Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 17. - 24. IX 2012

 

"Uveravam ovaj komitet da ću, ako budem izabran, biti strogo nezavistan od svih političkih uticaja... što je veoma bitno kako bi institucije imale sposobnost da efikasno funkcionišu i ostvare svoje ciljeve"

- Ben Bernanke, u toku imenovanja za predsednika Fed-a u februaru 2006.

"Kada je predsednik Odbora Federalnih rezervi Ben Bernanke u četvrtak najavio dalje monetarne stimulanse sve dok se ne bude videlo "trajno poboljšanje uslova na tržištu rada", mnogi u Vašingtonu se pitaju da li on prvo pokušava da spasi svoj sopstveni posao."

Stiven Mur, "Lični interes Bena Bernankea" Vol strit žurnal od 14. septembra 2012.

On je to i uradio. Manje od dva meseca pre predsedničkih izbora, Ben Bernanke i Fed odlučili su da donesu QE3, svoj treći kvantitativni program olakšica u protekle dve godine. Fed će kupovati 40 milijardi dolara hipotekarne hartije od vrednosti svakog meseca, na neodređeno vreme.

Pre dva meseca nas je jedan od naših pretplatnika ("insajder" u Vašingtonu), pozvao da nam kaže da će upravo ova odluka uskoro biti objavljena. Prema njegovim rečima, doneta je odluka da se u susret izborima "podigne" berza, najavom QE3, kao i da su "oni" bili spremni da prihvate da takva odluka takođe znači skok cene zlata i srebra. Oni su želeli da berza raste kako bi se ljudi osećali bogatiji u susret izborima.

Ali, nešto je tu čudno. Nedavno usvojene mere prilagođavanja ne podudaraju se sa naglim oporavkom dugoročnih državanih obveznica i kratkoročnih zapisa. Nasuprot onome što bi se očekivalo s takvim olakšicama je da obveznice padnu, u skladu sa tranzitnim Saturnom u egzaktnom kvadratu sa Neptunom u horoskop osnivanja Odbora federalnih rezervi (23. decembar 1913.). Zašto? Možda zato što brokeri obveznicama znaju da ovaj potez ima visoko inflatorne posledice u budućnosti. A kada inflacija udari, i trgovci i investitori podjednako će zahtevati veće kamate na državne obveznice. Nije važno što današnji CPI brojevi pokazuju porast od 0,6% u avgustu mesecu. Uostalom, kada izuzmete hranu i energiju (jer očigledno ljudima to nije potrebno), indeks je porastao za samo 0,1%. Inflacija koja se meri na ovaj način je svakako pod kontrolom.

Tokom ove nedelje događa se drugi egzaktan aspekat vrlo moćnog rastućeg kvadrata Urana i Plutona. Fiskalna litica je još uvek pred nama nerešena i - na osnovu današnjeg rasta berzi - stvar nije hitna i zabrinjavajuća. Ali to bi ubrzo moglo da postane ponovo važno, pogotovo sada kada je FED odapeo svoju poslednju strelu, još za neko vreme, a takođe i zbog toga što će Uran i Pluton ponovo staviti fokus na eksploziju svetskog duga. Ta svest može da postane još aktuelnija od 29. septembra, kada će Sunce napraviti kvadrat sa Uranom i Plutonom, formirajući tako moćan kardinalni T-kvadrat.

Uživajte dok traje. Ali zapamtite dve stvari: 1) i dalje se približavamo "fiskalnoj litici" i 2) "što berze više skoče, niže će da padnu", pogotovo u poslednjim fazama 4-godišnjeg ciklusa. Mi smo u toj poslednjoj fazi.

*

 

Zbog radionice koja se održava ovog vikenda pod nazivom "Osnovni principi geokosmičkih studija za određivanje najpovoljnijeg vremena za trgovinu na berzi - Kako čitati Efemeride", nedeljni berzanski izveštaj biće skraćen. Sledeće nedelje berzanski izveštaj će biti normalne dužine.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD