Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

09. do 15. jul 2012

Ako je suditi po broju planetarnih aspekata koji će se formirati ove sedmice na Nebu, uzbuđenje nije u najavi budući da nas ponovna perfekcija Merkura i Venere, kao i kvadrat Sunca sa Saturnom očekuju tek u nedelju. No, Uran, koji sam po sebi simboliše dinamizam i preokrete, posebno u vrelom Ovnu, kreće retrogradno u petak ukazujući da nakon aspekata sa Venerom i Merkurom koji su doneli okrete na polju emocija, odnosa, komunikacije, ponovo dolazi do preokreta na najneobičnije načine koje je, kada je reč o Uranu, nemoguće i zamisliti čak i sa dobrim poznavanjem njegove simbolike, a u tome je upravo i njegova veličina i čar.

Nepredvidivi Bog Neba prvih dana sedmice stoji spremajući se na zaokret – stoji posmatrajući Boga podzemlja koji se u svom retrogradnom hodu vraća pod zemlju nakon direktnog sučeljavanja pre nedelju dana. I ne želi ovaj praotac svega stvorenog da oprosti drskost Plutona da se usudi da sa njim meri snagu. Ne želi i sprema se da mu to i pokaže, jer njegov zaokret je u ovom slučaju trenutak odluke da se sa velikim Hadom ponovo sretne. I hitaće ka Plutonu do 19. septembra kada će se Pluton okrenuti, spreman na susret koji se dešava istovremeno sa zaokretom – do tada imamo jurnjavu dva božanstva koja će se ponovo licem u lice sukobiti krajem leta u stilu „Nea i Mr. Smith-a“!

I evo ove sedmice najrazličitijih „spiralnih“ uranovskih vetrova koji potpuno neočekivano menjaju smer. Evo požara (Uran je u Ovnu) koji taman nakon što su lokalizovani počnu da se šire na drugu stranu. Evo kola hitne pomoći koja u sred raskrsnice menjaju smer. Evo semafora koji stvaraju zbrku u saobraćaju. Evo pokvarenih sirena, klima uređaja, ventilatora, kompjutera kojima je potreban predah a koji zbog nadolazeće opozicije Marsa iz Vage naredne sedmice mogu biti trajno opštećeni.

No, sa stacionarno retrogradnim Uranom evo i prilike da rešimo da se ponovo pozabavimo astrologijom i svakim vidom alternativnog znanja koje smo zapostavili jer će Uran uskoro praviti i sekstil sa Jupiterom iz Blizanaca. Evo prilike da baš na aerodromu, usled promene reda letanja promenimo i željenu destinaciju, a prođemo bolje od očekivanog bilo da doživimo sjajno iskustvo na novoj destinaciji, bilo da cena bude znatno niža.

Ovo potvrđuje i ponovni sekstil Merkura i Venere (Merkur je usporio i Venera stiže) koji se dešava u nedelju, a kako je reč o veselim planetama i znacima to je za očekivati da poslednji dan ove sedmice bude radostan, pun uzbuđenja, veselja, dinamizma, kretanja, putovanja, novih poznanstava. No, Merkur nakon perfekcije kreće retrogradno, pa i ovo potvrđuje mogućnost da upravo kada ste preuzeli kartu dolazi do promene u redu vožnje. Evo susreta sa prijateljem i dogovora o letovanju, nakon čega se „prevrtljivi“ Merkur predomišlja. Jupiter u Blizancima mu izgleda kao „bolja prilika“ pa će se umesto da nastavi put u neko lavovsko mondensko mesto predomisliti i odlučiti za duplo jeftiniju opciju. No, neko će umesto u Crnu Goru dobiti ponudu za SAD...

Kako je Merkur već u senci i kreće retogradno, uz Urana koji takođe kreće retrogradno, ne treba donositi ozbiljne odluke, pridavati važnost onome što se izgovara, jer će se već u nedelju moguće sve preokrenuti. Merkur će Venerici preneti poruku, ali će se potom izviniti zbog kreške. Venera će Merkuru, zanimljivom, mlađem mladiću izjaviti ljubav, on će samo tog trena to čuti, ali i zaboraviti jer će se setiti da nije dobro parkirao automobil ili jer mora da se vrati do kladionice ne bi li propustio da uplati dobitnu kombinaciju jer sekstil sa Jupiterom i trigon sa Uranom koji slede su primamljiviji od pričljive Venerice.

I kvadrat Sunca u Raku i Saturna u Vagi koji su u negativnoj recepciji obojiće zanimljiv poslednji dan sedmice, ali i par prethodnih budući da je reč o dva velika tela gde orbis radi i pre egzaktnog. Ovo je aspekt teških oklonosti, sukoba autoriteta, sukoba ega osoba koje jedna drugu ne poštuju. Ovo je presuda protiv Sunca koje je slabo i koje nije u stanju da se brani. Ovo je svako NE izrečeno ocu koje ga može veoma povrediti. Ovo je i opasnost od problema sa kičmom, srcem, želucem. Ovo su strahovi zbog nemogućnosti ostvarenja uspeha, kao i svaki gubitak određenog statusa, imanja, stana. Kladioničari su prozvani jer slede naredne sedmice sjajni kockarski aspekti, ali mnogi upravo od uzbuđenja ili straha zbog dugova mogu imati i problem sa zdravljem. 

*

Ove sedmice glavnu ulogu odigraće ponovo oni sa Merkurom i Venerom u povoljnom međusobnom aspektu. Od kraja nedelje aktiviraju se oni sa retrogradnim Merkurom, posebno u Lavu. Nezahvalne uloge dobiće oni sa napetim aspektom Sunca i Saturna. A retrogradni Uran aktiviraće sve!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD