Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

13. do 19. avgust 2012

Sedmica pred nama donosi dvojaku atmosferu i dvojaku prirodu događaja: s jedne strane preko Venere aktiviraće se već aktivni kvadrat Urana i Plutona u koji će Venerica uključiti i Marsa i Saturna, a s druge će Merkur i Sunce u Lavu igrati svoje lavovske uloge uz učešće Saturna s kojim će Sunce formirati sekstil u petak, i Urana s kojim će Merkur formirati trigon poslednjeg dana sedmice. Ono što posebno doprinosi težoj atmosferi do sredine sedmice je egzaktna konjunkcija Marsa i Saturna u Vagi koja se odvija istovremeno sa opozicijom Venere i Plutona (sreda), pri čemu ne treba gubiti iz vida da Venera dispozituje ova dva malefika pa će se posredno odviti i opozicija Marsa i Saturna, koji su preko Venere u znaku svog pada i izgona, sa Plutonom. Mars i Saturn, kao i Pluton, su primarni malefici, i sada preko Venere bivaju uključeni u mundani kvadrat Urana i Plutona, a svaka najava potencijalnih dešavanja koju simboliše veza Plutona na Faciesu koji je u kvadratu sa Uranom, i Marsom, koji dispozituje Urana, i Saturnom na Arkturusu je izlišna jer je sigurno reč o neminovnosti, o dešavanjima na koja sa ovim nivoom svesti ne možemo uticati bilo da je reč o elementarnim nepogodama, požarima, zemljotresima, bilo u sukobima u Siriji koji mogu uključiti i druge aktere poput SAD i Irana, bilo o Izraelu koji ima Veneru upravo na četvrtom stepenu Raka.

No, na ličnom nivou pred nama su dani tokom kojih možemo s jedne strane očekivati emotivne krahove, povrede, svađe u kući, napuštanje doma usled nekog nasilja na šta upućuje i Venera na Dirahu kojom otpočinjemo sedmicu a koja ima i značenje „pretučena žena“. Emotivna slabost, osetljivost i nesigurnost uzrokovaće izraženu ljubomoru koja lako može prerasti i u fizičko povređivanje koje Mars i Saturn zajedno, posebno ako su slabi, mogu inicirati. Stoga je savet da se uzdržimo od emotivnog provociranja koje može stvoriti i fizički vid agresije, posebno ako je u sve uključen i alkohol. Sedmica pred nama je problematična po pitanju odnosa i bračnih i porodičnih, ali i po pitanju zdravlja jer konjunkcija dva malefika u Vagi sa dispozicijom u Raku lako može doneti više nego obično probleme sa bubrezima, kožom, kao i kičmom, a koji mogu biti veoma ozbiljni i zahtevati operacije. Ovo su i povrede unutrašnjih organa u stomaku i prekidi trudnoće koji mogu biti opasni po život.

Ovo je i svaka mlada devojka koja zbog trudnoće može napustiti kuću, novopečena nevesta koja počinje da shvata da se nije baš tako „dobro udala“, ali i svaka Persefona koju otima Had, pa evo više kidnapovanja i silovanja nego obično. Sa Marsom i Saturnom na Arkturusu evo i povrede majke od strane sina... No, da ne slutimo samo na zlo, a i zlo je uvek zbog nečeg dobro, na isti način na koji je Saturn veći učitelj od Jupitera, radujmo se što će neminovnosti do sredine sedmice doneti neophodne preokrete koje nismo sami u stanju da načinimo. Pa ako je reč o lošem braku, lošem odnosu roditelja i dece, lošem odnosu muškarca i žene, to će Venera u T-kvadratu doneti šansu da se stvari promene. Ovo potvrđuje i pozicija Merkura na drugom stepenu Lava početkom sedmice gde se nalazi zvezda Talita iz sazvežđa Veliki medved, koja u prevodu znači „kćer sastanka“, a za koju je vezana priča iz jevanđelja po Marku, gde jedan od rukovodilaca Sinagoge prilazi Isusu i kaže mu da je njegova mala kćer na samrti. Isus odlazi da vidi kćer, uzma je u svoje ruke i izgovara „Talita kumi“ što u prevodu znači „kćeri ustani“, na šta ona ozdravljuje i ustaje. Naziv „kćer sastanka“ i dolazi odatle što je kćerkin problem uzrok sastanka sa Isusom. Ova zvezda je povezana sa isceljivanjem i opisuje pojavu problema nakon kojeg dolazi do susreta sa važnom osobom. I tako naša Venerica upravo predstavlja svaku kćer koja može biti na samrti (T-kvadrat), svaki problem koji može biti dramatičan, a koji će biti povod za isceljivanje, promene i susrete sa važnim osobama, na šta upućuje i sekstil Sunca u Lavu u Saturna u Vagi krajem sedmice.

Tokom drugog dela sedmice imaćemo priliku da uživamo u Merkurovoj  igri koji će kao dispozitor Jupitera pozicijom u Lavu i uz trigon sa Uranom doneti druženje, kretanje, izlaske na poznata javna mesta, strast ka kockanju i potencijalno velike dobitke. Doneće i sjajne mogućnosti za nove poslove jer nakon genijalne ideje koja ide iz trigona Merkura i Urana, sledi sekstil Sunca i Saturna, pa evo odobrenja autoriteta za izvršenje projekta. Evo i razgovora o dobijanju novca, kredita koji nam nije bio dostupan tokom Merkurove retrogradnosti. Evo i novih sjajnih telefona, kompjutera, automobila na tržištu koji će pobuduti veliku pažnju. Evo i konačnog prihvatanja odgovornosti za načinjene greške, evo i priznanja očinstva nakon dugo vremena. Evo i oca koji konačno završava suđenje u svoju korist. Evo i sjajnih knjiga, novih sajtova, učenja s lakoćom, i položenih ispita.

*

Ove sedmice, obzirom na T-kvadrat koji uključuje više planeta, značajnu ulogu imaće većina nas. Glavnu će odigrati oni sa Venerom u aspektu sa Plutonom ili Uranom, kao i Saturnom i Marsom. Posebno prozvani će biti oni sa Marsom i Saturnom u međusobnoj vezi, kao i sa Marsom ili Saturnom u vezi sa Plutonom ili Uranom. Najbolje uloge dobiće oni sa snažnim Suncem u aspektu sa Saturnom, kao i oni sa Merkurom u aspetku sa Uranom. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD