Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”! Za prijave do 20.07. ostvarujete posebne POKLONE – Full Moon radionicu koja će se održati 24.07, kao i knjigu “Naučna astrologija” dr Lee Imširagić.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

23. do 29. jul 2012

Sedmica pred nama obećava dinamizam jer će „glavnu reč“ imati Merkur čijim snažnim sekstilom s Marsom otpočinjemo sedmicu, a koji će u Lotos konstelaciju spojiti Jupitera i Urana, a krajem sedmice egzaktnom konjunkcijom u ovu srećnu kombinaciju uključiti i Sunce. S Lotosom sreća je uvek na dohvat ruke, a sama atmosfera uvek odiše optimizmom i osećajem lakoće i ispunjenosti, posebno ako su, kao u ovom slučaju, uključeni benefici poput Jupitera i snažnog Sunca koje otpočinje tranzit kroz svoj znak Lava gde ispoljava najbolje od sebe. Ne treba gubiti iz vida da je Merkur retrogradan i da su pred nama mogućnosti da se nađemo u sličnim situacijama u kojima smo bili, pa će Lotos doneti šanse da okušamo sreću još jednom bilo da je reč o dogovorima, bilo o finansijama, bilo putovanjima, susretima sa prijateljima, bilo emotivnim partnerima jer Merkur dispozituje i Veneru i Jupitera. Sa Uranovom podrškom šansa da „zgrabimo sreću“ je veća, ali svakako ne treba praviti nikakve planove, jer Uran uvek iznenadi ma kako da smo sve mogućnosti predvideli. I evo otkazanih putovanja, ali neočekivanih povoljnih okolnosti upravo nakon toga. Evo nestanka automobila ali i šanse da upravo u tim okolnostima sretnemo važnu osobu koja će bitno uticati na naš život. Evo i izgubljenih dokumenata, ali i „pronalazača“ koji će osim dokumenata doneti mnogo više u naš život. Evo i šanse da greškom propustimo da precrtamo omiljeni broj na LOTO listiću, ali da se upravo ta greška pokaže kao najbolji izbor.

No, ma kako da povoljni aspekti ka Merkuru mogu doneti i povoljne prilike, njegova retrogradnost se u vremenu uvek može pokazati kao problematična, pa, ma kako da nam se ukaže neverovatna prilika da po vrlo povoljnoj ceni kupimo sjajan telefon, automobil, kompjuter, ili da se odlučimo  za neki kurs, školu, putovanje, ta odluka se može pokazati kao pogrešna s Merkurovom direktnošću, kada možemo shvatiti da povoljna cena i nije tako povoljna ili da kupljeno ipak ne zadovoljava naše potrebe, ili ćemo samo morati da čekamo na željeni telefon kojeg trenutno nema na tržištu ili na početak kursa koji se odlaže usled nedovoljn prijavljenih. Ovo vreme je najbolje iskoristiti za ispravljanje grešaka, za završavanje započetog ili ponavljanje, pa je pred nama povoljnih sedam dana za učenje nenaučenog, kao i za rešavanje nesuglasica, ali je od najveće važnosti biti jasan i ne propustiti naglasiti važne stavke i detalje.

Sa retrogradnim Merkurom su problemi u saobraćaju uvek naglašeniji, a sekstil od Marsa, trigon od Urana, kao i sekstil od Jupitera u Blizancima učiniće da se osetimo veoma moćnim za volanom i da sa lakoćom možemo savladati sve krivine. No, treba biti veoma obazriv, posebno pri povratku odnekud, ili pri vožnji u rikverc, jer je T-kvadrat Urana, Plutona i Marsa još uvek snažan, a Merkur nakon učestvovanja u Lotosu postaje učesnik u JOD-u zajedno sa Jupiterom i Plutonom. Pa, evo Merkura u Lavu u jednoj traci, samouverenog vozača u sjajnom žutom Renou koji je upravo dodao gas (sekstil Mars), usmerio pažnju na radio prijemnik da bi pojačao omiljenu italijansku pesmu (Merkur dispozituje Veneru), osvrnuo se na motor u suprotnoj traci koji velikom brzinom zalazi u njegovu traku obilazeći rupu na putu (Mars separacioni kvadrat Pluton u Jarcu), iseca srebrnog Mercedesa (Mars opozicija Uran u Ovnu) koji očigledno ima određenih problema sa motorom (retrogradni Uran u Ovnu), vraća se u svoju traku, obilazi plavi Pontiac (Mars separacioni trigon Jupiter u Blizancima), žureći da obiđe i veliki kamion (Mars aplikaciona konjunkcija Saturn). Naš retrogradni Merkur je znatiželjan pa prati motor u retrovizoru što mu odvraća pažnju. Mimoilazi se sa Pontiacom, sustiže Mercedesa koji usporava jer mu je motor „prokuvao“, obilazi ga, a znatiželja nastavlja da mu skreće pažnju s puta i gledajući u retrovizor ne uočava rupu sada u svojoj traci (kvinkunks Pluton)... Uz Veneru na zvezdi Kapela iz Kočijaša opasnost u saobraćaju je dodatno naglašena, posebno po mlađe ženske osobe koje pričom dodatno ometaju vozača tokom vožnje.

Jupiter ove sedmice prelazi preko Aldebarana, jedne od četiri kraljevske zvezde, izvesno ukazujući na počasti i uspeh, posebno ako je projekat vezan za istok. Daje vodeći položaj u nečemu, pa uz Sunce koje je ušlo u Lava i aplicira u sekstil sa Jupiterom, evo priznanja nekim važnim ljudima na istoku, dogovora sa istim.

No, Aldebaran može dati i neprijateljstvo od partnerskog rada, ortakluka ili od javnih neprijatelja, na šta Mars svojom pozicijom u Vagi generalno ukazuje, a kako će prelaziti ove sedmice preko zvezda iz sazvežđa Gavran koje nosi simboliku laži i zavere u koju je uključeno više ljudi, to treba biti obazriv u sklapanju poslova, posebno ako sve izgleda savršeno povoljno, jer ćemo ove sedmice gledati najbolje epizode serije „HUSTLE“ (Prevaranti).

*

Ove sedmice i dalje važnu ulogu igraju oni sa Mekrurom (posebno retrogradnim) u aspektu sa Marsom ili u Ovnu i Škorpionu. Dinamični će biti oni sa Merkurom u aspektu sa Jupiterom ili Uranom, a glavnu ulogu odigraće oni sa Merkurom u aspektu sa Suncem. Posebno su prozvani oni sa planetama na zvezdama Kapela, Aldebaran, kao i na zvezdama iz Gavrana.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD