Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

16. - 22. VII 2012

Prošle nedelje se završila jedna od možda najprijatnijih solarno-lunarnih konstelacija koje se dešavaju svake godine. Od srede uveče do petka (po istočnom letnjem vremenu), Sunce se nalazilo u znaku Raka, a Mesec u Biku. Ovaj solarno-lunarni period je bio prilično miran, i jedine geokosmičke oluje je izazivao Mars u T-kvadratu sa Uranom i Plutonom.

Ali, vratimo se na mir u sred oluje... Sunce u Raku odnosi se na porodicu po krvnom srodstvu kao što su majka-otac, ćerka-sin, unuka-unuk, i na duboke odnose u koje se ulazi srcem. Mesec vlada znakom Raka, pa gde god da se nađe ovog meseca - kada je Sunce u Raku - ukazuje na porodični osećaj veze ili sećanja, sa svim principima tog mesečevog znaka.

Na primer, Mesec vlada Rakom, ali se smatra da je egzaltiran u Biku, što je, uopšteno gledano - povoljno. Dakle, zamislite da svake godine postoje 2 - 3 dana u periodu od 20. – 21. juna do 20. – 21. jula, kada je Mesec egzaltiran u Biku, dok u isto vreme Sunce prolazi kroz znak kojim vlada Mesec – kroz znak Raka. Ta samo 2 - 3 dana upravo su prošla - od 11. – 13. jula. Akcije na berzama, kao i plemeniti metali sada su predahnuli od nervnog sloma, koji se desio 19-tog, a i jedni i drugi, do četvrtka su ponovo padali, tražeći samo mesto za meko sletanje, odakle se mogu lepo oporaviti od četvrtka kasno do petka.

Za one koji se bave elekcionom astrologijom (astrologija o umetnosti izbora najpovoljnijeg trenutka), ne možemo da zamislimo bolja 3 dana u godini da se preselite u novi stan. Tako je uradio i g. Merimen. A preseljenje je teklo relativno glatko.

Mesec i znak Raka kojim on vlada, odnose se na porodicu i dom, kao i na neke prethodne veze. Kada se Mesec nalazi u Biku, znaku zadovoljstva i jakih vrednosti, on označava elekciono povoljno vreme za bilo kakvu vezu sa kućom i porodicom, prošlošću i budućnošću.

Samo zapamtite jednu stvar kada pravite plan zasnovan na osnovnim astrološkim principima: ako imate širok izbor na koji dan da se preselite u novo boravište, potrudite se da izaberete ta 2 - 3 dana u toku godine, kada je Sunce u Raku, a Mesec u Biku. Prema našem shvatanju astrologije, ne postoji bolji trenutak od ovoga za početak nečeg novog. Sada je posebno dobro, jer je u isto vreme, takođe, Venera (vladar Bika i stoga dispozitor Meseca – koji je u Biku) u konjunkciji sa Jupiterom. To je dodatna kombinacija "dobre sreće".

Sve ovo prethodno smo izneli zbog sledeće nedelje, jer ćete čuti puno o Merkuru koji će biti retrogradan od 14. jula do 8. avgusta. Ovo je dovoljno luckast period sam po sebi, jer je povezan sa nerazumevanjem, kao i nesporazumima. Ali ovaj period može biti posebno lud (kada Mesec izađe iz Bika u subotu 14. jula), jer istog dana - 14. jula, Uran takođe kreće retrogradno, a to može biti još luđe nego Merkur koji kreće retrogradno. Dakle, oni samo stimulišu jedan drugog na još veće i brilijantnije maksimume, a možda, u nekim slučajevima, na preteranu stimulaciju razmišljanja... do tačke iracionalnog i haotičnog. Ali to može biti čak i više od toga, jer: 1) Uran je tek došao u kvadrat sa Plutonom, 2) Ovaj Pluton-u-Jaracu šutira Urana u zadnjicu svaki put kada Uran previše pređe granicu, i 3) Mars će se približiti opoziciji sa Uranom i T-kvadratu sa Plutonom 17. – 18. jula (utorak i sreda). Očekujte da Uran pređe granice svojom agresivnošću, i ponovo ubrzo posle toga, Pluton će doći da ga šutne u zadnjicu. To počinje u subotu kasno uveče do utorka rano ujutru, kada je Mesec već u Blizancima, u domu tog Merkura koji kreće retrogradno, na isti dan kada i Uran. Koliko brzo se stvari mogu promeniti od tog Meseca u  Biku do Meseca u Blizancima. Ako samo trepnete, možete propustiti sve ili neki važan aspekt.

Što se tiče berzi, prošlog četvrtka, kada je Mesec bio u Biku, a Sunce u Raku, videli smo lepo meko sletanje cena akcija. Pronašle su potporu, i imale su lep odskok pre zatvaranja berzanske nedelje. Nismo sigurni da ćete početkom sledeće nedelje videti nešto bliže toj ceni.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Tokom proteklih nekoliko nedelja, u okviru berzanskog izveštaja ubacili smo preporuke za trgovinu na berzi koje pišemo za naše pretplatnike. Izgleda da čitaoci vole ovu vrstu informacija, jer su u mnogim slučajevima vremenski vrlo tačne i rađene na osnovu naših jedinstvenih metoda.

Većina berzi koje pratimo, prošle nedelje nisu pokrenule nove pozicije. Pozicije koje su već preuzete uključuju valute. Na primer, naš dnevni berzanski izveštaj je bio kratak, kako za pozicije akcija, tako i za brzopotezne brokere koji trguju evrom, koji se krajem prošlog meseca kretao oko 1.2700. Evro je nastavio da pada, i u petak, 13. jula, pao je na najnižu vrednost do sada od 1.2171.

Nedeljni berzanski izveštaj davao je takođe dobru prognozu za prošlu nedelju na Sept E-mini za NASDAQ 100 (NQU) u kome se navodi: "Pozicionirani brokeri su i dalje u kratkoročnom sa gubitkom razlike iznad 2655 ili razlikom nedeljnog otpora. Brzi brokeri su još uvek u kratkoročnom, sa gubitkom razlike iznad 2655. Savetujemo vam da u četvrtak izađete na 2582 ili više – ako se ponudi. Sačekajte četvrtak da izađete, i samo ako cene tada budu padale na nove nedeljne najniže vrednosti. Najviša nedeljna vrednost bila je 2625. U četvrtak je cena pala i nedeljna najniža vrednosti - u pravo vreme – iznosila je 2516, dok se berzanski dan završio na 2537. Tako smo napravili lep profit na ovoj poziciji. Pozicionirani brokeri su takođe, i dalje u kratkoročnom kada je u pitanju švajcarski franak i evro-jen, kako se kaže u nedeljnom berzanskom izveštaju, u odnosu na maksimum od pre nekoliko nedelja, i približavaju se našoj tački kada treba izaći iz toga.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Heliocentrični Merkur će završiti svoj tranzit kroz Strelca u utorak, 17. jula. Toga dana će, takođe, Mars biti u kvadratu sa Plutonom i u trigonu sa Jupiterom. Sutradan, Mars će biti u opoziciji sa Uranom, što je deo "sudara ciklusa" o kome govori Arč Kraford (Arch Crawford). S obzirom da Mesec napušta prijateljski znak Bika, posle zatvaranja berzi u petak, i ulazi u znak koji luckasto i divlje sija iracionalnim sjajem – Blizance, kojim će početi sledeća nedelja (sa Merkurom i Uranom koji kreću retrogradno), to zaista ponovo može da utiče na oštre berzanske preokrete. Berze se, takođe, isto tako brzo, mogu ponovo vratiti u život, kada Jupiter napravi sekstil (povoljan) sa Uranom, sledećeg vikenda, 21. jula.

U ovom trenutku se mnogo toga odigrava na nebu. To je prvi tranzit planeta (Sunce - Zemlja) na kvadrat Urana i Plutona, od kako su 24. juna napravili prvi od sedam egzaktnih kvadrata. Ali kao što vidite, priroda planetarnih aspekata koji se sada formiraju, nalazi se na suprotnim stranama spektra. Jedna polovina je konfliktna i dramatična, a druga polovina je ispunjena iznenađujuće dobrim vestima i događajima. Berze obično reaguju velikim oscilacijama cena u kratkim vremenskim razmacima, poznatim pod nazivom bič i testera, zato budite pažljivi ove nedelje. Budite pažljivi i čuvajte se nezgoda, uvek kada Mars i Uran naprave aspekat, to može biti period neočekivanih opasnosti od majke prirode ili ljudske agresije. To je vreme bunta, kada je pametnije da jednostavno ne reagujete impulsivno u odnosima sa drugima. Razmislite pre nego što odreagujete.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD