Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

16. do 22. jul 2012

Vrela sedmica je pred nama jer će osnovnu energiju svojim brojnim aspektima kreirati sam po sebi već dovoljno vreo Mars. Ovo je nesumnjivo njegovih sedam dana tokom kojih će pokazati i svoje dobre, ali i one nedovoljno dobre osobine koje uvek iniciraju nevolje.

Crvena planeta simbolizuje borbenost, snagu, volju, ali i destruktivnost, razaranje, nasilje, nemire, požare, vojsku, a u zavisnosti od aspekata očekujemo ispoljavanje određene simbolike. U utorak nas očekuje trigon sa Jupiterom i kvadrat sa Plutonom, u četvrtak opozicija sa Uranom, a u nedelju sekstil sa Merkurom, pa je u skladu s tim za očekivati da aktivira i sjajne prilike, ali i neprilike. Već pozicijom u Vagi Mars ne može ispoljiti ono najbolje od sebe, nego će pre ukazati na određene slabosti, komplekse, nemoć, koji često rezultiraju potrebom za povređivanjem i ispoljavanjem agresije. Dispozitor Venera je u Blizancima, takođe u vazdušnom znaku, pa će se mogući sukobi i problemi u odnosima koji su tako česti sa Marsom u Vagi, primarno ispoljavati na mentalnom, verbalnom nivou.

Ove sedmice nedovoljno snažan Mars u Vagi, koji protivno svom prirodnom stanju ima potrebu za udruživanjem i partnerstvom, spreman je na kompromise i dogovore (trigon Jupiter u Blizancima), kao i da zatraži pomoć snažnijih tako neophodnu pred ulazak u T-kvadrat sa daleko moćnijim Uranom i Plutonom. I povinovaće se Mars i prihvatiti savet moćnijeg Jupitera da bi izdržao pritisak koji je pred njim. No, Mars i Jupiter, ma kako da je mitski reč o ocu i sinu, su arhetipski neprijatelji (Jupiter nije podnosio Marsa, niti Zevs Aresa), jedan drugom konkurenti i svakako retko imaju ista interesovanja i interese, i ono što jednom prija drugom šteti (Mars pada u znaku Jupiterove egzaltacije i obrnuto), pa je pitanje koliko može koristiti pomoć Jupitera u izgonu kada im krajnji cilj nije isti i kada se sprema „oluja“.

No, Jupiter će svakako Marsu uliti veru i volju, pa će se Mars osetiti snažnijim nego što jeste i biti spreman na najluđe poduhvate kao što je kontakt sa Uranom i Plutonom. Sekstil Venere i Merkura koji je za nama je bio od važnosti za trigon ovih vatrenih planeta jer su Venera i Merkur njihovi dispozitori, pa je pred nama konkretna akcija kao posledica prethodnih dogovora, bilo da je reč o odlasku na put, bilo o ulaganju novca, bilo o iseljenju, bilo o diplomatskim pregovorima suprotstavljenih strana. Ovo je i konačno dobijanje vize, verovatno iz najmanje drugog puta jer je Merkur retrogradan, a Jupiter u Blizancima. Ovo je i svaki hrabri poduhvat mladića koji do tada nije ispoljavao marsovske osobine, a koji može i svoj život izložiti opasnosti.

Ovo je i dobitak na igrama na sreću, ali i mogućnost neočekivanih okolnosti nakon toga – gubitka dobitnog tiketa koji ipak može biti pronađen jer će Mars formirati sekstil sa retrogradnim Merkurom dispozitorom Jupitera. Ovo je i sjajan početak putovanja koja mogu biti privremeno prekinuta usled najneobičnijih dešavanja, vremenskih nepogoda.

Jupiter prelazi preko zvezda iz Bika pa je pred nama Zevs u svom pravom svetlu – moćan, zavodljiv, šarmantan, ali i nestabilan – sigurno će nestati nakon uspešnog zavođenja.

Mars će prelaziti preko Vindemiatriksa na 9. Vage, zvezde iz sazvežđa Device, koja ima više značenja, ali „generalno govori o nagradi ili dobitku, odnosno o šansi koju osoba dobija, ali se to „plaća“ time što osoba prihvata da požnje sva svoja dela koja je do tada sejala („ono što je posejano to se sada žanje“), a kako to mogu biti i razne pogrešne stvari, ukoliko to ne prihvati na pravi način i u potpunosti, dešava se da osoba iz nepažnje, pa i čiste gluposti tu povoljnu priliku upropasti. I ovo je tipično za Vindemiatriks – pad usled precenjivanja sopstvenih mogućnosti, kao i daljeg zapetljavanja osobe usled pokušavanja da se izvadi. Jedina pozitivna konotacija koju Vindemiatriks omogućava izražena je ako postoji spremnost osobe da nakon pružene šanse prihvati odgovornost za svoja prošla dela i nakon toga doživi jaku unutrašnju promenu.“[1]

I evo našeg Marsa na Vindemiatriksu koji dobija šansu kroz trigon sa Jupiterom, ali je pitanje koliko je spreman da prihvati odgovornost za sve do tada načinjeno, jer slede Uran i Pluton – nepažnja, ludost, i mogućnost pada.

Sa Marsom u Vagi, posebno u opoziciji sa Uranom, izvesni su problemi u odnosima, a kako je aktivan i Vindemiatriks koji simboliše žetvu, tj. pun Mesec (opoziciju Sunca i Meseca) to je pred nama i sedmica tokom koje će mnogi parovi biti u iskušenju, na proveri stabilnosti svoje veze.

Aktuelni T-kvadrat u koji se uljučuje i Mars povezaće vatru, vazduh i zemlju, a preko osmih stepenova može doneti više nesreća nego obično: požare i njihovo rasplamsavanje koje se teško može lokalizovati; oluje, nepogode, udare groma, probleme sa strujom... No, poput „uznemirene“ prirode i ljudi će biti u istom stanju – nervozni, nestabilni, „kratkog fitilja“, pa je savet da svi vode računa, posebno u saobraćaju, jer lagano mogu usled nepažnje i nervoze ugroziti tuđe živote, a ne samo svoj.

*

Ove sedmice glavnu ulogu odigraće oni sa naglašenim Marsom u horoskopu (vladar Asc, vladar Sunca), posebno u aspektu sa Jupiterom, Uranom, Plutonom, Merkurom. Prozvani su svi sa Marsom u Vagi koji će imati priliku da naruše odnose, ali i da prihvate odgovornost za svoje postupke i tako budu nagrađeni. Aktivni su i dalje svi sa retrogradnim Merkurom, posebno u znaku Lava ili aspektu sa Suncem.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD