Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

13. do 19. avgust 2012

Sedmica pred nama donosi dvojaku atmosferu i dvojaku prirodu događaja: s jedne strane preko Venere aktiviraće se već aktivni kvadrat Urana i Plutona u koji će Venerica uključiti i Marsa i Saturna, a s druge će Merkur i Sunce u Lavu igrati svoje lavovske uloge uz učešće Saturna s kojim će Sunce formirati sekstil u petak, i Urana s kojim će Merkur formirati trigon poslednjeg dana sedmice. Ono što posebno doprinosi težoj atmosferi do sredine sedmice je egzaktna konjunkcija Marsa i Saturna u Vagi koja se odvija istovremeno sa opozicijom Venere i Plutona (sreda), pri čemu ne treba gubiti iz vida da Venera dispozituje ova dva malefika pa će se posredno odviti i opozicija Marsa i Saturna, koji su preko Venere u znaku svog pada i izgona, sa Plutonom. Mars i Saturn, kao i Pluton, su primarni malefici, i sada preko Venere bivaju uključeni u mundani kvadrat Urana i Plutona, a svaka najava potencijalnih dešavanja koju simboliše veza Plutona na Faciesu koji je u kvadratu sa Uranom, i Marsom, koji dispozituje Urana, i Saturnom na Arkturusu je izlišna jer je sigurno reč o neminovnosti, o dešavanjima na koja sa ovim nivoom svesti ne možemo uticati bilo da je reč o elementarnim nepogodama, požarima, zemljotresima, bilo u sukobima u Siriji koji mogu uključiti i druge aktere poput SAD i Irana, bilo o Izraelu koji ima Veneru upravo na četvrtom stepenu Raka.

No, na ličnom nivou pred nama su dani tokom kojih možemo s jedne strane očekivati emotivne krahove, povrede, svađe u kući, napuštanje doma usled nekog nasilja na šta upućuje i Venera na Dirahu kojom otpočinjemo sedmicu a koja ima i značenje „pretučena žena“. Emotivna slabost, osetljivost i nesigurnost uzrokovaće izraženu ljubomoru koja lako može prerasti i u fizičko povređivanje koje Mars i Saturn zajedno, posebno ako su slabi, mogu inicirati. Stoga je savet da se uzdržimo od emotivnog provociranja koje može stvoriti i fizički vid agresije, posebno ako je u sve uključen i alkohol. Sedmica pred nama je problematična po pitanju odnosa i bračnih i porodičnih, ali i po pitanju zdravlja jer konjunkcija dva malefika u Vagi sa dispozicijom u Raku lako može doneti više nego obično probleme sa bubrezima, kožom, kao i kičmom, a koji mogu biti veoma ozbiljni i zahtevati operacije. Ovo su i povrede unutrašnjih organa u stomaku i prekidi trudnoće koji mogu biti opasni po život.

Ovo je i svaka mlada devojka koja zbog trudnoće može napustiti kuću, novopečena nevesta koja počinje da shvata da se nije baš tako „dobro udala“, ali i svaka Persefona koju otima Had, pa evo više kidnapovanja i silovanja nego obično. Sa Marsom i Saturnom na Arkturusu evo i povrede majke od strane sina... No, da ne slutimo samo na zlo, a i zlo je uvek zbog nečeg dobro, na isti način na koji je Saturn veći učitelj od Jupitera, radujmo se što će neminovnosti do sredine sedmice doneti neophodne preokrete koje nismo sami u stanju da načinimo. Pa ako je reč o lošem braku, lošem odnosu roditelja i dece, lošem odnosu muškarca i žene, to će Venera u T-kvadratu doneti šansu da se stvari promene. Ovo potvrđuje i pozicija Merkura na drugom stepenu Lava početkom sedmice gde se nalazi zvezda Talita iz sazvežđa Veliki medved, koja u prevodu znači „kćer sastanka“, a za koju je vezana priča iz jevanđelja po Marku, gde jedan od rukovodilaca Sinagoge prilazi Isusu i kaže mu da je njegova mala kćer na samrti. Isus odlazi da vidi kćer, uzma je u svoje ruke i izgovara „Talita kumi“ što u prevodu znači „kćeri ustani“, na šta ona ozdravljuje i ustaje. Naziv „kćer sastanka“ i dolazi odatle što je kćerkin problem uzrok sastanka sa Isusom. Ova zvezda je povezana sa isceljivanjem i opisuje pojavu problema nakon kojeg dolazi do susreta sa važnom osobom. I tako naša Venerica upravo predstavlja svaku kćer koja može biti na samrti (T-kvadrat), svaki problem koji može biti dramatičan, a koji će biti povod za isceljivanje, promene i susrete sa važnim osobama, na šta upućuje i sekstil Sunca u Lavu u Saturna u Vagi krajem sedmice.

Tokom drugog dela sedmice imaćemo priliku da uživamo u Merkurovoj  igri koji će kao dispozitor Jupitera pozicijom u Lavu i uz trigon sa Uranom doneti druženje, kretanje, izlaske na poznata javna mesta, strast ka kockanju i potencijalno velike dobitke. Doneće i sjajne mogućnosti za nove poslove jer nakon genijalne ideje koja ide iz trigona Merkura i Urana, sledi sekstil Sunca i Saturna, pa evo odobrenja autoriteta za izvršenje projekta. Evo i razgovora o dobijanju novca, kredita koji nam nije bio dostupan tokom Merkurove retrogradnosti. Evo i novih sjajnih telefona, kompjutera, automobila na tržištu koji će pobuduti veliku pažnju. Evo i konačnog prihvatanja odgovornosti za načinjene greške, evo i priznanja očinstva nakon dugo vremena. Evo i oca koji konačno završava suđenje u svoju korist. Evo i sjajnih knjiga, novih sajtova, učenja s lakoćom, i položenih ispita.

*

Ove sedmice, obzirom na T-kvadrat koji uključuje više planeta, značajnu ulogu imaće većina nas. Glavnu će odigrati oni sa Venerom u aspektu sa Plutonom ili Uranom, kao i Saturnom i Marsom. Posebno prozvani će biti oni sa Marsom i Saturnom u međusobnoj vezi, kao i sa Marsom ili Saturnom u vezi sa Plutonom ili Uranom. Najbolje uloge dobiće oni sa snažnim Suncem u aspektu sa Saturnom, kao i oni sa Merkurom u aspetku sa Uranom. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD