Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 03. - 10. IX 2012

Ovo je trebalo da bude mirna predpraznična nedelja. I bila je mirna sve do petka ujutro, kada je predsedavajući Fed-a Ben Bernanke objavio da je Fed spreman da obezbedi dodatni monetarni stimulans (tj. kvantitativne olakšice III), ukoliko je potrebno. U prvom trenutku berze su bile razočarane što nije objavio i novi program za kupovinu obveznica sa kojim će se odmah krenuti. Ali to razočaranje je trajalo desetak minuta pre nego što su igrači na berzama shvatili da će Fed učiniti sve što je potrebno da bi sprečio pad državnih obveznica i akcija, koji se još uvek nadvija nad ekonomijom uoči 1. januara. Dakle, u skladu sa svakom drugom ovakvom situacijom u poslednjih 100 godina, kada je Jupiter bio u znaku Blizanaca, uz loš aspekt Urana i Plutona, i dalje postoji mogućnost da akcije na berzama skoče na nove maksimume svih vremena, kao i plemeniti metali. Očigledno je Fed spreman da pusti da cene metala skoče i eksplodiraju, ako će to održati visoke cene akcija.

Kao što su vesti od petka bacile akcije u tržište bika, situacija za zlato i srebro je bila čak i bolja. Zlato je skočilo skoro 40 dolara po unci, i testiralo 1700, po prvi put od marta meseca. To je skoro zona ciljane cene koju smo dali na specijalnoj radionici o zlatu održanoj u Amsterdamu 23. juna. Srebro je u petak testiralo 31.80 dolara za uncu, što je najviši nivo od aprila meseca. To je sve Mars u Škorpiji, geokosmička konstelacija o čijem utucaju smo govorili u knjizi Prognoze za 2012, kao i u našim berzanskim izveštajima za pretplatnike u protekla dva meseca. Ova konstelacije će trajati od 23. avgusta – 6. oktobra, a ima 70% uticaja na veliki oporavak zlata, nakon minimuma koji se desio od 2. – 23. avgusta ove godine. Taj minimum se dogodio dva puta, prvo 2, a zatim ponovo 15. avgusta, dok su Mars i Saturn formirali svoju dvogodišnju konjunkciju na kraju Vage. Kada su Mars i Saturn u lošem aspektu u letnjim mesecima, to takođe utiče na porast cena žitarica. To je bio slučaj ovog leta - kukuruz i soja su skočili na rekordno visoku cenu u avgustu, što smo takođe projektovali i detaljno obradili u knjizi Prognoze za 2012.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Prošle nedelje nije bilo otvaranja novih radnih mesta. Plemeniti metali, evro, kratkoročne državne obveznice su i dalje ono na čemu se najbolje profitiralo prethodne nedelje(a).

Kratkoročna geokosmička kretanja

Berze u SAD će biti zatvorene u ponedeljak, 3. septembra, zbog proslave Praznika rada. Ipak, geokosmičke konstelacije koje se odvijajju naredne sedmice uticaće na preokrete berze.  

U ponedeljak, 3. septembra, Venera će napraviti opadajući kvadrat sa Saturnom. Pošto Venera vlada vrednostima, a u lošem aspektu sa Saturnom može predstavljati pad vrednosti, ovo sugeriše opet neki strah u vezi finansijske budućnosti sveta. Ovo može takođe uticati na pad vrednosti akcija. Na mnogim berzama, ovaj aspekt će doneti preokret u roku od četiri berzanska dana.

U petak, 7. septembra, Sunce će formirati rastući kvadrat sa Jupiterom. Ovo simbolizuje preterivanje i eventualno veliko preterivanje. Ali takođe ima veoma visok stepen istorijskog uticaja (79%) na oštre oscilacije vrednosti akcija, ponovo u roku od četiri berzanska dana. Izgleda da će investitori, kada se vrate sa odmora, biti spremni da dođu na nove pozicije na različitim berzama.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

“Predsednik Obama je obećao da će usporiti rast okeana i izlečiti planetu. Moj obećanje je da ću pomoći vama i vašoj porodici.” Mit Romnijev govor prihvatanja Republikanske nacionalne konvencije, 30. avgust 2012, Tampa, Florida.

"Sa Mesecom na galaktičkom centru, na 27° Strelca, život zasnovan na izboru može vam doneti da sedite u prvom redu. Ženska prava će igrati veću ulogu nego što se očekuje na ovim izborima, a to zapravo može doneti prednost jednom od kandidata. Jedna stranka želi da uređuje konferencijsku salu (poslovna i bankarska industrija), druga želi da uređuje spavaću sobu (socijalna prava). Naša pretpostavka je da će nakon ovoga, Obama izvući više koristi... većina nezavisnih želi da vlada izvadi ruku iz njihovih džepova i izađe iz njihove spavaće sobe, i na ovim izborima će verovatno odlučiti glasovi tih koji su nezavisni" – knjiga Prognoze za 2012, značajno godišnje doba - jesen, horoskop jesenjeg ekvinoksa, napisano u novembru 2011, pre skoro godinu dana (Rejmond Merimen, Blumfild, Mičigen).

Kako gore navedene izjave ukazuju, američki izbori će biti jasan izbor između razlike u ideologiji i platformi republikanske i demokratske stranke. Sporedna stvar će biti negativna reklama koja se fokusira na lik i navodne nedostatke svakog kandidata, što je zaista inteligentnom biračkom telu nepotrebno.

Međutim, mi se nalazimo u sred drugog tranzita Urana u rastućem kvadratu sa Plutonom od juna 2012. do marta 2015, i to je kombinacija koja neće štedeti udarce na svom putu ka pobedi. I Uran i Pluton se takođe pripremaju za glavna dnevna pitanja, kao što je život zasnovan na izboru, energetska nezavisnost, porezi i 4 D (dug, deficit, smanjenje rejtinga i tekuća pitanja). Ali, takođe je istina da bilo koji loš aspekt sa Plutonom može da predstavlja grabež za moć i kontrolu od strane neočekivanih ljudi (Uran) koji klevetanjem protivnika pokušavaju da unište značaj izbora.

Kako se približavamo drugom od sedam egzaktnih kvadrata Urana i Plutona, 19. septembra, ideološke razlike između dva predsednička kandidata i platformi njihovih partija treba da postanu još jasnije. Ne smatramo da će biti mnogo neodlučnih birača na ovim izborima, ali jaz među njima je suviše veliki. Predsedničke rasprave zakazane su za 3, 16. i 22. oktobar, a izbori za 6. novembar.

Za astrologe, postavlja se pitanje je da li će Uran doneti, ili neće, promenu od 180 stepeni u rukovodstvu, kao što je to uradio 2008, kada je bio u opoziciji sa Saturnom. Ili će predstavljati kandidata koji je više okrenut budućnosti i progresivnom razvoju, kao što je to takođe uradio 2008? Uran simbolizuje "promene". Obama je ubedljivo pobedio na izborima 2008, kada je ogrnnuo plašt promena, a Mekejn je ostao da čuva status kvo. On ne može i ovog puta da uradi isto, jer je on sada postao i gradi status kvo. Ali on može da uokviri viziju budućnosti u koju će pokušati da ubedi birače, da je on taj koji je više futuristički i pozitivan. Hoće li on to uraditi, i ako uradi, da li će birači poverovati da on može da ispuni obećanja u naredne četiri godine, posle onoga što su doživeli u poslednje 4 godine? Ili će ova izborna sezona i dalje biti zaglibljena u blatu, odražavajući tako najnižu stranu Plutona u Jarcu?

Znamo da treba da odgovorimo na ova pitanja, a ne da ih postavljamo. Ali kad god je reč o Uranu, svi finansijski i mundani astrolozi znaju da se oko tog događaja skuplja suviše velika energija i zbog toga se ništa ne može reći sa sigurnošću. Uran donosi periode pune iznenadnih i neočekivanih iznenađenja, kao i dugoročne periode sa zonama potpore i otpora na berzama. Niko ne zna kakav će biti ishod, i što je još važnije, ne zna se kakav će biti ishod predsedničkih izbora u Americi. Možemo da imamo sliku kako će izgledati budućnost, ali to nije sigurno i pouzdano. Promene dolaze u jednom ili drugom obliku, i ne nužno izborom većine. Poremećaji od strane spoljnih sila ili akcije od strane manjine mogu da odrede dešavanja na mnogim poljima. Želimo, kao što je rekao Klint Istvud, da to promeni naš život. Ali neće. I u procesu ovih događaja i radikalnih ponašanja, mogu uslediti moćne reakcije drugih. Znamo da zvuči sablasno. Ali, to je takođe priroda Urana i Plutona u aspektu. Mi smo još uvek u modernoj verziji "zone sumraka", i pretpostavljamo da ćemo tu i ostati još 2 - 3 godine.

Naravno, ovakav period može takođe biti izuzetno uzbudljiv za one koji ništa ne očekuju i one koji nemaju nikakav plan.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD