Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Uvod u tumačenje natalnog horoskopa Astrologija je specifičan jezik, čije specifično pismo - nebesku abecedu je potrebno znati čitati i tumačiti. Ona je veština sklapanje reči i rečenica koje nastaju kombinovanjem astroloških simbola. Kurs "Uvod u tumačenje natalnog horoskopa" počinje u sredu, 8. septembra od 19h na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
Kurs: Tehnike Tranzita u Astrologiji U ponedeljak, 6. septembra, od 19h na Kepler Institutu počinje dvomesečni kurs iz tehnika tranzita u astrologiji. Svi događaji iz života jedne osobe su sadržani u njenom natalnom horoskopu. Međutim, da bismo mogli da ih procenimo kada će se oni dogoditi, neophodno je da na određeni način “oživimo” natalne planete, da ih pomeramo u vremenu i na osnovu tih promenjenih pozicija zaključimo kada će se realizovati određeni natalni potencijal.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Prošlih Života Ono što mi treba da tražimo u karmičkoj astrologiji i u ovom reinkarnacijskom otkrivanju potovanja Duše, jesu različite potrebe nas samih koje se ispoljavaju u različitim životima, trenucima koje negde živimo. Kurs iz karmičke astrologije počinje u utorak, 7. septembra od 19h na Kepler Institutu u trajanju od 10 nedelja. Ovaj kurs je moguće pohađati i online.
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Veza preko 16º Vodolije

Britanska ambasada u Beogradu je tokom juna 2012. godine, u vreme retrogradne (prošlost) Venere (diplomatija), proslavila čak tri jubileja...

Prvi jubilej je vezan za zvanični rođendan kraljice Elizabete II i njen Dijamantski jubilej, odnosno 60 godina od kako je došla na čelo Velike Britanije i Komonvelta. Svečanom plovidbom Temzom i pompeznim slavljem, koje je trajalo od 2. do 5. juna, kako u samom Ujedinjenom Kraljevstvu, tako i u svih 16 država Komonvelta, obeležen je jubilej kakav se na Ostrvu ne pamti od XIX veka. Samo je kraljici Viktoriji uspelo da na tronu dočeka Dijamantski jubilej.

Nasledivši tron od oca, Džordža VI, 6. februara 1952. godine, u vreme kada je Vinston Čerčil bio britanski premijer, kraljica Elizabeta II je tokom vladavine „promenila“ 12 (simbolika retrogradnosti) britanskih premijera, isto toliko američkih predsednika, 6 (Venera) papa se smenilo u Vatikanu, dok je kraljica posetila 116 država. Kraljica Elizabeta II je otvorila i XXX Letnje Olimpijske Igre u Londonu. Olimpijski stadion će od naredne godine, 2013., nositi ime kraljice Elizabete II, a i čuveni Big Ben (Clock Tower), istočna kula Vestminsterske palate, će biti, u čast Dijamantskog jubileja, preimenovan u Elizabetin toranj. Zapadna kula Vestminsterske palate je preimenovana u Viktorijin toranj, u čast vladavine kraljice Viktorije, još davne 1860. godine.

U sunčevoj karti za dan kada je njen otac, kralj Džordž VI, preminuo, 6. februara 1952. godine, što se automatski smatra i danom njenog stupanja na kraljevski tron - Sunce (otac) je bilo baš na 16º Vodolije 28’, na Veneri, koja je vladar prve, ali i osme kuće (smrt) što je u ovom slučaju mnogo važnije, jer to je dan kada umire (Venera, vladar 8) sam kralj (tranzitno Sunce).

No, Venera je i vladar samog Asc (sudbina nacije, stanje u narodu, opšte okolnosti, glavni grad, tj. London) u karti Ujedinjenog Kraljevstva. Zanimljivo je to da je direktivni Asc (kreće se oko 1º za 1 godinu) kraljice Elizabete II na dan očeve smrti bio isto na 16º Vodolije 23’- baš na onom mestu gde se našlo tranzitno Sunce u danu već pomenute smrti njenog oca! Ako svemu ovome dodamo i činjenicu da je kraljica Viktorija, kojoj je jedino u britanskoj istoriji pošlo za rukom da doživi Dijamantski jubilej (60 godina vladavine), koja je bila pranana današnjoj kraljici Elizabeti II, poznata po tome da dok je ona vladala „Sunce u Ujedinjenom Kraljevstvu nikad nije zalazilo“, te da je ovo Kraljevstvo u doba njene vladavine postalo vodeća svetska sila kojoj je upravo ona donela ekonomski i tehnološki napredak, društvene promene i vrhunac industrijske revolucije – u svojoj karti imala Jupitera u 10 (ona na vlasti) i to upravo na 16º Vodolije 55’, onda nam taj 16º Vodolije može biti nešto bitno, nešto na šta u karti Ujedinjenog Kraljevstva, mi, kao astrolozi, treba da obratimo pažnju!

Ako se sada osvrnemo na ovu, 2012., godinu retrogradne Venere (nešto od pre), godinu u kojoj je kraljici Elizabeti II pošlo za rukom ono što nekad davno i njenoj pranani, kraljici Viktoriji – da postane drugi monarh u britanskoj istoriji koja već 60 godina neprekidno vlada krunom – onda vidimo da upravo u ovoj godini je direktivni Mesec (kraljica majka, jer je Rak na vrhu 10 u karti Ujedinjenog Kraljevstva, i nalazi se inače i u samoj 10. kući, i to i u znaku svog sedišta, u Raku) u karti Ujedinjenog Kraljevstva na 16º Vodolije 34’! Nadalje, i sama Elizabeta II ove godine ima direktivni Saturn (natalno joj se nalazi na 24º Škorpiona 27’, na vrhu 10 – ona kao vladar, a vladar je i njenog Asc u Jarcu i u njenom slučaju predstavlja i britanski narod, budući da je Asc 4. kuća (narod) od 10 – ona kao kraljica) na 16º Vodolije 49’.

Kao što znamo, juna meseca se dogodio prelazak Venere preko diska Sunca,na 15º Blizanaca (gotovo na 16º) što je sasvim sigurno trigonom „pokrenulo“ više pomenuti 16º Vodolije, pa je zato 2012. – godina od posebnog značaja za Ujedinjeno Kraljevstvo! „Dodirnuta“ je Venera (London) sa 16º Vodolije 32’ iz karte Ujedinjenog Kraljevstva, koja je pri tom još i smeštena u 5 (slavlja), pa je sve u znaku slavlja i sećanja na nekog od pre. Vreme kraljice Viktorije je sasvim sigurno nekako „oživljeno“ kroz Elizabetu II, i to baš u godini retrogradne (neko od pre, prošlost) Venere.

Dva „bilateralna jubileja“ Ujedinjenog Kraljevstva i Srbije

S’ druge strane, u ovoj, 2012., na međunarodnom nivou, povod za slavlje su još dva jubileja: 175 godina od uspostavljanja zvaničnih diplomatksih odnosa između Britanije i Srbije i 40 godina od zvanične državne posete kraljice Elizabete II Beogradu.

Istorija britansko-srpskih odnosa započela je aprila 1832., kada se diplomata i publicista, tada sekretar britanske ambasade u Carigradu, Dejvid Urkvart, pri povratku iz Carigrada u London, kraće zadržao u Srbiji i tom prilikom se sastao i sa samim knezom Milošem Obrenovićem. Međutim, susret se dogodio i sledeće godine, 1833., u novembru, pri novom odlasku za Carigrad. Najvažnija tema tog drugog (simbolika retrogradnosti – ponavljanje) susreta bila je mogućnost uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve zemlje.

O svojim razgovorima sa knezom Milošem Obrenovićem, Urkvart je krajem 1833. svojoj vladi podneo opširan i poverljiv izveštaj. Ono što je za nas ovde zanimljivo je to da je baš krajem 1833., direktivni Asc Srbije (narod Srbije) došao na 7º Vage 05’, gotovo na sam Asc Ujedinjenog Kraljevstva, pa je ovo slika „približavanja“ Srbije Londonu. Takođe je zanimljiv i stepen na kojem se tada našao sekundarni Asc Srbije. U pitanju je 16º Vage 32’! S’ druge strane, vrh sekundarne 7 (odnosi sa inostranstvom) iz karte Srbije došao je na 16º Ovna 32’! Upravo se u karti Ujedinjenog Kraljevstva, vladar Ascendenta Venera nalazi na 16º Vodolije 32’, pa je i ovo slika uspostavljanja odnosa između Londona i Srbije.

Zašto je sve ovo, nama (kao astrolozima), zanimljivo? Zato što je dekret o postavaljanju prvog britanskog konzula u Srbiji, pukovnika Džordža Lojda Hodžesa, potpisan 30. januara 1837. – sekundarno Sunce (ugled, čast) iz karte Ujedinjenog Kraljevstva je baš tada bilo upravo na 16º Vodolije 53’, na stepenu koji je bitan za samu Britaniju, ali, uskoro ćete videti, i za britansko-srpske odnose.

Veliki Vazdušni Trigon i lotos konstelacija preko 16º

Prvi britanski konzul, pukovnik Hodžes, je stigao u Kragujevac, tadašnju prestonicu Kneževine Srbije, 3. juna 1837., kada je svečano i uručio akreditivna pisma knezu Milošu Obrenoviću, čime su zvanično i uspostavljeni diplomatski odnosi između Londona i Srbije. Srpski knez je prvog britanskog diplomatu primio sa svim počastima, a srdačni odnosi uspostavljeni pri prvom susretu, vremenom će prerasti u prisne... Zanimljivo, baš tog dana, Venera (diplomatija) je bila na 16º Blizanaca! Ove, 2012. godine, se na 15º Blizanaca (gotovo 16º) dogodio već pomenuti prelaz Venere preko diska Sunca, što nas je sve podsetilo na važnost diplomatskih odnosa između Ujedinjenog Kraljevstva i Srbije baš u ovoj godini, godini retrogradne Venere. Jer, s’jedne strane imamo Veliki Vazdušni Trigon preko 16º Vodolije, Vage, Blizanaca, a s’ druge strane imamo snažnu lotos konstelaciju koju pravi 16º Ovna sa 16º Vodolije s’jedne strane i 16º Blizanaca s’ druge strane.

Sve upućuje na zaključak da se radi o specijalnim, posebnim bilateralnim odnosima između ove dve zemlje, kojima ove 2012. godine pridajemo poseban značaj, jer se i u karti Srbije Venera (diplomatija) nalazi na mestu gde se 6. juna dogodio prelaz Venere preko diska Sunca, na 15º Blizanaca (u blizini 16º).

I na kraju, da je Univerzum zaista savršen i da se pobrine za sve, govori i sam dan zvanične državne posete kraljice Elizabete II Beogradu. Poseta se dogodila 17. oktobra 1972. godine, i u ovoj 2012. Ujedinjeno Kraljevstvo i mi, Srbija, obeležavamo 40 godina od te posete. Dakle, još jedan jubilej. Poseta se dogodila negde oko podne, a baš tada je tranzitni Mesec - bio upravo na 16º Vodolije 35’!

Kako je sve počelo davne 1837. godine, kada je pukovnik Hodžes stigao u Srbiju, kao prvi britanski konzul, njegov mandat je zapamćen po tome što je maloj balkanskoj kneževini, Srbiji, približio moderne ideje zapadne demokratije i liberalizma, što se sve oslikava u pomenutom Velikom Vazdušnom Trigonu (koji daje velike intelektualne sposobnosti, sjajne govornike i diplomate), kao i lotos konstelaciji preko 16º ...

Zanimljivo da je knez Miloš Obrenović (kojeg je srpska opozicija „prozivala“ da je apsolutni vladar i kojoj je Miloševo „druženje“ sa Hodžesom bilo „trn u oku“) još tada želeo da prihvati zapadne vrednosti (na 16º Vodolije se nalazi zvezda iz konstelacije Delfin koja se i vezuje za daleki zapad, za spašavanje iz svih nevolja kroz finoću i ljubaznu prirodu) i da je upravo u britanskom konzulu video mogućnost da se oslobodi ruskog uticaja u Srbiji... Naravno, i Britanija je imala svoje interese... Želeli su slobodan put do Indije, slobodan prolaz preko Bosfora, želeli su da ruski uticaj smanje na putu njihovog osvajanja Azije, a Srbija je bila svakako bitna stanica na tom putu... Kasnije, kraljica Viktorija, koja je došla na čelo Ujedinjenog Kraljevstva, zanimljivo, samo dve nedelje nakon što su Srbija i Britanija uspostavile diplomatske odnose (3. juna 1837.) – postala i carica Indije!

Sam 16º je analogan četvrtom znaku, znaku Raka, i može da nas ascoira na prisustvo emocija, bliskosti (Rak) u odnosima između Britanije i Srbije, i to u komunikaciji (vazdušni znaci – mentalno, intelektualno). U prilog ovome je i tvrdnja koju iznose istoričari da ni jedan strani konzul nije uspeo da uspostavi tako prisne odnose sa bilo kojim srpskim vladarom u XIX veku, kao što je to učino pukovnik Hodžis sa knezom Milošem Obrenovićem. Viđali su se svakodnevno, vodili veoma poverljive razgovore, bili dobri prijatelji...

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD