Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

27. VIII - 03. IX 2012

Značajno je bilo ono što se prošle nedelje dešavalo na tržištima zlata i srebra. Oba plemenita metala su iskočila iz važnih berzanskih opsega, sablasno blizu obrascu o kome smo raspravljali na našem berzanskom predavanju o zlatu i srebru koje je održano 23. juna u Amsterdamu. Možda se sećate da je u to vreme bilo međutržišno odstupanje bika, kada je srebro neznatno palo na novi najniži godišnji nivo, dok je zlato održalo najnižu vrednost od 16. maja, kada je Venera krenula retrogradno, a zatim je, krajem juna, srebro neznatno palo još malo niže. U to vreme (na predavanju i u našim berzanskim izveštajima), projektovali smo da će srebro doći do 3100 +/- 58. Najviša vrednost u četvrtak, 23. avgusta, bila je 3079, a kako je sada Mars ušao u Škorpiju, rast se neće zaustaviti, čak i pored prvobitnog kratkog, ali oštrog pada.

Većina svetskih berzi je, prošlog ponedeljka - utorka, 20. – 21. avgusta, dostigla nove godišnje najviše vrednosti. Neke su pored ovih, dostigle čak i nove 4-godišnje maksimume, kao što je S&P indeks. Ali to kod većine indeksa nije bio slučaj, jer su u Evropi i na američkom kontinentu postojali višestruki slučajevi međutržišnog odstupanja bika. Posle oporavaka koji su trajali do početka prošle sedmice, cene akcija su u četvrtak pale, pa su se u petak ponovo oporavile posle objave FED-a da će možda biti nova runda kvantitativnog popuštanja (QE 3).

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Kada je situacija na berzi dobra, dobit je prosečna. Ali kada je sjajna, dobit je neverovatno velika, kao što je to bio slučaj na gotovo svim berzama na kojima smo trgovali prošle nedelje. Ali najbolja situacija prošle nedelje možda je bila sa NASDAQ e-mini. U berzanskom izveštaju od utorka, 21. avgusta, rečeno je: "Imamo i najviše i najniže vrednosti (od ponedeljka). Pošto su berze prvo pale, možete biti u dugoročnom sa gubitkom razlike ispod 2750. Ili ćete se pozicionirati i uzeti profit na obe strane. Ako je tako, uradite to ponovo kupite za 2765 +/- 2, sa gubitkom razlike ispod 2750, ili prodajte za 2800 sa gubitkom razlke do 2825, za šta god vam se prvo ukaže prilika." Na taj dan, NQU je skočio na 2802,50, a zatim se rasprodavao. Dakle, od dugoročnih ugovora uzeli smo pristojan profit toga dana, i otišli u kratkoročno u okviru 2,50 od najviše godišnje vrednosti.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Sledeće nedelje je u SAD nedelja pred praznik. Berze će biti zatvorene sledećeg ponedeljka, 3. septembra, zbog proslave Dana rada. Zbog toga će obim trgovine na berzama do kraja ove nedelje biti sve manji i manji. Obično to znači manje oscilacija i uži opseg cena, ali ne uvek.

Glavna stvar koju sada pratimo je Mars u Škorpiji, od 23. avgusta – 7. oktobra. Očekujemo da plemeniti metali dostignu najviše vrednosti, a sada će to krenuti od najnižih vrednosti koje je naša finansijska astrologija prognozirala da će se desiti od 2. – 23. avgusta. Taj minimum se zaista dogodio 14. – 15. avgusta, kada je Mars napravio konjunkciju sa Saturnom. Oporavak do četvrtka, 23. avgusta, se zaustavio, i zlato je formiralo tri tačke pada na liniji trenda, kada je krenulo nazad, na svoju najvišu vrednost svih vremena dostignutu 6. septembra 2011. Ako probije ovu liniju trenda, samo gledajte dokle će skočiti. S obzirom na spremnost Centralne banke da toleriše veće cene metala, u zamenu za veće cene kapitala, ovo će sada biti vrlo interesantno. A nije li to ono što bismo očekivali od Jupitera u Blizancima, dok Uran nastavlja svoj rastući kvadrat sa Uranom sve do početka 2015? Zapravo ne, mi ne očekujemo ništa više osim veći podsticaj za veću potrošnju i veći dug. Već smo govorili kako je Obama bacio kocku stimulativnim paketom 2009. Sada Bernanke može ponuditi još jednu verziju "casino royal" sa svojim omiljenim kvantitativnim olakšicama, uprkos njegovom stalnom upozorenja Vladi SAD čiji je sada red da pokaže disciplinu i odgovornost na fiskalnom planu. Svi upozoravaju, ali niko se ne menja.

Dakle, šta se dešava ove nedelje? Ne dešava se mnogo toga na geokosmičkom planu, osim što Marsa ulazi u Škorpiju, što je uvod za eventualne vojne napetosti kada uđe u znake Strelca i Jarca (7. oktobar – 26. decembar). Strategija za akciju koju će uskoro preduzeti, biće sada razrađena iza kulisa - to je priroda Marsa u Škorpiji. Skupite svoje ljude, opremu i brodove na strateško mesto, jer ako naši neprijatelji ne urade kako od njih zahtevamo, ne ostavljaju nam alternativu osim da primenimo silu. Možda ćemo tako postići neku pomoćnu (ili primarnu) političku prednost. Teoretičari zavere će od danas diskutovati o mogućnosti uvođenja Maršalovog zakona u Americi na dan izbora ili čak inauguracije, u zavisnosti da li će uspeti ili neće prevara rezultata izbora na dan izbora. Astrološki, takve daleke mogućnosti su, ipak... moguće. Merkur kreće retrogradno na dan izbora. Poslednji put je bio retrogradan na dan izbora 2000. (Gor je imao glasove, a Buš je pobedio uz pomoć svojih prijatelja). Neptun vlada prevarama, i on je takođe stacionaran, i okreće se direktno nekoliko dana kasnije. Osim toga Merkur i Neptun u to vreme prave kvadrat. Brojevi će verovatno biti lažirani na veliko. Biće to velika drama jer će toga dana takođe, Mesec biti u Lavu.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

"Američka ekonomija će verovatno naredne godine skliznuti u 'veliku' recesiju ako Kongres ne spreči povećanje poreza i smanjenje potrošnje koje treba da počne u januaru, kako je u sredu objavila Kongresna kancelarija budžeta... kao posledica, privreda će se smanjiti na projektovanu stopu od 2,9% u prvoj polovini 2013... a stopa nezaposlenosti će porasti na 9,1% na kraju godine, od sadašnjih nešto više od 8% " - Vol strit žurnal (Wall Street Journal), 23. avgust 2012, "Fiskalna litica krije mnoge opasnosti" (“Fiscal Cliff Has Many Perils”), Demijan Paleta i Sara Marej (Damien Paletta and Sara Murray).

Ako je u finansijskoj astrologiji ikada postojala simbolika za "pad sa fiskalne litice", i pad niz opasnu ekonomsku spiralu, bila bi to simbolika Urana u kvadratu sa Plutonom. A stvar je vrlo uznemirujuća za ljude koji su svedoci da obe stranke u Americi – demokrate, kao i republikanci - koristite pretnju (koja je veoma realna) da pokušaju da steknu političku prednost, koja zauzvrat samo povećava verovatnoću (pa čak i neizbežnost) ostvarenja.

Da li je ovo stvarno pretnja? Ako ste finansijski astrolog, znate da je odgovor „da“. Uran u Ovnu može da se odnosi na nemilosrdnu konkurenciju, vrhunac mačo-izma, spremnost da se usudite i da razrešite aspekat opasnosti. Ovo nije igra za curice, a zemlja neće ostati slabićima. Naravno, u ovoj igri plitkih stavova, možda neće imati šta da se nasledi, a ono što ne bude spaljeno, sigurno će biti oporezovano. U stvari, koncept eliminisanja ili smanjenja poreza na dobit i poreza na imovinu je ideja koja stvara ono što sledi u nekim delovima sveta danas. Uostalom, kome zaista pripada planeta i njena zemlja? I kako je do toga došlo? A zašto su nam zaista potrebne banke? Razmišljanje van ovih okvira će dobiti potpuno nova značenja pod uticajem rastućeg kvadrata Urana i Plutona koji traje od juna 2012. do marta 2015.

Neposredna budućnost poprima oblik prave borbe između inflatornog kockanja Federalnih rezervi i drugih centralnih banaka, nasuprot deflatorne fiskalne politike (Taxmeggedon) savezne vlade, ukoliko se svi ovi porezi ne ukinu od 1. januara. Kao što je ranije navedeno, nedostatak akcije na ovom planu će verovatno svetske berzanske indekse spustiti za 30% ili više. Ali da li će politika dodatnih kvantitativnih olakšica centralne banke biti dovoljna da se suprotstavi padu sa fiskalne litice?

Čoveče, mi živimo u interesantnim vremenima. I dalje očekujemo još šest egzaktnih kvadrata Urana i Plutona. Drugi od ovih 7 će početi 19. septembar.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD