Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Promo predavanje za upis u novu školsku godinu Pozivamo vas na besplatno uvodno predavanje o Astrološkom školovanju i Astro Terapeut programu. Ovo predavanje će održati Aleksandar i Lea Imširagić u petak, 21. juna na Kepler Institutu, s početkom u 19h. Predavanje će trajati sat vremena, a budući da je broj mesta ograničen, potrebno je rezervisati mesto na info@keplerunited.org ili na telefone 011.267.31.92 ili 064.387.222.4 (radnim danima od 12 do 18h). Dobro došli!
» prikaži celu vest
Seminar: Opraštanje za dublju ljubav U subotu 22.06. od 16h, dr Lea Imširagić će održati kurs o Energetskoj astrologiji Plutona i 10. čakre. Deseti energetski centar je, baš kao i sam Pluton, skriven od svakodnevnih pogleda upućenih prema gore, te se nalazi ispod stopala natusa – dakle, u podzemnom svetu. Ova čakra je sačinjena od tako velike energije, skoncentrisane u jednoj tački, da ona primarno oblikuje „tkanje“ u kome su strukturisani svi ljudski događaji.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Plutona Seminar Tehnologija Svesti Plutona će biti održan u subotu 22.06. sa početkom u 12h. Primarna funkcija desete čakre je oživljavanje Svesti. Ova čakra je veliki pročišćivač i može da pomogne u raščišćavanju svih problema koje eventualno imamo na nivou neke druge čakre. Nijedan energetski centar ne radi toliko na planu Svesti kao što je to Pluton. Pluton je nemanifestovani oblik našeg postojanja. Deseta čakra se nalazi ispod naših nogu. Što je ona dublje unutar nas, to je naše stanje Svesti veće.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Poslovna prognoza

Od 17. - 24. IX 2012

 

"Uveravam ovaj komitet da ću, ako budem izabran, biti strogo nezavistan od svih političkih uticaja... što je veoma bitno kako bi institucije imale sposobnost da efikasno funkcionišu i ostvare svoje ciljeve"

- Ben Bernanke, u toku imenovanja za predsednika Fed-a u februaru 2006.

"Kada je predsednik Odbora Federalnih rezervi Ben Bernanke u četvrtak najavio dalje monetarne stimulanse sve dok se ne bude videlo "trajno poboljšanje uslova na tržištu rada", mnogi u Vašingtonu se pitaju da li on prvo pokušava da spasi svoj sopstveni posao."

Stiven Mur, "Lični interes Bena Bernankea" Vol strit žurnal od 14. septembra 2012.

On je to i uradio. Manje od dva meseca pre predsedničkih izbora, Ben Bernanke i Fed odlučili su da donesu QE3, svoj treći kvantitativni program olakšica u protekle dve godine. Fed će kupovati 40 milijardi dolara hipotekarne hartije od vrednosti svakog meseca, na neodređeno vreme.

Pre dva meseca nas je jedan od naših pretplatnika ("insajder" u Vašingtonu), pozvao da nam kaže da će upravo ova odluka uskoro biti objavljena. Prema njegovim rečima, doneta je odluka da se u susret izborima "podigne" berza, najavom QE3, kao i da su "oni" bili spremni da prihvate da takva odluka takođe znači skok cene zlata i srebra. Oni su želeli da berza raste kako bi se ljudi osećali bogatiji u susret izborima.

Ali, nešto je tu čudno. Nedavno usvojene mere prilagođavanja ne podudaraju se sa naglim oporavkom dugoročnih državanih obveznica i kratkoročnih zapisa. Nasuprot onome što bi se očekivalo s takvim olakšicama je da obveznice padnu, u skladu sa tranzitnim Saturnom u egzaktnom kvadratu sa Neptunom u horoskop osnivanja Odbora federalnih rezervi (23. decembar 1913.). Zašto? Možda zato što brokeri obveznicama znaju da ovaj potez ima visoko inflatorne posledice u budućnosti. A kada inflacija udari, i trgovci i investitori podjednako će zahtevati veće kamate na državne obveznice. Nije važno što današnji CPI brojevi pokazuju porast od 0,6% u avgustu mesecu. Uostalom, kada izuzmete hranu i energiju (jer očigledno ljudima to nije potrebno), indeks je porastao za samo 0,1%. Inflacija koja se meri na ovaj način je svakako pod kontrolom.

Tokom ove nedelje događa se drugi egzaktan aspekat vrlo moćnog rastućeg kvadrata Urana i Plutona. Fiskalna litica je još uvek pred nama nerešena i - na osnovu današnjeg rasta berzi - stvar nije hitna i zabrinjavajuća. Ali to bi ubrzo moglo da postane ponovo važno, pogotovo sada kada je FED odapeo svoju poslednju strelu, još za neko vreme, a takođe i zbog toga što će Uran i Pluton ponovo staviti fokus na eksploziju svetskog duga. Ta svest može da postane još aktuelnija od 29. septembra, kada će Sunce napraviti kvadrat sa Uranom i Plutonom, formirajući tako moćan kardinalni T-kvadrat.

Uživajte dok traje. Ali zapamtite dve stvari: 1) i dalje se približavamo "fiskalnoj litici" i 2) "što berze više skoče, niže će da padnu", pogotovo u poslednjim fazama 4-godišnjeg ciklusa. Mi smo u toj poslednjoj fazi.

*

 

Zbog radionice koja se održava ovog vikenda pod nazivom "Osnovni principi geokosmičkih studija za određivanje najpovoljnijeg vremena za trgovinu na berzi - Kako čitati Efemeride", nedeljni berzanski izveštaj biće skraćen. Sledeće nedelje berzanski izveštaj će biti normalne dužine.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD