Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Venera u Raku

Igre bez granica bar za izvesno vreme su završene. Posle četiri meseca Venera iz Blizanca se ušetala u znak Raka. U Raku se traži unutrašnja regeneracija ili buđenje tog jedinstvenog znanja koje nosi u sebi znak Raka. Venera je prikupila mnoštvo informacija, kao i puno proživljenih iskustava. Njezin dispozitor Merkur je prešao dobar deo zodijaka.

Zanimljivo je bilo kada je Venera ušla u znak Blizanaca, a njen dispozitor (Merkur) je bio retrogradan u znaku Riba, egzaltirajući je dvostruko i pozicijom u znaku i svojom retrogradnošću. Sada kada je Venera napuštala znak Blizanaca, dispozitor joj je bio takođe retrogradan u znaku Lava. Univerzum se uvek pobrine da nam olakša okolnosti, naravno ako to umemo da prepoznamo. Merkur je u prethodnom vremenu bio dispozitor i Marsa iz Device (fiziologija) i Venere iz Blizanaca (um) Spajanje uma i tela je upravo išlo kroz Lava. Snaga volje i razvijanje svesti o jedinstvu uma i tela zahteva mnogo svetla, što Lav ume da pruži.

Ovo vreme je bilo izuzetno vreme, buđenja svesti o ljubavi ili svemu onome što volimo. Venera će ponovo biti retrogradna tek krajem decembra 2013. godine i to u znaku Jarca.

Sada kada je Venera ušla u znak Raka, neophodno je prikupljena iskustva sa mentalnog nivoa (Blizanci) spustiti u naše eterično biće (Rak). Pratićemo Venerin boravak u znaku Raka i preko njenog dispozitora Meseca. Ovo će biti izuzetno zanimljivo zbog brzine kretanja Meseca i faza Meseca što će donositi nagle promene u raspoloženjima svih nas, ma gde nam padaju tranzitna ili naša natalna Venera. Naravno, naglasak će u svačijem horoskopu biti na natalnoj poziciji Meseca, jer će Venera kroz ta vrata ući u naš univerzum u naše lične događaje.

Rakovi će u ovom periodu imati zaista turbulentan period na emotivnom planu. Sama kardinalnost je veoma naglašena na nebu, što donosi nagle iznenadne događaje i odluke. Obzirom da je Mesec svo vreme Venerin dispozitor, neophodno je naći sopstveni mir. Možda bi u ovom periodu Rakovi mogli najviše pažnje (brige) da posvete sebi. Suptilna Rakovska duša žudi za nežnošču, dodirom i ljubavlju, pa je vreme da sve ono što želite pružiti drugome – to pružite sebi. Prvi aspekt koji će Venera napraviti je sa Neptunom. Ovo je dan (10.8.) stvoren za bajku prepunu fascinantnih i čudesnih doživljaja, čarolija, dobrih vila i ispunjavanja svih želja. Obratite pažnju da posle divne večeri 13.08, ne tražite ideal u ljubavi pa kada ga ne nađete prekinete ljubavnu priču pre nego je i počela. Pogodnija atmosfera za ljubav Rakovima dolazi kada 23.08. Mars (Venerin par) uđe u znak Škorpiona, što je Rakovsko peto polje, polje ljubavi. Čuvajte se tvrdih stavova 03.09. jer se možete razočarati. Rakovi, ne zaboravite sve ono što životu dajete on vam samo to i vraća.

Lavovima Venera u narednom periodu šeta kroz 12. polje. S’obzirom da Lavovi ne umeju ništa sakriti, oni bi mogli ovu Venerinu poziciju (vlada 3. poljem) iskoristiti kao inspiraciju za pisanje, sećanja na ljubavi (Merkur je retrogradan u Lavu). Kada se sve uzme u obzir, Lavovi u ovom periodu imaju više povoljnih aspekata nego nepovoljnih. Zanimljivo je da će se u znaku Lava 17.08. desiti lunacija (konjunkcija Sunca i Meseca – mlad Mesec), a budući da Mesec nosi u sebi Veneru ovo je veoma lep početak neke ljubavi ili možda veridbe. Od 22.08. Lavovima će pažnja biti fokusirana na finasije, jer Sunce ulazeći u znak Device ulazi i u Lavovo 2. polje. Kada se fokusiraju na finansije, mogu u trenutku (danu) napraviti kratak spoj sa partnerom (29.08). Ova velika energija se može lepo kanalisati kroz nežne ljubavne aktivnosti. Lavovi će još više pažnje posvetiti finansijama jer im Merkur (vladar 2. polja) ulazi 1.9.2012 u 2. polje i nosi finansijske vesti. Od 6.9. Lavovima u goste dolazi Venera. Radujte se Lavovi, to je vaše prirodno stanje.

Devicama Venera šeta kroz njihovo 11. polje pa će biti aktivna prijateljstva, kao i novac od nekih udruženja i organizacija. Obzirom da je Merkur (vladar Device) stacionaran (sedam dana stoji na 1º stepenu Lava, a tu se i okreće u direktan hod 8.8.2012). Ova sporost može doneti Devicama unutrašnje monologe i mnogo razmišljanja. Ipak, budući da je Devica najpametniji znak, ne sumnjam da će smisliti nešto pametno – ali kakve veze imaju ljubav i pamet?! Baš na samom početku Devicama predstoji nekakav emotivni nesporazum. Nesporazum može, pored emotivne prirode, da bude i vezan za nekakve finansije (novac koji je potrošen bez uvida). Kuliminacija nekakvog Devičanskog nesporazuma je 22.8 kada Sunce uđe u znak Device. Ulazak Sunca u znak Device doneće malo više svetlosti u živote ovog znaka pa će bolje videti i lakše izračunati – bar će znati na čemu su. Već od 23.08. Devicama dolaze lepši dani, koje im može prirediti partner. Dana 30.8.2012. Device čeka veoma povoljan trenutak za nekakvu ljubavnu odluku. Očekujem da Device prvu nedelju septembra u svom kalendaru rezervišu za ljubavne aktivnosti jer će 01.09. položiti veliki ljubavni test.

Vage su posle dugog Saturnovog preslišavanja umorne. Onda ih je posetio Mars i onako iscrpljene su dobacile u svoj zenit (vladarka Venera im je u 10. polju). Ovaj period donosi Vagama regeneraciju u porodičnom okruženju (lična porodica, ne roditeljska). Ženski pripadnici znaka Vage treba da obrate pažnju na potencijalnu trudnoću. Posavetujte se sa svojim lekarom jer može biti nekakvih komplikacija jer je Venera ušla u kardinalni krst sa Pluton – Uran – Saturnom. Inače, Vagama je takođe ovo veoma turbulentan period, pa je pored njihove standardne neodlučnosti moguća i ljubavna nervoza. Početkom septembra Vage mogu definitivno završitii neku letnju ljubav, koja nije mogla već 16.08. da preživi virtualnu formu. Za Vage dolaze bolja vremena od 06.09. 2012, kada Venera uđe u znak Lava.

Škorpioni su dug period, sve dok je Mars (njihov vladar) boravio u znaku Device bile na usluzi drugima u smislu isceljenja i pomaganja. Tako su se osećali dobro u svojoj koži. Od kako je Mars ušetao u znak Vage, eto partnerskih nesporazuma (ali onih tajnih). Venera im se šeta kroz njihovo 9. polje, pa imaju priliku da otputuju u neko inostranstvo (Turska, Egipat, Tunis, Bosna) i možda tu dožive svoju ljubav. Neptun, najveći čarobnjak na nebu, veoma dugo će boraviti u 5. Škorpionovom polju. Peto polje je ne samo polje kreativnosti, već je i polje Erosa što je seksualna ljubav i on sada veoma lepim, lenjim trigonskim pogledom inspiriše i pobuđuje Veneru. Obzirom da je drugi (ili prvi) vladar Škorpiona u 3. polju i lomi se sa Uranom (i još dugo će), Škorpioni moraju odstupiti od svojih čvrstih stavova, posesivnosti, te moraju dopustiti životu da teče. Na nebu će 14. i 15.08. biti izuzetno napeto za Škorpione. Saturn i Mars ulaze u konjunkciju, a njihov dispozitor Venera gradi opoziciju sa Plutonom i separaciono kvadrat sa Uranom. Škorpioni poseduju snagu baš u ovakvim situacijama i tada znaju kako ostati mirni. Osnovni moto ovih dana je STRPLJENJE, ne biranje “prečica”, jer je neophodno ispoštovati Saturna. Ne zaboravimo da je baš Mars u Saturnovom znaku (Jarcu) egzaltiran.

Strelčevi su puni nekakvih partnerskih kombinacija (Jupiter u Blizancima) i smatraju da cilj može opravdati sredstvo – a da li je ovo vreme baš pogodno za mešetarenje? Nadaju se podršci od Saturna, kao i od Marsa! Ne bi bilo lepo da neki Strelčevi u ovom periodu uđu u brak zbog trudnoće, jer ta farsa može olako da pukne. Ove turbulencije će još potrajati sve dok je Uran u njihovom 5. polju, ali Venera će iz 8. polja (trudnoća) napraviti 16.08. egzaktan kvadrat, a pre toga opoziciju sa Plutonom. Naprosto univerzum ne podržava ovu ideju. Sve dok je Jupiter u znaku Blizanaca, njegov dispozitor je Merkur, pa se Strelčevi mnogo brže kreću kroz situacije nego inače. Baš u ovom periodu, dok je Merkur ovako spor i stacionaran, Strelčevi imaju nekakve dalekosežne vizije, ali su u nekoj nirvani vezanoj za uspeh svog partnera. Već kada 22.08. Merkur izađe iz svoje senke (prođe stepen sa koga je krenuo retrogradno) Jupiterijanci kreću u akciju. Baš tog dana se vladar njihovog 5. polja Mars nalazi na 29º Vage i pravi egzaktan sekstil sa Suncem, a sam Jupiter egzaktan sekstil sa svojim dispozitorom, Merkurom. Evo u zadnjem trenutku Strelčevi prave dobru odluku.

Jarčevi će boravak Venere u znaku Raka doživeti blagorodno. Pomisliće da su partneri rešili da budu u harmoniji. Već prilično dugo Jarčevi su vrlo fokusirani na partnerski odnos – naročito onaj formalni. Na sceni je veoma aktivno rušenje postoječih i građenje novih odnosa (brakova), jer Jarčevi nose osečaj egzaltiranog Saturna u Vagi. Venera je sklona lakim čarolijama, čak i da se preda Saturnu, "za vek i vekove" ali nije ona zainteresovana za ta Jarčevska pritiskanja i "davljenja". Baš iz ovakve situacije nastaje kratak spoj već 15.08. Takođe, 03.09. Jarčevi mogu prekinuti nekakvu ljubavnu priču koja im već dugo vremena neda mira. Prva nedelja septembra za mnoge Jarčeve može biti prekretnica u formalnom partnerskom odnosu, u smislu završetka neke duge iscrpljujuće priče.

Vodolije će Veneru ugostiti u svom 6. polju. To je polje svakodnevnice kao i fizičkog zdravlja. S’bzirom da Vodolije inkliniraju prijateljskoj ljubavi (a može nešto i “između redova” – nema problema) u ovom periodu mogu baš u tim oblastima pomalo trpeti. Vodolije koje u svom genetskom zapisu imaju predispoziciju za poremećaj metabolizma šećera, u ovom periodu trebaju ići na rutinske kontrole kod lekara. Vodolijama je vladar 2. polja (hrana) u 5. polju (Jupiter u Blizancima) pa može doneti zamenu teza (čokolada umesto poljubaca). Zamenite virtualnu ljubav (Fb i slične destinacije) za istinsku. Ako vam ne ide baš najbolje partnerska ljubav, posadite cveće, kupite ribicu u akvarijumu - odnosno sve ono što živi ume i da voli.

Drage moje Ribe, stiže vam muza u vaše 5. polje. Znam da ćete svoju svestranost umeti iskoristiti na mnogim poljima zahvaljujući Neptunu koji će vas podržavati u svemu ovome. Na samom ulasku Venere u Raka, predstavnici znaka Riba imaće planetarne predispozicije za romansu, za fizičku ljubav ali i za kreativnu inspiraciju. Onaj racionalniji deo Riba (Jupiter u Blizancima) vodiće poslove sopstvenog biznisa kroz dobre komunikacije. Međutim i u ovoj sferi Ribe mogu doživeti neku vrstu finansijskog razočarenja oko 15.08. pa ne sumnjam da će Ribe umeti da sačekaju i da neće trenutno reagovati. Neka vrsta smanjenog idealizma, ili trenutnog (dnevnog) razočarenja se može očekivati već 24.08. kada Ribe lako mogu doživeti neko razočarenje i u formalne institucije. Kada Ribe ponovo uđu u svoj svet ideala 31.08. na kratko mogu imati verbalni (nemušti) konflikt sa partnerom, zbog kojeg mogu da se sami sa sobom loše osećaju.

Ovnovima se nastavlja turbulentan period. Snaga entuzijazma i energije koju poseduje Ovan zahteva kontrolu, ali u ovom periodu to je teško Ovnu. Dok je Mars boravio u Devici, Ovnovi su imali unutrašnju preobrazbu, ali od kada je Mars ušao u znak Vage, Ovnovi su opet u nekakvom raspaljivanju svoje vatre. Međutim, već dosta dugo je istovremeno Saturn u znaku Vage, Uran u znaku Ovna i Pluton u Jarca, pa je to prilično raspeće za Ovnove. Sada kada je Venera ušla u znak Raka, Ovan je jedan od četiri kardinalna znaka koji će neminovno morati da uđu u suštinu ovog kardinalnog krsta. Krst predstavlja materiju, a materijalni dokaz našeg postojanja jeste naše telo. Telo je hram naše duše i tako spiralnim putevima (stepenicama) Ovnovi neminovno moraju da dođu do suštine sopstvenih potreba. Ovo se primarno odnosi na transformaciju seksualne energije (kundalini). Ovnovska težnja da bude u paru sa Venerom je prirodna potreba, ali je Veneri neophodna nežnost i bliskost. Oko 15.08. je neophodno za Ovnove da se strpe i da pokušaju naći malo mira u sebi. Izvesno je da će sredina augusta biti prilično teška i oslobađajuća od nekakvog odnosa koji nikako ne može da se zaokruži. Ukoliko Ovnovi ne budu mogli sami sebe da obuzdaju, zasigurno će ih obuzdati Saturn. Vrlo je važno da se Ovnovi ne oslone na Jupitera iz Blizanaca, jer on samo raspaljuje njihovu vatru bez zle namere, uz razna obećanja.

Bikovi su ušli u fazu svog pokroviteljskog odnosa prema mlađim rođacima koji osnivaju svoje porodice. Biće velikodušni (a kada nisu?) u davanju. Vrlo je važno da napomenem da je njihova izloženost stresu već duže vreme prisutna (od kada je Uran u Ovnu) i trajaće još dugo. Ova vrsta psihičke uznemirenosti za Bikove je naročito teška pa je neophodno baš ovo vreme posvetiti sebi. Bik egzaltira Raka, a sada Venera (vladarka) može doneti potrebu da se život slavi kroz hranu, što naravno nije dobro (ne samo zbog gojaznosti). Sredina augusta je veoma nepovoljna u smislu stresa vezanog ili za selidbu ili očekivano rešavanje stambenog pitanja. Najbolji savet za Bikove je da odu na neko kraće putovanje, da borave kraj vode i smiruju stres i nervozu kretanjem. Obzirom da je već duže vreme Saturn u Bikovom 6.polju (fizičko zdravlje) pa je i Mars tu –Bikovi akcenat treba zaista da stave svom fizičkom zdravlju. Ljubav je najbolji melem za sve rane.

Blizanci, nema kraja vašim igricama. Svi smo mi nekada bili deca i velika većina nas je htela odmah porasti i biti veliki, ali kod blizanaca je ostala potreba biti dete za ceo život. Da Blizanci mogu biti sve što požele dokaz je i njihov vladar Merkur. Simbol Merkura nosi u sebi krst (materija), krug (duh) i polukrug (duša). Dok je Venera boravila u znaku Blizanaca prošla je kroz lavirinte životnih igrica. Tu se život, naravno, nije završio. Venera je ušla u znak Raka što je Blizancima 2. polje. Možda će Blizanci imati želju da postave neki novi prioritet (bar za ovo vreme) u svom svetu. Sam vladar Blizanaca je Merkur je retrogradan. Spooooor, da sporiji ne može biti - čak sedam dana stoji na prvom stepenu. Ovo je vreme kada Blizanci i svoje mišljenje dovode u fazu provere. Probudiće se oni 22.08 kada Merkur izađe iz svoje senke (pređe stepen sa koga je krenuo retro). Prisustvo Jupitera u znaku Blizanaca proširuje njihove mentalne aktivnosti bez prioriteta. Budući da je u Blizanačkom 5. polju već duže vreme Saturn, moguće da su neki Blizanci imali potrebu da se zakunu na večnu ljubav... Međutim, Mars sa svojim akcijama "napred i samo napred" donosi Blizancima izvesnu konfuziju. Kraj avgusta donosi događaje za Blizance. Taman oni odputuju, kad ih partnerka (Venera) obavesti da su raskinuli vezu. Blizanci bi trebali da se uzdrže od suvišnih reči u oblasti ljubavi i nekako da budu obazrivi sa nadom koju im daje Jupiter. Nema Jupiter loše namere, pa i nije njegovo da brine - njegovo je da širi i daje nadu.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD