Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Webinar: Tehnologija Svesti Merkura Merkurova ili peta čakra, jeste čakra čoveka. Ona predstavlja primarno težište rada na sebi. Sve što radimo kroz svaki energetski centar, manifestovaće se kroz kvalitet čoveka, kroz evoluciju koju čovek živi u petoj čakri. Webinar će održati Aleksandar Imširagić u nedelju, 19. januara, od 9h do 12h.
» prikaži celu vest
Webinar: Pronađi svoj glas Da li želite da naučite kako da otvorite svoj kreativni kanal putem kojeg ćete biti u mogućnosti da izrazite sebe na pravi način? Jedinstveni webinar „Pronađi svoj glas“ je namenjen svima koji žele da, putem praktičnog iskustva i znanja, nauče kako da otvore svoj kreativni kanal za originalne ideje i invetivnost, kao i svima koji žele da osveste, prihvate i izraze svoju autentičnu prirodu. Webinar će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 19. januara, od 20:30h do 23:30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 17. - 24. IX 2012

 

"Uveravam ovaj komitet da ću, ako budem izabran, biti strogo nezavistan od svih političkih uticaja... što je veoma bitno kako bi institucije imale sposobnost da efikasno funkcionišu i ostvare svoje ciljeve"

- Ben Bernanke, u toku imenovanja za predsednika Fed-a u februaru 2006.

"Kada je predsednik Odbora Federalnih rezervi Ben Bernanke u četvrtak najavio dalje monetarne stimulanse sve dok se ne bude videlo "trajno poboljšanje uslova na tržištu rada", mnogi u Vašingtonu se pitaju da li on prvo pokušava da spasi svoj sopstveni posao."

Stiven Mur, "Lični interes Bena Bernankea" Vol strit žurnal od 14. septembra 2012.

On je to i uradio. Manje od dva meseca pre predsedničkih izbora, Ben Bernanke i Fed odlučili su da donesu QE3, svoj treći kvantitativni program olakšica u protekle dve godine. Fed će kupovati 40 milijardi dolara hipotekarne hartije od vrednosti svakog meseca, na neodređeno vreme.

Pre dva meseca nas je jedan od naših pretplatnika ("insajder" u Vašingtonu), pozvao da nam kaže da će upravo ova odluka uskoro biti objavljena. Prema njegovim rečima, doneta je odluka da se u susret izborima "podigne" berza, najavom QE3, kao i da su "oni" bili spremni da prihvate da takva odluka takođe znači skok cene zlata i srebra. Oni su želeli da berza raste kako bi se ljudi osećali bogatiji u susret izborima.

Ali, nešto je tu čudno. Nedavno usvojene mere prilagođavanja ne podudaraju se sa naglim oporavkom dugoročnih državanih obveznica i kratkoročnih zapisa. Nasuprot onome što bi se očekivalo s takvim olakšicama je da obveznice padnu, u skladu sa tranzitnim Saturnom u egzaktnom kvadratu sa Neptunom u horoskop osnivanja Odbora federalnih rezervi (23. decembar 1913.). Zašto? Možda zato što brokeri obveznicama znaju da ovaj potez ima visoko inflatorne posledice u budućnosti. A kada inflacija udari, i trgovci i investitori podjednako će zahtevati veće kamate na državne obveznice. Nije važno što današnji CPI brojevi pokazuju porast od 0,6% u avgustu mesecu. Uostalom, kada izuzmete hranu i energiju (jer očigledno ljudima to nije potrebno), indeks je porastao za samo 0,1%. Inflacija koja se meri na ovaj način je svakako pod kontrolom.

Tokom ove nedelje događa se drugi egzaktan aspekat vrlo moćnog rastućeg kvadrata Urana i Plutona. Fiskalna litica je još uvek pred nama nerešena i - na osnovu današnjeg rasta berzi - stvar nije hitna i zabrinjavajuća. Ali to bi ubrzo moglo da postane ponovo važno, pogotovo sada kada je FED odapeo svoju poslednju strelu, još za neko vreme, a takođe i zbog toga što će Uran i Pluton ponovo staviti fokus na eksploziju svetskog duga. Ta svest može da postane još aktuelnija od 29. septembra, kada će Sunce napraviti kvadrat sa Uranom i Plutonom, formirajući tako moćan kardinalni T-kvadrat.

Uživajte dok traje. Ali zapamtite dve stvari: 1) i dalje se približavamo "fiskalnoj litici" i 2) "što berze više skoče, niže će da padnu", pogotovo u poslednjim fazama 4-godišnjeg ciklusa. Mi smo u toj poslednjoj fazi.

*

 

Zbog radionice koja se održava ovog vikenda pod nazivom "Osnovni principi geokosmičkih studija za određivanje najpovoljnijeg vremena za trgovinu na berzi - Kako čitati Efemeride", nedeljni berzanski izveštaj biće skraćen. Sledeće nedelje berzanski izveštaj će biti normalne dužine.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD