Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 17. do 24. septembra 2012.

Ova sedmica započinje mladim Mesecom u Vagi u kvadratu sa Plutonom i dispozitorom Merkurom na 0º Vage ukazujući da su partnerski odnosi glavna tema. Ipak ono što najdominatnije boji čitavu nedelju je egzaktan kvadrat Urana i Plutona koji se aktivira po drugi put upravo u sredu 19. septembra. Ovaj kvadrat između dubokih energija Zemlje (Pluton) i Neba (Uran) je povezan sa buđenjem energija druge čakre ili Venere. A upravo je ona fokusna planeta konfiguracije Jod (“Božiji prst”) koju sa njom formiraju Pluton i Kiron fokusirajući svoju energiju kroz Veneru u Lavu. Uticaj ovog kvadrata će trajati sve do sledećeg egzaktnog kvadrata koji će se odigrati u maju 2013. godine i dovešće do buđenja treće čakre ili Solarnog pleksusa (Sunce). Istovremeno je Venera u Lavu cele sedmice u trigonu sa Uranom, pa je potreba za slobodom i istinom i dalje znatno naglašena. Istina za Veneru u Lavu je da ne može biti iskrena prema drugima sve dok pokušava da ostavi utisak na njih. Ipak, ako napusti ovu površnu potrebu i stvori vezu sa svojom dubljom unutrašnjom prirodom, tada postaje najbolja glumica u ulozi sebe, a to je uloga za kojom je tragala često čitavog života. Jer ovde postoji jednan izuzetno bitan deo koji se odvija van bine i koji je zapravo neophodan za sve ono što se vidi na sceni.

Stoga nas ova Venera u Lavu, kao fokusna tačka u koju upire “božanski prst”, poziva da se setimo svog božanskog nasleđa i Bića, i da odatle damo sebi pravo da budemo glavni igrač na bini sopstvenog života. Ovo, naravno, traži hrabrost da se izdvojimo iz globalnih potreba konflikta Neba i Zemlje, starog i mladog, “freelensera” i kapitalista, jer ostajući u tom konfliktu samo ostajemo deo toka “masovne svesti”.

Zato ova Venera ne govori samo o partnerskoj ljubavi, već možda i pre o onoj ljubavi kojom kontaktiramo svoje Biće. Sunce u Devici ukazuje da se Svest o ovome postiže upravo kroz telo i fiziologiju.

Aktivacija druge Venerine čakre se odvija preko šestih stepenova, ponovo ukazujući na značaj fiziologije i poruka tela. Cela ova slika je naglašena egzaktnim sekstilom Kirona u Ribama i Plutona preko na 6º (stepen Device).

Kada se aktiviraju ovi istorijski kvadrati transcendentih planeta to je bitno za sve nas, jer se aktiviraju kolektivna sećanja i arhetipovi što se na ličnom planu odigrava preko naših energetskih centara. Iako će svako od nas doživeti ove energije lično, zapravo su u pitanju vrlo stara kolektivna sećanja koja se sada na specifične načine oživljavaju kroz svakog od nas kroz našu Veneru (drugu čakru). Na nivou planete ova druga čakra se nalazi u području Južne Amerike, te će ovaj deo sveta biti energetski vrlo bitan sve do maja sledeće godine.

Ka čemu idemo?

Mesec u Jarcu u sekstilu sa snažnim Marsom na kraju ove sedmice najavljuje vreme za preuzimanje lične odgvornosti i strpljivu akciju.

Izazovi

Nema potrebe da se toliko trudimo, bolje bi bilo da kroz ovu izazovnu sedmicu prođemo sa što više lakoće, bez truda i napora da ostavimo utisak, već vođeni željom za onim što nam spontano ide lako. Ovo će isceliti svaku napetost i moguće spoljno nepijateljstvo.

Kako najbolje iskoristiti potencijale ove nedelje

Umesto da budemo kritični prema drugima, možemo biti jedno sa kosmosom, sa rekom života i sa njenim tokom, kroz izražavanje svoje kreativnosti i zahvalnosti, možemo reći svakome zašto ga volimo, cenimo i šta je to kod njega tako posebno.

Glavni akteri

Svi oni sa aspektom Venera i Jupitera, ali ovaj kvadrat će svakako delovati snažno na Ovnove, Vage, Jarčeve i Rakove.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD