Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 27. avgusta do 03. septembra 2012.

Ova sedmica nam donosi razvoj događaja pokrenutih protekle nedelje (koja je započela sa aspektom Meseca u Vagi u kvadratu sa Plutonom), sa rastom svega posejanog, baš kao što će i rastući Mesec donositi plimu u našim emocijama sve do petka kada će Mesec biti pun na 8º Riba.

Inicijalna energija ove sedmice je Mesec u Jarcu u konjunkciji sa Plutonom pa se čistka nastavlja i pretvara u potrebu za dubinskim pročišćenjem i oslobađanjem svega starog, nepotrebnog, a možda iz straha i opreza čuvanog isuviše dugo. Ovo oslobađanje će za neke značiti dijetu, koja neće biti slika prelaska na zdravu hranu (što bi pre ličilo na Mesec u Devici), već je ovo neuzimanje hrane u toku jednog dana ili dela dana, jer je potrebno osloboditi se “neke težine”.

Mesec u Jarcu će dati podstrek za disciplinu i odricanje, a u konjunkciji sa Plutonom će samo fanatično i strasno naglasiti potrebu novog rođenja iz pepela, baš kao Feniks, nakon što se konačno zagledamo u ono čega se najviše i panično bojimo, u ono što u nama izaziva osećaj užasa pri samoj pomisli da to.

Odmah nakon konjunkcije sa Plutonom Mesec će napraviti kvadrat sa Uranom dajući pojačanu nervozu, ali i blagi očaj kod onih koji ne budu imali sluha za ovaj divan, ali intenzivan aspekt koji nas poziva da ovu nedelju proslavimo čišćenjem, oslobađenjem od starog i nepotrebnog. Ovaj gejzir energije nam je dat za oslobađanje od strahova u čemu kog da su otelovljeni, a najbolji dan za to će biti ponedeljak.

Potreba za ovim će snažno rasti, pa će utorak biti dan sa najsnažnijom tenzijom i potencijalno jakim oscilacijama emocija od utučenosti u prvom delu dana, do nervoze i eksplozivnosti u drugom delu dana kada Mesec bude prešao u znak Vodolije i napravio kvadrat sa Marsom. Naravno, ne zaboravite da Mesec sve vreme raste. Utorak nije najbolji dan za donošenje odluka, jer će one vrlo lako biti donešene iz straha (Mesec kvadrat Saturn) ili pak preterane impulsivnosti (Mesec u Vodoliji  kvadrat Mars).

Ko bude bio “strpljen – spašen” da sačeka sredu osetiće da se klima menja, da je promena lakše podržana, da ne mora doći iz bunta i da se mogućnosti same otvaraju (Mesec trigon Jupiter).

Ovaj povoljan trend će se nastaviti i u četvrtak, sa naglaskom na praktičnosti (Merkur sekstil Saturn) i pragmatičnosti. Nećemo imati toliko potrebu da shvatimo zašto i kako, već ćemo se spontano fokusirati na to da li nešto funkcioniše ili ne i umećemo to realno da procenimo.

Petak je dan u kome Mesec prelazi u znak Riba i odmah nakon ulaska u ovaj znak obrazuje konjunkciju sa Neptunom, da bi konačno bio potpuno pun na 8º Riba. Cela ova atmosfera u potpunosti menja energiju od četvrtka kada je delovalo da su praktična inteligencija i logika sasvim dovoljni. I dok Sunce u logičnom, analitičnom i opreznom znaku Device bude bilo u punoj opoziciji sa Mesecom u Ribama, osetićemo kako nastaje konflikt između logičnog zdravog razuma i one intuicije u nama koja kaže da poseduje pravo rešenje za tugu, za one stvari koje su već dugo nepomične i zaglavljene, te da je inteligencija najproduktivnija kada se spoji sa intuicijom. A petak će zaista biti pravi dan za isprobati ovo na praktičnom nivou kroz meditaciju na pun Mesec u Ribama na stepenu fiksne zvezde Skat čiji je simbolični naziv “želja”.

Ovaj Venerin dan, sa Mesecom u znaku Venerine egzaltacije koji svoju puninu emotivnog dela uma dostiže baš na vodolijanskoj ovoj zvezdi je slika ostvarenja želje kroz meditaciju, opuštanje, muziku, slike i ali i dubok astrološki i ezoterični rad, jer je ovo zvezda tajnih znanja i medijuma, na kojoj je i čuveni renesansni genije i ezoterik Leonardo Da Vinči imao svoj Mesec.

Ovaj dan ne traži aktivnu “levu hemisferu” našeg mozga već pre spoznaju kroz prazninu i slike, a jedan od arhetipskih imidža koji može opisati potrebu dana je slika u Tarotu pod nazivom “Obešeni čovek”. Ovaj čovek je obešen za stopalo i tako okrenut naglavačke on spokojno i nasmešeno stoji okrenut naglavačke sa sjajnim oreolom oko glave koji ukazuje na individuu koja je uspela da stekne spoznaju i individualno otkriće do koga dolazimo kad uspemo da se na tren odvojimo od uslovljavanja kolektivnih postavki i da pronađemo svetlost znanja u spoju između praktičnog i intuitivnog uma. Zato, obratimo pažnju baš na petak ove sedmice, kada i Merkur bude na 29º, na samom prelasku između Lava u Devicu, jer to je dan spajanja logike i intucije, jedinstva leve i desne hemisfere mozga, te stoga spoznaja i otkrića.

U subotu Merkur prelazi u znak svoje egzaltacije (Devicu) gde će, čini se, moći ponovo da analizira i rezonuje. Ipak, ova subota nije dana kada treba donositi bitne odluke jer će Merkura opozicijom spremno dočekati Neptun iz Riba, zamagljujući mogućnost jasnog sagledavanja situacije i donošenja odluka.

Ovo je, naravno, i sedmica oslobađanja i od destruktivnih odnosa bilo da su to odnosi sa partnerom ili, pak, naš odnos ka bilo čemu što već odavno nije funkcionalno. A ovo je itekako bitno, jer je nedelja iza ove upravo nedelja otvorene akcije.

Ka čemu idemo?

Energija koja je započela Mesečevom konjunkcijom sa Plutonom ove sedmice ide ka konjunkciji sa Uranom u nedelju, što sve zajedno naglašava potrebu za oslobađanjem i započinjanjem novog, da bi zatim prvi aspekt u narednoj sedmici bio blagorodni sekstil sa Jupiterom. Ovo je jasna slika novog početka koji otvara mogućnosti za ekspanzijom, a dispozitor Mars u Škorpionu u snažnom aplikacionom sekstilu sa Plutonom govori o jačini ove duboke unutrašnje motivacije koja dobija snagu iz spoznate želje.

Izazovi

U prvom delu nedelje, posebno u utorak, postoji opasnost da budemo “fanatični” i “da sa prljavom vodom izbacimo i bebu” ili “sa starim stvarima bacimo i orman”.

Kako najbolje iskoristiti potencijale ove nedelje

Potrebno je da se rešimo starog i nepotrebnog (posebno u pravom delu nedelje) kroz tihu i smirenu akciju, za praktične odluke da iskoristimo sredu i četvrtak, a petak za meditaciju i otkivanje onoga što nas motiviše, što želimo ili da “pustimo svoju želju u etar” i da je zatim zaboravimo, jer će tako najbolje i najbrže da putuje ka svome cilju. Dozvolimo sebi da osetimo i prihvatimo prazninu Meseca i Plutona, koja će nakon toga dati potpunu dubinu i spokojnost Bića.

Glavni akteri

Kako jake emocije preplavljuju razum, svi oni sa natalnom, progresivnom ili tranzitnom kombinacijom Meseca i Plutona, kao i oni rođeni u znaku ili podznaku Ovna ili Jarca, biće posebno aktivirani. Takođe, prozvani su i svi oni koji imaju aspekt Merkura i Saturna, kao i oni sa kombinacijom Merkura i Neptuna.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD