeshrabrenosti i lakim odustajanjem. Biće mnogo lakše zauzeti se za druge nego za sebe.

Izazovi

Kada Škorpionsku transformaciju potpomogne Saturn svojom težinom i prtiskom, ovo je vreme ubrzanog odrastanja i sazrevanja kroz prihvatanje da nešto moramo da izgubimo da bismo izgradili novo. Ovo je sjajno za sve one tragače “duboko ispod površine”.

Kako najbolje iskoristiti potencijale ove nedelje?

Saturn u konjunkciji sa Merkurom u Škorpionu kaže “ne plaši se da istražiš tamne kutke svoje Duše, daj šansu sebi i možeš da u toj dubini i mraku ispod svih strahova pronađeš svoju unutrašnju moć.” Za sve koji rade na spiritualnom nivou ovo je vreme najvećeg izazova da zadrže svoju lakoću i svetlo, kao i da im se lična vibracija ne stopi sa kolektivnim strahovima i negativnostima.

Glavni akteri

Posebno će biti aktivirani svi oni koji imaju Sunce ili Ascendent na početnim stepenima znaka Škorpiona, kao i svi oni sa natalnim aspektima Merkura i Saturna.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD