Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

25.VI-01.VII 2012

Posle onoga što se dogodilo prošle nedelje, ne može biti ni trunke sumnje da će ovaj rastući kvadrat Urana i Plutona biti kao borba aligatora. Ova konstelacija je aktivna i već je veoma očigledna, na veliko zaprepašćenje onih koji bi možda želeli da veruju da finansijska astrologija nije ništa više od pukog sujeverja, proricanja sudbine ili samo zabave.

Pod uticajem ove konstelacije, berze - posebno roba, plemeniti metali i energenti – kretali su se podjednako nestalno i naglo, baš kako je opisano u ovom berzanskom izveštaju u proteklih nekoliko nedelja. Drugim rečima, berze su prošle nedelje još jednom pokazale važnost geokosmičkih konstelacija i njihovog uticaja na berzansku klimu, što je u suštini kolektivna svest, i često se oslikava kao preterivanje u postupcima političkih i bankarskih svetskih lidera.

To je bio čist kvadrat Urana i Plutona, na delu zajedno sa kvadratom Jupitera i Neptuna, dve moćne konstelacije koje će egzaktan aspekat napraviti - prva 24, a druga 25. juna, ali čiji uticaj može da počne čak i 10 dana ranije. Početkom sedmice, cene na svetskim berzama i cene plemenitih metala su bile jake. U utorak, 19. juna, Dow Jones Industrial Average je testirao 12.900, svoju najvišu cenu u proteklih nekoliko nedelja, i veoma blizu najviše cene u protekle 4 godine, od 13,338, koju je dostigao 1. maja. Do četvrtka pre podne, na ovoj berzi nastavilo je da se trguje iznad 12,850. Ali zatim, ovi novi mesečni maksimumi, praćeni jakim tehničkim bikovskim signalima, su to snažno negirali. Akcije su se naglo preokrenule i DJIA je pre zatvaranja toga dana pao 250 poena - na 12,573. Ipak, u petak, pad se naglo zaustavio i dobitak je bio 67 poena.

Zlato i srebro su doživeli sličnu sudbinu. U utorak, 19. juna, zlato je testiralo 1635 i izgledalo je kao da se sprema da eksplodira na mnogo veći iznos. Dan pre toga, srebro se vratilo nazad na iznos od iznad 2900. Ali u četvrtak, 21. juna, za vreme letnje dugodnevnice, zlato i srebro su se do petka, takođe, naglo preokrenuli i pali, zlato na 1558, a srebro na 2651. Još jednom, ovo je klasičan uticaj Urana u lošem aspektu sa drugom planetom - u ovom slučaju, sa Plutonom.

Finansijska astrologija ne može nikome dati savet kako da trguje na berzi (ništa ne može nekome da pokaže jednostavan način trgovine sa lošim položajem Urana). Ali ništa u većoj meri dosledno i tačno ne opisuje berzansku klimu u bilo kom trenutku od finansijske astrologije. A prošla nedelja je zaista bila putovanje kroz prirodu Urana. Kao primer možemo uzeti ono što smo naveli u prošlonedeljnom izveštaju: “Međutim, kad god Uran ima uticaj, berze mogu da se kreću na način koji vrlo malo brokera ili berzanskih analitičara može da predvidi, i sve se može desiti iznenada. Tada su za berze karakteristične tri stvari. Prvo, one se mogu preokrenuti. Drugo, one se mogu slomiti iznad linije otpora u toku vatrenog oporavka, više i brže nego što bilo ko može da zamisli. Treće, one se mogu slomiti ispod linije potpore i pasti mnogo dalje i brže nego što bilo ko može da zamisli (osim, ​​možda, onih koji se bave finansijskom astrologijom ili drugim sistemima koji snažno ukazuju na ovakvu mogućnost u naredne dve nedelje). To ovo vreme čini uzbudljivim, jer ne znate da li će vaš profit biti dobro pozicioniran u zavisnosti da li će on rasti ili padati.”

Kako se ispostavilo, prošle nedelje su bile moguće sve tri mogućnosti. Prvo, berzanski indeksi su skočili na nove više-nedeljne maksimume, a izgledalo je kao da se neki (kao u SAD) spremaju da dostignu nove 4-godišnje maksimume. Cene su više nego što je većina analitičara očekivala još pre nekoliko dana, zatim su se naglo preokrenule. Zlato i srebro su takođe imali lep oporavak, a onda su se iznenada preokrenuli. Ali nisu se samo skromno preokrenuli, pali su mnogo brže i niže nego što je bilo ko očekivao, praveći usput serije zona potpore. Ipak, umesto da nastave da padaju, u ​​petak, oba metala su pronašla potporu i ponovo počeli da rastu.

Dobrodošli na prvi egzaktan kvadrat Urana i Plutona. To će se desiti samo još šest puta u naredna 33 meseca. Kao što smo obećali, to će biti izuzetno “divlja vožnja”. Za više informacija o ovoj moćnoj geokosmičkoj konstelaciji, pročitajte članak koji je g. Merimen napisao: "Uran i Pluton: Ekplozija dužničke krize", koji je nedavno objavljen u magazinu Mountain Astrologer. Sada ovaj članak možete pročitati na našem veb sajtu: http://www.mmacycles.com/articles/articles/uranus-square-pluto%3a-the-consequences-of-the-debt-explosion/.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Tokom proteklih nekoliko nedelja, u okviru berzanskog izveštaja ubacili smo preporuke za trgovinu na berzi koje pišemo za naše pretplatnike. Izgleda da čitaoci vole ovu vrstu informacija, jer su u mnogim slučajevima vremenski vrlo tačne i rađene na osnovu naših jedinstvenih metoda.

Prošle nedelje najbolje se trgovalo valutama. Dnevni berzanski izveštaj ponedeljkom o kretanju septembarskih ugovora za evro: "Pozicionirani brokeri su na nuli i mogu da prodaju kratkoročno po ceni od oko 1.2750 (+/- 0.0010)". U ponedeljak, 18. juna, septembarski ugovori za evro otišli su na 1.2759 i vratili se na 1.2753 što je bila najviša vrednost u sredu, a zatim su naglo pali, na 1.2528 u petak, u toku dana.

U nedeljnom berzanskom izvještaju za nedelju koja počinje 18. juna, pisalo je: "Euro gotovina: Pozicionirani brokeri mogu da prodaju kratkoročno na nivou nedeljnog otpora (1.2723 - 1.2750) sa gubitkom razlike iznad 1.3150. Brzi brokeri su u dugoročnom sa gubitkom razlike ispod 1.2250 ili 1.2350, u zavisnosti od nivoa rizika... Gledajte sada da pokrijete 1/3 tih pozicija, a ostatak kada se ponovo oporave na 1.2700 ili više, ukoliko budete imali ponudu ove nedelje, i takođe gledajte da prodate kratkoročno između 1.2700 - 1.2800, sa gubitkom razlike iznad 1.3000 ili 1.3150, u zavisnosti od nivoa rizika." Sve je ispalo dobro jer je nedeljni maksimum bio 1,2743.

Za septembarske ugovore za švajcarski franak, nedeljni berzanski izveštaj savetovao je: "Pozicionirani brokeri su na nuli i mogu gledati da prodaju kratkoročno kada ponovo dođe do oporavka na 1.0600 - 1.0650 sa gubitkom razlike na kraju iznad 1.0900. Brzi brokeri su takođe na nuli i mogu gledati da prodaju kratkoročno kada dođe do oporavka na nivo nedeljnog otpora sa gubitkom razlike na kraju iznad 1.0650". Maksimum prošle nedelje bio je 1,0638. Do četvrtka u toku dana pao je na 1.0447 i do zatvaranja berzanske nedelje bio je 1.0483.

Kratkoročna geokosmička kretanja i razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Sve ovo će se ponoviti sledeće nedelje. Za sada, dovoljno je da samo znamo da se tokom poslednjih desetak dana juna, nalazimo u periodu najintenzivnijeg uticaja skupa moćnih geokosmičkih konstelacija u 2012. godini. Detalje možete pročitati u prošlonedeljnom berzanskom izveštaju. Ovo je vreme opasnosti zbog lažnih pretpostavki i loših vizija, kao i uzbuđenja zbog novih ideja i inovativnih rešenja koja se sada rađaju (samo kada bi postojao neki način da objasnimo razliku između ove dve stvari).

Kao pregled radionice o zlatu i srebru koja se ovog vikenda održava u Amsterdamu, ostavljamo vam sledeća dva citata:

"U nedostatku standarda za zlato, ne postoji način da zaštite svoju štednju od gubitka zbog inflacije. Ne postoji bezbedna zona"- Alan Grinspen (Alan Greenspan).

"Zlatom se možete odbraniti od muvatora i pljačkaša koji su na vlasti, kao što se belim lukom možete odbraniti od vampira" - Herman Kain (Herman Cain), bivši guverner FED-a iz Kanzas Sitija, Vol Strit žurnal od 14. maja 2012.

Postoji razlog zašto političari i centralni bankari ne žele da se vrate na zlatni standard. Ta reč je K-R-E-D-I-T. A kredit je isto što i dug, koji - kao što simbolizuju Uran i Pluton - eksplodira i izmiče kontroli. Ali kada Saturn uđe u Škorpiju (5. oktobar 2012. – 18. septembar 2015.), moraćemo da se suočimo sa posledicama. Konzerva koju smo šutirali niz put... doćiće do ivice litice i nećemo moći nigde više da je šutnemo. To će biti vreme da se pronađe nova igra, nova konzerva, a pre svega - novi put, jer... pokriće u valuti je isto što i pokriće u papiru.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD