Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vremenske i Prostorne tehnike u Karmičkoj Astrologiji Kako se Veliki Okean Duše, koji predstavlja samo zvezdano nebo, pomera stopom precesije koja iznosi 1º na 72 godine, upravo to kretanje predstavlja osnovnu jedinicu “talasa” ili kretanja ovog okeana Duše. Kurs počinje u četvrtak, 11. juna od 19h na Kepler Institutu iz oblasti Karmičke Astrologije u trajanju od 4 nedelje. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Full Moon – Odnos sreće Pozivamo te da sa nama uđeš u portal nove energije koji se otvara u petak, 5. juna 2020. Ovog meseca tvoj zadatak je da kroz kreiranje harmonije na polju emotivnih odnosa i isceciljavanje prošlih karmičkih odnosa otvoriš kapiju za ostvarivanje tvoje životne svrhe. Ovo nije beznačajan zadatak i zato smo ti spremili predavanje da te podržimo na tom putu.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Venera ponovo pleše

Bili smo svedoci Venerinog puta kroz znake Ovna i Bika i još uvek pratimo njen prolazak kroz znak Blizanaca. U Ovnu, uz mnogo očekivanja, malo je ljubavi bilo, ali je znak Bika oživeo njenu pravu žensku prirodu. Oživeo je u njoj vilu, čarobnicu, zavodnicu, ženu Anđela i ljubavnicu koja snove ostvaruje. Onda je ušla u znak Blizanaca, razum je prevladao, strasti se stišale i naša se Venera poželela promeniti, smiriti, te je nakon dugog razmišljanja (Blizanci) donela odluku da stane pred oltar sa svojim Saturnom (Venera trigon Saturn iz Vage). Sve bi tako i bilo da se u njoj nije probudila njena nemirna priroda, potraga za neostvarenom željom o nekoj davno započetoj ljubavi, neispričanoj do kraja. Ova je ljubavna priča bila potrebna da se zaokruži. Koliko je bila njena želja jaka i koje je prepreke imala dok je hrilia u zagrljaj Suncu? I na kraju ko je bio “On” i šta joj je doneo taj susret, taj spoj na 15° Blizanaca? Snovi su jedno, a život je neka sasvim druga dimenzija, druga realnost, drugi nivo. Sve ljubavi su karmičke i sve imaju neku svoju ulogu koju trebamo da prepoznamo i prihvatimo u onome što nosi sa sobom. Naša Venera je želela da sazna šta je to što joj Sunce donosi i koju lekciju treba da savlada. Njena davna ljubav, nikad prežaljena, morala je biti oživljena. Morala je imati susret sa njim, morala je saznati istinu i morala je upoznati sebe i ono za čim zaista traga.

Dakle, šta se desilo nakon njenog iznenadnog “bekstva sa oltara“? Ko je bio taj koji je predstavljen Suncem i šta se zaista dogodilo? Susret Venere i Sunca se desio na 15°Blizanaca, na kraljevskom stepenu, sa Merkurom, njihovim dispozitorom takođe u Blizancima. Pre nego što je napravila egzaktnu konjunkciju u svom retrogradnom hodu sa Suncem, vidimo da je Venera napravila kvadrat sa Marsom, a neposredno pre tog susreta Sunce je gradilo opoziciju sa Mesecom. Kakva je ovo slika na nebu i o čemu ona govori? Blizanci nam daju uvek par, dvojne stvari, duple veze. Samo Sunce je signifikator muškarca, ono vlada i zlatom i prstenom, pa je uvek i slika oženjenog muškarca. Ovo je mlađi muškarac (Sunce u Blizancima) pametan, lep, širokih ramena, zavodljivog pogleda i zaljubljive prirode, baš kakav je i Orion bio. Blizanci i to 15° (opet analogno Blizancima) govore da dolazi sa nekog puta, ali kraćeg, moguće inostranstva. Po mitu Orion je imao ženu Sidu koja je bila jako ljubomorna i sujetna, te se hvalila da je lepša čak i od Here zbog čega je kasnije i stradala. Ovo je slika Side (Mesec konjunkcija Pluton kvadrat Uran) besne i ljubomorne žene. Njena posesivnost je bila jako velika da je Oriona pratila u stopu. U trenutku kada je Sunce zakoračilo u znak Blizanaca, Sida kao i svaka intuitivna žena, osećajući namere svoga muža (Orion) sledila ga je u stopu (Mesec konjunkcija Sunce na 00° Blizanaca). Kako se sudbina ne može izbeći, trenutak nepažnje dokaz je i susreta ovo dvoje starih ljubavnika na 15°. Susret su mnogi želeli da spreče, ali im to nije uspelo. Vidimo i svađu naše Venere i Marsa pred sam susret sa Suncem (Venera kvadrat Mars), momenat kada se ona otima i u poslednjem trenutku nestaje Aresu. Ovo može biti ljubomorni bivši (retrogradna Venera) partner ili brat koji je želi sprečiti u svojoj gluposti, svojoj ludosti. Pametan je on (Mars u Devici), ali ludost je njena velika (Venera u Blizancima).

Dogovor je napravljen, susret se dogodio 06.06.12. Nebo je sakrilo još jednom Tajnu. Ove dve duše što kroz vekove prenose svoju ljubav i ovog puta su morale da se sretnu. Čuva nebo ovu ljubav, pa im i Kerbera Had posla da ih na vratima zaštiti od silnih radoznalih pogleda. Venera i Sunce imaju zajedničkog dispozitora, pa će sve dok on bude šetao znakom Blizanaca tajna biti sačuvana. Eto nama Oriona u zanosu ljubavi, među zidovima neke male zgrade (Blizanci) čija vrata (Saturn) Kerber (dispozitor Merkur) verno čuva (Merkur trigon Saturn). Nakon susreta svako je krenuo svojim putem. Orion (Sunce) ka znaku Raka, u susret svojoj ženi, svojoj porodici, dok je Venera, želeći da se sakrije od tuđih pogleda izašla na zadnji (retrogradna Venera) izlaz zgrade (Blizanci) i otišla u nepoznatom pravcu. Šetala je naša Venera, Inana, Ištar ili Arodita, šetala ulicama, danima bez jasnog cilja i pravca. Kad je Merkur (dispozitor) ušao u znak Raka i njoj su neke stvari postale jasnije. I dok po kiši (dispozicijom u Raka) luta bez jasnog cilja, sa prazninom u sebi, shvata da je sve ovo bila igra, ipak susret sa Svetlom osvetlio je najtamnije delove njene duše. Shvatila je da je jedina njena iskonska Ljubav, ljubav prema životu, slobodi i ljubav prema samoj sebi. Osetila je sve čari uživanja, svidelo joj se lice u ogledalu koje posmatra svakog jutra, sve lepote koje je okružuju. Čak je i drveće sijalo posebnim ljubavnim sjajem, jer se na njemu odigravala najlepša ljubavna igra mladih grlica. U njenim očima je sve izgledalo drugačije. Retrogradni hod ju je vratio sebi, probudivši je (Venera sekstil Uran). Ta boginja ljubavi i lepote u svom zanosu, ponovo je zaplesala u svojim laganim malim (Blizanci) baletankama. Udaljavajući se od Sunca, polako je i bol zbog rastanka nestajao. Više ga nije krivila za svoju slabost, naprotiv, shvatila je da je on tu da bi je nečemu naučio i da je njena Ljubav tek čeka… A On, kao stara čekalica (Saturn u Vagi), bio je strpljiv za njene ludosti. Prešao preko njenih nestašluka koje je imala prolaskom kroz znak Bika i preživeo njeno nenadano bekstvo sa oltara (Venera trigon Satrun sa 24°). Sada je već postao umoran od čekanja i prihvatanja njenih promenljivih odluka. Pomirivši se sa tim da je nikad neće imati krenuo je svojim putem. Sam, kao pustinjak, polako je sa 22° krenuo svoj diretkan hod, rešivši da se više ne vraća u prošlost i da je vreme da nastavi dalje. Odluku je doneo, ali je nebo nešto drugo pripremilo za njega. Kada je Merkur bio na poslednjim stepenovima znaka Raka kao dispozitor Venere, ona je počela da usporava svoj hod i dok je kroz suze (Rak) na krilu svog oca (sekstil sa Uranom) otvarala svoju napaćenu dušu (Rak) sve se u trenutku promenilo (kvinkunks sa Plutonom). Ušla je u svoju tišinu, svoju meditaciju (stacioniranost) i za 11. dana koliko je trajala njena stacioniranost, donela je odluku…

Horoskop za direktan hod opisuje njenu odluku. Ona je na 7° (brak) u 7. polju, posle Južnog Čvora, prošavši kroz bolnu promenu koja ju je naterala da uđe u sebe i spozna svoju pravu iskrenu želju. Ona je ipak želela brak, sigurnost, udobnost, nekog ko će je razumeti i voleti baš takvu kakva jeste, sa svim svojim nestašlucima u kojima i leži njena lepota. Njoj je potreban neko kome će biti prva i sa kojim će biti na tronu. Boginja ljubavi zaslužuje sve to. Svojim malim sitnim koracima (Venera u Blizancima) pohitala je da ga nađe, da potraži svog vernog čekaoca (Saturn u Vagi) da mu kaže da njega želi, da njega voli i da je shvatila da je pogrešila. Ali on je već davno krenuo svojim putem. Sad već uplašena da ga nije izgubila zauvek ništa joj drugo nije preostalo nego da mu napiše pismo (Venera u Blizancima – ljubavno pismo). Pisala je naša Afrodita, pisala svom Hefestu, ljubavno pismo i nadala se sreći koju je negde u putu izgubila.

U trenutku njihovog spajanja jasno vidimo našu Afroditu kako stoji visoko na MC, sva ponosna i važna, kraj svog supruga (Hefesta). Po mitu Afrodita je imala strasne avanture sa Aresom, ali se ipak udala za Hefesta starog kovača, koji ni po čemu nije pristajao uz njenu lepotu i mladost. Razlog je bio jednostavan, samo sa njim sija u punom sjaju dok na tronu vija svoju krunu. Rođena je Venera da vlada, pa i kad je u podzemlju, poput Pesefone, mora biti kraljica. Nije ona navikla da bude druga, ne zaslužuje to. Pored sve slobode koju će imati u braku (Uran u 7.polju), dobiće i blagoslov oca (Uran) i sreću koja će je pratiti (Uran egzaktni trigon Sunce – vladar 11. polja). Ponovo pred oltarom je trenutak kada se sa Hefestom spaja, visoko na MC, sva ponosna i važna, a on još ponosniji (Saturn u Vagi) jer za ruke drži ovakvu lepoticu (Venera trigon Saturn). Ona na MC, ali iz 9. polja i znaka Blizanaca govori da je sa puta dovodi u svoj dom možda iz inostranstva, ali susedne (Blizanci) zemlje. Ovog puta joj je i Ares saveznik (Venera trigon Mars). Pisma koja je pisala (Mars vladar 3. polja) spojila su ih. Najlepše ljubavne stihove (Venera u Blizancima) napisali su jedan drugom (Venera trigon Saturn). Nije bila svesna da je On njena ljubav. Ta stara, a nova ljubav oživela je među njima.

Ako je završetak protkan po horoskopu autora ovog teksta, čija retrogradna Venera dispozicijom ide u 4. polje (dom, porodica, kuća) znak Jarca i u trigon sa Saturnom, naravno da će ova priča imati sretan kraj sa Saturnom. Tamo odakle su joj koreni, poreklo (4. polje), gde će naći svoj dom (4. polje) i biti sretna sa njim (trigon Saturn).

Venera i Saturn su konačno poklonili sebe, ona njemu lepotu i mladost, a on njoj sigurnost, udobnost i ljubav. Dok je išla ponosno ka svom Saturnu (Hefestu) u znak Blizanaca zakoračio je i Zevs hitajući i nadajući se onoj istoj avanturi i provodu koji su imali dok je šetala znakom Bika. Ali ovog puta ni okrenula se nije za njim, sve se promenilo od trenutka njenog buđenja (Venera sekstil Uran). Ljubav je dobila pravi smisao.

Stvari se menjaju, okolnosti, događaji, pa moramo i mi. Ova Venera to ume, ali ljubav menja sve. Pronađite svoju ljubav i sve što se ljubavlju može zvati i sledite je, sledite svoj unutrašnji Glas i neka vas on vodi, jer tajne su srca uvek vrata ka Sreći.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD