Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 03. do 10. septembra 2012.

Promene koje su započete protekle dve sedmice, sa naglaskom na proteklih 7 dana, sada daju svoje rezultate u mogućnosti da se ideje (Mesec u Ovnu koji je tek izašao iz konjunkcije sa Uranom) pokrenu u vidu konkretne akcije usmerene ka novom cilju. Ovo je prilika za novi početak gde se ideja (Uran) pretvara u pozitivnu akciju koja ima za cilj da proširi vidike osobe (Mesec u Ovnu u sekstilu sa Jupiterom u Blizancima), da omogući ekspanziju i u unutrašnjim i u spoljašnjim prostorima.

Stoga je ovo povoljno vreme za sve one koji planiraju preseljenje, kraći put u inostranstvo ili možda izdavanje nove knjige, objavljivanje članka, javno predavanje… Ovo je započinjanje nekog novog učenja, studiranja, obuke, ali i prilika da se pošalje CV i dobije pozitivan odgovor za novi posao. Akcije započete u ovom periodu će imati istrajnost i dubinu, jer dispozitor Meseca je Mars u posvećnom Škorpionu u sekstilu sa Plutonom, koji mu daje ogromnu energiju.

Naravno, u kojoj meri će se iskoristi ovi povoljni uticaji i podsticaji zavisi od toga koliko ćemo uspeti da savladamo inicijalnu energiju sadržanu u kvadratu između Venere u Raku i Saturna u Vagi (koji je egzaktan u ponedeljak). Koliko god prvi aspekt koji ove sedmice Mesec gradi (sekstil sa Jupiterom) široko nudio novu avanturu kroz neko učenje i obuku, moraće da se savlada najpre izazov kvadrata brižne Venere u Raku sa Saturnom iz Vage. Tako će i dete koje želi da upiše školu vožnje morati da ubedi zabrinutu majku da je to dovoljno sigurno i bezbedno, da će ono sporo i oprezno voziti, a devojka svog izabranika da će joj, i kada nauči da vozi, on i dalje biti potreban...

U ovoj igri kako ćeš ti to sam/sama? (čitaj – da li ću ti i dalje biti potreban?) postoji bojazan da iznesemo otvoreno ono što želimo da ne bi povredili nečija osećanja.

Ono što je zajedičko i znaku Raka i Vage, pored toga što su oba kardinalna znaka i umeju da budu nagli (Rak u promeni emocija i raspoloženja a Vaga u promeni odluke), jeste to što oba znaka nose u sebi i sklonost da se odreknu svojih potreba zarad nekog drugog i da se na taj način prilagode. Ovo je i mogući test snage jedne veze, koja se ogleda u bliskosti i poverenju koje nam omogućava da budemo sa drugom osobom u potpunosti ono što jesmo, umesto da se sputavamo da ne bismo povredili osećanja drugog.

Na ličnom planu ovo je vreme kada zbog unutrašnjeg osećaja nesigurnosti možemo odložiti akciju jer nismo sigurni da li je taj CV perfektan, da li ćemo pogrešiti oko nove odluke ili, pak, dovesti do toga da svoju sigurnost gradimo na projekciji grešaka na druge ljude. Ova sedmica mnogo nudi, a naše akcije će zavisiti od sposobnosti da prepoznamo moguće prepreke koje se kriju u strahu od sreće. Moguće je i da će doći do dvoumljenja i za ulazak u nove poslovne poduhvate, pa će se mešati optimizam i želja za novim početkom, sa istovremenim strahom od pitanja da li je sigurno i bezbedno upustiti se u tako nešto.

U utorak  Mesec prelazi u hedonistički i praktični znak Bika obrazujući sekstil sa Neptunom, pa je ovo sjajan dan za kupovinu parfema, uživanje, kao i blisku komunikaciju. Mesec u Biku daje osećaj stabilnosti koji će pogodovati potrebi za sigurnošću Venere u Raku, dok će Merkur trigon Pluton učiniti naš um posebno pronicljivim i okrenutim ka dubljim temama i misterijama. Ovo je sjajan dan za posetu psihoterapeutu, astrologu ili, pak, dan kada sami možemo da otkrijemo i istražimo najdublje delove sebe (Merkur je, na sve to, u analitičnom i praktičnom znaku Device sa Suncem, koje mu daje mogućnost da još detaljnije i jasnije sagleda stvari). Razgovori koje budemo vodili sa sobom ili drugima imaće tendenciju da budu duboki i vrlo korisni.

Sreda je dan kada je Venera u praznom hodu, pa ovo nije dan za “Venerine aktivnosti” kao što su kupovina odeće, tašne, nakita i sličnih stvari u njenoj simbolici, jer nećemo lako naći nešto odgovarajuće. Ovaj dan nudi više na mentalnom nego na emotivnom planu. Kako je Merkur u sekstilu sa Marsom, ovo je odlično vreme da iznesemo svoje mišljenje i predloge pred nekoga jer ćemo imati preciznost i snagu u rečima, kao i brzinu misli za svaki mentalni izazov, te brzo rešavanje problema. Ovo je dobar dan i za poslovne pregovore, kao i za brze kraće puteve. Trigon Meseca sa Suncem će samo doprineti dobrom unutrašnjem osećaju i usklađenosti sa sobom.

U četvrtak Venera ulazi u znak Lava dajući podršku za akciju i izražavanje sebe, jer ona poručuje da je jedini način da nas drugi zavole da prvo osvestimo zašto smo mi sami tako posebni, sjajni i vredni ljubavi.  Ili kako stara hindu izreka kaže - sretan je onaj koji voli sebe, jer taj može da voli i mene.

Petak je dan pun radosti i razigranosti kada se Veneri u Lavu priključuje i Mesec u Blizancima. Entuzijazam je na vrhuncu sa kvadratom Sunca i Jupitera. Pa, iako ovo može podstaći neke ljude da preuzmu na sebe više nego što mogu, kako je ipak Sunce u Devici – ovo je pre slika neophodne injekcije entuzijazma za one previše oprezne koja im je neophodna da krenu za onim što žele.

Kako su dispozitori obe ove planete (Venere i Meseca) u Devici (pri čemu će Venerin dispozitor Sunce, biti baš na stepenu egzaltacije Merkura), tokom subote će poneka Venera zaključiti da ipak devojka mora da bude pametna i promišljena u ljubavi. U najboljem slučaju, i ako ne budemo previše kritični, uspećemo da iskoristimo od svakog najbolje i da spojimo lepo i korisno.

Ka čemu idemo:

Energija koja zaokružuje ovu sedmicu je Mesec u Raku u opoziciji sa Plutonom, uz istovremenu konjunkciju Sunca sa Merkurom. Ovo je slika partnerskih, ali i porodičnih i familijarnih razrešenja, bilo da su to posesivnost i ljubomora ili, pak, razgovori o dubokim temema koje su se dugo izbegavale. Konjunkcija Sunca i Merkura u Devici će dati potrebu za puno komunikacije u kome će svako biti preokupiran sobom i potrebom da priča o sebi. Izazovan aspekt Merkura i Jupitera u sebi nosi opasnost “arogancije u svom pametovanju”, a odatle i previde u pravljenju budućih planova, kao i u poslovnim transakcijama i ugovorima.

Izazovi:

Izazov ove nedelje se odražava u mogućnosti da se propuste odlične prilike, sve zbog straha da jasno i otvoreno iznesemo svoje potrebe ili da zbog straha od materijalne neizvesnosti propustimo poslovnu šansu, novu edukaciju ili poslovni put koji će nam omogućiti ekspanziju.

Kako najbolje iskoristiti potencijale ove nedelje?

Tako što ćemo ojačati svoju vezu prevazilazeći strahove bliskim razgovorima. Mesec u Ovnu u sekstilu sa Jupiterom daje sposobnost akcije koja dolazi od poverenja u sopstvena osećanja i uverenja. Ovde do izražaja dolazi entuzijazam i strast ka novim počecima, a sa njima i sposobnost da se reči i ideje pretvore u delo i akciju.

Glavni akteri:

Ovo je sedmica za sve one koji, pre svega, u svom natalnom horoskopu, a ako ne to, onda bar u svojim progresijama ili u nekoj tranzitnoj kombinaciji imaju aspekt Venere i Saturna, kao i Merkura i Plutona, odnosno Merkura i Marsa.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD