Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”! Za prijave do 20.07. ostvarujete posebne POKLONE – Full Moon radionicu koja će se održati 24.07, kao i knjigu “Naučna astrologija” dr Lee Imširagić.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

06. - 12. VIII 2012

Roler koster vožnja retrogradnog Merkura, u vremenskom periodu kada se odvija kvadrat Urana i Plutona, nastavio se prošle nedelje. Prethodne nedelje, predsednik Evropske centralne banke Mario Dragi iznenadio je finansijsku zajednicu kada je saopštio da je ECB spremna da iskoristi svoju moć da bi štampala novac kako bi se sačuvao evro, i da je "U okviru našeg mandata, ECB spremna da uradi sve što je potrebno da se sačuva evro, i verujte mi - to će biti dovoljno." Na ovo smo mi u našem berzanskom izveštaju rekli sledeće: "Hmmmm, možda smo postali suviše cinični, jer kad god nam neko kaže: “veruj” ili “imaj poverenja”, naša prva reakcija je da ne verujemo ili da nemamo poverenja u ono što zatim sledi - posebno kada to izgovori pod uticajem retrogradnog Merkura, gde se izjave obično poreknu ili im je uskoro posle toga potrebna modifikacija." Do četvrtka, svi dobici iz prethodne sedmice bili su izgubljeni - i više od toga - kao što je predsednik ECB Dragi kvalifikovao svoje izjave serijom "možda", "može biti", "moglo bi", "postoje mogućnosti", i sve drugo osim "mi bismo" i "mi ćemo". Berzi se nije svideo ovaj preokret u odnosu na sigurnost i uveravanja koja su se provlačila u Dragijevim komentarima prethodne sedmice.

Ali onda se u petak dogodila jedna smešna ekonomsko-politička stvar. Platni izveštaji su pokazali povećanje plata od 163.000 za juli, što je znatno iznad očekivanja. Izveštaj je takođe pokazao da je nezaposlenost porasla na 8,3 odsto. Možda se pitate kako može biti otvoreno tako mnogo novih radnih mesta, dok u isto vreme raste nezaposlenost. Pa, ako ste finansijski astrolog i govorite o teoriji zavere - a većina nas po prirodi stvari jeste – znate da su ove brojke objavljene 1) Pod uticajem retrogradnog Merkura i 2) sa Mesecom na granici ulaska u znak Riba, što je u svakom slučaju finansijskim astrolozima dovoljno da razmišljaju o teoriji zavere. Ono što pokušavamo da kažemo jeste (a nije lako reći nešto direktno pod uticajem Rx Merkura sa Mesecom u znaku Riba) je sledeće: postoji izuzetno velika verovatnoća da će ove brojke biti drastično revidirane u izveštaju za sledeći mesec. Međutim, važno je ipak, da se prikaže ispravna statistika, jer dve vodeće američke partije imaće u avgustu konvencije za imenovanje (dobro, to je zaista važno samo za jednu stranku da prikaže ispravnu statistiku pre ovih konvencija, i ako sledećeg meseca to uradi, biće u redu).

Posle Dragijevih komentara od prethodne sedmice, berzanski indeksi širom sveta, do četvrtka su pali. Mnogi su pali ispod nedeljne i drugih nivoa potpore, što je tipično za retrogradni Merkur. Na veoma neočekivan i pozitivan platni izveštaj od petka, berzanski indeksi su ponovo skočili, značajno iznad dnevnih, pa čak i nekih nedeljnih nivoa otpora, što je, opet, tipično za retrogradni Merkur.       Ova varalica nema poštovanja prema granicama poput potpore i otpora, poput svog kosmičkog rođaka Urana. On takođe voli da se kreće brzo... ili bolje rečeno – da se brzo menja. Dakle, svakih 1 - 4 dana, on podstiče cene da rastu, a zatim ih spušta nazad. Dobra vest je da on 8. avgusta napušta klizav prevarantski teren gde se radi iza scene sa kontradiktornim informacijama i dezinformacijama, u kombinaciji sa lažnim signalima za kupovinu i prodaju, kada sve postaje predmet revizije, a kasnije se saznaje pozadina cele priče. U međuvremenu, oni što razgovaraju nađu se u razgovoru sa samim sobom, dok se okreću za 180 stepeni i pokušavaju da objasne zašto njihova objašnjenja više ne objašnjavaju ono što su upravo objasnili. Reči nisu važne. Brojevi jesu - oni se kasnije preispituju, pošto posluže svrsi za koju su namenjeni. U međuvremenu, budite srećni da prenesete glasine, ali ih prenesite brzo, jer Merkur ne stoji na jednom mestu, da ne bi rizikovao da bude uhvaćen. On se retko hvata kada je u retrogradnom hodu, već samo kasnije otkrijete da je on vas ponovo nadigrao, osim ako ne naučite da igrate po njegovim (manje srećnim) pravilima.

Nisu se samo berze prošle nedelje spuštale roler kostom pod uticajem retrogradnog Merkura. Zlato i srebro su takođe naglo skočili – i zatim pali – a onda do petka opet skočili. Slično je bilo i sa sirovom naftom i valutama u odnosu na američki dolar, koji je kasnije ponovo pao posle ovih vrtoglavih obrta. I usred svega toga, državne obveznice su nastavile svoj pad u odnosu na prošlonedeljni maksimum svih vremena. Ne brinite. U klasičnom stilu Merkura, oni će se takođe, ponovo preokrenuti.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Odakle da počnemo? Bilo je toliko toga prošle nedelje, u vezi berzanskih indeksa, valuta, obveznica i plemenitih metala. Uzmimo dnevni berzanski izveštaj za četvrtak, 2. avgust, za srebro, u kome se kaže: "Pozicionirani brokeri su izašli, i sada mogu kupovati dugoročno za 2690 ili ako se ponudi, po boljoj ceni, sa gubitkom razlike na kraju, ispod 2670. Brzi brokeri mogu da urade to isto". Najniža vrednost tog dana je bila 2688. Sutradan, u petak (3. avgust), srebro je išlo do 2790, a pred zatvaranje berze je bilo 2780. Dan pre toga smo vas takođe savetovali u vezi sa septembarskim e-mini NASDAQ ugovorima, "Brzi brokeri su u kratkoročnom sa gubitkom razlike na kraju iznad 2660. Međutim, gledajte da pokrijete i da preokrenete u dugoročno za 2620, ili ako se ponudi po boljoj ceni, sa gubitkom razlike na kraju ispod 2570". Najniža vrednost bila je 2618,50, tog dana, a do petka - iznad 2680.

Kratkoročna geokosmička kretanja

U februaru 1968, baš kada su, kao i sada, Uran i Pluton pravili svoju 112 - 147 godišnju konjunkciju, predsednik Lindon Džonson zatražio je da Kongres povuče zahtev da dolar ima podlogu u zlatu. On je rekao, "nije potrebno da nam zlatna rezerva koja se zahteva kao podloga za dolar u odnosu na obveznice federalnih rezervi, pokaže da treba da vodimo opreznu monetarnu politiku - mit je odavno već uništen. Nije potrebno davati vrednost dolaru - vrednost dolazi iz naše proizvodne ekonomije". Ta odluka, usvojena od strane Kongresa sledećeg meseca, fundamentalno je izmenila prirodu novca u SAD (pa čak i u čitavom svetu) i bez presedana dozvolila porast broja kredita. - Sa MMA radionice o zlatu, u Amsterdamu, Holandija, 23. juna 2012, i citat Ričarda Dunkana, glavnog ekonomiste u upravi Blackhorse imovine (Blackhorse Asset Management), iz njegove nove knjige pod nazivom “The New Depression: The Breakdown of the Paper Money Economy.” ("Novi krah: Slom privrede papirnog novca").

Sada dolazimo do jednog od intenzivnijih geokosmičkih vremenskih perioda godine, počevši od Merkura koji kreće direktno 8. avgusta, zaključno sa Venerom koja pravi T-kvadrat i tranzit na kvadrat Urana i Plutona 15. – 16. avgusta. Kasniji datumi su izuzetno važni jer će Mars takođe napraviti svoju višegodišnju konjunkciju sa Saturnom 15. avgusta. To je teška stvar iz nekoliko razloga.

Prvo, Mars u konjunkciji sa Saturnom je kao da ste spojili neodoljivu silu sa nepokretnim objektom. To je kao da pokušavate da se takmičite u auto trci sa pokvarenim kočnicama. Neko želi nešto, i želi to odmah. Druga strana ne želi čak ni da razmotri obavezu, ali možda želi da uskrati davanje onoga što se traži samo da bi napakostila ovoj strani koja to zahteva. To je na neki način kao da Bela kuća zahteva da Romni otkrije svoje poreske prijave, a Romnijeva strana zahteva da predsednik otkrije svoja sećanja iz srednje škole i sa koledža. Kako bi bilo lepo kada bi obe strane otkrile sve što ona druga strana zahteva. Ali, naravno, ni jedna strana neće otkriti bilo šta što druga strana zahteva jer, na kraju krajeva, druga strana nije transparentna pa zašto bismo mi bili? Mars i Saturn su više ratoborni nego što su pomirljivi. U međuvremenu, svi misle da druga strana nešto krije, a istina je da obe strane verovatno nešto kriju, jer na kraju krajeva, nije li Pluton ovih dana naglašen? A Pluton skriva i otkriva ono što je skriveno. Ako žele da izbegnu gnev Plutona, trebalo bi da se dogovore da i jedni i drugi otkriju sve što javnost zaslužuje da zna, kako bi donela valjanju odluku na glasanju na osnovu dobre informisanosti. Pored toga Mars i Saturn predstavljaju veliku sušu i gubitak useva.

Druga stvar je Venera u aspektu sa kvadratom Urana i Plutona. Pošto Venera vlada kreditom, a Pluton vlada dugom, i obe planete su u lošem aspektu sa Uranom, to podrazumeva još jedan nalet konfliktnih izveštaja u vezi sa eksplozijom svetske dužničke krize. To može biti u Evropi, SAD, ili bilo gde, za dug ne postoje granice, naročito u modernim vremenima u kojima se dugom sada smatraju krediti - i to je stvarnost još od postavljanja zlatnog standarda pre više od 40 godina. Ali problem je da postoje granice i ograničenja sa kojima na kraju moramo da se suočimo. To je jedna od lekcija Plutona u Jarcu (2008. – 2024.), koji kaže... svi dugovi se nekako i na neki način moraju platiti, a knjige moraju biti u ravnoteži ili će biti spaljene (tj. dug se mora oprostiti pošto verovatno nikada neće biti otplaćen). A kako ćete ga vratiti kada vaš dug nije nastao zbog vašeg kredita (koji u stvari više ne postoji), već zbog povećanja iznosa duga nastalog vašim obećanjem koje ste dali zbog dobre volje i poverenja da vratite i ono što ne možete da otplatite?

Luis Kerol i Alisa u zemlji čuda bi pronašli ovu rupu za crve koja se obrušava zbog mudrog saveta gusenice. A gusenica je odličan simbol za Plutona i za njegovu sposobnost da se transformiše iz jednog oblika u drugi, što je upravo ono što se dogodilo sa konceptom kredita na kome je zasnovan finansijski sistem u periodu zlatnog standarda u odnosu na sistem koji je zasnovan na zvaničnoj valuti koja sada pronalazi jedini način da se održi, tako što svetski dug raste sve više i više, jer vlade nisu voljne da budu strpljive sa razumnim merama štednje. U stvari, većina svetskih lidera ne veruje da mere štednje uopšte imaju smisla. Kao i gusenica, oni vole da veruju da je ono što ima smisla da trošite sve više i više novca koji nemate (dug) i na taj način će se nekako magično stvoriti sve manji i manji dug. Da li smo rekli da je Merkur retrogradan? Možda je u progresijama svetskog horoskopa Merkur sada retrogradan, a verovatno i u Ribama ili u lošem aspektu sa Neptunom.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Dana 4. avgusta u 8:03, predsednik Barak Obama će proslaviti svoj 51. solarni povratak, pod pretpostavkom da ga provede u Čikagu (a obično je tu na svoj rođendan), Devica će biti na ascendentu, njegovo Sunce će biti u 12, a Mesec u Ribama u 7. kući. Ne zadržavajte dah, jer nema dokaza o transparentnosti sa ovako postavljenom 12. kućom i Ribama koje vole da rade iza scene. Oni ne otkrivaju ono što znaju. Ipak, sa Jupiterom u 10. kući solarnog povratka, ipak izgleda da je na putu ka izbornoj pobedi, ako gledamo ovaj metod predviđanja. Naravno, čak i pošto je Jupiter ovako visoko u horoskopu, on je u kvadratu sa Mesecom, Hironom i Neptunom koji se nalaze oko vrha 7. kuće u Ribama, i zbog toga će morati da bude pažljiv sa preterivanjima i pohvalama koje mogu da imaju suprotan efekat i da izazovu poniženje. Samo iz ovog horoskopa, čini se da njegove najveće prepreke za pobedu mogu biti nemar, netačnost i preterivanje. Njegov najveći adut za pobedu je njegova sposobnost da ulije poverenje onima koji još uvek veruju u "nadu i promene". Srećom, izgleda da je sreća na njegovoj strani. Nažalost, on se i dalje bori sa mogućnošću da ostvari ono što je obećano, a po njegovom shvatanju, to nije njegova krivica. Dakle, ako ponovo bude izabran, ponovo će izgledati kao da je nasledio strašan nered. Šta predsednik treba da uradi? Što je još važnije, šta narod treba da uradi?

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD