Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

05.-11. IX 2011.

Kada govorimo o berzanskim indeksima, nije mogla biti bolja nedelja od ove koju smo prognozirali oslanjajući se na principe finansijske Astrologije. Kao što je navedeno u prošlonedeljnom izveštaju, “Prvo je, u ponedeljak, 29. avgusta Mlad Mesec, zatim Jupiter kreće retrogradno, a u utorak, 30. avgusta, pravi povoljan trigon sa Venerom. U petak, 2. septembra, Sunce će, takođe, napraviti trigon sa Jupiterom. Tako da možemo zaključiti da će sledeća nedelja po prirodi biti veoma “jupiterijanska”. Kada ima najbolji uticaj, Jupiter je optimističan, pun nade i donosi porast cena. A kada ima najlošiji uticaj, može doneti histeriju i preuveličavanje, kao i preokret posle doslednog praćenja dosadašnjih cena. Mi bismo se odlučili da ove nedelje napravimo plan trgovanja zasnovan na optimizmu.”

            Mnogi svetski berzanski indeksi su na svoje godišnje najniže vrednosti pali 8. – 9. avgusta, a zatim su 19, i ponovo 26. avgusta, testirali najniže vrednosti. Od tada su, prošle nedelje, berze skočile na nove najviše mesečne vrednosti, baš u sred Jupiterovog tranzita o kome smo govorili u našem berzanskom izveštaju. Od 31. avgusta – 1. septembra, kada su dostignute najviše vrednosti, takođe su bili i dani lunarnog preokreta, kao što je pokazano ponderisanim vrednostima koje su svakoga dana postavljene na vrhu našeg sajta www.mmacycles.com. Ove vrednosti su zasnovane na proučavanjima o kojima smo govorili u četvrtom tomu knjige “The Ultimate Book on Stock Market Timing” (“Osnovna knjiga o najpovoljnijem vremenu za trgovinu na berzi”, Tom 4).

Pošto su 1. septembra dostigli najvišu vrednost, ti isti berzanski indeksi su u petak pali. Pad je bio najveći na evropskim i američkim berzama pošto je u petak ujutru u SAD izašao izveštaj o nezaposlenosti. Dobra vest je da ovi izveštaji u avgustu nisu pokazali pad nezaposlenosti, a loša vest je da oni takođe nisu pokazali ni porast zaposlenosti, iako su ekonomisti predviđali blizu 100.000 novih radnih mesta. Ovo je takođe za vladu i njene lidere bila loša vest, ali je odlična vest za vlasnike akcija zlata, srebra, i američkih državnih obveznica. Državne obveznice i zlato su ponovo još bliži svojim najvišim vrednostima svih vremena, pošto se nedelja završila sa Mesecom u Škorpiji, znaku stalne brige u vezi sa pitanjem duga. U stvari, sa Škorpijom izgleda kao da su ekonomske nevolje ambis bez dna, sve dublji i dublji, a nigde kraja na vidiku.

            Međutim, brokeri koji su pretplatnici MMA dnevnih izveštaja imali su odličnu nedelju kada su u pitanju berzanski indeksi. Prvo su, između prošlog petka i ponedeljka, od 26. – 29. avgusta, pokrili sve kratkorične ugovore ispod 11.000, dobili lep profit i otišli u ​​dugoročne. Zatim su, u utorak – sredu, pokrili dugoročne i preokrenuli u kratkoročne, blizu nedeljne najviše vrednosti od oko 11.700. Ista situacija je bila kada je reč o sva tri indeksa (DJIA, S&P and NASDAQ).

 

Kratkoročna geokosmička kretanja

Posebno je zanimljiv uticaj nekoliko geokosmičkih konstelacija, koje su se dešavale u poslednje vreme, na kretanje cena berzanskih indeksa, a koji je počeo u nedelju, 21. avgusta i trajao do petka, 2. septembra. Od početka ovog vremenskog perioda, indeksi su pali na najniže vrednosti u petak, 19. avgusta, a sekundarno dno je bilo upravo u sredini tog perioda, u petak, 26. avgusta. Zatim su 1. septembra vrednosti skočile, dan pre završetka ovog vremenskog perioda, u toku trećeg i poslednjeg tranzita Jupitera (Sunce trigon Jupiter).

Sledeće nedelje nema značajnijih geokosmičkih konstelacija koje procentualno istorijski imaju veliki uticaja na preokrete na berzama. Ali, spremite se za nedelju koja sledi, koja počinje 12. septembra, kada će biti Pun Mesec i niz planetarnih konstelacija Prvog nivoa (najmoćnije) koje imaju uticaj na preokrete na berzama, a čiji će se uticaj osetiti od petka 16. septembra i trajaće do oktobra meseca.

 

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

            “Do 2003. odnos duga i bruto domaćeg proizvoda (BDP) je porastao na 61,7%. Mnogi za to okrivljuju Bušovo smanjenje poreza i smatraju da je ono negativno uticalo na savezne prihode, i izazvalo spiralno povećanje duga. Ali to jednostavno nije istina. Savezni prihodi su u prvim godinama prošle decenije opali za skoro 12%, ali kada je smanjenje poreza u potpunosti odbačeno 2003, privreda je ponovo počela snažno da raste i savezni prihod je porastao 44% u naredne četiri godine, dok je stopa nezaposlenosti opala.”

 

- Džon Stili Gordon (John Steele Gordon), Vol strit žurnal (Wall Street Journal), “A Short Primer on the National Debt” (“Kratak pregled nacionalnog duga”, 29. avgusta, 2011.

            Ponekad nam se čini kao da čitaju naše berzanske izveštaje, zbog toga što smo i mi, upravo prošle nedelje, u ovom izveštaju rekli istu stvar, zar ne?

Reakcije na prošlonedeljna Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta bile su bez presedana. Uvek dobijamo pisma nakon postavljanja sajta, ali prošlonedeljna pošta je prevazišla sve granice. Očigledno se mnogima dopao članak o štetnom uticaju niskih kamatnih stopa Odbora Federalnih rezervi, ne samo na štediše, već i na poreske prihode američke vlade (i ne samo američke). Posle prvih 15 pisama prestali smo da brojimo, ali od tih 15, 13 su bila izuzetno pohvalna i puna podrške našem berzanskom izveštaju, a samo dva su bila odlučno protiv. Neslaganja su se odnosila na komentare da Bušovo smanjenje poreza nije bilo uzrok sadašnjeg deficita ili povećanja razlika između klasa u Americi – ali se bar nije odnosilo na politiku Federalnih rezervi, koja je osiromašila štediše, smanjila potrošnju, kao i naplatu poreza od srednje klase u Americi. Indirektno, sve to može biti i uzrok anemičnog porasta novih radnih mesta, što je u današnje vreme iscrpelo američku ekonomiju. Ako ljudi ne mogu da potroše novac koji su dobili od kamate, kao što su činili do pre četiri godine, i pored toga se osećaju primoranim da štede, onda nema “široke potrošnje” koja je veoma potrebna da bi se vratila dobra vremena u ekonomskom smislu, kao i da bi se malim preduzećima obezbedilo ono što je potrebno da bi zapošljavali radnike i da bi se mladim preduzetnicima sa poverenjem obezbedilo sve što je potrebno da započnu novi biznis.

Dakle, šta se to dešava ovde u “Razmišljanjima o dugoročnim kretanjima planeta”, a što se zasniva na principima finansijske Astrologije? Prvo i najvažnije, smatramo da je to uticaj Plutona u Jarcu. Ovaj 15-godišnji tranzit koji je započeo krajem januara 2008, baš u nedelji kada su Bernanke i Fed naglo snizili kamatnu stopu u cilju stvaranja veće likvidnosti, kada je postalo očigledno da SAD imaju premijeru hipotekarne krize koja je izbijala širom sveta. Kao što je navedeno u svakoj knjizi Prognoza, još od 1994, u periodu koji počinje 2008. i traje do 2015. verovatno će izbiti najteža svetska ekonomska kriza još od Velike depresije, što se pokazalo kao tačno.

Poslednje tri godine ovog izazovnog vremenskog perioda biće pod dominacijom prvog kvartala 126-godišnjeg ciklusa Urana i Plutona (za astrologe to znači da će Uran formirati rastući kvadrat sa Plutonom od 2012. – 2015.). Ukoliko se neko od vas bavi proučavanjem istorijskih perioda kada se ove dve planete nalaze u bilo kojem lošem aspektu (konjunkcija, kvadrat ili opozicija), videće tajanstvenu povezanost sa ekonomskim depresijama, recesijama, i/ili finansijskim panikama. Ovo je uvid u ono što bi se moglo dešavati, i što se dešavalo prošlog meseca, jer ove dve planete dolaze u kvadrat sa orbisom od samo jedan stepen. U junu 2012, one će napraviti svoj prvi od sedam egzaktnih aspekata, u okviru ovog perioda koji će trajati do marta 2015.

Šta da radimo? Da li treba da paničimo? Naravno da ne treba. Za to je već kasno. Već jednom je došlo do panike, i sada se sprema drugi nalet. Ne treba da paničimo, ali verovatno ćemo to uraditi, jer će nam naši lideri hitno narediti da ne paničimo, zbog toga što su oni, stisnutih zuba, u potrazi za krivcem (verovatno će to biti Džordž Buš ili Barak Obama, u zavisnosti sa koje strane oltara se nalazite). Ono što treba da radimo umesto da paničimo, jeste da smislimo kako da zaštitimo našu imovinu i imovinu naših najbližih. Jedna stvar koja je impresionirala g. Merimena tokom njegovih putovanja po Evropi tokom leta jeste da je mnogo ljudi već spojilo svoje mreže socijalnog osiguranja u slučaju još jednog ekonomskog pada. Njihov moto je: “Ako ja to ne mogu da priuštim, ko će me uključiti u grupu? Ako mogu sebi da priuštim, ko bi mogao biti u nevolji ako se ja uključim?” Oni su bili zauzeti sklapanjem sporazuma da pomognu jedni drugima ako bude potrebno. Nismo primetili da se to dešava u Americi.

Sve ovo je ironično, zar ne? U vreme najvećih strahova i pretnji, mi pre svega krivimo jedni druge (posebno naše vođe), ali onda tražimo vezu - povezanost - jedni sa drugima. Snaga razaranja bi danas bila ogromna i veoma je moguće da do toga dođe (Pluton kvadrira Uran). Ali, od svega što ima vrednost, posebno međusobnih odnosa, snaga kreativnosti i uzajamne zaštite je još jača. Istorija ukazuje na to da je evolucija ljudskog roda više okrenuta ka potrebi za stvaranjem i povezivanjem, a ne ka potrebi za uništavanjem. Ali igra između ove dve sile je uvek prisutna. To je kao alhemijska snaga ljubavi. Da bi ljubav trajala, morate pronaći savršenu ravnotežu između razdvajanja i bliskosti između dve osobe (Uran i Mesec/Venera). A ta ravnoteža je različita u svakoj vezi. Isto važi i za narod i njegove lidere. Previše angažovanja (bliskosti) u vašem životu će prouzrokovati da se odvojite od druge osobe - vlade. S druge strane, suviše malo angažovanje će prouzrokovati da bliskost i liderstvo tražite na nekom drugom mestu. Sa poslednje dve administracije Sjedinjene Države su doživele oba ova ekstrema. Negde, nekako, pojaviće se balans u cilju da se probijemo do rešenja i rezolucija. Može da potraje cele ove decenije da dođemo dotle, ali mi smatramo da će se, u vreme kada Jupiter dođe do Saturna, i kada Saturn dođe do Plutona, desiti taj prodor i da će rukovodstvo biti ostavljeno po strani. Čini se da će to biti važan makrokosmički ciklus koji će uticati na ovaj ciklus društvenih promena na Zemlji.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD