Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

13.-19. VIII 2012

Kraj perioda retrogradnog Merkura je obično miran period sa malo nestabilnosti kada je u pitanju trgovina na berzi. Ali, ukoliko su Mars, Jupiter i/ili Uran takođe naglašeni, na većini svetskih berzi doći će do kretanja cena u veoma uskom opsegu. To je svakako bio slučaj prošle nedelje. Na Dow Jones Industrial Average, na primer, svakog dana prošle nedelje raspon cena bio je najmanje 100 poena, sve do oporavka u poslednjih 20 minuta u petak. To bi moglo da promeni ovu nedelju jer je Merkur 8. avgusta završio svoje retrogradno kretanje. Ove nedelje će i Mars i Uran biti u aspektima sa drugim planetama. Slično je bilo prošle nedelje sa plemenitim metalima, koji su najveće oscilacije cena imali u petak, 10. avgusta. Izgleda da će berze sledeće nedelje biti vrlo nestabilne.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Najbolja trgovina u toku ove prilično tihe nedelje bila je ponovo sa valutama. U dnevnom berzanskom izveštaju od utorka, 7. avgusta, za septembarski evro, rečeno je: "Brzi brokeri su u dugoročnom sa gubitkom razlike pred zatvaranje berze ispod 1.2140, nakon što su prodali 1/3 ovih dugoročnih i prošle srede uzeli profit. Uzmite sada profit i za drugu trećinu i sada ponovo kupite po 1.2250 ili manje". Nalog za kupovinu smo ponovili u četvrtak i petak, 9. - 10. avgusta. U utorak, 7. avgusta, evro se otvorio na 1.2402, što je profitabilna izlazna tačka za dugoročno. Euro se tog dana popeo na 1.2448, a zatim u petak pao na 1.2245, pre nego što se ponovo preokrenuo do kraja dana u petak i na zatvaranju berze bio blizu 1.2300.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Prošla sedmica je verovatno bila zatišje pred oluju. Možete da viditi pritiske na berzi koji počinju da popuštaju kasnije u petak, kada je Merkur krenuo napred i počeo da povećava brzinu pošto je 8. avgusta bio stacionarno retrogradan.

           Povećavanje pritiska je takođe označeno konjunkcijom Marsa i Saturna koja se odvija u sredu, 15. avgusta. Berze će se opustiti, kao i investicione i berzanske zajednice u svetu. Međutim, Mars - Saturn može biti prilično neprijateljska kombinacija, jer Mars voli rat i agresivan je, dok Saturn može hteti da kazni i da osujeti želje drugih, bez obzira koliko su one razumne. Ova konjunkcija odvija se u znaku Vage, i pravi konjunkciju sa Jupiterom i Neptunom u horoskopu Njujorške berze, i opoziciju sa Saturnom (osnovana 17. maja 1792.). Uopšteno govoreći, ovo je aspekt gde drugi deluju iz frustracije, što obično daje negativan rezultat. Samo se zapitajte koliko puta vam je bes koji se ispoljili dao dobar rezultat, ili rezultat kojem ste se nadali? Ne baš često. Tako možemo predvideti da političari idu jedan na drugog sa istim starim argumentima kao i ranije, a ovaj put bi mogli da nešto urade, jer predmet tih agresija na kraju dovede do "tačke raskida" jednostavno zbog frustracije. Možda se Mit Romni konačno oseća primoran da objavi svoju evidenciju o plaćanju poreza na prihod, na šta ga Obamin tim neumorno primorava da uradi. Možda će Obama konačno objaviti svoja prisećanja sa koledža kao što je Romnijev tim takođe zahtevao da uradi, da bi se videlo ko u ovoj trci može da bude najtransparentniji kandidat da bi dobio glasove javnosti. Lično, voleli bismo da vidimo Obamin razred sa fakulteta, i zbog ekonomije i zbog matematike. Svi znamo da ima dar za držanje govora, ali, da li ima bilo kakav talenat za brojeve?

Ali, vratimo se berzama, gde se naravno radi samo o brojevima. Pored konjunkcije Marsa i Saturna 15. avgusta, sledeće nedelje 15. i 16. avgusta će takođe Venera napraviti T-kvadrat sa kvadratom Urana i Plutona, Venera (novac - valute i akcije) sa Uranom (iznenadne vesti) i Plutonom (dug i porezi). Vrednosti će se naglo menjati tih dana. A uz naglašen tranzitni Mars u aspektu sa planetama u horoskopu NYSE, možemo da pogledamo akcije koje su vodeće u ovom mogućem trendu promena. Pored toga, oba ova aspekta (Venera sa Uranom i Plutonom i Mars sa Saturnom) imaju veze sa vremenskim uslovima i cenama žitarica. Možda će se konačno prekinuti talas toplog i suvog vremena.

           Sve je to uvod u drugi egzaktan rastući kvadrat Urana i Plutona, koji će se desiti 19 septembra. To je pritisak različite prirode koji utiče na rast berzi, a jedna od oblasti na koju će se odraziti taj porast su plemeniti metali, Mars će uskoro ući u Škorpiju, koja je znak "svođenja računa" kada su u pitanju dug i porez, ali i od posebnog je značaja za metale. Dužnička kriza je daleko od završetka. U stvari, ona će upravo započeti još jednu inkarnaciju sa ulaskom Marsa u  Škorpiju 23. avgusta – 6. oktobra, zatim će Saturn uraditi isto, počevši od 15. oktobra, i ostati tu naredne tri godine. Berzi i dalje preti pad od 30% ili više ukoliko se ne povuče odluka o povećanju poreza koje je najavljeno za 1. januar. Ovaj oporavak je verovatno samo farsa da skrene pažnju javnosti pre nego što dođe do konačnog velikog praska. Nemojte da vas uhvati nespremne.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

U prošlonedeljnom berzanskom izveštaju pomenuli smo 51. rođendan predsednika Baraka Obame ili solarni povratak. Mi smo pretpostavili da će on toga dana biti u Čikagu, ali je umesto toga on započeo dan u Vašingtonu, a završio ga u Kemp Dejvidu. To nešto menja položaj na nebu, jer je u Vašingtonu 9:03, a u Čikagu 8:03. To donekle menja stvari.

           Sunce u njegovom solarnom povratku prešlo je iz tajne 12. kuće u snažniju 11. kuću Kongresa. Ako on pobedi, može imati veću podršku Kongresa nego što mnogi pretpostavljaju u ovom trenutku. Ali Jupiter je takođe prešao iz 10. kuće u 9, što je još uvek jaka pozicija za reizbor, ali možda ne toliko jaka kao što bi to bilo u 10. polju karijere, da je bio u Čikagu. Mesec i Neptun u Ribama preselili su se iz 7. kuće saveznika u 6. kući zaposlenih. Ovo može biti konstelacija obmane, razočarenja ili razbijanja iluzija. Možda je bolje da ga razočaraju ili prevare njegovi zaposleni i službenici, nego njegovi saveznici. U svakom slučaju, Jupiter planeta sreće i preterivanja, je i dalje u lošem aspektu sa uglovima i Mesecom.

Sve u svemu, ovo nije loš solarni povratak za ponovni izbor. Ali, takođe nije sjajan solarni povratak za pronalaženje lične sreće i podršku njegovim vizijama. Izgleda da je još uvek nezadovoljan pitanjima zapošljavanja i može biti preterano kritičan prema drugima. U najboljem slučaju, on će sam učiniti neke stvari umesto da se oslanja na druge, i smatra da on to bolje uradi nego oni koje imenuje da rade za njega. On može postati kompulzivni perfekcionista u najsitnije detalje, što dovodi do toga da izuzetno teško drugi mogu da ga zadovolje. Dakle, u potrazi za mirom i harmonijom, oni mogu da ga ostave, ili će biti zamoljeni da odu. On treba svesno da radi na smanjenju stresa na radnom mestu, zbog drugih, kao i za svoje blagostanje, da ne bi imao zdravstvenih problema, posebno sa neravima i emocijama. Što je opušteniji, to je bolje za njega i za sve oko njega. Što je nervozniji, to je teže za njega i sve oko njega. Njegov uspeh i sreća ove godine najviše zavise od protočnosti njegove sposobnosti da upravlja svojim emocijama i nervima nego bilo šta drugo. To verovatno zahteva veliku veru u svoja dela, na šta ukazuje Mesec u Ribama u opoziciji sa Ascendentom solarnog povratka sa podznakom na sredini Device. Da li on to može da uradi? Svako to može da uradi ako razume dinamiku onoga šta radi. To je lepota astrologije. Ona otkriva naše uslove i naše izbore, ali na kraju svako od nas napravi izbore i time utiče na ishod.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD