Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

23. - 29. VII 2012

“Ukoliko ste broker, poslednjih nekoliko dana za vas neće bili šokantni i puni strahopoštovanja” - ovo je pre dve nedelje bila naša poruka koja se odnosila na tranzit Marsa koji je pravio T-kvadrat sa Uranom i Plutonom (17. – 18. jula) , ubrzo nakon što su i Merkur i Uran krenuli retrogradno (13. – 14. jula). To je trebalo da bude "šok". Tokom ovog perioda i posle toga, Mars je pravio trigon sa Jupiterom (takođe 18. jula), a Jupiter je formirao sekstil sa Uranom (21. jula). To je trebalo da bude strahopoštovanje, ali na svetskim berzama, kao i na tržištu plemenitih metala, cene su uglavnom išle gore - dole, u prilično uskom rasponu. Niti je bio velki šok, niti strahopoštovanje, a neke berze su na kratko skočile na nove mesečne maksimume, pre nego što su se najzad smirile krajem prošle nedelje.

Međutim, znatno više akcija bilo je na drugim berzama. Uzmite na primer žitarice. Zbog rekordno visokih temperatura u pojasu gde se gaje žitarice, u SAD, uz nedostatak vlage,  kukuruz i soja su tokom ovih poslednjih 7 dana, dostigli nove maksimume svih vremena. Ugovori za soju su se u petak oporavili na 17.77 dolara za bušel (bušel - engleska i američka mera za žito, merov, merica = 36,3l, odnosno američki 35.l), a za kukuruz na 8.28 dolara. Cene hrane će naglo porasti. Ali to nije jedino što se desilo prošle nedelje. Stambene kamate su pale na najniži nivo svih vremena, dok su septembrski desetogodišnji ugovori državnih zapisa porasli na nove maksimume, ali ugovori za 30-godišnje državne obveznice su neznatno pali u odnosu na najvišu vrednost, što bi mogao da postane slučaj međutržišnog odstupanja medveda, ako obe berze pre zatvaranja budu na donjoj polovini dnevnog opsega pre nego što dođe do promene. Dok su žitarice i obveznice dostigli nove maksimume, evro valuta je pala na najniži nivo u poslednje više od 2 godine na vest da španske banke ponovo ulaze u strašan škripac. Dakle, ako ste tragali za šokom i strahopoštovanjem, i ako se niste ograničavali samo na akcije i plemenite metale, to je svakako bilo ovo.

Berze širom sveta su prošle nedelje oscilirale gore - dole (tipično za retrogradni Merkur) i sada ćemo predstaviti neke zanimljive mogućnosti u vezi sa moćnim geokosmičkim konstelacijama koje su se odvijale. Uzmimo na primer Evropu. U petak, 20. jula, holandski AEX, nemački DAX i ciriški SMI su skočili na svoje najviše nivoe u odnosu na minimum od 1. – 5. juna. AEX i DAX su porasli skoro 15% u odnosu na te minimume koji su se desili pre samo 6 - 7 nedelja. SMI je porastao skoro 11%. Ali londonski FTSE i ruski MICEX nisu mogli da prevaziđu maksimume od 5. jula, da bi došlo do međutržišnog odstupanja medveda. FTSE, poređenja radi, je porastao manje od 10% u odnosu na svoj minimumu od 1. juna. Englesko tržište je očigledno u lošijem stanju nego druga evro tržišta. Ruski MICEX, s druge strane, je porastao preko 16% prošle nedelje, u odnosu na svoj minimum od 24. maja.

Slična situacija je i u Sjedinjenim Državama. Dow Jones je u četvrtak, 19. jula, u toku dana, skočio i dostigao 12,977, što je neznatno iznad mesečnog maksimuma od 12,961, od 5. jula. Ali NASDAQ Composite je neznatno pao, i 19. jula dostigao samo 2976, što je nešto ispod najviše vrednosti od 2987 koju je dostigao 5. jula, što ovde stvara mogućnost za slučaj međutržišnog odstupanja medveda. Na obe ove berze, akcije su se zatim naglo rasprodavale u petak, što potvrđuje ovaj signal. U Južnoj Americi, argentinski Merval Index je 19. jula skočio na 2577, što je najviši nivo od njegovog minimuma 16. maja. Brazilska Bovespa, međutim, je daleko ispod svog maksimuma od 5. jula, i u stvari je bliže svom miminumu od 52,271 od 28. juna, što potvrđuje još jedan slučaj međutržišnog odstupanja medveda, u istom regionu i u neposrednoj blizini geokosmičke kritične zone preokreta.

Azija i Pacifički pojas bili su daleko najbizarniji od svih regiona kada su u pitanju berze. Australijski All Ordinaries indeks je u petak skočio na novu mesečnu najvišu vrednost od 4245, ali je to dobitak od samo 5,5% u odnosu na primarno dno od 4033, na koje je pao 4. juna. Hongkongški Hang Seng porastao je na samo 19,656, što je daleko ispod najviše vrednosti od 19,835 koju je dostigao 4. jula. Ali japanski Nikkei, indijski NIFTY i kineski Shanghai indeksi su padali većim delom prošle nedelje, a Shanghai Composite je ponovo testirao svoj minimum od 6. januara, ali je ipak istraživao bikovski obrazac oscilatornog odstupanja, dok su ostali indeksi istraživali obrazac međutržišnog odstupanja medveda. Možda je sada vreme za kupovinu kineskih akcija i prodaju drugih akcija ovog i drugih regiona.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Tokom proteklih nekoliko nedelja, u okviru berzanskog izveštaja ubacili smo preporuke za trgovinu na berzi koje pišemo za naše pretplatnike. Izgleda da čitaoci vole ovu vrstu informacija, jer su u mnogim slučajevima vremenski vrlo tačne i rađene na osnovu naših jedinstvenih metoda.

Najbolja trgovina prošle nedelje bile su akcije na berzama, kao što smo rekli u dnevnom izveštaju za 18. juli, za E-Mini septembarski S&P fjučerse, na primer: "Posicionirani brokeri su u dugoročnom sa gubitkom razlike na kraju ispod 1339. Gledajte da izađete i stanete po strani na 1368 – 1372, ukoliko to bude ponuda." Brzi brokeri su, takođe, u dugoročnom sa istim gubitkom razlike kao pozicionirani trgovci, što vam za sada i savetujemo, "ali, takođe vam savetujemo da izađete na 1368 - 1372 i idete u kratkoročno sa gubitkom razlike iznad 1380". Obe pozicije su prethodne nedelje bile od 1340 - 142. Dana 18. jula, E-Mini S&P je porastao na 1370.50. Sutradan je otišao malo više, na 1376, a zatim se preokrenuo. Do petka je bio ispod 1360. Nismo savetovali pozicioniranim brokerima da idu u kratkoročno zbog toga što je Merkur retrogradan, i obično ne iniciramo nove trgovinske pozicije tokom ovog vremena, već samo kratkoročnim brzim brokerima.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Prošla nedelja je savršen primer retrogradnog Merkura, i na polju berzanskih akcija i dragocenih metala. Bilo je nekoliko dana kada su cene prevazišle dnevnu potporu ili otpor, samo da bi se berzanska nedelja zatvorila iznad ili ispod nivoa potpore ili otpora. Ovo je poznato pod nazivom "lažni skok" i uobičajena je pojava pod uticajem retrogradnog Merkura. To samo daje veći značaj našem pravilu sada, pod dejstvom retrogradnog Merkura, koje kaže: ranije uzeti profit (znači da treba uzeti brzu zaradu, svakih 1 - 4 dana, a ne čekati da se postigne ciljana cena, i ne očekivati da probijanje nivoa otpora bude signal za kupovinu ili da probijanje nivoa potpore bude signal za prodaju.

Merkur će se nastaviti svoj retrogradan hod do 8. avgusta. Ove nedelje, on (retrogradni Merkur) će 24. jula formirati sekstil sa Jupiterom i 25. jula trigon sa Uranom. Oba ova aspekta su počela, i mogu malo podići cene akcija. Ili, s obzirom da je Merkur retrogradan i da pod njegovim dejstvom pravila ne rade uvek, možda ovog puta uopšte neće biti povećanja. Do 31. jula se ne dešava mnogo toga na nebu, osim što će u subotu, 21. jula, Jupiter napraviti sekstil sa Uranom (vidi dole " Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta").

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Dugoročna planetarna konstelacija koja se sada odvija je Jupiter u rastućem sekstilu sa Uranom. Mi obično ne pričamo mnogo toga o sekstilima, jer nisu toliko jaki kao "loši" aspekti - konjunkcija, kvadrat i opozicija. I ima polovinu snage drugog povoljnog i harmoničnog aspekta - trigona. Ali u suštini to nije minorni aspekt, naročito kada ga pravi Jupiter. Za razliku od trigona, koji je povoljan i donosi "sreću", što znači "mogućnosti vam se pružaju bez mnogo napora", sekstil je povoljan kao rezultat pametnog razmišljanja. To je mentalni aspekt, a osoba može dobiti kroz dobre odluke i osmišljene intelektualne analize za koju se obično ispostavi da je tačna.

Ali sekstil takođe može imati uticaj na preokrete na berzama, naročito kada ga pravi Jupiter (planeta dobrih prilika i sreće). Kao i većini aspekata, sekstil može da znači kraj teškog vremena i početak povoljnog perioda ili kraj povoljnih kretanja na tržištima i početak pada. Ali kada govorimo o aspektima izmedju Jupitera i planeta izvan njegove orbite (Uran), ove promene trenda obično se ne događaju na dan egzaktnog aspekta. Oni se mogu dogoditi i do šest nedelja od tada. Jupiter će napraviti sekstil sa Uranom u subotu, 21. jula, tako da treba da posmatramo vremenski okvir od šest nedelja u odnosu na taj datum kada može doći do velike promene trenda.

Evo kako je taj aspekt opisan - na osnovu istorijskog uticaja u proteklih 140 godina, u knjizi The Ultimate Book on Stock Market Timing, Volume 2: Geocosmic Correlations to Investment Cycles (Osnovna knjiga o najpovoljnijem vremenu za trgovinu na berzi, Tom 2: Geokosmički uticaj na cikluse investiranja): "Ovo je povoljna konstelacija za razmišljanja o povoljnom periodu. U osam od deset slučajeva 50-nedeljni ili veći ciklus je započeo u roku od 1 meseca od egzaktnog aspekta rastućeg sekstila između Jupitera i Urana. U stvari, čak i ako se dostigne vrh, to bude obično 1 - 3 meseca pre egzaktnog aspekta... zatim pada da bi započeo 50-nedeljni ili 22.5-mesečni ciklus u roku od 1 meseca od egzaktnog aspekta. Tada berza ulazi u jak 4 – 14-mesečni oporavak. U ovim slučajevima, investitori mogu da koriste ovaj aspekat da odrede vreme za kupovinu akcija - ako se 50-nedeljni ili 22,5-mesečni ciklus formira u roku od 1 meseca od egzaktnog aspekta".

Dakle, kako pogledamo trenutni uticaj ove dugoročne planetarne konstelacije, primetićemo da je najviša cena u poslednje tri godine dostignuta 1. maja 2012, što je bilo pre dva meseca. Ako se održi iznos od 13,338 na DJIA, to ćemo označiti kao vrh 4-godišnjeg ciklusa. Ovo se uklapa u istorijsko pojavljivanje vrha dugoročnog ciklusa 1 - 3 meseca pre egzaktnog aspekta. Ali onda smo zabeležili da je važan minimum formiran 4. juna, što je bilo pre šest nedelja (ili jedan mesec). Mereno od prethodnog minimuma od 4. oktobra 2012, moglo bi se reći da je minimum od 4. juna bio u vremenskom okviru 50-nedeljnog ciklusa (okvir je 38 - 62 nedelje, a to je 42 nedelje). Jedini problem je u tome što ovaj 4-godišnji ciklus ne obuhvata 50-nedeljne podcikluse. Dakle, mi smo ovu analizu dali na osnovu ovog aspekta: ako je 4. juna bio minimum 50-nedeljog ciklusa, posmatrano od 4. oktobra, berze će verovatno rasti u narednih 4 - 14 meseci posle 4. juna. Ali, ako cene ne uspeju da pređu 13,338, onda su veće šanse da berze padnu na dno 4-godišnjeg ciklusa krajem ove godine do početka 2013, kada ćemo doći do "fiskalne litice" ako se ne spreči predstojeća eksplozija novih poreza.

Na osnovu kvadrata Urana i Plutona – što je savršen simbol za "pad sa fiskalne litice" zbog eksplozije poreza (naročito dividendi i poreza na kapitalnu dobit) - tržište je i dalje u osnovi, na putu za 30% ili veći pad, do početka 2013. Većina analitičara smatra da će predsednik SAD i Kongres postići sporazum da bi se izbegla ova fiskalna katastrofa. Voleli bismo da možemo biti sigurni u to. Sa Plutonom u Jarcu u kvadratu sa Uranom u Ovnu, smatramo da ne bi bilo mudro da se ne preduzmu koraci za zaštititu investicionog kapitala. Ovo nisu konstelacije dogovora koji uzima u obzir ono što je najbolje za zemlju. To su konstelacije kada su ljudi - politički lideri - više skloni da se ponašaju na način koji izaziva više štete i razaranja nego rešenje, zbog nepravdi koje su se nedavno dogodile. Ovo je vreme otplate. Sa Plutonom, to može biti vreme lečenja. Ali da bi se to desilo, treba: 1) prevazići psihološke obrasce u prošlosti, 2) priznati nepravdu i 3) oprostiti. Sa Uranom u znaku Ovna (potencijalno nemilosrdan, koji se samo-poslužuje i nemilosrdno kombinuje), ove pozitivne mogućnosti nisu nešto što će vam oduzeti dah. Ipak, ostati bez daha može biti dobro iz drugih razloga. Samo ne zaboravite da povremeno izdahnete.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD