Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 20. do 27.03.2023.

Ove nedelje stiže proleće! U ponedeljak 20. marta uveče u 22:26 Sunce prelazi u znak Ovna i zvanično stiže za većinu ljudi omiljeno godišnje doba. Na severnoj hemisferi počinje proleće, a na južnoj kreće jesen. Prvog dana proleća, obdanica i noć traju jednako, oko dvanaest sati. Ova jednakost trajanja dana i noći zapravo govori o uspostavljenom balansu u prirodi. Znamo da se sa prolećem priroda budi i buja. Budi se i ljubav u nama i oko nas te i iz ovog ugla vidimo da se ljubav rađa i cveta kada smo u balansu i ravnoteži. Ovo je malo drugačiji pogled na znak Ovna. 

Ovan je muški znak koji malo zna o odnosima i koji o tome treba dosta da uči. Uglavnom je okrenut sebi i svojim potrebama i ciljevima, i nema mnogo razumevanja za svog partnera. Glavnu poruku o ravnopravnosti i uvažavanju ovaj znak dobija od prirode, od svetla i tame, od Sunca i Meseca! Ako svetlo i tama mogu da budu potpuno ravnopravni, kada Sunce pređe u ovaj znak, onda i osobe rođene u ovom znaku ili podznaku treba da nauče da izgrađuju ravnopravne odnose sa drugima. Ovo je veoma posebna nedelja posmatrano iz ugla cele ove godine, jer će ove nedelje čak tri planete promeniti znak! Jedan je prelazak Sunca u znak Ovan, što je značajno, i dešava se svake godine. Drugi, mnogo značajniji prelazak i nagoveštaj novog doba donosi prelazak Plutona u znak Vodolija. Pluton je poslednji put bio u Vodoliji pre 246 godina. To vreme je obeleženo i zapamćeno po jednoj od najznačajnijih revolucija u svetu, a to je Francuska revolucija od 1789 - 1799 godine. Francuska revolucija se smatra glavnom prekretnicom u istoriji zapadne demokratije! Njome je ukinut apsolutizam i aristokratija, a običan narod dobija pravo glasa. To je početak građanskog društva. Svakako, ovo je važan deo istorije Francuske, Evrope i cele zapadne civilizacije. Kada znamo da su samo deceniju ranije nastale Sjedinjene Američke Države 1776. godine, onda vidimo koliko je značajan period pred nama. Ovaj prelazak Plutona u znak revolucionara i pobunjenika doneće velike promene pre svega u Evropi, a zatim i širom sveta. Ipak, nas kao pojedince zanima šta će nam Pluton doneti u ličnom životu. 

Pluton je najdalja planeta i najsporije se kreće. Ući će u znak Vodolija, gde će kratko boraviti, jer će se vratiti u znak Jarca. Tek od kraja 2024. godine prelazi u Vodoliju gde će boraviti narednih 20 godina. Međutim, taj prvi prelazak uvek govori o novom početku, jer se tu nalazi seme promene! Za to vreme će se svet u velikoj meri promeniti. Na ličnom nivou, doživećemo velike promene u kući gde je znak Vodolija, jer će tuda prolaziti Pluton. Pluton će tako kroz različite kuće doneti i razne promene i događaje. Generalno govoreći, u narednom periodu najviše će delovati na osobe rođene u znaku Vodolija, Bik, Lav i Škorpion. Ova fiksna četvorka predstavlja četiri fiksna stuba, koja drže ceo naš svet! Oni čuvaju društvo, civilizaciju i održavaju je na nogama. Ako su sada noge sveta napadnute, to znači da se cela struktura civilizacije menja! I to iz samog korena! Ako je istorija učiteljica života, onda će se slično i sada desiti. Kao što je Francuska revolucija srušila stari poredak sveta i donela novi i sada će se mnogi svetovi srušiti da bi se izgradili novi. Da li će novi svet biti bolji od starog? To je važno pitanje! Posmatrajući istoriju možemo da kažemo da hoće, ali da će to biti prilično izazovno i bolno. 

Ovih dana svedočimo velikim problemima na finansijskom tržištu u Americi. Slična kriza oko hipotekarnih kredita je bila 2008. kada je Pluton prešao iz euforičnog znaka Strelac u kruti znak Jarac. Sada se istorija ponavlja. Mnogi su i tada mislili da se to neće preliti na ostatak sveta i gadno su pogrešili. Tako će biti i sada. Finansijska kriza ne poznaje granice, niti rase. Ono što nam Pluton odmah nagoveštava je revolucionarna promena u sistemu plaćanja. Stari sistemi plaćanja će postati prošlost. Takođe, idemo ka vremenu velike robotizacije i ovaj vid industrije će doživeti veliki razvoj. Kao što je to nekada bilo sa računarima i mobilnim telefonima. 

Da se vratim na veliku četvorku. Osobe rođene u ova četiri fiksna znaka će biti nosioci ovih promena. Oni teško menjaju stvari, ali kada se odluče da nešto promene onda idu do kraja, bez obzira na sve prepreke. Takođe, svi koji natalno imaju Plutona na uglovima horoskopa u 1, 4, 7 ili 10 kući mogu da očekuju velike promene. I na kraju, a ne manje važno, ako vam je natalni Pluton u jakom aspektu sa vašim vladarem 1. kuće ili Suncem ili Mesecom, promene vam predstoje. Ono što mogu da vam kažem, da više ništa neće biti kao ranije. Uživajte u promenama. 

Na kraju nedelje u subotu 25. marta, Mars posle punih sedam meseci prelazi u novi znak, u znak Rak! Dugo je Mars bio u Blizancima, jer je bio retrogradan. Sada će preći u znak svog pada, što nije najsrećnija priča za Marsa, ali je važno da je krenuo dalje. Osobe rođene u znaku Rak će dobiti novu dozu energije, koju će iskoristiti za posao ili neko uređenje doma. Mars će ostati u ovom znaku sve do 20. maja, kada će preći u znak Lav. U narednih dva i po meseca treba da se čuvamo rasprava sa članovima porodice i bliskim ljudima, jer Mars lako može da donese neku svađu. Takođe, treba biti pažljiviji u kući, pri kućnim poslovima da ne bi došlo do nekih povreda. Osobe rođene u vodenim znacima Rak, Škorpion i Ribe imaće dobar aspekt od Marsa i mogu očekivati dobru energiju koju je najbolje da iskoriste na polju posla ili sportskom terenu. Ovnovi, Jarčevi i Vage će takođe biti pod jakim uticajem Marsa, ali kako će on praviti izazovne aspekte sa njihovim Suncem treba biti oprezan u porodici, kući, sa partnerom i na poslu. 

Sve u svemu, nemojte zaboraviti da je ovo nedelja za pamćenje i istoriju. Više nikada u našim životima nećemo svedočiti prelasku Plutona u znak Vodolija. Njegov ponovni ulazak u ovaj znak će biti tek za narednih 246 godina. Zato uživajte u svemu što će vam doneti. Srećno!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD