Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

16. - 22. VII 2012

Prošle nedelje se završila jedna od možda najprijatnijih solarno-lunarnih konstelacija koje se dešavaju svake godine. Od srede uveče do petka (po istočnom letnjem vremenu), Sunce se nalazilo u znaku Raka, a Mesec u Biku. Ovaj solarno-lunarni period je bio prilično miran, i jedine geokosmičke oluje je izazivao Mars u T-kvadratu sa Uranom i Plutonom.

Ali, vratimo se na mir u sred oluje... Sunce u Raku odnosi se na porodicu po krvnom srodstvu kao što su majka-otac, ćerka-sin, unuka-unuk, i na duboke odnose u koje se ulazi srcem. Mesec vlada znakom Raka, pa gde god da se nađe ovog meseca - kada je Sunce u Raku - ukazuje na porodični osećaj veze ili sećanja, sa svim principima tog mesečevog znaka.

Na primer, Mesec vlada Rakom, ali se smatra da je egzaltiran u Biku, što je, uopšteno gledano - povoljno. Dakle, zamislite da svake godine postoje 2 - 3 dana u periodu od 20. – 21. juna do 20. – 21. jula, kada je Mesec egzaltiran u Biku, dok u isto vreme Sunce prolazi kroz znak kojim vlada Mesec – kroz znak Raka. Ta samo 2 - 3 dana upravo su prošla - od 11. – 13. jula. Akcije na berzama, kao i plemeniti metali sada su predahnuli od nervnog sloma, koji se desio 19-tog, a i jedni i drugi, do četvrtka su ponovo padali, tražeći samo mesto za meko sletanje, odakle se mogu lepo oporaviti od četvrtka kasno do petka.

Za one koji se bave elekcionom astrologijom (astrologija o umetnosti izbora najpovoljnijeg trenutka), ne možemo da zamislimo bolja 3 dana u godini da se preselite u novi stan. Tako je uradio i g. Merimen. A preseljenje je teklo relativno glatko.

Mesec i znak Raka kojim on vlada, odnose se na porodicu i dom, kao i na neke prethodne veze. Kada se Mesec nalazi u Biku, znaku zadovoljstva i jakih vrednosti, on označava elekciono povoljno vreme za bilo kakvu vezu sa kućom i porodicom, prošlošću i budućnošću.

Samo zapamtite jednu stvar kada pravite plan zasnovan na osnovnim astrološkim principima: ako imate širok izbor na koji dan da se preselite u novo boravište, potrudite se da izaberete ta 2 - 3 dana u toku godine, kada je Sunce u Raku, a Mesec u Biku. Prema našem shvatanju astrologije, ne postoji bolji trenutak od ovoga za početak nečeg novog. Sada je posebno dobro, jer je u isto vreme, takođe, Venera (vladar Bika i stoga dispozitor Meseca – koji je u Biku) u konjunkciji sa Jupiterom. To je dodatna kombinacija "dobre sreće".

Sve ovo prethodno smo izneli zbog sledeće nedelje, jer ćete čuti puno o Merkuru koji će biti retrogradan od 14. jula do 8. avgusta. Ovo je dovoljno luckast period sam po sebi, jer je povezan sa nerazumevanjem, kao i nesporazumima. Ali ovaj period može biti posebno lud (kada Mesec izađe iz Bika u subotu 14. jula), jer istog dana - 14. jula, Uran takođe kreće retrogradno, a to može biti još luđe nego Merkur koji kreće retrogradno. Dakle, oni samo stimulišu jedan drugog na još veće i brilijantnije maksimume, a možda, u nekim slučajevima, na preteranu stimulaciju razmišljanja... do tačke iracionalnog i haotičnog. Ali to može biti čak i više od toga, jer: 1) Uran je tek došao u kvadrat sa Plutonom, 2) Ovaj Pluton-u-Jaracu šutira Urana u zadnjicu svaki put kada Uran previše pređe granicu, i 3) Mars će se približiti opoziciji sa Uranom i T-kvadratu sa Plutonom 17. – 18. jula (utorak i sreda). Očekujte da Uran pređe granice svojom agresivnošću, i ponovo ubrzo posle toga, Pluton će doći da ga šutne u zadnjicu. To počinje u subotu kasno uveče do utorka rano ujutru, kada je Mesec već u Blizancima, u domu tog Merkura koji kreće retrogradno, na isti dan kada i Uran. Koliko brzo se stvari mogu promeniti od tog Meseca u  Biku do Meseca u Blizancima. Ako samo trepnete, možete propustiti sve ili neki važan aspekt.

Što se tiče berzi, prošlog četvrtka, kada je Mesec bio u Biku, a Sunce u Raku, videli smo lepo meko sletanje cena akcija. Pronašle su potporu, i imale su lep odskok pre zatvaranja berzanske nedelje. Nismo sigurni da ćete početkom sledeće nedelje videti nešto bliže toj ceni.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Tokom proteklih nekoliko nedelja, u okviru berzanskog izveštaja ubacili smo preporuke za trgovinu na berzi koje pišemo za naše pretplatnike. Izgleda da čitaoci vole ovu vrstu informacija, jer su u mnogim slučajevima vremenski vrlo tačne i rađene na osnovu naših jedinstvenih metoda.

Većina berzi koje pratimo, prošle nedelje nisu pokrenule nove pozicije. Pozicije koje su već preuzete uključuju valute. Na primer, naš dnevni berzanski izveštaj je bio kratak, kako za pozicije akcija, tako i za brzopotezne brokere koji trguju evrom, koji se krajem prošlog meseca kretao oko 1.2700. Evro je nastavio da pada, i u petak, 13. jula, pao je na najnižu vrednost do sada od 1.2171.

Nedeljni berzanski izveštaj davao je takođe dobru prognozu za prošlu nedelju na Sept E-mini za NASDAQ 100 (NQU) u kome se navodi: "Pozicionirani brokeri su i dalje u kratkoročnom sa gubitkom razlike iznad 2655 ili razlikom nedeljnog otpora. Brzi brokeri su još uvek u kratkoročnom, sa gubitkom razlike iznad 2655. Savetujemo vam da u četvrtak izađete na 2582 ili više – ako se ponudi. Sačekajte četvrtak da izađete, i samo ako cene tada budu padale na nove nedeljne najniže vrednosti. Najviša nedeljna vrednost bila je 2625. U četvrtak je cena pala i nedeljna najniža vrednosti - u pravo vreme – iznosila je 2516, dok se berzanski dan završio na 2537. Tako smo napravili lep profit na ovoj poziciji. Pozicionirani brokeri su takođe, i dalje u kratkoročnom kada je u pitanju švajcarski franak i evro-jen, kako se kaže u nedeljnom berzanskom izveštaju, u odnosu na maksimum od pre nekoliko nedelja, i približavaju se našoj tački kada treba izaći iz toga.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Heliocentrični Merkur će završiti svoj tranzit kroz Strelca u utorak, 17. jula. Toga dana će, takođe, Mars biti u kvadratu sa Plutonom i u trigonu sa Jupiterom. Sutradan, Mars će biti u opoziciji sa Uranom, što je deo "sudara ciklusa" o kome govori Arč Kraford (Arch Crawford). S obzirom da Mesec napušta prijateljski znak Bika, posle zatvaranja berzi u petak, i ulazi u znak koji luckasto i divlje sija iracionalnim sjajem – Blizance, kojim će početi sledeća nedelja (sa Merkurom i Uranom koji kreću retrogradno), to zaista ponovo može da utiče na oštre berzanske preokrete. Berze se, takođe, isto tako brzo, mogu ponovo vratiti u život, kada Jupiter napravi sekstil (povoljan) sa Uranom, sledećeg vikenda, 21. jula.

U ovom trenutku se mnogo toga odigrava na nebu. To je prvi tranzit planeta (Sunce - Zemlja) na kvadrat Urana i Plutona, od kako su 24. juna napravili prvi od sedam egzaktnih kvadrata. Ali kao što vidite, priroda planetarnih aspekata koji se sada formiraju, nalazi se na suprotnim stranama spektra. Jedna polovina je konfliktna i dramatična, a druga polovina je ispunjena iznenađujuće dobrim vestima i događajima. Berze obično reaguju velikim oscilacijama cena u kratkim vremenskim razmacima, poznatim pod nazivom bič i testera, zato budite pažljivi ove nedelje. Budite pažljivi i čuvajte se nezgoda, uvek kada Mars i Uran naprave aspekat, to može biti period neočekivanih opasnosti od majke prirode ili ljudske agresije. To je vreme bunta, kada je pametnije da jednostavno ne reagujete impulsivno u odnosima sa drugima. Razmislite pre nego što odreagujete.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD