Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 24. IX do 01. X 2012.

U sredu, 19. septembra, dogodio drugi od sedam egzaktnih aspekata rastućeg kvadrata Urana i Plutona (24. jun 2012. – 17. mart 2015.). Ispostavilo se da je tog dana dostignut značajan više mesečni maksimum na nekoliko berzi u Aziji i Pojasu Pacifika, uključujući i australijski All Ordinaires, japanski Nikkei i hongkongški Hang Seng. Međutim, to ni na jednoj berzi nije bila godišnja najviša vrednost, osim u Indiji, gde je u ponedeljak, 17. septembra, NIFTY skočio na 5652. Ipak, to nije bio vrh 4-godišnjeg ciklusa jer je ispod maksimuma od 6335 dostignutog 12. novembra 2010. Ali situacija u Kini, je bila obrnuta, pa čak i gora. Kineski Shanghai indeks u petak, 21. septembra, pao je na 2018, što je najniži nivo od februara 2009.

Evropske berze su takođe bile prilično dobre prošle nedelje, posebno nemački DAX i ciriški SMI, pošto su se obe u petak oporavile na nove godišnje maksimume. Ali novi godišnji maksimum nije se desio sa londonskim FTSE ili amsterdamskim AEKS indeksima, pa ni moskvskim MICEX indeksom. I ni jedan od ovih indeksa nije prevazišao svoj 4-godišnji maksimum ciklusa dostignut 2011.

To nas dovodi do američkog kontinenta, pa čak i tamo vidimo podelu između severa i juga. Brazilska Bovespa i argentinski Merval pali su malo ispod svog godišnjeg maksimuma i svakako dobro ispod maksimuma svih vremena iz perioda od novembra 2010. - januara 2011. Što nas dovodi do Sjedinjenih država, gde se svako žali zbog loše ekonomije, ali slavi skok berze. Ovde - i samo ovde u Sjedinjenim državama - berze su dostigle nove maksimume 4-godišnjeg ciklusa. NASDAQ Composite je zabeležio svoju najvišu cenu od novembra 2000. Ali postoji caka i ovde. DJIA je prošlog petak, 14. septembra, dostigao novi 4-godišnji maksimum od 13,653, ali je zatim neznatno pao na 13,647. Ali Composite je u petak, 21. septembra, otišao na 3196, prestigavši tako 11-godišnji maksimum od 3195 koji je bio zabeležen prethodnog petka, 14. septembra. Dakle, imamo ovaj fenomen koji se pojavljuje širom sveta poznat pod nazivom “međutržišno odstupanje bika”. Ali mi ne smatramo da je sve gotovo - ne dok FED pre izbora ostvaruje svoju misiju novog maksimuma svih vremena na DJIA. U stvari, ako se to desi u oktobru 2012, stvoriće se savršena konstelacija "Lorusov preokret u 5 tačaka", sa mnoštvom Fibonačijevih vremenskih pokazatelja (Fibonacci time ratios), na osnovu nedavnih proučavanja eminentnog berzanskog tehničara Rika Lorusa (Rick Lorusso). Mi ćemo pokušati da ogranizujemo Rikovu prezentaciju o zvezdanim uticajima na berzanske pozive, na našem prvom MMTA kursu, u aprilu 2013, koji će biti uvod u neke više tehnike i cikluse studija koje koristimo mi ovde na MMA.

A šta je sa zlatom i srebrom? Oba metala su skočila na svoje najviše nivoe od februara, zlato je dostiglo 1790, a srebro 3526. Zamislite da je pre manje od 3 meseca srebro testiralo 2600, a zlato je bilo ispod 1550.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

U ovom poglavlju berzanskog izveštaja, osvrnućemo se na naš mesečni (čak i nedeljni) MMA izveštaj o berzanskim ciklusima koji se odnosi na zlato i srebro. Ovog meseca je u MMA izveštaju o berzanskim ciklusima (koji je upravo izašao prošle nedelje) navedeno: "Brokeri su u dugoročnim ugovorima za zlato po savetu iz poslednjeg broja da ‘...usvoje bikovsku kratkoročnu strategiju za zlato i srebro pošto se približavamo ulasku Marsa u Škorpiju. To je značilo da treba da kupuju zlato za oko 1600 ili niže sa gubitkom razlike malo niže od 1570, ili 3% ispod minimuma na koji je palo 2. – 23. avgusta, a srebro za 2620 - 2680 sa gubitkom razlike malo ispod 2610, sa idejom da će se od 12. septembra – 5. oktobra oporaviti za 9% ili više. Moguće je da su se ti minimumi već desili 2. avgusta.’ Sada ćemo savetovati sve brokere da zaključaju dobit barem na pola ovih pozicija... Brzi brokeri mogu sada uhvati profit na svim pozicijama... Mi očekujemo da će se vrh desiti do 8. oktobra". Kao što naši pretplatnici znaju, mi smo izdali posebne berzanske izveštaje baš kada su se desili minimumi, 26. septembra, 29. decembra, kao i 15. maja - svega nekoliko sati u okviru aktuelnih tokova oko 1530 - i svaka preporuka o kupovini u tim posebnim izveštajima usledila je sa 250+ poena preokreta za zlato u narednih nekoliko nedelja od tada. Kada ljudi pitaju koje tržište je najbolje analizirano i gde je najbolje trgovati, moramo da kažemo da su za ovu prošlu godinu (čak i poslednjih nekoliko godina), to bili zlato i srebro.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Mars je i dalje u znaku Škorpije sve do 6. oktobra, tako da se iza scene nastavlja politička i vojna zavera. Ali i za plemenite metale, to takođe znači da će maksimum koji je dostignut poslednjih nekoliko meseci biti blizu - ili barem po prvom stupcu (leg) na grafikonu novog tržišta bika za oba metala možemo da kažemo da je blizu.

Veoma važan Pun Mesec će se odvijati 29. septembra, i on će formirati veliki kvadrat sa rastućim kvadratom Urana i Plutona, a sve u kardinalnim znacima (akcija). To je moćna konstelacija koja se odvija u toku jedne nedelje, a koja ponekad izaziva zemljotrese, vulkanske erupcije, nestanak električne energije, jake vetrove i velike talase plime. Ako ne na Pun Mesec, ova vrsta događaja se može odigrati na četvrtinu mesečeve faze, koja se dešava nedelju dana pre ili posle punog Meseca. Ove konstelacije uključuju Uran, tako da su one nagle, mogu da poremete, a njihov tačan oblik i lokacija su nepredvidivi. Možda to može biti teroristički akt. U većini slučajeva ove vrste konstelacija utiču na veoma oštar pad berzi, ali ne uvek. Postoji geokosmička konstelacija koja uključuje Mars, a koja ukazuje na mogućnost naglog pada tržišta akcija, čak i naredne nedelje. Nikad se ne zna tačno na koji sektor ljudskih aktivnosti će uticati ovi aspekti, i da li će uopšte delovati, jer deluju naglo, i obično uz iznenađenje i šok (ili uzbuđenje). Dakle, razmislite o ovome više kao o alarmu na uzbunu nego kao o predikciji nečeg lošeg. U stvari, mi zaista ne uživamo u davanju predikcija. Ali, obzirom da se bavimo određivanjem najpovoljnijeg vremena za trgovinu na berzi, to je teško izbeći, jer je berzanski tajming po svojoj prirodi sličan vodeći indikator, a ideja prognoze nešto što ima neobično visoku verovatnoću nastanka - ali ne i neminovnosti.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Ovo poglavlje berzanskog izveštaja nastavićemo sledeće nedelje. Postoji nešto u vezi sa predsedničkim izborima u Americi što želimo da podelimo sa čitaocima - astrološka teorija zavere. Konačno, Uran je u kvadratu sa Plutonom, a to je prilično teška konstelacija koja simboliše mnoštvo teorija zavere. Tako i mi imamo jednu koja se zasniva na: 1) Merkuru koji kreće retrogradno na dan izbora, 2) Neptunu koji kreće direktno 4 dana kasnije, 3) Merkuru koji kreće direktno 26. novembra i 4) Marsu u konjunkciji sa Plutonom u Jarcu (i Venerom u konjunkciji sa Saturnom u Škorpiji) 27. novembra. Sada kada smo astrolozima dali naznake, oni verovatno mogu da shvate koja je naša teorija zavere. A svi ostali neka se spreme da naredne sedmice pročitaju dramatičnu priču koja će vam sigurno probuditi radoznalost.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD