Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

06. do 12. avgust 2012.

Sedmica pred nama donosi bitne promene jer nas očekuje Merkurovo zaokretanje u direktan hod (sreda), kao i, što je još značajnije, Venerin prelazak u znak Raka (utorak) nakon četiri meseca boravka u znaku Blizanaca. Obzirom da su ove dve planete dispozitori hronokratora Jupitera i Saturna to ova promena samim tim ima i veći značaj.

Sa Venericom u Blizancima doživeli smo najraznovrsnija iskustva i imali priliku, obzirom na njenu retrogradnost i brojne aspekte, da napravimo i brojne greške i propuste, ali i da na pragu izlaska iz senke, uz trigonsku podršku Saturna iz Vage, i ispravimo sve pogrešno načinjeno i uspostavimo dugoočekivani balans. Sedmicu otpočinjemo sa Venerom na poslednjim stepenovima znaka Blizanca gde će prelaziti preko tri važne zvezde: Polaris, Betelgez i Menkalinan donoseći mogućnost nagrade, uspeha, slave, moći, ali svakako i opasnost u saobraćaju, kao i od požara i vremenskih nepogoda, posebno jer dispozituje i Marsa i Saturna. Obzirom da je i Merkur istovremeno stacionaran to svakako sa Venerom na poslednjim stepenovima ne treba do srede ništa bitno započinjati, već dovršiti nedovršeno, biti obazriv i strpljiv za volanom, što više biti u tišini i ne donositi značajne odluke jer od srede dolazi do obrta situacije. Do srede Venerice završavaju i pripreme za povratak kući, nakon dužeg boravka na putu gde su se mogle desiti i neočekivane okolnosti. Pišu se i poslednje oproštajne reči ljubavniku kojeg možda nikada više neće sresti. Neka pisma i poruke možda ostanu neisporučene, a zbog nekih će se mnoge i pokajati već od sredine sedmice kada Merkur krene direktno jer, kao po pravilu, stvari izgledaju potpuno drukčije kada se Merkur prene iz sna zvanog retrogradnost. Mnogi će se tada zapitati kako su nešto mogli uraditi, izreći, napisati, a kako je Merkur Venerin dispozitor, to skoro istovremena njegova direktnost sa nultog stepena Lava sa Venerinim prelaskom u znak Raka donosi bitne, radikalne promene i potpuno drukčije viđenje stvarnosti. I evo mladih devojaka koje su blizanački spontano ušle u vezu koja odjednom postaje ozbiljnija nego što su možda želele jer stiže odgovornost kakvu Blizanci ne poznaju – odgovornost Raka prema porodici, domu, materinstvu. Neke će se u ulozi lagano snaći radosno očekujući vest da su u blagoslovenom stanju, a posebno one koje su to dugo bezuspešno pokušavale. No, biće i onih koje će ovo stanje potpuno iznenaditi, posebno ako nisu sigurne ko je otac: Mars, Sunce ili Saturn! Direktni Merkur sa nultog stepena znaka koji takođe simboliše potomstvo doneće i neminovost odluke vezane za potomstvo, a sa Venerom koja aplicira u T-kvadrat sa Plutonom i Uranom ta odluka neće biti lagana. One aferoidne Venerice sigurno će zbrisati od svake odgovornosti shvatajući da su se našle u ulozi koja im ne odgovara, one željne materinstva treba da budu obazrive jer naredne sedmice Univerzum ne podržava plodnost.

S druge strane, kako direktnost Merkura donosi preokret, to će svakoj neodlučnosti doći kraj, pa evo i brojnih prosidbi nakon dugog kolebanja, evo i konačnog pristanka na zajednički život, evo i sestre koja se konačno vraća kući, evo i automobila koji konačno stiže na kućni prag, evo i željenog telefona koji se konačno pojavljuje u prodavnicama, evo i konačnog izlaska iz štampe knjige čija je priprema trajala neočekivano dugo ili čije je prvo izdanje rasprodato maksimalno brzo. Evo i donošenja zakona na koje se dugo čekalo, evo i pronalaženja izgubljenih ključeva, telefona, automobila, ali i onog dobitnog tiketa koji je „nestao“. Evo i poziva osobe koja je dugo bila distancirana, evo i konačnog dogovora sa pretpostavljenim, evo i otklanjanja kvarova na internet mrežama, kompjuterima...  

Period tranzita Venere kroz znak Raka je period kada imamo potrebu da se vratimo porodici, korenima, sećanjima... kada smo svi nostalgičniji i emotivniji nego obično i kada imamo naglašeniju potrebu za bliskošću i nežnošću. Ova će Venerica ove sedmice biti veoma nežna, suptilna, romantična jer će praviti trigon sa Neptunom iz Riba, pa evo najlepših ljubavnih snova, maštanja o domu i porodici, princu iz bajke... Evo sjajnog vikenda kraj nekog jezera, sjajnog vina, sjajne hrane... Evo i najlepših ljubavnih balada, najlepših akvarela, najlepših ljubavnih filmova... No, onih filmova gde nakon romantičnog upoznavanja sledi vrlo napet zaplet...

Veneru nakon početne zanesenosti Neptunom čeka opozicija sa Plutonom i kvadrat sa Uranom naredne sedmice. Evo neprimetne Neptunove mreže iza koje sledi T-kvadrat. Evo sjajnog vina, ali i opasnost koja sledi ako se pretera. Sa Marsom i Saturnom u Vagi koji preko Venere idu u pad, svaki odnos je potencijalno problematičan, hrana može predstavljati opasnost, zidanje kuće ugroziti živote, kao i abortus život ploda i majke. Poslednji aspekt Venere iz Raka je kvadrat sa Saturnom, pa ma kako da ćemo biti spremni da se emotivno otvorimo, treba zaboraviti na očekivanja, jer svako očekivanje može doneti i bol...

*

Ove sedmice glavnu ulogu odigraće oni sa Venerom ili ličnim planetama na početnim stepenovima Raka, posebno oni sa Venerom u aspektu sa Neptunom ili Mesecom, ili u Ribama. I dalje su aktivni svi sa Merkurom u Lavu ili aspektu sa Suncem, a posebno oni sa stacionarno direktnim Merkurom. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD