Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Astrologija lokalnog prostora

Prazan, nenamešten stan je kao belo platno koje tek treba da iscrtate detaljima. Kako biste izbegli greške ili se pak osigurali da ste izabrali pravi raspored, predlažem vam da uradite uređenje stana u kome vam može pomoći vrlo posebna grana astrologije - Local Space tj. astrologija lokalnog prostora. Ovo je jedna od najpraktičnijih grana astrologije, koja omogućava da harmonizijete svoj dom, postavite raspored onako kako to odgovara vašem natalnom horoskopu, a ukoliko vam je stan već namešten – uz pomoć određenih „lekova“, tj. predmeta u simbolici date planete koji će balansirati određenu energiju, možete ispraviti određene probleme koje imate u stanu. Astrologija lokalnog prostora je široka oblast koja može pomoći i oko odabira prave lokacije za stan, poslovni prostor ili vam iz ugla prostora i koliko vas određeni prostor podržava može opisati šta možete očekivati u određenom delu grada (u odnosu na vaš horoskop). Ipak, u ovom tekstu ćemo se primarno baviti uređenjem stana.

Ova oblast je svakako u najvećoj meri povezana sa serijom 9 jer se bazira primarno u odnosu na prostor koji je za razliku od Saturna (10) koji predstavlja vreme, primarno predstavljen Jupiterom, a upravo Jupiter (9) egzaltira u znaku Raka koji signifikuje dom u kome živimo. Ove dve planete (Jupiter i Saturn) se prepliću preko serije IV koja predstavlja našu semenu formu: nesvesne utiske koje nosimo iz porodice, nasleđene faktore, dom... s tim što Saturn koji je deo ove ose IV/X i koji se u znaku Raka nalazi u izgonu opisuje sudbinu koju nosimo, dok Jupiter koji ovde egzaltira nosi priču oslobođenja kroz znanje, proširivanje vidika i oživljavanje svrhe. Serija IV je ona koja prima uticaje i od nje zavisi kako će sudbina koju predstavlja Saturn da se živi tj. koji deo sudbine ćemo primarno živeti, dok nam astrologija lokalnog prostora preko Jupitera daje šansu da uređenjem doma oživimo svoju svrhu i pomognemo sebi. Zato je važno da „zadovoljimo“ energije planeta u svom domu, jer time iniciramo i povoljnija dešavanja na ostalim poljima života.

Astrologija lokalnog prostora nije rasprostranjena tehnika, delom zbog horizontskog kordinantnog sistema koji koristi (pozicije planeta će biti definisane pomoću azimuta – ugao između nebeskog meridijana koji prolazi iznad mesta osmatranja i altitude – udaljenost planete od horizonta severno ili južno) – što danas nije nepremostiva prepreka čak i za one koji ne vole preterano da računaju, jer većina astroloških programa ima opciju za ovaj kordinantni sistem, pa sa lakoćom možemo dobiti ovaj horoskop. Drugi razlog za slabu primenu ovog horoskopa u odnosu na dom je, uslovno rečeno, „kompikovani“ postupak da dobijete horoskop postavljen u odnosu na stan. Najjednostavniji način za većinu astrologa je da na papiru otprintaju plan stana, izvuku dijagonale i pronađu centar stana (centar stana predstavlja presek dijagonala povučenih iz jednog ugla u suprotni, dijagonalni ugao, a ako stan nije pravilnog kvadratnog ili pravougaonog oblika, linije se povlače iz 4 najisturenija ugla), zatim na providnoj foliji isprintaju svoj horizontski horoskop i postave centar horoskopa na centar stana. Naravno – 0° Ovna mora biti postavljen tačno na istoku u odnosu na stan, za šta vam je potreban i kompas. Ipak, treba imati u vidu da u današnjem dobu kompjutera sve ovo može da se izvede na mnogo jednostavniji način. Plan stana se skenira ili još bolje iscrta se u elektronskoj formi, u bilo kom programu za pripremu za štampu (Corel, Illustrator, Photoshop...), pa se preko plana stana ubaci horoskop, orijentiše se u odnosu na strane sveta, na osnovu čega se onda počinje sa preuređenjem svog doma u odnosu na lični horoskop.

U horoskopu lokalnog prostora (tj. horoskopa napravljenog u horizontskom kordinantnom sistemu) možemo imati promenjene pozicije planeta u odnosu na natal, kao i promenjene aspekte među planetama, ali ipak, većina planeta ostaje u istim aspektima. Međutim, u tumačenju će nam ipak biti primaran natalni horoskop pa, naprimer, ako osoba ima natalnog Saturna u lošem aspektu sa Merkurom – svakako za nju neće biti podržavajuće da zidove (Saturn) okreči u žutu boju posebno u radnoj sobi (Merkur), jer time potencira natalni loš aspekt i inicira disbalansiranost između ovih planeta, pa ovo nije prostorija u kojoj bi se osoba izražavala sa lakoćom, već bi imala problem sa učenjem, pisanjem i sličnim u datoj simbolici.

Svaka planeta ima svoju planetarnu liniju koja se prostire od pozicije planete, preko centra stana (i horoskopa) do suprotnog znaka na istom stepenu. Planetarna linija predstavlja energiju date planete koja se proteže datim prostorom i važno je da ispunimo njenu pozitivnu planetarnu simboliku. Ipak, za dobro postavljene planete nema razloga da postavljamo određene „lekove“, iako planete ne prolaze delom prostorije koja nosi planetarnu siboliku date planete. Naprimer, Jupiter traži veliki prostor, pa ukoliko njegova linija izlazi jednim delom preko prozora svakako nije potrebno postavljati oko prozora nešto u simbolici Jupitera, jer signifikator za prozor jer upravo Mesec tj. znak Raka u kome Jupiter egzaltira, a time je zadovoljena i njegova potreba za širinom.

Pogledajmo na jednom praktičnom primeru kako bi posmatrali horizontski horoskop u odnosu na dom u kome živimo.

Kao i u svakoj drugoj astrološkoj oblasti, sa tumačenjem ćemo krenuti od natalnog horoskopa, pa prvo što možemo da primetimo je da je osoba ascedentalni Blizanac sa vladarom Asc, Merkurom, u IV kući (koje je i vladar) u znaku svog sedišta i egzaltacije, pa je za osobu dom izuzetno važna oblast u njenom životu. Merkur je u pedantnom znaku Device, pa možemo dobiti sliku da je za osobu od primarnog značaja da stan bude čist i uredan. Nadalje, ovo je i skromno namešten stan, u kome je veliki deo nameštaja (ormani, police, kuhinjski elementi) napravljen po meri stana, ali kako Merkur, vladar IV kuće, ima kvadrat sa Saturnom, takođe možemo dobiti sliku da osoba ne može dovoljno vremena da posveti sređivanju i održavanju doma, delom zbog nedostatka vremena, ali i ne baš dobre organizacije. Svakako, za nemeštaj koji je pravljen nisu uzete idealne mere pa su mnogi elementi naknadno „krpljeni“, a stan je za osobu skučen i nema dovoljno prostora... Kroz ovaj aspekt možemo videti i potencijalne greške koje osoba može da napravi u sređivanju svog doma. Sa druge strane – Mesec, kao prirodni vladar IV kuće i signifikator za dom, se nalazi na 0° Ovna, što može opisati da će osoba u nekom trenutku živeti u potpuno novom domu, do koga bi mogla doći kada osnuje svoju porodicu, jer Mesec se nalazi na kraju X kuće (porodica koju osoba sama stvara, kao 4. kuća od 7.) i nosi jak trigon sa Neptunom i Jupiterom (vladarima X kuće), kao i sekstil sa Saturnom (vladarom VIII kuće), pa je ovo stan za koji će osoba uzeti kredit (8. kuća). Ipak, kako Saturn pravi i opoziciju sa Jupiterom i Neptunom, svakako vidimo da ovo neće biti lako za osobu i po idealnim uslovima, pa osoba mora dobro da se prokonsultuje sa astrologom (Mesec radi za XI kuću – astrolog) kad je pravi trenutak za nju da uzme kredit, u kojoj banci i slično.

Kada pogledamo horizontski horoskop, vidimo da su planete promenile znak, ali da su skoro sve planete u istim aspektim kao i u natalu. Za nas je primarno kako se ovaj horoskop uklapa u stan u kome osoba trenutno živi.

Za početak, tehnički posmatrano, vidimo da su izvučene dijagonale od 4 najisturenija ugla u stanu, čime smo dobili tačan centar stana, na koji smo postavili centar horoskopa, dok je 0° znaka Ovna postavljen prema istoku.

• Centar stana je najvažnije mesto u stanu, jer se u njemu ukrštaju linije svih planeta tj. iz centra stana sve linije se projektuju na ostale delove stana i zato je poželjeno da centar bude prazan jer on traži prostor. U datom primeru vidimo da se centar stana nalazi u predsoblju i da zapravo pada tačno na ćošak ormana, što nije dobro jer u ovom slučaju Saturn koji je signifikator za orman, pravi blokadu energije svih planeta, pa kako je osoba iz estetskih razloga postavila orman uz sama ulazna vrata u stanu, a u nastavku predsoblja ima još prostora – bilo bi idealno da se orman pomeri bar pola metra desno ka dnevnoj sobi (čime i dalje ne bi blokirao ulaz u dnevnu i spavaću sobu), a čime bi se dobio slobodniji prostor za centar i energiju ostalih planeta.

• Sunčeva linija iz centra stana se projektuje kroz hodnik, preko zida ulazi u pomoćnu prostoriju tj. ostavu, dok se od centra sa suprotne strane proteže preko ormana u predsoblju i izlazi iz stana. Ovo je jedna od najugroženijih planeta u stanu, jer Sunce voli svetlo, njegova linija u stanu stvara mesto na kome osoba izražava krativnost, na kome oseća da tu dobija energiju i samopouzdanje, za koje u ovom slučaju možemo da kažemo da su ugroženi.

Jedna od najmanje poželjnih stvari na ovoj liniji su ormani i pomoćne prostorije, jer delom opisuju i problem koji osoba ima sa ljudima u simbolici Sunca (autoritetima, ocem, suprugom...), ali i da se sama osoba oseća sputano. Jednim delom, problem ove linije bi se lako rešio pomeranjem ormana za koji smo rekli da ima gde da se pomeri kada smo opisivali centar stana. Sa druge strane ove linije vidimo da postoji natalna predispozicija da osoba izabere stan u kome će joj Sunčeva linija ulaziti u ostavu, jer Sunce se natalno nalazi u snažnom i svetlom znaku Lava, ali u III kući koja predstavlja predsoblje i u opoziciji sa Marsom vladarom VI kuće koja predstavlja pomoćne prostorije, pa je ona izborom stana oživela natalni neharmonični aspekt ovih planeta (koje joj na realnom - životnom planu daju potrebu za konfliktom i kritikom posebno u poslovnim komunikacijama i sa osobama koje se, na neki način, postave kao autoritet prema osobi).

S obzirom da osoba za sada ne može da menja raspored prostorija, najidealniji način da zadovolji potrebu Sunca za svetlom je da u ostavi postavi reflektor koji će jako osvetliti ugao prostorije kroz koji prolazi linija Sunca i da ovo svetlo uvek bude upaljeno. Predsoblje treba jako centralno osvetliti, a na zid od ostave osoba može postaviti sliku (obzirom da nešto drugo u simbolici Sunca nema mesta da se postavi) koja će imati siboliku Sunca: ovo može biti slika samog Sunca, Suncokreta ili Nevena – uvek samo jedan simbol, jer Sunce u Lavu opisuje jednu dominantnu stvar... Svakako, ovo može biti i slika divlje mačke, posebno Lava, ali ovo nije preporučljivo sobzirom da Sunce natalno nosi opoziciju sa Marsom koji u sebi sadrži Satuna iz XII kuće – divlje životinje.

• Takođe, vrlo slično je postavljena i Venerina linija koja se iz centra stana projektuje kroz hodnik, preko zida ulazi u ostavu, a sa suprotne strane proteže preko ormana u predsoblju i izlazi iz stana. Venerina linija ukazuje na mesto u domu na kome bi osoba trebala da se opušta, uživa, oseća zodovoljstvo, sreću i razumevanje.

Obzirom da se natalno Venera takođe nalazi u znaku Lava i da prima opoziciju od Marsa (vladara VI kuće), takođe imamo sliku zbog čega ova linija delom ide kroz ostavu i zbog čega osoba realno u stanu nema mesto u simbolici Venere na kome bi mogla da boravi određeni deo dana. Obzirom da su u ostavi na liniji Venere i Sunca police, osoba treba na policu da postavi nešto u simbolici Venere, a kako se radi o ostavi, najidealnije je da postavi činiju sa slatkišima ili voćem (koje i inače drži u ostavi) dok bi takođe na ovoj polici bilo dobro da postavi jednu okruglu, zelenu vazu za cveće koja će tu stajati i sa koje će redovno brisati prašinu. Na zid koji pregrađuje predsoblje od ostave smo spominjali da treba da postavi određenu sliku u simbolici Sunca, ali kako preko ovog zida prolazi i linija Venere da bi se harmonizovala energija ovih nezadovoljenih planeta, osoba može da postavi sliku planetarne mandale kombinacije Sunca i Venere.

• Treća planeta koja prolazi skoro istom putanjom je Mars, koji ukazuje na mesto energije u stanu, deo stana u kome osoba može da upražnjava fizičke vežbe, gde je naglašena potreba za brzinom, kretanjem, ali takođe može ukazati i na deo stana u kome preti određena vrsta opasnosti osobi, opisana natalnom pozicijom Marsa. Kod Marsa je važno da krajnje pozicije njegove putanje budu zadovoljene njegovom simbolikom, dok u ostalom delu stana ne treba da dominira. Setimo se da smo na početku rekli da bi orman koji se nalazi uz sam ulaz u stan trebalo pomeriti, čime bi oslobodili centar stana, dok nam na tom mestu ostaje pola metra prazan spoljni zid kroz koji prolazi Marsova linija sa jedne strane. Na ovaj zid treba postaviti ponovo sliku koja će u sebi nositi određenu simoliku Marsa, ali treba voditi računa da ovo ne bude naprimer slika kaktusa koji, iako spada pod siginifikaciju Marsa, kao biljka nosi i određeni deo od Venere, jer setimo se da smo na suprotnom zidu postavili sliku koja nosi simboliku Venere i Sunca, pa kako osoba natalno ima opoziciju ovih planeta sa Marsom, upravo bi slikom kaktusa oživeli ovu opoziciju (slika jedna naspram druge). Ovo bi trebala da bude izuzetno moderna slika ili fotografija (Mars se natalno nalazi u znaku Vodolije i jedini dobar aspekt koji ima je trigon sa Uranom) na kojoj preovlađuju tonovi crvene boje. Sa druge strane, u ostavi osoba na Marsovoj liniji drži stvari u njegovoj simbolici, jer u ćošku pored polica stoji muževljev alat.

• Natalno imamo Mesec u slabijoj opoziciji sa Plutunom, dok su ove planete u opoziciji i u horizontskom horoskopu i obe planete iz centra stana prolaze preko hodnika, ulaze u kupatilo, dok sa druge strane izlaze kroz ulazna vrata stana. Plutonova linija ne traži puno svetla pa joj predsoblje koje je mračno i prilično podseća na tunel na neki način odgovara, izlaz u kupatilo joj sa najprizemnije strane odgovara, jer upravo prolazi preko kanalizacije, ali obzirom da se Pluton nalazi u znaku Device, izuzetno je važno da osoba kupatilo održava besprekorno čistim. Planeta koja ovde nije zadovoljena ja svakako Mesec, koji u domu simboliše mesto na kome bi osoba trebala da se oseća najudobnije, na kome najviše voli da provodi vreme. Njegova linija je pogodna za spavanje, pripremanje hrane i jelo, opuštanje..., što sve zajedno nije moguće u kupatilu ili hodniku. Ali, kad se vratimo na natalni horoskop, vidimo da natalni Mesec ima opoziciju sa Plutonom u IV kući koja signifikuje kupatilo, dok Pluton signifikuje toalet, pa se ovaj natalni neharmonični aspekt odrazio i na stan. Kupatilo nema prozore da bi na ovaj način zadovoljili potrebu Meseca za necentralnim osvetljenjem, ali iznad lavaboa postoji veliko ogledalo (Mesec) i pored njega je mala zidna lampa, koja takođe zadovoljava njegovu simboliku. Na pregradnom zidu imeđu hodnika i kupatila se nalazi ogladalo. Kako Mesec izlazi kroz ulazna vrata koja su u njegovoj simbolici, ovde nije potrebno postavljati nešto dodatno, sem možda iznad vrata gde može da se postavi neka viseća ukrasna figurica napravljena od stakla.

• Još jedna planeta koja prolazi kroz kupatilo i predsoblje je Merkur, natalni vladar ascedenta i IV kuće, pa sa jedne strane kako Merkur signifikuje predsoblje, a IV kuća kupatilo, te je ovo logična slika. Merkur podržava dinamičan deo stana, njegova linija je idealna za učenje, kumunikaciju, pisanje, ali su ovo aktivnosti koje osoba teško može da sprovodi u toaletu. Sa druge strane, Merkur preko centra stana dolazi do ormana, što je ponovo logično obzirom da osoba natalno ima Merkura u kvadratu sa Saturnom. Jedino realno rešenje da se zadovolji energija Merkura je da se na zid (kad se pomeri orman) u predsoblju na njegovoj liniji postavi mala polica na kojoj će stajati ključevi, duplikati ključeva, neki privezak u obliku igračke i slično, dok sa druge strane u kupatilu iznad toalet šolje preko koje prolazi Merkur osoba može da napravi nalepnicu nekog za nju srećnog broja (Merkur).

• Jupiter je jedan od tri planete koje prolaze kroz najveći deo stana, on od centra stana prolazi kroz hodnik, ulazi u dnevnu i spavaću sobu, gde prelazi direktno preko radnog stola sa kompjuterom. Sa druge strane, iz centra on prelazi kroz drugi deo hodnika, ulazi u kuhinju sa trpezarijom i takođe završava na manjem stolu na kome stoji još jedan kompjuter koji uglavnom služi za gledanje TV-a i puštanje muzike. Veliki prostor koji zauzima ova linija zadovoljava Jupitera, koji u stanu opisuje mesta pogodna za studiozno učenje, optimizam, pronalaženje svrhe, intuiciju... Jupiter je u konjunkciji sa Neptunom i daje sliku da će osoba na njegovoj liniji imati i nešto u sibolici Neptuna, što donekle podržava kompjuter u trpezariji na kome se gleda TV, ali bi bilo dobro da pored ovog kopjutera postavi neku figuricu koju je donela kao suvenir sa putovanja ili kompas koji ne zauzima mnogo mesta, ali zadovoljava simboliku Jupitera. Sa druge strane ove linije na stolu u dnevnoj sobi osoba bi trebala da postavi enciklopodiju koja spada pod signifikaciju Jupitera, a osoba inače ima određene knjige koje ovde stoje. Ovo je izuzetno veliki sto na kome osoba često radi svoje projekte za inostranostvo (što u potpunosti podržava natalni Jupiter u VI kući kao vladar X kuće) i na koji osoba može da postavi mnoge predmete koji će nositi siboliku Jupitera, od svoje diplome koju može da postavi kako na sto, tako i na zid iznad stola, jer Jupiter voli visoko postavljene stvari, globus, nešto što je vredno, skupo, veliko, a što osoba poseduje. U ormanu u predsoblju preko koga će Jupiter prolaziti (i ako bude pomeren) je potrebno da osoba drži pasoše, što će donekle zadovoljiti simboliku Jupitera.

• Što se tiče Neptuna koji prolazi vrlo blizu Jupitera, on već daje određenu sliku da postoji mogućnost da osoba kad uzme da radi u dnevnoj sobi može da ima problem sa koncentracijom, osećajem pospanosti (obzirom da njegova linija prolazi upravo preko stolice za radnim stolom), ali je ovo takođe idealno mesto da osoba izrazi svoju maštu, pronađe mir, pa osoba kod prozora treba da postavi ukrasne sveće (posebno zato što je Neptun u egzaktnom trigonu sa Mesecom), mirisne štapiće ili armoatična ulja, dok sa suprotne strane u trpezariji je ova linija zadovoljena velikim brojem filmova koji stoje pored kompjutera, ali obavezno treba da izbegava držanje alkoholnih pića na ovom stolu, jer time budi ne tako pozitivnu siboliku Neptuna.

• Saturn predstavlja vrlo posebnu liniju tj. biće koje prolazi našim domom. Često privlači ljude da najveći deo svojih aktivnosti rade upravo na njegovo liniji, jer daje osećaj sigurnosti i stabilnosti, ali preko njega mi oživljavamo sudbinu. Sa njegovom linijom treba biti vrlo oprezan, jer ona može dovesti do zamora, osećaja iscrpljenosti, ukočenosti, straha, pa svakako nije dobro da na ovoj liniji, naprimer, postavimo krevet za spavanje. U ovom primeru Saturn, kao i Jupiter i Neptun, prolazi kroz veliki deo stana, ali je specifičan zbog toga što njegova energija ne prelazi ni preko jednog mesta na kome se osoba ili ukućani zadržavaju. Saturn ne voli preterano svetlo, pa njegova putanja preko prozora u dnevnoj sobi, treba da se zadovolji nečim u pozitivnoj simbolici Saturna (poludrago kamenje u njegovoj simbolici ili krstali, koji obavezno treba da budu u paru jer se Saturn nalazi u dvojnom znaku Blizanaca), kao i u trpezariji, gde može da postavi, kako nešto od prethodno navedene simbolike, tako i sat, kalendar, neku starinsku figuricu, komad granita... Orman u predsoblju zadovoljava Saturnovu simboliku, pa na ovom delu stana ne treba postavljati neki predmet u njegovoj simbolici.

• Na kraju Uranova linija najvećim delom prolazi kroz dečiju sobu i to delom preko kreveta, pa u ovoj prostoriji svakako treba promeniti raspored jer prostor ovo dozvoljava. Krevet treba detetu pomeriti na suprotan zid (posebno zato što preko kreveta prelazi i Hironova linija i ukazuje na mogućnost povrede, što se više puta i dogodilo). Takođe, orman, preko koga isto prelazi Uran, treba pomeriti u dno sobe, a kompjuter u dečijoj sobi treba pomeriti na Uranovu liniju čime bi se ispunila njegova simbolika. Uran svakako ne opisuje mesto na kome dete može da se odmori, posebno zato što je ovo izuzetno aktivno dete, što vidimo i kroz Urana u V kući u natalu osobe.

Kroz ovaj primer smo videli da postoje razni načini da zadovoljimo energije planeta koje prolaze kroz naš dom. Nije uvek neophodno da menjamo raspored prostrija, već nam ova grana astrologije daje mogućnost da određenim predmetima u simbolici date planete balansiramo energiju prostora. Svaki neharmonični aspekt se održava na ličnom planu kroz događaje, odnose, odluke koje donosimo, ali i preslikava i na prostor u kome živimo, pa sređivanjem prosotra mi popravljamo ovaj aspekt i na ličnom planu o čemu će biti više reči u nekom od narednih tekstova.

Na kraju možemo pomenuti da horizontski horoskop možemo da postavimo i za jednu prostoriju u kojoj prvodimo najveći deo vremena. Takođe, ukoliko osoba ne živi sama možemo se zapitati čiji horoskop je dominantan? Ovo je uvek horoskop osobe koja primarno vodi računa o datom prostoru.

Uživajte u uređenju svoga doma koristeći astrologiju lokalnog prostora, jer time dobijate mogućnost da oživite svrhu i na jednom nivou izmenite sudbinu.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD