Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 10. do 17. septembra 2012.

Inicijalna energija ove sedmice data je Mesecom u Raku u opoziciji sa Plutonom, uz istovremenu konjunkciju Sunca sa Merkurom na 17º Device. Ove nedelje ćemo sve osećati snažnije i doživljavati emotivno intenzivnije, a opozicija ukazuje da će izazovi primarno biti izraženi preko odnosa. Konjunkcija Sunca i Merkura u Devici će dati potrebu za puno komunikacije u kome će svako biti preokupiran sobom i potrebom da priča o sebi, pa će za mnoge ovo biti nedelja “opsesivne potrebe za pričanjem”.

Sam 17º Device, na kome se odigrava konjunkcija Sunca i Merkura, je “kritičan stepen” koji ukazuje na problem u braku i partnerstvu, a kako ova konjunkcija u sebi nosi Veneru u Lavu, ovde vidimo sliku potrebe da se oživi neka radost koja je zatrpana rutinom i svakodnevnicom.

Sada je vreme da na početku novog ciklusa od 28 dana otvorimo prozore, počistimo stan (i u bukvalnom i u metaforičkom smislu), pa ako se i digne prašina – to je sasvim normalno u početku i sa ovim samo treba nastaviti. Ovo je i sjajan početak jednog ciklusa za započinjanje novih zdravih navika, posebno onih koje su vezane za naše telo i fiziologiju (odlično je vreme i za dijetu jer je Mesec u poslednjoj fazi opadanja). Ovde Sunce vidi i otkriva uspešno zdravstvene probleme (ali i njihove uzroke), a Merkur daje praktična rešenja. Kako u Suncu živi Venera iz Lava ovde se mogu otkriti razlozi i rešenja alergija (netolerancija), hormonalnih problema, srčanih mana, kao i problema sa varenjem ili metabolizmom. Trigon Venere i Urana ukazuje da ova rešenja mogu doći iznenada, preko prijatelja, ali i astrologa.

Utorak će biti povoljan dan da se uspostave dobri kontakti (Mesec sekstil Sunce i Mesec sekstil Merkur) na harmoničan način, što posebno važi u prepodnevnim satima. Ako planirate neki blizak razgovor, posebno sa decom ili članovima porodice obavite ga u ovim jutarnjim časovima. Drugi deo dana nosi u sebi Mesec koji ide u aplikacioni kvadrat sa Saturnom, pa će ljudi teže prihvatati savete zbog emotivne težine ili straha, a oni koji nešto nisu razrešili u jutarnjim satima, teže će se kasnije na to odlučiti.

Sreda daje novu atmosferu sa prelaskom Meseca u znak Lava, posebno što će prvi aspekt Meseca biti konjunkcija sa Venerom, što ukazuje da će naredna dva ipo dana (dok Mesec bude bio u Lavu) biti pravo vreme za nove ljubavi, oživljavanje radosti u već postojećim ljubavnim odnosima, kao i davanje šanse svom dečijem delu da se spontano izrazi.

Vrhunac nedelje će, svakako, biti četvrtak u kome će nas Venera preko trigona sa Uranom pozvati da izađemo iz začaranog kruga rutine i svakodnevice i uradimo nešto na drugačiji način od uobičajenog. Ovo može biti prilika da se upoznamo sa ljudima koji se razlikuju od našeg kruga prijatelja ili da odemo na zabavu na koju ranije ne bi otišli jer ne slušamo tu vrstu muzike, što će razbiti dosadnu rutinu i doneti buđenje u 2. čakri ili Venrinom energetskom centru.

Ovo je i potreba da se u postojećem ljubavnom odnosu napravi eksperiment koji će ponovo oživeti ovu ljubavnu vezu. Sa druge strane, veze koje se budu sklopile u ovom periodu možda neće imati veliku trajnost, ali će napraviti pravu revoluciju u životu osobe, pa ih treba otvoreno dočekati, jer će ovaj iskorak van ustanovljenih šema omogućiti sagledavanje ljubavnih potreba u novom i širem kontekstu. Ovo je i slika svih iznenadnih susreta, lepih druženja, kao i naglašene ljubavi ka slobodi i inovacijama koje nam daju osećaj da je život pun novih i uzbudljivih stvari, te da je ponekad potrebno učiniti nešto drugačije da bi ponovo osetili zanos i spontanu radost.

U petak Mesec prelazi u znak Device donoseći priliku da se rešimo navika koje nisu dobre za naše telo, naročito zato što će Mesec biti u svojoj poslednjoj fazi.

Subota je, sa Mesecom u Devici i sekstilu sa Marsom, odlična za započinjanje neke fizičke aktivnosti, energetskih vežbi ili brige o svom zdravlju i fiziologiji.

Konačno u nedelju započinjemo novi Mesečev ciklus od 28 dana sa mladim Mesecom na 23º Device na kome se nalazi fiksna zvezda Alkes, prirode Venere i Merkura, koja kao zvezda na dnu Pehara daje sklonost ka prodiranju u suštinu stvari odakle sve potiče. Ova zvezda naglašava svaku suptilnost, profinjenost i duhovnost, a kako je prvi aspekt koji Mesec pravi konjunkcija sa Venerom, njena simbolika će biti primarno povezana sa ljubavnim dešavanjima.

Ka čemu idemo:

Dispozitor Meseca je Merkur na 29º stepenu Device koji se često može videti kao stepen jakih seksualnih instinkta. Kako ćemo sedmicu započeti sa Mesecom u Vagi u kvadratu sa Plutonom i Merkurom na 0º Vage – partnerski odnosi će biti primarna tema.

Izazovi:

Vreme je da se prevaziđu mnoge ustaljene “šeme”, naročito u ljubavnim vezama, a koje su postavljene iz obostrane nesigurnosti. Dozvolimo sebi da učinimo nešto neuobičajeno i novo, što će nam omogućiti da oživimo radosni i strasni deo koji je bio negde zatrpan ili je možda još neotkriven. Svakako je ovo i nagoveštaj onoga što će se razviti u narednoj sedmici.

Kako najbolje iskoristiti potencijale ove nedelje:

Ovo je odlična sedmica za razumevanje mudrosti tela i dešifrovanje njegovih poruka, pa stoga i za mogućnost iznenadnih pronalazaka rešenja za svoju alergiju (čitaj – netoleranciju) ali i za druge telesne manifestacije blokiranih emocija u telu. Zdravstvene kontrole će biti uspešne, kao i važni poslovni putevi, pregovori i ugovori.

Glavni akteri:

Svi oni sa natalnim, progresivnim ili tranzitnim aspektom Venere i Urana, kao i konjunkcijom Merkura i Sunca.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD