Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Banket večera - Obuci Svoj Horoskop U okviru 20. Međunarodne Astrološke Konferencije “The Age of Aquarius” održaće se banket večera “Obuci svoj horoskop”, na kojoj će biti svečana dodela sertifikata i diploma Kepler studenata, kao i posebne nagrade za najinspirativniju odeću u odnosu na sopstvenu natalnu kartu.
» prikaži celu vest
Saturnova Karma i Lanac Prethodnih Inkarnacija Aleksandar Imširagić će održati dvodnevni seminar “Saturnova Karma i Lanac Prethodnih Inkarnacija” u Ljubljani, Slovenija, 22. i 23. februara. U okviru ovog dvodnevnog seminara Aleksandar će objasniti sećanja prošlih života koja se otvaraju pomoću posebnih Persona Horoskopa, kao i kroz razumevanje Saturnove karme i specifične karme koju u sebi nose retrogradne planete.
» prikaži celu vest
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 10. - 17. IX 2012

Berze su dobile ono što su htele. I politički lideri su takođe dobili ono što su hteli u formi saopštenja Evropske centralne banke (ECB) od 6. septembra da će otkupiti zaista koliko god je potrebno obveznica evro zone da otplate troškove pozajmica. Po ovom saopštenju, sve svetske berze su skočile, a mnoge su dostigle nove višegodišnje maksimume. Ali divlji oporavak nije bio ograničen samo na akcije. Mnoge cene robe, kao što su zlato i srebro, samo su eksplodirale i odskočile kada je američki dolar ponovo pao na 80,00, što je najniža vrednost od maja meseca.

Sve berze u Aziji su vrlo blago započele nedelju. Kineski Shanghai indeks je u četvrtak, 6. septembra pao na najniži nivo od februara 2009, dok je u petak skočio skoro 5%. Hongkongški Hang Seng je 6. septembra pao na najniži mesečni nivo, pre nego što je sledećeg dana skočio za preko 4%. Isti slučaj je takođe bio u Japanu, Indiji i Australiji, iako opravak nije bio ni približno tako robustan. Međutim, nijedna od ovih berzi nije prekoračila svoje maksimume dostignute krajem avgusta.

U Evropi, je druga priča jer se većina berzanskih indeksa vinula na nove godišnje maksimume. Nemački DAKS je započeo nedelju ispod 6900, ali do petka je porastao na 7248, što je njegov najviši nivo od avgusta 2011. Holandski AEX i ciriški SMI indeksi su takođe započeli polako pre nego što su se u četvrtak i petak naglo vinuli na nove godišnje maksimume. Ali londonski FTSE zaostaje daleko iza, čak i pošto je dostigao svoj maksimum od sredine avgusta, i moguć je slučaj međutržišnog odstupanja medveda u Evropi, u slučaju da FTSE ove nedelje ne pređe 5876.

Na američkom kontinentu situacija je takođe podeljena na dve hemisfere. U SAD, NASDAQ je porastao na najviši nivo od novembra 2000. S&P je takođe eksplodirala, i dostigla svoj najviši nivo od maja 2008. Ali oporavak DJIA na 13,320 je neznatno ispod maksimuma od 21. avgusta kada je dostigla 13,330, i 1. maja - 13,338. Brazilska Bovespa i argentinski Merval indeksi su i dalje dosta ispod svojih maksimuma od pre manje od mesec dana, 17. – 21. avgusta.

Kao što smo već ranije govorili, Federalne rezerve i Bela kuća žele da berze eksplodiraju, jer će to povećati neto vrednost svih akcionara u trenutku kada pažnja inače bude fokusirana na još zloslutnije spor privredni rast, zbog povlačenja fiskalne politike. U stvari, rast berzi će samo poslužiti da zbuni i odvrati investitore od realnosti fiskalne litice koja predstoji, a koja i dalje ukazuje na pad od 30% (ili čak i više) na berzama, ako od 1. januara ne budu ukinuta sva ona povećanja poreza investitorima. Dakle, stara izreka sada i dalje važi kada je reč o akcijama: "Što više rastu, niže i brže će pasti". Svakim danom kako se sve više i više približavamo litici, to je samo pitanje vremena. A vreme ističe, jer znamo da se ništa neće uraditi pre predsedničkih izbora u Americi koji se održavaju 6. novembra, a tada će imati manje od 2 meseca da reše problem sa slabim kongresom i eventualno Belom kućom. Izgledi nisu dobri, posebno imajući u vidu da se nalazimo u sred perioda kvadrata Urana i Plutona. A oni koji investiraju u zlato i srebro, znaju to veoma dobro, jer se i oni nalaze u sred ove nadolazeće fiskalne krize i izuzetno inflatornih odluka centralnih banaka, zlato i srebro takođe eksplodiraju na svoje najviše nivoe u proteklih nekoliko meseci.           

Ali onda ponovo, očekivali smo to - zar ne? - sa Marsom u Škorpiji od 23. avgusta - 5. oktobra.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

U skraćenoj berzanskoj nedelji zbog praznika u Americi, većina naših brokera trebali su da pokriju neke (ali ne sve) dugoročne pozicije da bi ostvarili profit sa metalima, valutama i državanim obveznicama, i 2/3 naših kratkoročnih pozicija u akcijama pre saopštenja ECB od četvrtka. Jedine nove pozicije otvorene su u petak, gde smo u dnevnom berzanskom izveštaju savetovali brze brokere da uđu u evro "... da prodaju kratkoročno do 1.2750 +/- 0.0015, sa gubitkom razlike do 1,2850." Pozicionirani brokeri su ostali u dugoročnom.

Kratkoročna geokosmička kretanja

U prošlonedeljnom berzanskom izveštaju govorili smo o novcu, i naveli sledeće: "U ponedeljak, 3. septembra, Venera će napraviti opadajući kvadrat sa Saturnom. Pošto Venera vlada vrednostima, a u lošem aspektu sa Saturnom može predstavljati pad vrednosti, ovo sugeriše opet neki strah u vezi finansijske budućnosti sveta. Ovo može takođe uticati na pad vrednosti akcija. Na mnogim berzama, ovaj aspekt će doneti preokret u roku od četiri berzanska dana… U petak, 7. septembra, Sunce će formirati rastući kvadrat sa Jupiterom. Ovo simbolizuje preterivanje i eventualno veliko preterivanje. Ali takođe ima veoma visok stepen istorijskog uticaja (79%) na oštre oscilacije vrednosti akcija, ponovo u roku od četiri berzanska dana. Izgleda da će investitori, kada se vrate sa odmora, biti spremni da dođu na nove pozicije na različitim berzama". Berze su zaista otvorile nedelju u vrlo blagom tonu, što se zadržalo sve do saopštenja ECB objavljenog u četvrtak, a zatim su cene akcija eksplodirale.

Glavni aspekt koji se dešava ove nedelje biće rastući trigon izmedju Venere i Urana 12. septembra, koji je praćen Mladim Mesecom tokom sledećeg vikenda (16. septembra). U tome nema ničega posebno negativnog. Međutim, tranzitni Saturn će biti na 27 stepeni Vage, što formira konjunkciju sa Neptunom u horoskopu NYSE (osnovana 17. maja 1792.) i kvadrat sa Neptunom u horoskopu Odbora federalnih rezervi (osnovan 21. decembra 1913.). Namera Saturna je da suzbije i ograniči, što donosi strah i brigu. Rekli smo da berzama vladaju pohlepa i strah. Pohlepa je Jupiter, a strah je Saturn, tako da, kada se cene oporavljaju pod uticajem Saturnovih aspekata, obično je to zbog zabrinjavajućih vesti koje izazivaju oporavak ili preokret ka padu. Pošto je sada horoskop Odbora Federalnih rezervi pod uticajem, možda centralni bankari modifikuju svoje nedavne promene politike na način koji će doneti nove brige. Možda njihova pojašnjenja neće izazvati bikovski efekat u investicionoj zajednici kao što je to bio slučaj prošle nedelje.

Uprkos snažnom oporavku krajem prošle sedmice, oprez je još uvek na snazi. Ranije smo upozorili na fiskalnu liticu koja nam još uvek predstoji i astrološki uticaj koji rastući kvadrat Urana i Plutona ima na to. Pa, drugi od sedam egzaktnih kvadrata će se dogoditi 19. septembra, nakon čega će 29. septembra, uslediti tranzit Sunca koje će praviti T-kvadrat sa Uranom i Plutonom. Sasvim je moguće da tokom tog perioda, +/- jedne nedelje, ugledamo ivicu ove fiskalne litice.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

"Niste me izabrali da bih vam govorio ono što želite da čujete. Izabrali ste me da vam kažem istinu", Barak Obama govor prihvatanja na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji, 6. septembra 2012, u Šarlotu, Amerika.

"Ja nisam imao seks sa tom ženom" - Bil Klinton američkom narodu, leto 1998. Nakon samo nekoliko nedelja, utvrđeno je da je istina malo drugačija, i usledio je postupak za opoziv.

"Slušajte šta vam kažem. Nema uvođenja novih poreza", Džordž H. Buš, tokom predizborne sezone 1988. Manje od dve godine kasnije, on je pristao na veliko povećanje poreza, i kao rezultat toga, odmah je izgubio kandidaturu za reizbor.

Šta u astrologiji vlada "istinom"? I kako će se odigrati ovogodišnji izbori, posebno imajući u vidu da pristalice obe strane i oba kandidata veoma snažno osećaju da opozicija ne govori istinu?      

Možda istina spada u domen Saturna. Ali zapravo Saturn se više odnosi na tačnost i odgovornost, što naravno jesu karakteristike koje uključuju istinu, ili biti iskren. Neptun može ponuditi intrigu, jer se dobro zna u astrologiji da kada je Neptun naglašen, postoji jaka tendencija da se sakriju činjenice i sve informacije koje su relevantne za donošenje potpunih odluka na osnovu dobre informisanosti. Neptun vlada i poverenjem, ali kada je ugrožen od drugih planeta, češće se odnosi na prevaru i nedostatak poverenja.

Za nekoliko nedelja, Saturn će ući u Škorpiju, odakle će praviti trigon sa Neptunom (10. oktobar 2012. - 19. jul 2013.), tako će istina i poverenje biti u centru interesovanja, što će biti i tokom predsedničkih izbora 6. novembra. Pitanja i ideologija koja razdvajaju dva kandidata i dve stranke su u oštrom kontrastu. Ipak, uprkos svim razlikama između svih pitanja, konačna podudarnost može doći oko jednog važnog pitanja karaktera: kome verujete, ko vam govori istinu, i ko je bio iskren prema vama tokom ove kampanje - ili barem, ko najviše ispoljava ove principe u poslednjih mesec dana pred izbore?

Glasači u SAD pokazali su tokom svoje istorije da koliko god da podržavaju stav neke stranke o određenim pitanjima, ništa neće učvrstiti njihovu odluku kome će dati glas, više od njihovog uverenja da je kandidat iskren. Ako jedan od kandidata pre izbora učini veliku grešku po pitanju iskrenosti, to može skupo da ga košta. Međutim, ako se to desi posle izbora, može ga koštati još skuplje, jer sa Uranom u Ovnu u kvadratu sa Plutonom u Jarcu, biće veliki "nagon za čišćenjem". Verovatno će biti malo tolerancije za lidera koji daje obećanja koja ne može da održi, pa čak i manje ako neoprezno ignoriše ili modifikuje ta obećanja data u predizbornoj kampanji. Mi se u potpunosti nalazimo u eri koja zahtevna odgovornost u okviru ove moćne konstelacije Urana i Plutona koja traje od 2012. – 2015, a ako se to ne ostvari, brzo može postati era proterivanja.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD