Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu U sredu, 24. novembra u 19h na Kepler Institutu će početi dvomesečni kurs “Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu” koji se može pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, kodovima različitih tipova seksualnosti, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa.
» prikaži celu vest
Astro Vodič za 2022 U sredu, 08. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Astro vodič za 2022. od 18:30h do 20:30h. Astro vodič za 2022-tu, godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2022. godinu!
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 16. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

02. - 08. VII 2012

Zajedničko u svim naslovima u novimanama cele prošle nedelje bila je jedna ključna reč - "iznenađenje"! Iznenađujuća odluka američkog Vrhovnog suda bila je da da punu podršku Obamacare programu. Iznenađujuća odluka i sporazumi evropskih lidera da se izbore sa dužničkom krizom na Evro samitu, na kome niko uopšte nije očekivao ovakva iznenađenja. U stvari, većina izveštača ukazuje da će samit doživeti potpuni neuspeh. To je priroda Urana. Ništa ne ide kako se očekuje, bilo da je reč o dobrom ili lošem.

Kao odgovor na ova projektovana razočarenja, za koja smo kasnije shvatili da su prijatna iznenađenja, svetske berze su takođe reagovale u tipičnom stilu Urana - bile su nestalne i promenljive. Do utorka su bile u padu, u sredu su naglo skočile, a zatim u četvrtak ponovo naglo pale, samo da bi u petak na otvaranju ponovo oštro skočile.

Isto se može reći i za zlato i srebro. Oba plemenita metala su počela da se oporavljaju prošlog ponedeljka, posle pada na minimum prethodnog petka, 22. juna. Ali, do su prestali da se oporavljaju i u četvrtak su naglo pali, srebro je palo na minimum u poslednjih nekoliko meseci (ali zlato nije). Zatim, kada je postignut sporazum između lidera evro zone i banaka sa novim i neočekivanim planovima da izađu na kraj sa dužničkom krizom, cene oba ova metala su u petak eksplodirale. Sirova nafta je u petak priredila još jednu sjajnu predstavu, jer je porasla više od 7 dolara za barel.

Povodom odluke Vrhovnog suda SAD o donošenju zakona o pravu na zdravstvenu zaštitu i sporazuma evro samita, imajte na umu naše prethodne komentare koje smo dali za ovaj vremenski period: “Ali to se ne završava ovde, ima još tri dana i tri aspekta. Dana 27. juna, Venera završava svoj retrogradni period i vraća se direktnom kretanju. Istorijski gledano, to ima 73% uticaja na osnovne ili veće cikluse u roku od 10 berzanskih dana. Normalno bismo se radovali stacionarnoj Veneri kao vremenu ljubavi i dogovora. Ali sa Saturnom koji je takođe stacionaran u roku od tri dana, ovo više naginje razočarenju i kršenju sporazuma. Jedna strana se oseća izmanipulisano, a teško je postići ljubav i dogovor kada se ne oseća da je to obostrano. Naravno sa Jupiterom u kvadratu sa Neptunom, obe strane ne mogu odmah biti potpuno svesne onoga što su upravo dogovorile. U principu je zvučalo dobro, ali "đavo je u detaljima", a zatim jedna strana može kasnije shvatiti da je "majstorski trik" ubačen u ugovor.”

Danas sve izgleda odlično. Postoji i razlog za slavlje. Ali da li mi zaista razumemo šta ovo znači, i da li smo shvatili detalje predloga? Sa Jupiterom i Neptunom, duh sporazuma je divan. Ali, šta reči zaista znače različitim partijama koje će ovim biti pogođene? Koje će biti aktuelne posledice? Hoće li zdravstveni troškovi u Americi zaista, kako mnogi pretpostavljaju, doći do kriterijuma "pristupačna zdravstvena zaštita"? Da li će predložene izmene nove evropske šeme stvarno biti dovoljne, i da li će svi lideri zaista istrajati u tome? Sa Plutonom u Jarcu u kvadratu sa Uranom u Ovnu u naredna 33 meseca, ima više ovih priča koje tek treba da budu ispričane. Zapamtite: ništa ne ide kako se očekuje sa Uranom i kvadratom Urana i Plutona, od juna 2012. do marta 2015. Može li zakon o pravu na zdravstvenu zaštitu biti ukinut, kao što republikanci obećavaju da će uraditi? To je sasvim moguće pod uticajem kvadrata Urana i Plutona. Ali sumnjamo da će im to uspeti u narednih 14 godina, zbog uticaja Neptuna u Ribama, koji je simbol univerzalne zdravstvene zaštite. Čak i ako se ukine, postoji još jedna nada. To je društveni pokret koji se, po našem mišljenju, ne može zaustaviti.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Tokom proteklih nekoliko nedelja, u okviru berzanskog izveštaja ubacili smo preporuke za trgovinu na berzi koje pišemo za naše pretplatnike. Izgleda da čitaoci vole ovu vrstu informacija, jer su u mnogim slučajevima vremenski vrlo tačne i rađene na osnovu naših jedinstvenih metoda.

Prošle nedelje najbolje se trgovalo plemenitim metalima. U berzanskom nedeljnom izvještaju za nedelju koja počinje 25. juna rekli smo: "Sada možete da kupite bilo koju poziciju od onih koje ste prodali u protekle dve nedelje, i da izgubite samo razliku do 1520." Ranije smo kupovali neke pozicije po ceni iznad 1630, pa smo prošle nedelje ponovo kupovali za oko 1570. U petak je zlato skočilo preko 1600.

U dnevnom izveštaju za utorak, 26. juna, za GLD (zlatni ETF) naveli smo: "Gledajte da kupujete dnevnu potporu, sa gubitkom razlike pred zatvaranje ispod 148". To je bilo oko 152.60. Do petka, GLD je testiralo 156.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Iako se najintenzivniji skup moćnih geokosmičkih konstelacija u 2012. dešava od 23. – 29. juna, zakasneli efekti će trajati do sredine jula. Ovaj utorak, 3. juli, je važan zbog toga što je pun Mesec i Mars ulazi u kardinalni znak Vage. Ulazak Marsa u kardinalni znak često odgovara velikom preokretu državnih obveznica, zbog toga što su u horoskopu Odbora federalnih rezervi (osnovane 23. decembra 1913.) Sunce i Pluton u opoziciji, na 0 - 1 stepeni Raka i Jarca, koji su takođe kardinalni znaci. Finansijski astrolozi su rekli da će se, takođe, još nekoliko drugih berzi preokrenuti u roku od tri dana od ovog datuma, jer su obveznice često vodeći indikator za druge oblasti.

Heliocentrični Merkur će ući u Strelca 5. jula. I pre i posle ovog datuma, ovo predstavlja veliku igru za zlato, kao što je detaljno opisano u dnevnim berzanskim izveštajima za naše pretplatnike. U stvari, sve je počelo minimumom od četvrtka, što se desilo upravo u vremene kada smo i očekivali minimum pod uticajem ove konstelacije.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

"Kapitalizam je ekonomski sistem u kojem je privatni sektor vodeći kroz proces ekonomske štednje, akumulacije kapitala i investicija. Uloga Vlade je veoma ograničena. Sjedinjene Države decenijama nisu imale takvu vrstu ekonomskog sistema... Skoro sve glavne industrije su subvencionisane od strane vlade, na jedan ili drugi način, i skoro polovina domaćinstava prima neku vrstu državne pomoći... ekonomski sistem se više ne pokreće štednjom i investiranjem. Umesto toga, on je vođen zaduživanjem i potrošnjom. To nije kapitalizam. Tržišne snage više ne upravljaju ekonomijom. Postojećim sistemom upravlja vlada, ali ne planira... deficit potrošnje i novac dozvoljavaju vladi da zadovolji sve te konkurentske zahteve za više od jedne generacije" - Ričard Dankan, "Nova kriza: Krah obveznica".

Stigao je. Najmoćniji i transformativni aspekt ovog novog 21. veka zvanično je u toku od prošle nedelje. Ovo je prva četvrt faze 112 - 147 godišnjeg ciklusa Urana i Plutona, i ona je započela 24. juna. Ako u najmanju ruku pogledamo prošlonedeljne vesti, videćemo neke od principa ovog dinamičnog dua koji se odrazio na: istorijske šumske požare koji gore u Koloradu; zabeležene visoke temperature u mnogim delovima SAD koja izaziva strah od suše i drastično veće cene žitarica; otkriće Staksneta (Stuxnet) - širenje računarskog crva od strane Sjedinjenih Država i Izraela u borbi protiv iranskog nuklearnog objekta; dalje smanjenje kreditnog rejtinga u još 15 zemalja po oceni službe Mudis (Moody’s rating service); kriza - i iznenadni preokret u vezi sa rešenjem - u Evropi kojoj preti i kriza valute i ujedinjenja; tvrdnja bivšeg američkog predsednika Džimija Kartera da Sjedinjene Države zanemaruju svoju ulogu borca za ljudska prava, a umesto toga povređuju upravo ta prava (International Herald Tribune od 25. juna 2012.), islamista proglašen za pobednika na egipatskim izborima nakon zbacivanja predsednika godinu dana ranije, a iznenađuje i odluka Vrhovnog suda SAD da podrži Zakon o pristupačnoj zdravstvenoj zaštiti, koji je pobednički doneo šef Vrhovnog suda Robert napravivši neočekivano poravnanje sa predlagačima.

Postoji, naravno, mnogo više primera na koje ima uticaj Uran (sajber prostor i tehnologije, revolucija i promena režima, nagle promene politike u ekonomiji i politici, kao i eksplozivne situacije svih vrsta) u kvadratu sa Plutonom (dug, deficit, ono što se podrazumeva, smanjenje rejtinga, reforme, opasnost po useve i ljudske živote od prirode). Ovo je katarza, i biće potrebna kombinacija sjajne i inovativne misli da reši ovo, plus konsenzus od strane lidera koji su suprotstavljeni jedan drugom, u tako velikoj meri, da takav slučaj još nije viđen u istoriji. Merkelova zahteva štednju i odgovornost, dok Holand iz Francuske, Monti iz Italije, i Rajoj iz Španije zahtevaju veći podsticaj vlade i poravnanje sa ECB (Evropska centralna banka). U SAD, Čajna partija (Tea Party) zahteva niže poreze i manju budžetsku potrošnju, dok Bela kuća traži veće poreze i još jednu rundu podsticaja (potrošnje) od strane vlade.

Gde se nalazi pravi odgovor?

Ako državna potrošnja i kreditna ekspanzija prestanu, doći će do krize na isti način kao što se to desilo poslednji put kada je Uran bio u kvadratu sa Plutonom (1931. – 1934.). Ako državni dug i eskalacija kredita ponovo skoče putem stvaranja više novca od strane centralne banke Fed da bi vlada podržala veću potrošnju, onda će dan svođenja računa biti još gori kada kasnije dug dođe na naplatu (ovo smo nazivali "šutiranje konzerve niz put").

Međutim, astrološka simbolika "dana obračuna" dolazi prilično brzo, kada Saturn (odgovornost) uđe u Škorpiju (dug i reforma) u oktobru 2012. Saturn će tamo ostati, i biće u uzajamnoj recepciji sa Plutonom u Jarcu, do septembra 2015. - skoro isto koliko će i Uran biti u kvadratu sa Plutonom (24. jun 2012. – 17. marta 2015.).

Ipak, postoji nada. Saturn ne samo da će biti u uzajamnoj recepciji sa Plutonom, već će ove dve mračne planete, ali i realne snage u kosmosu, biti u povoljnom sekstilu (60 stepeni) od 26. decembra 2012. do 22. septembra 2013. (više detalja ćete pročitati u knjizi Prognoze za 2012.). Tada će biti moguće napraviti dugoročan plan da se reši – ispravi – eksplozija duga. Ali za to će biti potreban dugoročan plan, a vlada mora da bude deo toga. Vlada će, takođe - po svemu sudeći – morati da se podvrgne veoma strogim merama koje traži od svojih ljudi da prihvate. Drugim rečima, ovaj koncept štednje (žrtvovanja) koji je kao neophodan proglasila skoro svaka vlada na zemlji, mora da se odnosi i na državnu potrošnju - javni sektor - a ne samo na privatni sektor i pojedince u smislu većih poreza i propisa, a time i smanjenja posla. Da bi uticaj Saturna i Plutona imao efekta, obe strane će morati da pristanu na žrtvu i na mere štednje, jer je za Saturn najbolje kada se nešto smanjuje (a ne proširuje), a za Pluton je najbolje kada se dozvoli da se reforme sprovode (a ne uništavaju i prekidaju).

Usred svega ovoga, osnovni princip ekonomije se mora održati. A to je, da se moraju povećati prihodi i smanjiti rashodi (potrošnja) da bismo imali kontrolu nad dugom. To je izazov, jer jedna strana kaže da je jedini način da se poveća zaposlenost da vlada poveća potrošnju, a ne da je smanji, a druga strana kaže da se može povećati zaposlenost bez stvaranja većih izdatka vlade, smanjenjem poreza pojedinacima i malim preduzećima, čime će se obezbediti više novca za potrošače, da bi mogli da troše bez povećanja opterećenja duga.

Upravo je sada Jupiter u kvadratu sa Neptunom, i svi slave spasavanje, potrošnju vlade i povlačenje štednje. Ali Jupiter uskoro izlazi iz ovog aspekta, a realnost se ponovo prikrada. Ozbiljne teme su i dalje prisutne. U tipičnom maniru Plutona u Jaracu, one će ponovo ustati iz mrtvih, jer - budimo iskreni - vlade ne mogu da priušte da troše daleko više od svojih prihoda. U nekom trenutku ponovo se mora početi sa potrošnjom - kao sa dobrom investicijom. Ali da bi se to desilo, naši lideri moraju da planiraju dugoročno i mnogo mudrije, a ne samo do sledećeg kruga izbora. A onima koji su spremni da realno planiraju daleko unapred - i da kažu ljudima istinu u kakvoj se situaciji nalazimo - biće potrebna podrška ljudi iz svoje države.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD