Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 17. - 24. IX 2012

 

"Uveravam ovaj komitet da ću, ako budem izabran, biti strogo nezavistan od svih političkih uticaja... što je veoma bitno kako bi institucije imale sposobnost da efikasno funkcionišu i ostvare svoje ciljeve"

- Ben Bernanke, u toku imenovanja za predsednika Fed-a u februaru 2006.

"Kada je predsednik Odbora Federalnih rezervi Ben Bernanke u četvrtak najavio dalje monetarne stimulanse sve dok se ne bude videlo "trajno poboljšanje uslova na tržištu rada", mnogi u Vašingtonu se pitaju da li on prvo pokušava da spasi svoj sopstveni posao."

Stiven Mur, "Lični interes Bena Bernankea" Vol strit žurnal od 14. septembra 2012.

On je to i uradio. Manje od dva meseca pre predsedničkih izbora, Ben Bernanke i Fed odlučili su da donesu QE3, svoj treći kvantitativni program olakšica u protekle dve godine. Fed će kupovati 40 milijardi dolara hipotekarne hartije od vrednosti svakog meseca, na neodređeno vreme.

Pre dva meseca nas je jedan od naših pretplatnika ("insajder" u Vašingtonu), pozvao da nam kaže da će upravo ova odluka uskoro biti objavljena. Prema njegovim rečima, doneta je odluka da se u susret izborima "podigne" berza, najavom QE3, kao i da su "oni" bili spremni da prihvate da takva odluka takođe znači skok cene zlata i srebra. Oni su želeli da berza raste kako bi se ljudi osećali bogatiji u susret izborima.

Ali, nešto je tu čudno. Nedavno usvojene mere prilagođavanja ne podudaraju se sa naglim oporavkom dugoročnih državanih obveznica i kratkoročnih zapisa. Nasuprot onome što bi se očekivalo s takvim olakšicama je da obveznice padnu, u skladu sa tranzitnim Saturnom u egzaktnom kvadratu sa Neptunom u horoskop osnivanja Odbora federalnih rezervi (23. decembar 1913.). Zašto? Možda zato što brokeri obveznicama znaju da ovaj potez ima visoko inflatorne posledice u budućnosti. A kada inflacija udari, i trgovci i investitori podjednako će zahtevati veće kamate na državne obveznice. Nije važno što današnji CPI brojevi pokazuju porast od 0,6% u avgustu mesecu. Uostalom, kada izuzmete hranu i energiju (jer očigledno ljudima to nije potrebno), indeks je porastao za samo 0,1%. Inflacija koja se meri na ovaj način je svakako pod kontrolom.

Tokom ove nedelje događa se drugi egzaktan aspekat vrlo moćnog rastućeg kvadrata Urana i Plutona. Fiskalna litica je još uvek pred nama nerešena i - na osnovu današnjeg rasta berzi - stvar nije hitna i zabrinjavajuća. Ali to bi ubrzo moglo da postane ponovo važno, pogotovo sada kada je FED odapeo svoju poslednju strelu, još za neko vreme, a takođe i zbog toga što će Uran i Pluton ponovo staviti fokus na eksploziju svetskog duga. Ta svest može da postane još aktuelnija od 29. septembra, kada će Sunce napraviti kvadrat sa Uranom i Plutonom, formirajući tako moćan kardinalni T-kvadrat.

Uživajte dok traje. Ali zapamtite dve stvari: 1) i dalje se približavamo "fiskalnoj litici" i 2) "što berze više skoče, niže će da padnu", pogotovo u poslednjim fazama 4-godišnjeg ciklusa. Mi smo u toj poslednjoj fazi.

*

 

Zbog radionice koja se održava ovog vikenda pod nazivom "Osnovni principi geokosmičkih studija za određivanje najpovoljnijeg vremena za trgovinu na berzi - Kako čitati Efemeride", nedeljni berzanski izveštaj biće skraćen. Sledeće nedelje berzanski izveštaj će biti normalne dužine.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD