Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

16. do 22. jul 2012

Vrela sedmica je pred nama jer će osnovnu energiju svojim brojnim aspektima kreirati sam po sebi već dovoljno vreo Mars. Ovo je nesumnjivo njegovih sedam dana tokom kojih će pokazati i svoje dobre, ali i one nedovoljno dobre osobine koje uvek iniciraju nevolje.

Crvena planeta simbolizuje borbenost, snagu, volju, ali i destruktivnost, razaranje, nasilje, nemire, požare, vojsku, a u zavisnosti od aspekata očekujemo ispoljavanje određene simbolike. U utorak nas očekuje trigon sa Jupiterom i kvadrat sa Plutonom, u četvrtak opozicija sa Uranom, a u nedelju sekstil sa Merkurom, pa je u skladu s tim za očekivati da aktivira i sjajne prilike, ali i neprilike. Već pozicijom u Vagi Mars ne može ispoljiti ono najbolje od sebe, nego će pre ukazati na određene slabosti, komplekse, nemoć, koji često rezultiraju potrebom za povređivanjem i ispoljavanjem agresije. Dispozitor Venera je u Blizancima, takođe u vazdušnom znaku, pa će se mogući sukobi i problemi u odnosima koji su tako česti sa Marsom u Vagi, primarno ispoljavati na mentalnom, verbalnom nivou.

Ove sedmice nedovoljno snažan Mars u Vagi, koji protivno svom prirodnom stanju ima potrebu za udruživanjem i partnerstvom, spreman je na kompromise i dogovore (trigon Jupiter u Blizancima), kao i da zatraži pomoć snažnijih tako neophodnu pred ulazak u T-kvadrat sa daleko moćnijim Uranom i Plutonom. I povinovaće se Mars i prihvatiti savet moćnijeg Jupitera da bi izdržao pritisak koji je pred njim. No, Mars i Jupiter, ma kako da je mitski reč o ocu i sinu, su arhetipski neprijatelji (Jupiter nije podnosio Marsa, niti Zevs Aresa), jedan drugom konkurenti i svakako retko imaju ista interesovanja i interese, i ono što jednom prija drugom šteti (Mars pada u znaku Jupiterove egzaltacije i obrnuto), pa je pitanje koliko može koristiti pomoć Jupitera u izgonu kada im krajnji cilj nije isti i kada se sprema „oluja“.

No, Jupiter će svakako Marsu uliti veru i volju, pa će se Mars osetiti snažnijim nego što jeste i biti spreman na najluđe poduhvate kao što je kontakt sa Uranom i Plutonom. Sekstil Venere i Merkura koji je za nama je bio od važnosti za trigon ovih vatrenih planeta jer su Venera i Merkur njihovi dispozitori, pa je pred nama konkretna akcija kao posledica prethodnih dogovora, bilo da je reč o odlasku na put, bilo o ulaganju novca, bilo o iseljenju, bilo o diplomatskim pregovorima suprotstavljenih strana. Ovo je i konačno dobijanje vize, verovatno iz najmanje drugog puta jer je Merkur retrogradan, a Jupiter u Blizancima. Ovo je i svaki hrabri poduhvat mladića koji do tada nije ispoljavao marsovske osobine, a koji može i svoj život izložiti opasnosti.

Ovo je i dobitak na igrama na sreću, ali i mogućnost neočekivanih okolnosti nakon toga – gubitka dobitnog tiketa koji ipak može biti pronađen jer će Mars formirati sekstil sa retrogradnim Merkurom dispozitorom Jupitera. Ovo je i sjajan početak putovanja koja mogu biti privremeno prekinuta usled najneobičnijih dešavanja, vremenskih nepogoda.

Jupiter prelazi preko zvezda iz Bika pa je pred nama Zevs u svom pravom svetlu – moćan, zavodljiv, šarmantan, ali i nestabilan – sigurno će nestati nakon uspešnog zavođenja.

Mars će prelaziti preko Vindemiatriksa na 9. Vage, zvezde iz sazvežđa Device, koja ima više značenja, ali „generalno govori o nagradi ili dobitku, odnosno o šansi koju osoba dobija, ali se to „plaća“ time što osoba prihvata da požnje sva svoja dela koja je do tada sejala („ono što je posejano to se sada žanje“), a kako to mogu biti i razne pogrešne stvari, ukoliko to ne prihvati na pravi način i u potpunosti, dešava se da osoba iz nepažnje, pa i čiste gluposti tu povoljnu priliku upropasti. I ovo je tipično za Vindemiatriks – pad usled precenjivanja sopstvenih mogućnosti, kao i daljeg zapetljavanja osobe usled pokušavanja da se izvadi. Jedina pozitivna konotacija koju Vindemiatriks omogućava izražena je ako postoji spremnost osobe da nakon pružene šanse prihvati odgovornost za svoja prošla dela i nakon toga doživi jaku unutrašnju promenu.“[1]

I evo našeg Marsa na Vindemiatriksu koji dobija šansu kroz trigon sa Jupiterom, ali je pitanje koliko je spreman da prihvati odgovornost za sve do tada načinjeno, jer slede Uran i Pluton – nepažnja, ludost, i mogućnost pada.

Sa Marsom u Vagi, posebno u opoziciji sa Uranom, izvesni su problemi u odnosima, a kako je aktivan i Vindemiatriks koji simboliše žetvu, tj. pun Mesec (opoziciju Sunca i Meseca) to je pred nama i sedmica tokom koje će mnogi parovi biti u iskušenju, na proveri stabilnosti svoje veze.

Aktuelni T-kvadrat u koji se uljučuje i Mars povezaće vatru, vazduh i zemlju, a preko osmih stepenova može doneti više nesreća nego obično: požare i njihovo rasplamsavanje koje se teško može lokalizovati; oluje, nepogode, udare groma, probleme sa strujom... No, poput „uznemirene“ prirode i ljudi će biti u istom stanju – nervozni, nestabilni, „kratkog fitilja“, pa je savet da svi vode računa, posebno u saobraćaju, jer lagano mogu usled nepažnje i nervoze ugroziti tuđe živote, a ne samo svoj.

*

Ove sedmice glavnu ulogu odigraće oni sa naglašenim Marsom u horoskopu (vladar Asc, vladar Sunca), posebno u aspektu sa Jupiterom, Uranom, Plutonom, Merkurom. Prozvani su svi sa Marsom u Vagi koji će imati priliku da naruše odnose, ali i da prihvate odgovornost za svoje postupke i tako budu nagrađeni. Aktivni su i dalje svi sa retrogradnim Merkurom, posebno u znaku Lava ili aspektu sa Suncem.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD