Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

30.VII - 05.VIII 2012

Bilo je još šokova i onoga što je ulivalo strahopoštovanje prošle nedelje čim je Mars prethodne nedelje, 17. – 18. jula, napravio T-kvadrat sa Uranom i Plutonom. Pre svega, desila se strašna pucnjava u bioskopu Aurora, u Koloradu, gde je poginulo 12 nedužnih posetilaca i ranjeno 58, što je počinio mladi bivši student neurologije po imenu Džejms Holms. Onda optužnica za ubistvo protiv Gu Kailai, supruge svrgnutog kineskog lidera Boa Ksilaia, zbog trovanja britanskog biznismena Nila Hejvuda. Ovo je zaista mračna strana kvadrata Urana i Plutona, koji upravo sada deluje i trajaće sve do marta 2015. Besmislen gubitak ljudskih života kroz nasilje je u skladu sa dinamikom ovog moćnog dugoročnog planetarnog ciklusa.

Ali se takođe odnosi na pitanja eksplozije svetskog duga i pretnju po svetski finansijski sistem. U proučavanju finansijske ili mundane astrologije, Uran i Pluton se odnose na eksplozije, a Pluton se posebno odnosi na dug i poziv na finansijske ili bankarske reforme. Nije tajna da su u velikom delu Evrope finansijske i bankarske krize uzele maha. U četvrtak, predsednik Evropske centralne banke Mario Dragi iznenadio je finansijsku zajednicu i najavio da je "...ECB bio spreman da iskoristi svoju moć da štampa novac da bi sačuvao evro," piše Vol strit žurnal. Dragi je izjavio: "U okviru našeg mandata, ECB je spreman da uradi sve što je potrebno da se očuva evro, a verujte, to će biti dovoljno." Hmmmm, možda smo postali suviše cinični, jer kad god nam neko kaže: “veruj” ili “imaj poverenja”, naša prva reakcija je da ne verujemo ili da nemamo poverenja u ono što zatim sledi – posebno kada to izgovori pod uticajem retrogradnog Merkura, gde se izjave obično poreknu ili im je uskoro posle toga potrebna modifikacija.

Svetskim berzama se svidela Dragijeva izjava. To nije bilo samo iznenađenje (tipično za Urana), već je ponudio nadu da će - šta? - Evropska centralna banka na kraju biti voljna da radi ono što su radili Japan i SAD, a to je, u suštini, da kupuju ogromne količine obveznica evro zone da zaustave finansijsku krizu u regionu. Ili, kako je rekao, drugi način je da pomognemo raznim narodima i njihovim bankama da povećaju opterećenje duga (sa niskim kamatnim stopama), u nadi da će na taj način podstaći oporavak i omogućiti zemljama da prevaziđu svoja finansijska dugovanja. Ali, pozajmljivanje novca u vidu prodaje obveznica je još uvek dug. Sve ove "dobre vesti" objavljene su u četvrtak, 26. jula, u sredini perioda retrogradnog Merkura (14. jula – 8. avgusta). Nije neuobičajeno da berza napravi nagle i kratke preokrete u sredini retrogradnog hoda, ukoliko se berza ne preokrene na početku retrogradnog hoda.

Nisu pale samo berze prošle nedelje. Zlato i srebro je probilo važnu liniju otpora. A evro se u utorak, 24. jula, posle Dragijeve "verujte mi" izjave, oporavio u odnosu na dvogodišnju najnižu vrednost. Ali, sve ovo se desilo upravo u sredini retrogradnog perioda, kada su reči često u raskoraku sa akcijama koje slede.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Naši najbolji berzanski potezi prošle nedelje bili su na tržištu valuta. U berzanskom nedeljnom izveštaju za nedelju od 23. jula, za evro smo rekli: "brzi trgovci su izašli. Gledajte da kupite na 119.90 - 1.2060 sa gubitkom razlike od 118". Jula 24, evro je pao na dno na 1.2040. Do petka je testirao 1.2400. Nedeljni berzanski izveštaj je takođe obuhvatio sve kratkoročno za pozicionirane trgovce koji su u evru i švajcarskom franaku i evro-jenu, i koji su imali odličnu dobit početkom prošle nedelje. U dnevnom berzanskom izveštaju smo rekli da su pozicionirani brokeri već oko mesec dana u kratkoročnom (u oblasti oko 1.2700) i da su u ponedeljak, 23. juna, ostvarili odličnu zaradu.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Merkur nastavalja retrogradan hod do 8. avgusta, o čemu smo nadugačko govorili u prošlonedeljnom berzanskom izveštaju. Ali, naredne sedmice biće mnoštvo lakih i skladnih aspekata, koji su uglavnom povoljni za ovu vrstu berzanske klime. Međutim, biće takođe pun Mesec (Sunce u Lavu, Mesec u Vodoliji) 2. avgusta, i to može da dovede do prekida ujednačenosti ovog trenutnog oporavka.

Posebnu pažnju ćemo obratiti na naredne dve nedelje, a naročito na period od 10. – 20. avgusta, kada će Mars biti u konjunkciji sa Saturnom (astrološki vrh suše) u tački koja je od ključnog značaja u horoskopu Njujorške berze (osnovana 17. maja, 1792.). Mars će tada biti na 22 – 27 stepeni Vage. U horoskopu NYSE, Jupiter i Neptun se nalaze na 22 – 27 Vage, a Saturn je u opoziciji na 26 stepeni Ovna. Ovo bi moglo biti eksplozivno, kako na mundanom (odnosi se na vojne sukobe i oštra neslaganja), tako i na finansijskom tržištu. U najboljem slučaju, to je vreme koje može biti povoljno da organizujete život i da mnogo postignete, ako ste fokusirani.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Izgleda da će na berzama doći do tog Jupiter-u-Blizancima vrha dugoročnog ciklusa, koji se događa kada je Uran u lošem aspektu sa Plutonom. Hajde da preispitamo taj obrazac koji pratimo, a koji traje poslednjih 140 godina.

Kao što je detaljno objašnjeno u knjizi Forecast 2011. i 2012. (Prognoze za 2011. i 2012.), prema istraživanjima koja polaze od 1870-tih, američka berza je - u proseku – dostizala najviše vrednosti kada je Jupiter tranzitirao od 23 stepena Ovna i 7 stepeni Bika. Ova studija obuhvata 11 Jupiterovih ciklusa, obzirom da Jupiteru treba oko godinu dana da prođe kroz svaki znak Zodijaka. Jupiter je u tom delu Zodijaka bio od 2. maja - 21. jula 2011. Skoro svi berzanski indeksi koje pratimo zaista su napravili novi dvogodišnji maksimum u tom periodu, a zatim naglo pali od 21. jula do 4. oktobra 2011. Dana 7. oktobra 2011, Jupiter je krenuo retrogradno od 7 do 0 stepeni Bika. Nakon što je krenuo direktno, konačno je 7. marta 2012, izašao iz ovog dela Zodijaka. Od 4. oktobra 2011, do 16. marta 2012, mnogi svetski indeksi su se naglo oporavili i ponovo napravili sekundarne maksimume. Nisu prevazišli svoje maksimume iz maja - jula 2011, osim u Sjedinjenim Američkim Državama, gde su novi maksimumi objavljeni 27. marta i 1. maja 2012. prvo za S&P, a zatim i za Dow Jones Industrial Average.

Na osnovu daljih istraživanja, otkriveno je da su, u poslednjih 100 godina, postojala dva izuzetka kada berza nije dostigla vrh dugoročnog ciklusa, a Jupiter se nalazio u ovom delu od 23. Ovna – 7 Bika. Ta dva puta su bila blizu prethodna dva puta kada je Uran bio u lošem aspektu sa Plutonom. Najviša vrednost svih vremena dostignuta septembra 1929. zabeležena je neposredno pre poslednjeg kvadrata između Urana i Plutona. Nakon tog maksimuma, berza je padala skoro tri godine i izgubila oko 90 odsto svoje vrednosti, dok je trajala Velika depresija. Sledeći (i poslednji) loš aspekat između Urana i Plutona bila je konjunkcija 1965. - 1966. DJIA je dostigao još jednu novu najviši vrednost svih vremena kada je, po prvi put u februaru 1966, dotakao 1000, a zatim se odmah preokrenuo i započeo tržište medveda koje se nije oporavljalo sve do 1974. U svakom od ova dva slučaja, berza je nastavila da raste kada se Jupiter nalazio na kraju Ovna i na početku Bika, kao i 1929, kada je Jupiter bio na 14 stepeni Blizanaca, i 1966, kada je Jupiter bio na 24 Blizanaca.

Na osnovu dva slučaja ne može se napraviti verodostojna statistička studija. Ali, interesantno je napomenuti da je još jednom berza izgledala spremna da se takmiči do novih vrhova, i opet se to dešava kada je Jupiter u Blizancima, u vremenima koja su veoma poremećena i nepredvidiva kada je Uran u lošem aspektu sa Plutonom (jun 2012. do marta 2015.). Kao što naši čitaoci znaju, Jupiter je ušao u Blizance 11. juna i tu će ostati do 26. juna 2013. Dva puta će se nalaziti u delu od 14 - 24 stepena Blizanaca: od 27. avgusta – 12. novembra 2012, a zatim od 12. aprila – 4. juna 2013. Jedan od ta dva perioda biće idealno vreme za vrh, ako sledimo obrazac od prethodna dva puta. Ali, sa samo dva slučaja koje smo proučavali, nemoguće je reći da li je 14 - 24 Blizanaca deo horoskopa koji se odnosi na vrh kada je Uran u lošem aspektu sa Plutonom. Mogli bismo pretpostaviti da će se to desiti u ovom delu, ali pošto ovo područje obuhvata deset stepeni Zodijaka, moglo bi biti da to zapravo obuhvata deset stepeni pre ili posle ovog opsega. To jest, moglo bi obuhvatiti deo od 4 stepena Blizanaca do 4 stepena Raka, što proširuje vremenski opseg mogućeg vrha, od 29. juna 2012. do 18. jula 2013.

Finansijska Astrologija je samo jedan od mnogih alata za određivanje najpovoljnijeg vremena za trgovinu na berzi, koje omogućava da se odredi vremenski okvir za eventualne dugoročne vrhove ili dna. Proučavanje ciklusa je još jedan. I po našim komentarima od prošle nedelje, izgleda verovatno da će se vrh dogoditi pre kraja ove ili na samom početku naredne godine, kada se 1. januara 2013. u Americi povećanje poreza teško pogodi investitore. Porez na kapitalnu dobit i dividende će eksplodirati u ono što obično nazivamo "fiskalna litica". Kao što smo ranije govorili, cene akcija će morati da padnu najmanje 30% da bi se prilagodile smanjenju zarada u šta će rezultirati oporezivanje dividendi. Da bi se zadržao zdrav deo profita iz tih dobitaka, investitori će morati da prodaju svoje akcije sa prinosom od dividendi - pre 1. januara 2013, ukoliko ovo novo povećanje poreza ne bude ukinuto. Sa Plutonom (porezi) u Jarcu (vlada), koji je u kvadratu sa Uranom u Ovnu (otprilike onoliko daleko od pristojnosti i dogovora između protivnika koliko se može zamisliti), kako kažu finansijski ili mundani astrolozi, izgledi za dogovor da se ukine ovaj dekret čini se da su na nuli. Nekome ko spolja posmatra, takođe se čini da je glavna tačka interesa poslanika kako mogu okriviti drugu stranu za ovaj sledeći korak predstojeće i naizgled beskrajne finansijske krize?

Možda će ih iznenaditi kada se probude jednog dana u narednih 1 - 2 godine i saznaju da njih - i bankare i zakonodavce lično – građani smatraju odgovornim, kao što je nedavno bio slučaj u Irskoj. O ovome ne možete ništa da pročitate u popularnoj štampi, jer... i sami znate zašto. Samo potražite na pretraživaču "Islandski političari izvedeni pred sud". Sa Uranom u rastućem kvadratu sa Plutonom, i Plutonom u Jarcu, ne bi nas iznenadilo da stanovništvo mnogih drugih naroda zatraži da se njihovi bankari i zakonodavci izvedu pred sud zbog svog nemara ili zato što nisu uspeli da zaustave ili bar ograniče eksploziju finansijskog duga obeleženu rastućim kvadratom Urana i Plutona. Stvar je u tome, što će ovaj kvadrat Urana i Plutona uskoro formirati veliki krst sa kvadratom Sunca i Saturna u natalnoj karti SAD. Sunce u horoskopu jedne nacije je njen predsednik, a Saturn je njena vlada. Ovo znači moćan astrološki događaj koji predstoji u SAD 2013. - 2015, nešto što nikada ranije nije viđeno.

Zvuči zastrašujuće, zar ne? Kao da se sprema revolucija. Da li to mora da se desi? Naravno da ne. Mi i dalje živimo u svetu izbora koji određuju ishod. Ali ti izbori - ili neuspeh da se napravi pravi izbor kada je prisutna mogućnost - takođe imaju posledice. Kao i izbori. Sa Uranom (mase) u kvadratu sa Plutonom (moć), živimo u vremenu kada kosmos podrazumeva da se vlast radikalno menja od lidera ka narodu. Vlade svuda u svetu su na ivici istorijske transformacije kao posledica finansijske krize, od eksplozije duga širom sveta.

Sigurno ćete se zapitati da li je štampanje dolara i evra za kupovinu još većeg duga zaista rešenje za smanjivanje tog duga, pogotovo kada znate jako dobro da političari neće koristiti ta sredstava da smanje svoj dug, već za finansiranje programa za rešavanje prekomerne potrošnje, a samim tim i nastanka većeg - ne manjeg - duga.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD